petsoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Γειά! Καταρχήν γίνετε να κάνεις share το "ιντερνετ" σου από το router/Lan σου; Προσπαθώντας να ενεργοποιήσω το ICS μου βγάζει αυτό: Αυτό που θέλω να κάνω:
psycoclan1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 γτ δεν βαζεις διπλα απο το PC1 ενα ασυρματο router? πρεπει να το κανεις share μεσω windows? το λειτουργικο αυτο δε φημιζεται για τη λειτουργικοτητα του στα δικτυα και επισης θα πρεπει να ειναι ανοιχτο οση ωρα σερφαρει ο 2
mharis Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Ναι αυτό που θέλεις μπορεί να γίνει, καταρχήν θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το IP Routing στα Vista, αυτό γίνεται από τη registry. HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters, βάλε "1" στο κλειδί "IPEnableRouter" και κάνε restart, μετά θα πρέπει να φτιάξεις δύο διαφορετικά subnet και να προσθέσεις από ένα static route στο PC με vista και στο router σου, ψάξε το λίγο και αν έχεις πρόβλημα θα σου πω συγκεκριμένο παράδειγμα αύριο.
petsoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Ναι αυτό που θέλεις μπορεί να γίνει, καταρχήν θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το IP Routing στα Vista, αυτό γίνεται από τη registry.HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters, βάλε "1" στο κλειδί "IPEnableRouter" και κάνε restart, μετά θα πρέπει να φτιάξεις δύο διαφορετικά subnet και να προσθέσεις από ένα static route στο PC με vista και στο router σου, ψάξε το λίγο και αν έχεις πρόβλημα θα σου πω συγκεκριμένο παράδειγμα αύριο. Το regkey το έκανα "1". Μέχρι εκεί κατάλαβα. Τα 2 subnet που πάνε; Ένα για την ενσύρματη και ένα για την ασύρματη; Στο λάπτοπ με τα Linux (Fedora 10) κάνω τίποτα;
mharis Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 φίλε petsouko sorry, σου περιέγραψα τον πιο δύσκολο τρόπο να κάνεις αυτό που θες άλλα παρασύρθηκα από το διάγραμμα που έχεις κάνει post και από ένα παρόμοιο δίκτυο που έχω στο οποίο ένα PC με winxp κάνει routing ανάμεσα σε 3 subnet, μπορείς πολύ απλά να δώσεις internet στο PC2 με το ICS που δοκιμάζεις, πας στα vista Network and Internet -> Network Connections, από τα properties της Local Area Connection και από το tab "Sharing" τσεκάρεις το "Allow other users to...." αυτό αυτόματα θα ενεργοποιήσει το ICS service και θα δώσει στην wireless κάρτα σου την IP 192.168.0.1, το pc 2 το ρυθμίζεις να παίρνει αυτόματα IP (δηλαδή από dhcp). Φαντάζομαι ότι έχεις ήδη φτιάξει την ασύρματη σύνδεση μεταξύ PC1 και PC2 κατά πάσα πιθανότητα σε ad-hoc mode ε?
petsoukos Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δες λίγο καλά την εικόνα στο αρχικό post μου. Το ICS δεν θέλει να ξεκινήσει.
100 010 00 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Κανε το ipenablerouter=1 οπως σου ειπε ο φιλος και κανε restart. Αν τελικα σου εχει κολλησει το ICS (οπως και σε πολλα που εχω δει), θες αλλο τροπο ή φορματ. Το κωλο ICS.......... ποτε δε δουλεψε καλα και ποτε δε το φτιαξανε
mharis Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Το ίδιο σφάλμα λαμβάνω και εγώ όταν δοκιμάζω να το κάνω start manual, όταν όμως κάνω την διαδικάσια που σου είπα στο προηγούμενο post το service ξεκινάει μόνο του χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.