Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τους υπότιτλους

danny.solberg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά,μόλις εγκατέστησα τον ubuntu 9.04 αλλα δεν μ αναγνωρίζει τουσ ελληνικούς υπότιτλους...μ βγάζει κάτι περίεργα γράμματα αντί γ ελληνικά,μπορείτε να με βοηθήσετε???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με τον totem...βέβαια μόλις είδα οτι δεν συμβαίνει το ίδιο με τα επισόδεια π είναι ενσωματωμένοι...μόνο με αυτούς π πρέπει να βάλω εγώ...2 λεπτά να δοκιμάσω τις λύσεις σας....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:27 ----------

Εντάξει παιδιά λειτούργησε η αλλαγή π μ πρότεινες.....ευχαριστώ πολύ!!!!

Εγώ χρησιμοποιώ ένα script από ένα μέλος του ubuntu-gr που δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα του τώρα :X

http://rapidshare.com/files/232007977/Convert_Encoding

Κατέβασέ το αν θες, και μετά το βάζεις μέσα στον φάκελο ~/.gnome2/nautilus-scripts/

Στην συνέχεια όταν κατεβάζεις κάποιο υπότιτλο που σου φαίνεται κινέζικα (λογικά είναι σε windows-1253 κωδικοποίηση) τον μετατρέπεις σε utf-8:

Δεξί κλικ στον υπότιτλο -> Scripts -> Convert encoding

Στο πρώτο παράθυρο βάζεις windows-1253 (σου ζητάει την κωδικοποίηση του αρχικού αρχείου) και στο 2ο βάζεις utf-8 (σου ζητάει την νέα κωδικοποίηση που θες να το μετατρέψεις). Και πλέον είσαι έτοιμος αρκεί να έχεις ρυθμίσει τον player σου να διαβάζει utf-8 υπότιτλους (σε αρκετούς είναι ήδη default αυτή η επιλογή).

Φυσικά το παραπάνω script μπορεί να κάνει ότι μετατροπή θες και όχι μόνο από windows-1253 σε utf-8.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...