Προς το περιεχόμενο

Thief (2014)

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τοσο πατατα ρε παιδια?

κριμα πραγματικα

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Με λακωνικό τρόπο θα γράψω τα σύν και πλήν του παιχνιδιού. Έχουμε:

Θετικά

Πολύ καλά γραφικά με τρομερές φωτοσκιάσεις. Πολύ καλό optimization (περίπου 55 fps avg in game με τα γραφικά στο MAX αλλά με SSAO off, με σύστημα FX-8320, GTX660).

Τρομερή ατμόσφαιρα.

Απίστευτο gameplay. Σου δίνει την εντύπωση οτι ΟΝΤΩΣ είσαι ένας κλέφτης που μπαίνει μέσα σε σπίτια και αρπάζει οτι βρεί μπροστά του.

Απίστευτη υλοποίηση του στοιχείου stealth. Το παιχνίδι είναι hardcore stealth και έτη φωτός μπροστά σε αυτό τον τομέα απο άλλα παρόμοια παιχνίδια (dishonored,splinter cell).

Πίστη αναπαράσταση του Garret, o οποίος και εμφανισιακά και στη συμπεριφορά πείθει παραπάνω απο τον Garret των προηγούμενων παιχνιδιών.

Έμφαση στη λεπτομέρεια. Απο το μένου μέχρι το ίδιο το game (φαίνονται τα πόδια και χέρια του Garret αν και fps game) τα ΠΑΝΤΑ είναι προσεγμένα.

ΜΕΓΑΛΗ διάρκεια. Αν κάνεις όλες τις Side missions και εξερευνείς το παιχνίδι διαρκεί γύρω στις 35+ ώρες.

Αρνητικά

Προβλήματα με τον ήχο. Έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ συνομιλιών και υπότιτλών, επαναλαμβανόμενοι διάλογοι, διακοπές καμιά φορά στον ήχο.

Μέτριο σενάριο. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα Thief το σενάριο μοιάζει ρηχό και απλοικό. Δεν συνδέεται σεναριακά με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Προβλήματα με την ΑΙ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7,5/10

Ένας προσεγμένος τίλος που όμως κάτι του λείπει σε σχέση με τα κλασσικά παιχνίδια Thief.

Και τέλος όσοι λένε οτι το Dishonored είναι καλύτερο και βαθμολογούν το παιχνίδι αυτο με βαθμό κάτω απο 7/10 (βλ το τρισάθλιο site Gamespot με τα πληρωμένα reviews που είναι δυσφήμηση για το gaming), το λιγότερο ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ας παίξουν κανένα shooter και ας αφήσουν τέτοιου είδους games για πιο ψαγμένους gamers. Α και το πρώτο μου game ήταν το Thief the Dark Project το 1999...

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε πει και σε παλιότερα post, καλύτερο stealth game δεν υπάρχει...οποτε οι βαθμολογίες είναι ανούσιες χωρίς μέτρο σύγκρισης, ας always το καλύτερο είναι να κρίνεις εσύ ;)

• Like 1

κι εμενα το dark project ηταν απο τα πρωτα παιχνιδια μου. Απλα βλεποντας τις λιγες σελιδες το αρκετο κραξιμο γενικα και τα reviews ειπα για πατατα. Με επεισες φιλε, τελειωνω wd και wolfenstein και το αρχιζω.

+++ για το γελοιο γκειμσποτ.

Sent from my iPhone using Insomnia

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά έχει βρεθεί κάποια λύση για το frame drop και το desync στα cutscenes?

Δεν έχω πρόβλημα κατά το gameplay, αλλά με το που ξεκινά ένα cutscene τα frames γίνονται μονοψήφια, το βίντεο παίζει σε αργή κίνηση και η ομιλία δεν έχει σχέση με αυτό που βλέπω. Η ταχύτητα πέφτει στο μισό (με σπασίματα), ακούγεται κανονικά ο διάλογος αλλά μόλις τελειώσει ο χαρακτήρας ανοιγοκλείνει ακόμα το στόμα του, σαν ταινία καράτε. Το πρόβλημα υπάρχει ΜΟΝΟ στα cutscenes και δυστυχώς είναι πολύ έντονο, σε βαθμό να μη μπορώ να ευχαριστηθώ καθόλου το παιχνίδι. Δοκίμασα τα παρακάτω

Άλλαξα drivers

Έτρεξα σε 32 bit mode

Δοκίμασα windowed mode

Έριξα τα πάντα στο low

Ανοιγόκλεισα το VSync

Τζίφος. Δεν είναι θέμα hardware απ'όσο μπορώ να καταλάβω. Έχει κανείς κάποια λύση ή ιδέα σε τι οφείλεται? Υπάρχει περίπτώση να φταίνε τίποτα codecs για αναπαραγωγή video (VLC ή Media Player Classic)?

Πρώτη φορά άκουω κάτι τέτοιο.....
Θα ήτανε καλό να γράψεις τον υπολογιστή σου.

Επίσης σε τι το τρέχεις κανονικά ? Medium? HIgh?
Όταν τα έβαλες όλα στα low άλλαξε τίποτα??? Αυξηθήκανε τα fps?

• 1 μήνα μετά...

Επαναφερω το thread μετα απο καιρο για να ρωτησω το εξης.Επανεγκατεστησα το παιχνιδι για να το παιξω δευτερη φορα και στη πορεια αναρωτηθηκα αν υπαρχει dlc.Γνωριζετε κατι;

Ευχαριστω

Το μόνο Dlc που ήξερα είναι το Bank of Heist το οποίο ήτανε για αυτούς με Pre-order απ'οσο ήξερα. Εμένα ο θείος πάντος με πρόσεξε και το έφερε κανονικά. Αλλά δεν ξέρω αν ήτανε δηλαδή DLC.
Πάντος κάτι άλλο εγώ δεν διάβασα ούτε ξέρω....

• 4 μήνες μετά...

Έχω φτάσει στο 7ο κεφάλαιο και το mini review του Darth Fanis παραπάνω με καλύπτει απόλυτα όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού. Προσθέτω ως αρνητικό την απουσία fast travel καθώς και το loading μεταξύ των διαφόρων ζωνών της πόλης. Οι client jobs είναι πολύ καλές ενώ οι αποστολές του Basso έτσι κι έτσι. Από το 3ο κεφάλαιο και μετά βελτιώθηκαν και οι main missions. Δεν έχω παίξει τα προηγούμενα Thief για να συγκρίνω αλλά αυτό μέχρι στιγμής για μένα είναι από τα καλύτερα stealth game που υπάρχουν.

Τέλος και από εμένα μετά από 18 ώρες περίπου. Καλές οι client missions αλλά η περιήγηση στη πόλη γίνεται κουραστική λόγω κακού χάρτη και περιορισμών στη κίνηση του Garrett. Συμπερασματικά, θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά παραμένει πολύ καλή stealth φάση για τους οπαδούς του είδους. Στα επερχόμενα sale σίγουρα αξίζει, από εμένα 8/10.

• Like 1

• 4 μήνες μετά...

Κύριοι, console peasant εδώ, σκέφτομαι για αγορά - έκδοση PS4 βεβαια...

Aπο ολα αυτά που έχω διαβάσει και δει μεχρι στιγμής, φαίνεται να είναι ενα καλο παιχνίδι με "προβλήματα" - οχι αναγκαστικά ακατεργαστο διαμαντακι αλλά..."καλό".

Το artwork είναι Θεϊλα, το ambience επίσης οπως και η ατμόσφαιρα - πράγματα πολύ σημαντικά για εμένα σε ενα game (ιδιώς τέτοιου είδους).
Τα..."προβλήματα" του...δεν ξέρω το κατα πόσο είναι προβλήματα καθώς - ετοιμαστείτε Thief-άκηδες :D - το 3 είναι απο τα αγαπημένα μου games (η αποστολή στο ορφανοτροφείο...διάολε) και ως γνωστόν, και εκείνο έιχε τα θεματάκια του οπως μετριο Α.Ι, πετσοκομένος κόσμος παιχνιδιού με loading times παντού και και και...Βεβαια, το ειχα παίξει στο 1ο xbox οπότε...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω για το reboot είναι το εξής : η ατμόσφαιρά του στέκει/είναι καλή οπως τα προηγούμενα ? Το gameplay λέει ή εχει καταντήσει collect-athon (κρίνοντας απο τα video) ? Γενικά, έχει πλάκα ως παιχνίδι ή...Το ρωτάω αυτό γιατί αρκετοι εχουν αναφέρει οτι είναι "βαρετό" σε σχεση με τους προηγούμενους τίτλους και του λείπει "αυτό το κάτι"...

Προσωπικά, με τα loading times και μετριο Α.Ι την παλεύω, αμα το παιχνίδι όμως είναι για τον Α ή Β λόγο "βαρετό"...δεν...

Ευχαριστώ

ΥΓ: Έχω παίξει τα προηγούμενα

Βασικά κακός ρωτάς στο pc section, από εκεί και πέρα απέχει πολύ από τα προηγούμενα αλλα σίγουρα δεν είναι pure action το game. Εγώ πάντως το διασκέδασα γιατί γουστάρω stealth slow paced gameplay. Σίγουρα είναι βαρετό για οποιον ψάχνει action focused game, πάντως άμα σου άρεσαν τα προηγούμενα σίγουρα θα σου αρέσει και αυτό και imo είναι πολύ πιο immersive που είναι first person.

• Like 2

Βασικά κακός ρωτάς στο pc section, από εκεί και πέρα απέχει πολύ από τα προηγούμενα αλλα σίγουρα δεν είναι pure action το game. Εγώ πάντως το διασκέδασα γιατί γουστάρω stealth slow paced gameplay. Σίγουρα είναι βαρετό για οποιον ψάχνει action focused game, πάντως άμα σου άρεσαν τα προηγούμενα σίγουρα θα σου αρέσει και αυτό και imo είναι πολύ πιο immersive που είναι first person.

Ωραίος, thank you ;)

Φίλος, μπήκα εδώ γιατί δεν υπάρχει topic στους κονσολάκηδες μεριά και δεν ηθελα να ανοίξω topic για να ρωτήσω 2 πράματα οπότε...

Το βρήκα και σε καλή τιμή οπότε θα φύγει για αγορά ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...