rupak Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Γειά κ απο μένα! Κανούριος στο forum αλλά και στα mac! Πρόσφατα αγόρασα ένα macbook, με σκοπό να κάνω σ'αυτό την διπλωματική για την σχολή μου. Θα ήθελα να ακούσω τι "λύσεις" υπάρχουν για mac. Σε pc θα χρησιμοποιούσα word και powerpoint..Το openoffice είναι το αντίστοιχο; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Και το Microsoft Office for mac υπάρχει. Και το iWork της Apple (που έχει ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων, το Keynote). Μάλιστα το iWork μπορείς να το κατεβάσεις και σε trial 30 ημερών για να το δοκιμάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thalis Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Keynote ! πάρα πολύ δυνατό για παρουσιάσεις, είναι αυτό που κάνει τις παρουσιάσεις ο Steve. Θα κάνει πολύ καλή εντύπωση στο ακροατήριο, θα χρειαστείς ένα apple remote για να αλλάζεις εικόνες ή ακόμα καλύτερα ένα iphone για να σου δείχνει κάθε φορά την επόμενη εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Πιο εύκολα και πιο γρήγορα θα κάνεις δουλειά με το Keynote της σουίτας iWork. Ωστόσο, αν και το πρόγραμμα σου επιτρέπει την εξαγωγή σε άλλα φορμάτ [π.χ. .ppt για να διαβάζεται σε MS Office], θα έχεις μικροπροβλήματα στην εμφάνιση μερικών φύλλων. Εγώ έκανα την εργασία μου σε Keynote, και τελικά έπρεπε να γίνει η παρουσάιση σε non-Mac υπολογιστή. Και λόγω πολλών προβλημάτων με την μετατροπή σε ppt, έκατσα και την ξαναέκανα! Αν δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει η παρουσίαση σε άλλον υπολογιστή που δεν τρέχει Keynote, τότε go for Keynote! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thalis Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Σωστό κι αυτό, όταν είναι να γίνει η παρουσίαση με keynote συνήθως πρέπει να πάρεις και τον apple υπολογιστή μαζί (και κανέναν αντάπτορα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Καλά, για τον αντάπτορα, εννοείται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Κι όμως αν κάνει export την παρουσίαση, που θα έχει φτιάξει στο keynote σε μορφή ταινίας (avi νομίζω) θα μπορεί να την κάνει άνετα και σε pc, αρκεί να έχει κατεβάσει το quick time στο pc. Και θα παίζει απροβλημάτιστα και είναι και πανεύκολο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Και σε QuickTime έχει προβλήματα. Περνάει την παρουσίαση χωρίς να απαιτεί κλικ για εναλλαγή των διαφανειών. Πρέπει να το προσέξεις στις επιλογές που σου δίνει το menu Export... Επίσης, αν το κάνεις export [σε οποιαδήποτε μορφή -pdf, quicktime, image booklet κ.τ.λ.] έχεις απλά την δυνατότητα να το παρουσιάσεις και όχι να το επεξεργαστείς [τουλάχιστον όχι με την ίδια ευκολία απ' ότι αν ήταν .ppt ή .key με τα αντίστοιχα προγράμματα] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thalis Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Νομίζω είναι λάθος να μπεις στην λογική του export σε άλλο format, ειδικά σε avi. Χάνεται η μαγεία των slides και μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα ασυμβατότητας. Θα πρέπει να διαλέξεις ή pc-powerpoint ή mac-keynote μην τα μπλέξεις καλύτερα. Και κάτι ακόμα, αν έχεις avi και κάποιος από το ακροατήριο σε ρωτήσει κάτι για μια-δυο εικόνες που προηγήθηκαν τι θα κάνεις; rewind; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Όχι ρε παιδιά... Καταρχάς μπορεί το quicktime να δουλέψει άνετα με κλικ και μπορεί άνετα να πάει μπρος-πίσω στις διαφάνειες!!! Δοκιμάστε το... Το μόνο που φυσικά δε γίνεται είναι η επεξεργασία του quicktime αλλά σιγά τα ωά... Έχει το αρχείο .key και το επεξεργάζεσαι και το ξανακάνεις quicktime. Επαναλαμβάνω στο τελικό αποτέλεσμα του export σε quicktime: Μπορείς να κάνεις κλικ για να προχωράς ακόμα και σε ότι εφφέ έχεις βάλεις! Δε χάνεται καθόλου η μαγεία των slides γιατί slides βλέπεις στην ουσία! Δεν τίθεται κανένα θέμα ασυμβατότητας αρκεί να έχεις το quicktime. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Αυτά είναι! Ποιος θα φανταζόταν τέτοια εξυπηρέτηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rupak Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτές τις μέρες δοκιμάζω το presentation του openoffice (που φένεται κάνεις να μην το προτείνει, αλλά επειδή με βόλεψε ο κειμενογράφος του αξίζει μια ευκαιρία) και αν δεν με βολέψει θα δοκιμάσω το keynote. Σίγουρα δεν θέλω να αφιερώσω αρκετές βδομάδες για να ετοιμάσω την παρουσίαση και μετά να έχω προβλήματα συμβατότητας γιαυτό το ψάχνω πριν αρχίσω. Καλό θα ήταν να υπήρχε άριστη συνεργασία μεταξύ κειμενογράφου και προγράμματος παρουσίασης , γιαυτό θέλω κάτι σαν το δίδυμο word - powerpoint. Την παρουσίαση μπορώ να την κάνω απτο macbook μου οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς των αρχείων κλπ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Πρέπει όμως να γνωρίζεις πως και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου χαμηλότερου επιπέδου. Όσο δηλαδή λειψό σου φαίνεται το OpenOffice, τόσο "λειψή" θα βγει και η παρουσίαση. Δεν μιλάω για την ικανότητά σου να φτιάχνεις παρουσιάσεις, όσο στην ευκολία, και ομορφιά των παρουσιάσεων από πιο "εμπορικά" πακέτα όπως PowerPoint-Word και Keynote-Pages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggeLON Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτές τις μέρες δοκιμάζω το presentation του openoffice (που φένεται κάνεις να μην το προτείνει, αλλά επειδή με βόλεψε ο κειμενογράφος του αξίζει μια ευκαιρία) και αν δεν με βολέψει θα δοκιμάσω το keynote. Σίγουρα δεν θέλω να αφιερώσω αρκετές βδομάδες για να ετοιμάσω την παρουσίαση και μετά να έχω προβλήματα συμβατότητας γιαυτό το ψάχνω πριν αρχίσω. Καλό θα ήταν να υπήρχε άριστη συνεργασία μεταξύ κειμενογράφου και προγράμματος παρουσίασης , γιαυτό θέλω κάτι σαν το δίδυμο word - powerpoint. Την παρουσίαση μπορώ να την κάνω απτο macbook μου οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς των αρχείων κλπ.. Γεια και από μενα. Φίλε rupak, αν σου αρέσει το OpenOffice, τότε δοκίμασε το ΝεοΟffice που είναι Java based αλλά δεν χρειάζεται x11. Είναι εξίσου καλό και Open Source, ported από το Open Office. Όσο για παρουσιάσεις, προσωπικά φτιάχνω το περιεχόμενο στο Presentation του NeoOffice, και ανάλογα με το ακροατήριο το πηγαίνω στο keynote και προσθέτω θέματα, εφέ και animation. Το περιεχόμενο είναι ασφαλές, αποθηκευμένο σαν odp. Προσπαθώ να αποφύγω γενικά MS, όσο δυνατόν (γνώμη μου, από πολυετή χρήση όλης της σουίτας. Μόνο το excel δεν μπορώ να αντικαταστήσω ακόμη). Καλή τύχη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Γεια και από μενα. Φίλε rupak, αν σου αρέσει το OpenOffice, τότε δοκίμασε το ΝεοΟffice που είναι Java based αλλά δεν χρειάζεται x11. Είναι εξίσου καλό και Open Source, ported από το Open Office. Πλέον, ούτε το OpenOffice για Mac χρειάζεται X11 για να λειτουργήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.