petera Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Καλημέρα παιδιά, Έχω το εξής πρόβλημα. Η εταιρεία μας μετακόμισε σε ένα τετραώροφο κτίριο και πήρανε τη απόφαση οι συνδέσεις όλες να γίνουν wireless, δηλαδή όλοι οι όροφοι μετάξι τους να “μιλάνε” ασύρματα. Και καλά o 1ος με τον 2ο που ψιλόπιάνει το σήμα τι γίνετε με τους υπολοίπους ορόφους ? Η σύνδεση στο internet είναι στον 1ο πως θα φτάνει το σήμα από άλους ορόφους προς τα κάτω ? και καλά αν υπήρχε Ethernet εκεί είναι εύκολο… Υπάρχουν συσκευές που γεφυρώνουν τα ασύρματα δίκτυα όπως π.χ τα Ethernet switches για Lan ? Ευχαριστώ
jamespr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Καλημέρα φίλε. Το καλύτερο είναι νομίζω να βάλετε ένα ασύρματο router σε κάθε όροφο και μεταξύ τους να τα συνδέσετε είτε με ehernet είτε με οπτική ίνα καλύτερα. Αυτή είναι και η σωστή λύση για αποτελέσματα τέλεια σε κάθε όροφο και κάθε υπάλληλο του ορόφου. Το κτίριο που πήγατε είναι προσωρινή λύση;; Γιατί δε βάζετε δομημένη καλωδίωση και για δίκτυο και τηλέφωνα;;
binary_dreamer Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Το καλύτερο είναι να υπάρχει μια διασύνδεση από όροφο σε όροφο με ένα καλώδιο ethernet και όλα μαζί να καταλήγουν στην γραμμή που σας βγάζει έξω. σε κάθε όροφο θα συνδεθεί ένα ή περισσότερα access points ανάλογα με την χρήση. τώρα ανάλογα με τα δικαιώματα μπορείς να δώσεις σε κάποιους διαφορετικό LAN IP από κάποιους άλλους είτε να δημιουργήσεις vlans.
atrias Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 συμφωνώ με τα παραπάνω ωστόσο υπάρχουν και wireless bridges
petera Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αυτά τα wireless bridges όμος πως λειτουργούν ? όπως ας πούμε ένα lan bridge ή switch ?
100 010 00 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Καλημέρα παιδιά, Έχω το εξής πρόβλημα. Η εταιρεία μας μετακόμισε σε ένα τετραώροφο κτίριο και πήρανε τη απόφαση οι συνδέσεις όλες να γίνουν wireless, δηλαδή όλοι οι όροφοι μετάξι τους να “μιλάνε” ασύρματα. Και καλά o 1ος με τον 2ο που ψιλόπιάνει το σήμα τι γίνετε με τους υπολοίπους ορόφους ? Η σύνδεση στο internet είναι στον 1ο πως θα φτάνει το σήμα από άλους ορόφους προς τα κάτω ? και καλά αν υπήρχε Ethernet εκεί είναι εύκολο… Υπάρχουν συσκευές που γεφυρώνουν τα ασύρματα δίκτυα όπως π.χ τα Ethernet switches για Lan ? Ευχαριστώ Εκ των προτερων ο μηχανογραφος που προτεινε σε εταιρεια να εχει ασυρματη δικτυωση, δεν ειναι και πολυ σοβαρος διοτι τα προβληματα που θα εχετε θα ειναι τεραστια και τα χρηματα που θα εχετε δωσει θα ειναι διπλασια.......... και η δουλεια θα γινεται με γκρινιες
kage Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=WIRELESS&category2=ACCESS%2520POINT @100 01 Για ποιο λογο να χουν προβληματα?γιατι ειναι διπλασια τα χρηματα,αν υποθεσουμε πως ολα τα pc εχουν ηδη wifi pci/usb?
pournaras Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Εχω στησει αρκετα μικρα τετοια πακετακια, με pci καρτες κι ενα AP στο κεντρο και λειτουργουν αψογα, χωρις κανενα προβλημα. Κι εχω και το μονιμο ασυρματο το δικο μου, που λειτουργει ανελλιπως εδω και 3 χρονια. Απλα σε τετοιες "μονιμες" καταστασεις βαζω μονο dlink (αν και πολλοι τα βριζουν), και γιατι εχουν το καλυτερο ραδιο, αλλα και γιατι εχουν τη λιγοτερη παραμετροποιηση. Πιστευω κι εγω οτι ενα AP σε καθε οροφο, σε μια σωστη θεση, ειναι οτι καλυτερο. Σιγα το κοστος στην τελικη, πιο πολυ θα σου παρει ο μαστορας να σου περασει καλωδια να τα βαλει σε καναλια, να τα φερει 100 διαδρομες πανω κατω απο πορτες, γραφεια κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.