Προς το περιεχόμενο

Επιλογή/Προβληματισμός αγοράς νέου φορητού

SocialNetUsr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτές τις μέρες πήρα την απόφαση να αντικαταστήσω τον μόλις 8 ετών desktop μου με ένα φορητό..... (AMD 1800XP+) :-( Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα μπορώ να πω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό.... μια η ποιότητα των πλαστικών, μια η εγγύηση, μια οι θερμοκρασίες με έχουν κάνει το κεφάλι κουδούνι!! Για να μη σας απασχολώ άλλο θα σας πώ τι περίπου θέλω. Το κουμπιουερ (όπως το λένε και στο χωριό μου) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΑΔΙΑ (αφού έχω ξεχάσει πως είναι μιας και με τον AMD το τελευταίο που έπαιξα ήταν το Commandos 2) Οι εφαρμογές που θα τρέχει θα είναι κυρίως για προγραμματισμό, μερικά πολυμέσα (Visual Studio, SQL Server, Photoshop μπλα μπλα μπλα) και ότι άλλο κάνουμε καθημερινά. Βέβαια ένα θέμα είναι ότι το κυρίως λειτουργικό θα είναι ένα ubuntu και όλα τα παραπάνω θα τρέχουν από Virtual Machine σε Windows Server οπότε θα χρειαστώ ισχύ!!! Το budget μου είναι γύρω +/- στα 1000€ Πιστεύω ότι μια οθόνη 17' και ένας δίσκος στις 7200rbm θα ήταν ειδανικό. Ξέρω ότι με 1000€ μπορώ να πάρω ένα Desktop το οποίο να σπέρνει αλλά θα προτιμούσα κάτι ποιό φορητό (όσο φορητό είναι ένα Laptop με 17' οθόνη :rolleyes:) Για την ώρα είμαι σε ένα Dell Studio 17 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

1. PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo P8600 (2.40GHz/1066Mhz FSB/3MB cache)
  2. HD DISPLAY Glossy widescreen 17.0 inch display (1440x900)
  3. MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR2 at 800MHz
  4. HARD DRIVE SIZE: 250GB SATA Hard Drive (7200RPM) with Free Fall Sensor
  5. VIDEO CARD Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD with Belkin HDMI Cable
  6. OPTICAL DRIVE 8X Slot Load CD / DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive)
  7. WIRELESS CARDS Intel®WiFi Link 5100 802.11agn Half Mini-Card
  8. INTEGRATED WEBCAM
  9. SOUND OPTIONS Soundblaster X-Fi Hi Def Audio

Ο γενικός προβληματισμός μου είναι μήπως αγοράσω τζάμπα ισχύ και χαρακτηριστικά τα οποία δεν θα τα εκμεταλλευτώ και δώσω έτσι τα χρήματα μου (υπάρχει μια σχετική κρίση....).

Αν μπορείτε πείτε μου τη γνώμη σας για το παραπάνω σύστημα και αν έχετε κάτι άλλο να προτείνεται εδώ είμαι

Δημοσ.

Φιλε μου τα προγραμματα που ανεφερες τα τρεχουν τα περισσοτερα σημερινα laptops για την πλακα τους οποτε κατα τη γνωμη μου καλυτερα θα ηταν να επιλεξεις καποιο αξιοπιστο 17αρι laptop στη χαμηλοτερη τιμη που θα βρεις.

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις αυτο το dell.

Επισης αν σκεφτεσαι για 15αρι κοιτα το lenovo r61.

Δημοσ.

το πιο σημαντικο ειναι ο σκληρος στις 7200 στροφες και τα 4GB μιας και θα τρεχεις και VM. Το σημαντικο στον επεξεργαστη επισης ειναι το ποσο L2 cache θα εχει και να μην κοιτας την ταχυτητα και παρα πολυ

Αυτα ειναι τα σημεια που θα πρεπει να δωσεις προσοχη και ο DELL φαινεται καλη περιπτωση (κατοχος DELL VOSTRO :P )

Δημοσ.

@epivitor

η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσο καιρό που έχω να ανανεώσω το hardware μου δεν μπορώ να έχω καλή κρίση για τους σημερινούς φορητούς. Πάντως την 17' θα την πάρω σας δεδομένο. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα κάνω ένα google για τον Dell Studio 1735

@disqualified

ευχαριστώ για τα tips

Επίσης θέλω να ρωτήσω τι είναι το "Max TDP" και πως επηρεάζει την απόδοση?

Δημοσ.
Φιλε μου τα προγραμματα που ανεφερες τα τρεχουν τα περισσοτερα σημερινα laptops για την πλακα τους οποτε κατα τη γνωμη μου καλυτερα θα ηταν να επιλεξεις καποιο αξιοπιστο 17αρι laptop στη χαμηλοτερη τιμη που θα βρεις.

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις αυτο το dell.

Επισης αν σκεφτεσαι για 15αρι κοιτα το lenovo r61.

+1 , αφού μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με λιγότερα χρήματα μην δίνεις τζάμπα λεφτά , αυτά τα δύο είναι πολύ καλά και σου περισσεύουν χρήματα για να πάρεις κάτι άλλο !!:devil:

Δημοσ.

γενικά από τη στιγμή που δε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια μπορώ να κατέβω στην τιμή και γενικά στα χαρακτηριστικά. Επίσης έχω ψιλό κολλήσει με τα Dell και είναι σαν να έχω βάλλει παρωπίδες με αποτέλεσμα να μην έχω κάνει καλή έρευνα για άλλες μάρκες..... πέρα από αυτά. Ποια άλλη μάρκα λέτε να ψάξω (ξέρω πολύ γενικό αλλά π.χ. κάτι σε Acer ή TurboX δεν θα ήθελα)?

Δημοσ.
γενικά από τη στιγμή που δε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια μπορώ να κατέβω στην τιμή και γενικά στα χαρακτηριστικά. Επίσης έχω ψιλό κολλήσει με τα Dell και είναι σαν να έχω βάλλει παρωπίδες με αποτέλεσμα να μην έχω κάνει καλή έρευνα για άλλες μάρκες..... πέρα από αυτά. Ποια άλλη μάρκα λέτε να ψάξω (ξέρω πολύ γενικό αλλά π.χ. κάτι σε Acer ή TurboX δεν θα ήθελα)?

Αν θες αξιοπιστία , καλά service και καλές εγγυήσεις θα πάρεις dell ή lenovo και μετά οτιδήποτε άλλο , αυτά του epivitor είναι πολύ καλά , διαλέγεις και πέρνεις !! :devil:

Δημοσ.

ξεχασα να σου πω πως ο,τι παρεις μη δεχτεις τιποτε κατω απο 3 χρονια εγγυηση ειτε απο τη μανα του ειτε με επεκταση εγγυησης.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικα θα σου πρότεινα να πας σε κατι στις 15 inch ωστε να μην φορτωνεσαι πολλά κιλα και να τον έχεις συνδεμενο με ενα 24inch μονιτορ στο σταθερο γραφείο εργσιας σου. Καλες οι 17ρες αλλα αμα δουλεψεις photoshop σε 22-24 δεν γυρνας ευκολα πισω σε κατι μικρότερο. Το budget δεν θα ανεβει πάνω απο 1000, και σε υπολογιστικη ισχύ θα είσαι στα ιδια.

Δημοσ.
Εγώ προσωπικα θα σου πρότεινα να πας σε κατι στις 15 inch ωστε να μην φορτωνεσαι πολλά κιλα και να τον έχεις συνδεμενο με ενα 24inch μονιτορ στο σταθερο γραφείο εργσιας σου. Καλες οι 17ρες αλλα αμα δουλεψεις photoshop σε 22-24 δεν γυρνας ευκολα πισω σε κατι μικρότερο. Το budget δεν θα ανεβει πάνω απο 1000, και σε υπολογιστικη ισχύ θα είσαι στα ιδια.

όντως υπάρχει και αυτό το σενάριο ....

@disqualified με την εγγύηση τίποτα κάτω από 3 χρόνια για να είμαι ήσυχος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...