Uberalles_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Καλημέρα παιδιά. Έστω ότι κάποιος θέλει να φτιάξει ένα site που να περιέχει και ηλεκτρονικό κατάστημα,πόσο περίπου θα του πάει? Σας ευχαριστώ
the_eye Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Χοντρικά 2000-3000 και ανεβαίνει. Αν θες να σου περάσει και τα προϊόντα πας πάνω από 4000.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θέλω το εξής : Να δημιουργηθεί ένα γραφικό για την σελίδα (εικασατικό κομμάτι) όπου θα έχει ένα ωραίο banner πάνω (ανεβαίνει η τιμή εάν το banner είναι flash??) , να υπάρχουν σίγουρα οι κατηγορίες εταιρεία , επικοινωνία , προϊόντα και ίσως κάποιες άλλες κατηγορίες π.χ. Νέα ή Προσφορές ή Gallery και επίσης να υπάρχει και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Επίσης, από το ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να αγοράζουν μόνο όσοι έχουν κάνει login. Επομένως θα υπάρχει και κάπου και έναw χώρος για username - password. Και σίγουρα θα υπάρχει και μία βάση από πίσω, όπου θα υπάρχει κάποιο σύστημα όπου θα μπορώ να προσθέτω , αφαιρώ , επεξεργάζομαι ΟΛΑ τα προϊόντα μου. Όλα αυτά τα κοστολογείς περίπου στα 4.000 ?
the_eye Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Αυτό που λες εσύ είναι πολύ γενικό. Επίσης, από το ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να αγοράζουν μόνο όσοι έχουν κάνει login. Επομένως θα υπάρχει και κάπου και έναw χώρος για username - password. Έχει πολλές παραμέτρους. πχ Καταγραφή προϊόντων, τιμολόγηση, σύνδεση με ERP ή άλλο πρόγραμμα αποθήκης, ενημέρωση εξέλιξης παραγγελίας, ενημέρωση με sms, open source ή όχι, custom παραμετροποιήσεις , αγορά με πιστωτική, υπολογισμός μεταφορικών ανάλογα με την παράδοση, επεκτασιμότητα, και πολλά άλλα. Το καλύτερο είναι να 'κάνεις μια γύρα στην αγορά' θέτοντας πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και να πάρεις προσφορές.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Κοίτα τα περισσότερα που μου λες έχει σχέση με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Δηλαδή ενημέρωση εξέλιξης παραγγελίας, ενημέρωση με sms, open source ή όχι, custom παραμετροποιήσεις , αγορά με πιστωτική, υπολογισμός μεταφορικών ανάλογα με την παράδοση Γενικά πάντως 4.000 πάνω κάτω εσύ υπολογίζεις ? Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Εάν θέλω να αλλάζω και όλα τα κείμενα μέσα στο site πόσο κοστολογείται?
the_eye Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μια γενική εκτίμηση τόσο βγαίνει. Για τα κείμενα που λες, το ηλ. κατάστημα αν είναι δομημένο με ένα crm τότε θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα ενσωματωμένη.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Οποιαδήποτε άλλη άποψη ευχαρίστως να την ακούσω είτε από εδώ είτε μέσα από Pm
dokimix Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Το κόστος εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους όπως τον αριθμό προϊόντων και κατηγοριών που θα έχει το ηλεκτρονικό κατάστημα, από τον αν χρησιμοποιηθεί έτοιμο template, από τους τρόπους πληρωμής που θα υποστηρίζει, κτλ. Επίσης παίζει ρόλο αν αυτός που θα το αναλάβει είναι ελεύθερος επαγγελματίας, εταιρεία, φοιτητής, κτλ
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ας απαντήσω σε ένα ένα τα ερωτήματα. Τι σχέση έχει ο αριθμός των προϊόντων αφού θα είναι δυναμικό με βάση το site και τα προϊόντα θα τα ανεβάσω εγώ (σαν πελάτης) από μία πλατφόρμα που θα μου έχει φτιάχτει. Δεν θα χρησιμοποιηθεί έτοιμο template. Θα μπορεί να πληρώσει αρχικά μέσω paypal και αντικαταβολής. Και αυτός που θα το αναλάβει δεν θα είναι σίγουρα φοιτητής
dokimix Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Σαφώς και αν καταχωρήσεις εσύ τα προϊόντα, το κόστος μειώνεται. Επίσης η υποστήριξη για πληρωμές μέσω PayPal και αντικαταβολή είναι κάπως απλή υπόθεση. Αν χρησιμοποιηθεί κάποιο open source cms θεωρώ ότι μπορείς με αρκετά χαμηλότερο κόστος, από αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, να κάνεις τη δουλειά σου.
Maniakos Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ο αριθμος των προιόντων καθώς και των κατηγοριών δεν θα πρέπει να έχει ΚΑΜΙΑ σημασία όπως και το να υποστηρίζει το store διάφορους τρόπους πληρωμής από τον επισκέπτη. Όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο αρχικό κόστος. Αν αργότερα θελήσεις και κάποιον τρόπο πληρωμής (πχ απευθείας χρέωση σε κάποια πιστωτική μέσω Ελληνικής τράπεζας) αυτό θα το χρεωθείς έξτρα όπως και οποιοδήποτε άλλο feature που δεν ήταν στην αρχική συμφωνία προφανώς.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ο αριθμος των προιόντων καθώς και των κατηγοριών δεν θα πρέπει να έχει ΚΑΜΙΑ σημασία όπως και το να υποστηρίζει το store διάφορους τρόπους πληρωμής από τον επισκέπτη. Όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο αρχικό κόστος. Αν αργότερα θελήσεις και κάποιον τρόπο πληρωμής (πχ απευθείας χρέωση σε κάποια πιστωτική μέσω Ελληνικής τράπεζας) αυτό θα το χρεωθείς έξτρα όπως και οποιοδήποτε άλλο feature που δεν ήταν στην αρχική συμφωνία προφανώς. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Απλώς πιστεύω είμαι σαφής και ακριβής στο τι ακριβώς θέλω αλλά οι τιμές που μου λένε μου φαίνονται πολυ χαμηλές (π.χ. 1.500 - 2.000) Μόνο ένας μου είπε ότι θα πάει κοντά στα 4.000 Προς Θεού και δεν θέλω να πληρώσω τα περισσότερα αλλά μόνο και μόνο ένα γραφικό για ένα site και να είναι στατικό (χωρίς κάποιο έτοιμο template), χωρίς βάση από πίσω έρχεται κοντά στο 1.000 για αυτό λέω ότι μου φαίνεται αρκετά χαμηλό το ποσό των 1.500 και 2.000
ernesto_che Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, όλοι μας μιλάμε για διαφορετικά γι αυτό και δεν βρίσκουμε άκρη. Όταν μιλάμε για e-shop μιλάμε για την κατασκευή (γραφιστικά και προγραμματιστικά και την παραμετροποίηση) ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, η προσθήκη προϊόντων είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, το data entry μπορεί να γίνει ώς ξεχωριστή υπηρεσία. Ένα e-shop μπορεί να ξεκινήσει και από τα 1500€ και να φτάσει και πολύ παραπάνω από 4000€ εξαρτάτε από το τι έχει , π.χ. θα έχει ειδοποίηση με SMS? Θα έχει on-line tracking της παραγγελίας? Θα έχει live help desk? θα υπάρχει διαφοροποίηση στους τρόπους αποστολής? θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς με πιστωτική? εάν μπει αγορά μέσω πιστωτικής θα μπει SSL encryption? Τελευταία τα e-shops είναι της μόδας, αυτό που πιστεύω ότι όλοι ξεχνάνε και οι πελάτες αλλά και οι επιχειρήσεις κατασκευής είναι η διαφήμιση ενός e-shop μετά την κατασκευή του όπου είναι και το 50% της επιτυχίας ενός e-shop εάν εξαιρέσουμε τον παράγονται "προϊών προς πώληση". Ένα e-shop χωρίς διαφήμιση είναι σαν ένα μαγαζί χωρίς βιτρίνα, που δεν το γνωρίζει κανένας.
nik1992 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Απλώς πιστεύω είμαι σαφής και ακριβής στο τι ακριβώς θέλω αλλά οι τιμές που μου λένε μου φαίνονται πολυ χαμηλές (π.χ. 1.500 - 2.000) Μόνο ένας μου είπε ότι θα πάει κοντά στα 4.000 Προς Θεού και δεν θέλω να πληρώσω τα περισσότερα αλλά μόνο και μόνο ένα γραφικό για ένα site και να είναι στατικό (χωρίς κάποιο έτοιμο template), χωρίς βάση από πίσω έρχεται κοντά στο 1.000 για αυτό λέω ότι μου φαίνεται αρκετά χαμηλό το ποσό των 1.500 και 2.000 συγνώμη, αλλά που φτιάχνουν στατική σελίδα με +-1000 ευρώ? Οι περισσότερες εταιρείες ( από όσο γνωρίζω τουλάχιστον ) την δυναμική σελίδα αν είναι απλή την χρεώνουν στα 500 ευρώ περίπου, όχι παραπάνω. 1000 ευρώ για στατική είναι πάρα πολλά εκτός αν γίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, που δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα.
bikey77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 συγνώμη, αλλά που φτιάχνουν στατική σελίδα με +-1000 ευρώ? Οι περισσότερες εταιρείες ( από όσο γνωρίζω τουλάχιστον ) την δυναμική σελίδα αν είναι απλή την χρεώνουν στα 500 ευρώ περίπου, όχι παραπάνω. 1000 ευρώ για στατική είναι πάρα πολλά εκτός αν γίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, που δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα. Μπορείς να μας πεις 1-2 εταιρίες που χρεώνουν 500 ευρώ για μια "δυναμική σελίδα"? Με ενδιαφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.