screenshot Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ξερετε αν υπαρχει τροπος να μπορεις να τσεκαρεις που εχεις ποιοτικοτερο ηχο μεταξυ της OnBoard σου καρτα ηχου ή μιας pci? (εκτος απ τον προφανη τροπο του αυτιου)
parsifal Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 RightMark Audio Analyzer RMAA suite is designed for testing quality of analog and digital paths of any audio devices, be it a sound card, an MP3 player, a consumer CD/DVD player or an acoustic set. The results are obtained by playing and recording test signals passed through the tested audio path by means of frequency analysis algorithms. A more common mark is also provided for those unfamiliar with measured technical parameters.
parsifal Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Είναι το επίσημο site από όπου μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα RightMark Audio Analyzer. Κάνε κλικ στο σύνδεσμο [ more ]:
mindcrime Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 πλέον κάποιος που δεν κάνει επαγγελματικές δουλειές αλλά απλά είναι λάτρης της μουσικής και όταν ακούει θέλει πολύ καλή ποιότητα αξίζει να πάρει κάρτα ήχου ή τον καλύπτουν μια χαρά και οι onboard;
screenshot Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Αν καταλαβα καλα, αυτο το προγραμμα ΔΕΝ ειναι δωρεαν?
parsifal Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Τα εξηγεί όλα εδώ. Οι διαφορές της freeware έκδοσης από την εμπορική PRO είναι: The RMAA 6.2.3 PRO is also available with a number of features not present in the freeware version.... ... RMAA PRO features: * 4 times more detailed spectrums (FFT Size option); * ASIO support (unique feature, only in the professional version!); * ASIO diagnostics (supported frequencies, buffers sizes, i/o channels); * Kernel Streaming support (bypass Windows KMixer); * GUI skin support (15 skins bundled); * capability to choose any inputs and outputs for ASIO tests; * using various devices on the same test; * cross API testing (MME, DirectSound, KS, ASIO); * other options, including new test parameters. ...
screenshot Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Πες μου κατι για να μη παιδευομαι, αυτο το προγραμμα θα σου πει καθαρα ποια ειναι ποιοτικως καλυτερη καρτα, ή απλα θα κανει βαθυστοχαστες αναλύσεις χωρις συμπερασμα?..
parsifal Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Εννοείς αν δίνει απάντηση του στυλ "Soundcard A is better than soundcard B"; Όχι, δε λειτουργεί τόσο απλοϊκά. Θα πάρει μερικές μετρήσεις (ή θα κάνει βαθυστόχαστες αναλύσεις, μπορείς να το πεις όπως θέλεις) και θα σου παρουσιάσει τα αποτελέσματα, για να κάνεις τη σύγκριση μόνος σου. Το οποίο προϋποθέτει μία έστω μικρή εξοικείωση με τις σχετικές ορολογίες (Total Harmonic Distortion, Frequency Responce κλπ.)
screenshot Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Το λεω γιατι βλεπω οτι ασχολειται με πολλα πραγματα που δεν με ενδιαφερουν, εμενα με ενδιαφερει μόνο η ακουστικη ποιοτητα.
parsifal Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δεν υπάρχει φυσικό μέγεθος με όνομα «ακουστική ποιότητα». Το μόνο που μπορείς να πάρεις από ένα πρόγραμμα όπως αυτό που αναφέρθηκε είναι μετρήσιμα μεγέθη που μπορεί να «καταλάβει» ο Η/Υ. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε οι άνθρωποι ως ακουστική ποιότητα είναι συνδυασμός πολύ περισσότερων παραμέτρων, μερικές από τις οποίες δεν είναι καν άμεσα μετρήσιμες με τη βοήθεια Η/Υ (μπορούν μόνο να προσεγγιστούν π.χ. βλ. ψυχοακουστικά μοντέλα). Δυστυχώς, θα πρέπει να αρκεστείς στα στεγνά τεχνικά χαρακτηριστικά που παρέχει το RMAA (ή κάποιο ανάλογο πρόγραμμα). Και φυσικά, να εμπιστευτείς την ακοή σου: Ένα blind test σύγκρισης έχει συνήθως περισσότερο νόημα από τα αποτελέσματα οποιουδήποτε προγράμματος ή μετρητικής συσκευής, καθώς απαντά πάντοτε αλάνθαστα στο ερώτημα «Ποια κάρτα/πηγή/ζεύγος ηχείων φαίνεται σε εμένα περισσότερο ποιοτικό;» όπως κι αν ορίζει κανείς το «ποιοτικό»...
screenshot Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Η ποιοτητα ηχου ειναι αντικειμενικο στοιχειο. Παρε πχ. τον ηχο ενος φορητου κασετοφωνου και παρε και τον ηχο ενος επιτραπεζιου στερεοφωνικου συστηματος μεγαλης ισχυος. Η διαφορα ειναι η μερα με τη νυχτα. Οσο αφορα το pc υπαρχει ιδιαιτεροτητα αν σκεφτεις οτι μιλαμε για συστηματα ηχειων 5.1 ή 7.1
PCharon Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Εμένα η μητρική μου έχει ενσωματωμένη μια ALC888 και σε σύγκριση με την 8 χρονών Creative SoundBlaster τη θεωρώ πολύ χειρότερη. Δε μου κάνει καλή κατανομή σε πολυκάναλο ήχο (πχ ταινίες) και τα δήθεν EAX effects δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με εκείνα της SoundBlaster. Ακούγοντας μουσική μέσα από την SoundBlaster επί χρόνια, μόλις πέρασα στην onboard ALC888 ένιωθα πως κάτι λείπει από τον ήχο.
panos2171 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Καγω εχω την Creative audigy II στον καινουργιο μου υπολογιστη(την ειχα αρχικα στον παλιο) και η ποιοτητα σε σχεση με την οnboard ειναι η μερα με τη νυχτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.