Προς το περιεχόμενο

Θήκη για εξωτερικό σκληρό δίσκο


sarantatessera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αυτόν τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Για κάποιο λόγο έχει αχρηστευθεί η θήκη του.

 

Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου προτείνετε τι θήκη να πάρω γι' αυτόν. Αυτό που θέλω (αν υπάρχει) είναι να μην είναι με ρεύμα αλλά μόνο με καλώδιο usb.

Επίσης θα διευκόλυνε αν είναι από το e-shop.

 

Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορετικές θήκες, αναλόγως πως είναι ο σκληρός, ο δικός μου μέσα γράφει: SATA / 8 MB Cache WD6400AAVS

Δημοσ.

Δεν γίνεται χωρίς εξωτερική τροφοδοσία διότι ο δίσκος θέλει τροφοδοσία 12v ενώ το usb βγάζει 5 volt το εξωτερικό τροφοδοτικό δεν το γλυτώνεις!

Δημοσ.

Τι είναι το rma;

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:34 ----------

 

Δεν γίνεται χωρίς εξωτερική τροφοδοσία διότι ο δίσκος θέλει τροφοδοσία 12v ενώ το usb βγάζει 5 volt το εξωτερικό τροφοδοτικό δεν το γλυτώνεις!

 

Το ήθελα χωρίς εξωτερική τροφοδοσία γιατί από εκεί είχα το πρόβλημα, έβαλα δύο διαφορετικά καλώδια και ενώ με το πρώτο (αυτό που είχε) δούλεψε κανονικά την πρώτη μέρα για κάποιες ώρες που το χρησιμοποίησα, όταν το ξαναέβαλα δεν έπαιρνε καθόλου ρεύμα. Του έβαλα ένα άλλο καλώδιο που είχα από έναν εκτυπώτη, δούλεψε για 5 λεπτά και μετά πάλι δεν έπαιρνε ρεύμα.

 

Αν μπορείς (ή οποιοσδήποτε άλλος που ξέρει) ας μου στείλει ορισμένα link (από e-shop αν γίνεται γιατί με βολεύει) με τέτοιου είδους θήκες για το συγκεκριμένο δίσκο για να διαλέξω ποιά να παραγγείλω. Και αυτό που λες τροφοδοσία 12ν πρέπει να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο; Διαφέρουν μεταξύ τους οι θήκες; Είμαι άσχετος και οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη για μένα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Πάντως τώρα πάλι που το δοκίμασα με το καλώδιο του εκτυπωτή, παίρνει ρεύμα. Με το δικό του δεν παίρνει με τίποτα. Άλλωστε φαίνεται ότι δεν "κουμπώνει" καλά, τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο το καλώδιο του εκτυπωτή.

Τι να κάνω; Να δω αν θα συνεχίσει να δουλεύει για να μην παραγγείλω καν την εξωτερική θήκη;

Δημοσ.

να πάρεις μια νέα εξωτερική, για να μην "παίζεις" με ρεύματα και συνεπαγωγικά με τα αρχεία σου

 

 

 

* rma θα πει επιστροφή για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση (η οποία είπες αλλού πως στην περίπτωσή σου δεν παίζει)

Δημοσ.

Αυτό που λες ρεύμα και συνεπαγωγικά, τι εννοείς; Αφού πάλι με ρεύμα θα είναι η άλλη θήκη. Θα έχει κάτι διαφορετικό π.χ. αυτή η θήκη που μου έδειξε ο caution από αυτήν που "φοράει" τώρα;

Συγγνώμη ρε παιδιά αν γίνομαι κουραστικός, απλά προσπαθώ να μάθω 5 πράγματα για να μη βρεθω προ εκπλήξεως.

Δημοσ.

νο πρόμπλεμ.

 

 

...αυτό που εννοούσα, είναι ότι όταν υπάρχει "προβληματική σύνδεση" (το κουτί που ήδη έχεις και σου κάνει "κόλπα"), διατρέχεις τον κίνδυνο να πάθει ζημιά ο δίσκος και να κλαις τα αρχεία σου.

Μια καινούρια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν θα έχει πρόβλημα :-)

Δημοσ.

Έγινε, κατάλαβα! Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα παραγγείλω αυτή που μου έδειξε ο caution (αν θες ρίξτης κι εσύ μια ματιά) και ελπίζω να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

 

Κάτι άσχετο(;): Το καλώδιο το τοποθετώ σε ups, στην πρίζα όμως που δεν προστατεύεται απ'αυτό (έχει 4, οι 3 αν κοπεί το ρεύμα συνεχίζουν για λίγο με την μπαταρία), δεν ξέρω αν έχει αυτό καμία σημασία αλλά καλού-κακού το αναφέρω.

Δημοσ.

Ας είναι "οκ" οι συσκευές που χρησιμοποιείς (μπρίζες, πολύμπριζα) (τσέκαρε μην είναι "καμμένες" πουθενά), και μην ανησυχείς.

Το "ρεύμα" που εγώ έλεγα, για την συγκεκριμένη (δική σου) περίπτωση, έχει πιο πολύ να κάνει με το εμφανώς ελαττωματικό κουτί, που πότε παίρνει ρεύμα, πότε όχι, και αυτή η "αστάθεια" μόνο καλό δεν είναι

 

 

Αυτό που σου πρότεινε ο caution μια χαρά "συνηθισμένη" λύση είναι : ούτε πανάκριβο, και "πουλάει πολύ".

Και γενικώς είναι και "πώς θα σου κάτσει" με αυτά, οπότε μην το πολυψάχνεις....("καλή" ώρα όπως σου έκατσε με τον έτοιμο εξωτερικό)

Δημοσ.

Σωστός. Και μια τελευταία (ελπίζω) ερώτηση -νιώθω υποχρεωμένος για τα καλά, με έχετε βοηθήσει πολύ ειλικρινά.

Πως τσεκάρω αν είναι καμμένες οι μπρίζες;

Δημοσ.

απλά οπτικά

 

 

(και να 'σαι καλά, και χαιρόμαστε που βοηθήσαμε, αλλά μη νιώθεις κι υποχρεωμένος...:-) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...