Προς το περιεχόμενο

Saphire ATI Radeon HD4870 1GB

heyou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η GDDR5 δε λέει τίποτα, συγκριτικά με τον τύπο μνήμης των nVidia. Διαφορετική αρχιτεκτονική η μία εταιρεία, διαφορετική η άλλη.

Την 4770 πρέπει να την έχει πιο άνετα το Chieftec σου. I'd go for the 4770..

Ναι είχα ξεχάσει το θέμα του τροφοδοτικού. Αντέχει τις κάρτες οριακά.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παίδες παρακολουθώ όλη την κουβέντα που μιλάτε για τροφοδοτικά.... δηλαδή άμα πάρεις μία διπύρινη κάρτα θα πρέπει να πάρεις το λιγότερο 800 τροφοδοτικό? Εγώ έχω q6600, 2 x sticks ddr2 800 2,1v, gigabyte p45-ud3r με πολλά μπλιμπλίκια πάνω, 3 χ δίσκους, 3 ανεμιστηράκια, ψύχτρα προσέσορα, 8800 gts 512, 2 x ide dvdrw, and slightly overclocked @ 2,7 ghz και μετρημένο peak έχω γύρω στα 370 w. Τροφοδοτικό έχω ένα thermaltake

420w .... Ποτέ μα ποτέ δεν είχα θέματα... Ακόμη και όταν έιχα παραπάνω δίσκους πάνω...

Όπως αναφέρατε νωρίτερα θα πρέπει να έχεις ένα καθαρό τροφοδοτικό aka Branded ....

Δημοσ.

Μιας και είπες ότι παρακολουθείς όλη την κουβέντα, πού ακριβώς είπαμε ότι χρειάζεσαι 800άρι τροφοδοτικό για διπλή vga; Ίσα-ίσα, το αντίθετο λέμε αλλά κάποιοι είναι υπερβολικοί. :Ρ

Έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα ότι όλα όσα ακούγονται γύρω από τις ενεργειακές απαιτήσεις, είναι υπερβολές και σπρώχνουν τον καταναλωτή να αγοράσει μεγαλύτερης χωρητικότητας τροφοδοτικά.

Δημοσ.
Όπως αναφέρατε νωρίτερα θα πρέπει να έχεις ένα καθαρό τροφοδοτικό aka Branded ....

Αυτό ήθελα να περάσω... έχεις δίκιο μάλλον έχω διαβάσει πολλά threads for today!!! Πάντως ακόμη και έτσι που είμαι σκεφτόμουνα να αλλάξω κάρτα... Και μπορώ να σηκώσω μία 4870 ή GTX 260...

Δημοσ.

Φιλε μου εγω θα σου προτεινα αν το αντεχει η τσεπη σου να πας στην 4870, και για το 1gb μνημης αλλα και για το γεγονος οτι μπορει στην αναλυση που θα παιζεις να ειναι παραπανω απο οτι χρειαζεσαι (οχι σε ολα, βλεπε crysis) αλλα να ξερεις οτι θα σε εξασφαλισει μελοντικα σε βαρυτερα παιχνιδια και ακομα αν τυχει να αλλαξεις οθονη δε θα κλαις τα λεφτα σου...

Δημοσ.

γνωμη μου οτι 95e δεν τα κλαις για ενα χρονο που θα κρατησεις την καρτα. ναι, οχι παραπανω. οχι με τα win7 και DX11 προ των πυλων :D

Δημοσ.
Φιλε μου εγω θα σου προτεινα αν το αντεχει η τσεπη σου να πας στην 4870, και για το 1gb μνημης αλλα και για το γεγονος οτι μπορει στην αναλυση που θα παιζεις να ειναι παραπανω απο οτι χρειαζεσαι (οχι σε ολα, βλεπε crysis) αλλα να ξερεις οτι θα σε εξασφαλισει μελοντικα σε βαρυτερα παιχνιδια και ακομα αν τυχει να αλλαξεις οθονη δε θα κλαις τα λεφτα σου...

Και γω την radeon 4870 στο 1GB ηθελα απο την αρχή, που θα έχει βιωσιμοτητα. Αλλά εχει minimum 500W τροφοδοτικο, οποτε θα χρειαζομουν καινουριο τροφοδοτικο και θα ξέφευγα οικονομικά.

γνωμη μου οτι 95e δεν τα κλαις για ενα χρονο που θα κρατησεις την καρτα. ναι, οχι παραπανω. οχι με τα win7 και DX11 προ των πυλων :D

Σωστο σε κανα χρόνο θα αγοράζουμε τiς τωρινά ακριβές κάρτες με 95 ευρώ.

Απλώς η απορια μου για το ποια θα πάρω ειναι οτι με 95 € αγοράζω την 4770 512 ΜΒ και με 125€ την GTS250 1GB, που και τα δύο έχουν minimum ισχύ τροφοδοτικού 450W (και έτσι δεν αγοράζω καινούριο τροφοδοτικο).

Η GTS250 έχει λιγο καλύτερη αποδοση στα παιχνίδια αλλά μάλλον το τροφοδοτικό μου την αντέχει οριακά.

Δημοσ.

Φίλε αυτά είναι χαζομάρες...Μια χαρά είναι το Chieftec σου. Την σηκώνει άνετα την 4870. Άμα τα έχεις τα λευτά χτυπα την! Είναι πολύ καλή κάρτα. Απλά να προσέξεις να είναι η έκδοση με την μαύρη ψύχτρα!

Δημοσ.
με το 420αρι Thermaltake? δύσκολα...

Γιατί το λες? Τι δεν σου βγαίνει στα νούμερα? ας τα βάλουμε κάτω

q6600 120 watt χονδρικά λόγω Overclocking

2 χ sticks ddr2 2,1ω

3 δίσκοι sata2 με max peak 10w ο καθένας

3 ανεμίστηράκια

2 cd roms

1 x 8800 gts που στο peak της δίνει 150 watt

mobo

Εμένα με μετρητή που είχα μετρήσει απο ένα φίλο που είχε φέρει μας είχε δέιξει 370 σε full load ( stress test ). Η 4870 καταναλώνει γύρω στα 140 watt σε peak!!!!!! Οπότε δεν θα έχω θέμα!

• Moderators
Δημοσ.

Θα εχεις...

Γιατι το τροφοδοτικο σου ΑΝ εχει 80% efficiency (που εχει χειροτερο), τοτε σου δινει 340W καθαρα. Δηλαδη στο stress test ηδη ηταν ΠΟΛΥ οριακο... Φαντασου να του βαλεις και πιο ενεργοβορα καρτα!!

Υπολογισε τωρα οτι ειναι και Thermaltake (και να υποθεσω και TR2). Αρα μουφα ποιοτητα, και over rated γραμμες...

Αν θες την αποψη μου, εισαι τοσο οριακος, που μπορει και χωρις να προσθεσεις τιποτα μεσα σε κανα-2 χρονια να εχεις προβλημα.

Τελος, οι δισκοι δεν εχουν peak 10 watt. 10 βατ εχουν κατα τη συνηθισμενη λειτουργια τους. Το peak τους το πιανουν οταν αναβεις το pc (κατα το λεγομενο spin-up τους). Εκει καινε και 20 και 25 βατ ο καθενας για μερικα δευτερολεπτα.

Ειπαμε, δε προτεινουμε υπερβολικα τροφοδοτικα, αλλα εσυ εισαι στο αλλο ακρο.

Αν θες βαλε 4870, και μεσα σε ενα χρονο σου βαζω και στοιχημα οτι θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

Σε αυτο το συστημα, η (συνολικη) καταναλωση εχει ως εξεις:

(CPU: Intel Core i7 920 @ 3.8 GHz (Bloomfield, 8192 KB Cache)

Motherboard: Gigabyte X58 Extreme Intel X58

Kindly supplied by Gigabyte

Memory: 2x 1024MB OCZ DDR3 Platinum @ 1140 MHz 6-6-6-19

Harddisk: WD Raptor 740ADFD 74 GB

Power Supply: BFG ES-800 800W

Software: Windows Vista SP1)

power_idle.gifpower_average.gifpower_peak.gif

Η nvidia 250 στον πινακα ειναι η 9800GTX.

Δαγκοτο για 4770, εχει το καλυτερο performance/watt&euro.

Εναλακτηκη Ati 4830 1GB

Δημοσ.

φίλοι μου τα τροφοδοτικά είχα την εντύπωση ότι γραφουν την ισχύ που μπορούν να δώσουν στο output και όχι αυτό που καίνε στο input.

p.x. ένα 400ari θα δώσει 400w έξοδο αλλα μπορεί να καίει 500W αν μετρηθεί στην πρίζα.

μήπως έχω λάθος?...

δεν είμαι γνωστηs απλά το συμπεραίνω από κάποια PSU δοκιμαστικά όπως:

http://www.silentpcreview.com/article753-page4.html

Δημοσ.

Εγώ το αντίθετο ξέρω ότι ισχύει. Δηλαδή είναι λογικό να υπάρχουν απώλειες, άρα να τραβάει περισσότερα και να αποδίδει λιγότερα.

Δημοσ.
Εγώ το αντίθετο ξέρω ότι ισχύει. Δηλαδή είναι λογικό να υπάρχουν απώλειες, άρα να τραβάει περισσότερα και να αποδίδει λιγότερα.

σίγουρα υπάρχουν απώλειες βεβαια. το ερώτημα είναι ο κατασκευαστής τι νούμερο γραφει. παλιότερα νομίζω ότι έγραφε το συνολικό φορτίο που μπορεί να αντέξει το τροφοδοτικό, δηλαδή το μέγιστο που τραβάει από την πρίζα.

δεν ξέρω αν αυτό άλλαξε στην πορεία αλλα φαίνεται σε κάποια δοκιμαστικά του silentpcreview ότι τα PSU γραφουν πλέον αυτά που δίνουν στο σύστημα.

έτσι πολύ χάρηκα αφού γλιτώνω τον πονοκέφαλο των μετατροπών με το efficiency :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...