Προς το περιεχόμενο

post your system/mobo temperature

oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά,

μήπως μπορείτε να γράψετε εδώ τις δικές σας system/motherboard θερμοκρασίες (αν δεν κάνω λάθος συγκεκριμένα είναι η θερμοκρασία του NB) under load για να πάρω μια ιδέα? μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το everest αν θέλετε να έχουμε κοινή πηγή (δε χρειάζεται installation)

το θέμα είναι σε ένα server που χτυπάει 50C στη motherboard under load και βγάζει διαρκώς warnings και για να μην ρισκάρουμε κλείνουμε ότι application τρέχει για να πέσει η θερμοκρασία

πως σας φαίνεται το 50C γενικά ως όριο θερμοκρασίας για warning και πως σας φαίνεται ότι πραγματικά χτυπάει 50C under load, πολύ ή λίγο?

ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Rampage Formula, idle -> 39°C

Δεν νομίζω πως οι 50°C είναι πολύ, ειδικά σε load καταστάσεις.

Αντί να κλείνεις προγράμματα για να πέσουν οι θερμοκρασίες, κοίτα καλύτερα αν το κουτί του υπολογιστή έχει καλό airflow.

Δημοσ.
Rampage Formula, idle - 39°C

Βλέπω αυτό με το που μπαίνω στο thread και λέω τι γίνεται... βάλε κι εσύ ένα "->", τρόμαξα.. :Ρ

Btw, P35-DS4 εδώ και 32C.

Δημοσ.
Αντί να κλείνεις προγράμματα για να πέσουν οι θερμοκρασίες, κοίτα καλύτερα αν το κουτί του υπολογιστή έχει καλό airflow.

δυστυχώς το max που μπορεί να δώσει η ψύκτρα όπως είναι αυτή τη στιγμή πρέπει να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα, έχω δοκιμάσει και με ανεμιστηράκι ακριβώς από πάνω και ανοιχτό κουτί και αν δεν κάνω λάθος δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά

το πρόβλημα βέβαια είναι ότι είναι πολλύ δύσκολο να ξελυθεί το μηχάνημα για να αλλάξω πάστες (πράγμα που δεν έκανα) ή ψύκτρα μπας και γίνει τπτ αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει και αυτό

Δημοσ.

Σας έχω χαλαρά.

Μέχρι και 80C στο MCP το 780i με ενεργητική ψύξη... :P

Αν ξυλώσω το φουρφούρι, στο πεντάλεπτο (idle ε) χτυπάει 95C και κάνει restart μόνο του.

Επί του θέματος, oneofthem πες μας τι μητρική έχει ο server, δεν έχουν όλες τις ίδιες ανοχές.

(αν και μέχρι 55-60C δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε κανένα mobo).

Δημοσ.

να σας τη πω supermicro x7dwa-n (manufacturer/model) αλλά τι να το κάνεις, αφού την τιμή ασφαλούς λειτουργίας σύμφωνα με την κατασκευάστρια την ξέρουμε ήδη: 50C

αυτό είναι το πρόβλημά μου, πως μπορεί να είναι εκεί το όριο και κυρίως βέβαια αν θα έχω πρόβλημα, βλάβη

anyway έκανα πολύ ψάξιμο και δεν βρήκα άκρη αλλά περισσότερα ερωτήματα, να μην γράψω εδώ τι βρήκα και τι έχασα και σας κουράζω και άλλοι είχαν το ίδιο θέμα κλπ

το χρησιμότερο συμπέρασμα είναι ότι οι τιμές θερμοκρασιών που δίνουν τα pc συγκλίνουν με τις πραγματικές μόνο υπό ορισμένες συνθήκες os και load

όλες οι άλλες τιμές δεν πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψιν ως απόλυτες πχ αν είναι 41C ή 71C αλλά μόνο ως σχετικές (δλδ συγκρίνοντας δύο χρονικές στιγμές ή συγκρίνοντας δύο διαφορετικά μηχανήματα)

• 10 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...