nik1992 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 A Θέλω να φτιάξω από την αρχή μια εφαρμογή με php & mysql που χρησιμοποιώ, όπου συνδέεται ο χρήστης, και υπάρχουν κάποιες σελίδες με κάποια δεδομένα που παίρνει από την βάση δεδομένων. Στην πρώτη έκδοση, την οποία την είχε κατασκευάσει ένας προγραμματιστής, ο κώδικας ήταν της μορφής > $result = mysql_query("SELECT * FROM example") or die(mysql_error()); $row = mysql_fetch_array( $result ); echo "Name: ".$row['name']; ....... Στην δεύτερη έκδοση που την έφτιαξα μόνος μου, αλλάζοντας σε ένα μεγάλο μέρος τον κωδικά, ο κωδικας ήταν της μορφής > $query3="SELECT * FROM websites WHERE id = '$id' "; $result3=mysql_query($query3); $num = mysql_num_rows ($result3); $name = mysql_result($result3,$i,"name"); Τώρα, φτιάχνω την τρίτη έκδοση. Ποιον τρόπο να χρησιμοποιήσω? Έχουν καμία διαφορά? ------------------------------------- B Έχω δοκιμάσει να φτιάξω δικές μου function, αλλα ενώ λειτουργούν κανονικά, όπου έχει ελληνικά έχω το κλασσικό πρόβλημα, τα εμφανίζει με ???? κτλ. Όταν βάζω τον κώδικα στην σελίδα χωρίς function, εμφανίζει τα ελληνικά. Τι κάνω εδώ?? ΥΓ. Έχω βάλει στο αρχείο dbcon.php το >$show_greek_letters = mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $dbconn) or die(mysql_error()); Αν δεν το βάλω δεν εμφανίζει ελληνικά πουθενά. Γ Έφτιαξα από την αρχή την σελίδα μου. Είναι με joomla, έχω φτιάξει δικό μου θέμα. Θέλω να μου πείτε πώς σας φαίνεται, τα κείμενα το μενού, φωτό κτλ. http://www.cn92.net Ευχαριστώ, Νίκος.
snik Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Καραρχην διορθωσε μια το λινκ γιατι δεν επαιζε. Σαν σελιδα μου αρεσε, αυτο που θα αλλαζα ειναι στις υπηρεσιες θα τα κατηγοριοποιουσα σε ενα υπομενου δηλαδη αλλο για την σχεδιαση αλλο για την προωθηση και αλλο για την φιλοξενια. Αλλη μια διορθωση που θα σου προτεινα να κανεις ειναι στις φωτογραφιες στα αριστερα, στο μενου αρχικη και πελατολογιο ο ανθρωπος κατω κοβεται αυτοματα. Εκει θα εβαζα ενα gradient με σβησημο η θα εσβηνα τελειως το πατωμα. Για να καταλαβεις καλυτερα τι λεω δες πως ειναι στις υπηρεσιες αλλα και στην επικοινωνια. Τελος κατι αλλο που θα εβαζα ηταν ενα Link στις δουλειες σου στο μενου portfolio. Κατα τα αλλα πολυ καλη προσπαθια!
nik1992 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 έφτιαξα το λινκ. Α ναι σωστά. Θα το διορθώσω. Οκ! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Seldimi Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Α) Δες λίγο http://www.wmp.gr/tutorials/read/44 http://www.wmp.gr/tutorials/read/45 Β) Για το connection χρησιμοποίησε >$cont = mysql_connect($host, $dbuser, $dbpass) or die ("Couldn't Connect, please try later"); $db = mysql_db_query($dbname, "SET names utf8;" , $cont) or die ("Couldn't Connect to Database, please try later");
nik1992 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 οκ, θα τα δοκιμάσω. Άρα η μονη διαφορά στους 2 τρόπους είναι ότι στον 1ο έχει λιγότερο κώδικα ετσι?
Seldimi Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Απ το να εκτελείς συνέχεια το query, set names utf8, βάλτον στην αρχή να σωθείς
Maniakos Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Επίσης εγώ θα σου πρότεινα να παίξεις με το mysqli API της PHP αντί για το mysql που χρησιμοποιείς. Αν αυτό που φτιάχνεις είναι σχετικά μεγάλο project μάλλον θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις κάποιο PHP Framework.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.