karaap Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Από την διεύθυνση http://www.slackel.gr/ κατέβασα την διανομή Slackel 3.3 για ελληνικό Linux σε iso αρχείο. Απο την διεύθυνση http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?ν=9&t=3899 κατέβασα το UNetbootin που εγκαθιστά το slackel 3.3 και ταυτόχρονα κάνει το φλασάκι κατάλληλο για boot. Στο επιτραπέζιο άλλαξα στο Bios την σειρά 1) cd 2) USB zip 3) HDD . Ετσι το PC σε όποιο βρίσκει λειτουργικό ανοίγει . Στο netbook κατα την εκκίνηση πατώ F12 (Toshiba ) και βγαίνει να διαλέξω απο πού θέλω να κάνω boot . Στη διεύθυνση που κατεβάζει το Unetbootin έχει εικονογραφημένες οδηγίες. Το φλασάκι έγινε Boot και δουλεύει άψογα με ελληνικά και αγγλικά . Το όλο πρόγραμμα είναι γραμμένο στα ελληνικά ( Η αρχική ερώτηση ήταν πως γίνεται " Το φλασακι Boot " και τα παιδιά προσπάθησαν να βοηθήσουν μετά βρήκα την διαδικασία και τα προγράμματα και άλλαξα το αρχικό κείμενο . )
jim_p Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Πριν αρχισεις να ψαχνεις για tutorials κλπ, ρωταω: Το φλασακι, σαν hardware, εχει την δυνατοτητα για boot? Δεν μπορουν ολα τα φλασακια να κανουν boot απο usb!
karaap Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Υπάρχουν ειδικά φλασάκια που κάνουν boot ; Το δικό μου είναι ένα DataTraveler 8 gb Kingston. Αν υπάρχουν ειδικά φλασάκια να πάρω ένα . Πές πως να το ζητήσω . Λοπόν το πήρα μετά τι κάνω ; Ευχαριστώ
ghostgr_a_n Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δεν εχει σημασια το flashακι(σαν hardware). Το flashακι πρεπει να γινει bootable. Δοκιμασε το unetbootin.
soturin Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 και να μπορείς να ρυθμίσεις το bios ώστε να bootάρει πρώτα απο το flash drive πάντως 10 θέματα έχουμε στο forum και με ένα search στο google θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι, ας μην ξεκινάει νέο θέμα για κάθε ίδιο πρόβλημα του κάθε ένα
jim_p Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Και ομως εχει σημασια. Δεν εχουν ολα την ιδια κατασκευη, και ειναι κατι σαν το και-καλα-feature του readyboost των vista, που στην ουσια κοιταζουν να βρουν το φλασακι σε μια δικη τους λιστα, φτιαγμενη παντα απο την ms. Ενα mp3 player πχ δεν νομιζω να εχει αυτη την ικανοτητα. Τελοσπαντων, μιας και ειναι kingston το βλεπω χλωμο να μην εινια bootable. Αυτο που μενει να κανεις, εκτος απο την αντιγραφη, ειναι να το "βαφτησεις" bootable με linux. Ριξε μια ματια εδω (4.3.1) http://debian.org/releases/stable/i386/ch04s03.html.el Κανενα απο τα βηματα που λεει δεν ειναι debian-specific, οποτε λογικα με μικρες αλλαγες θα κανεις το ιδιο και στο δικο σου.
ghostgr_a_n Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Και ομως εχει σημασια. Δεν εχουν ολα την ιδια κατασκευη, και ειναι κατι σαν το και-καλα-feature του readyboost των vista, που στην ουσια κοιταζουν να βρουν το φλασακι σε μια δικη τους λιστα, φτιαγμενη παντα απο την ms.Ενα mp3 player πχ δεν νομιζω να εχει αυτη την ικανοτητα. Εγω παντος οτι flashακι εχω δοκιμασει(πανω απο 15) να κανω bootable με διαφορα δουλευε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.