MAIK82 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Λοιπόν αυτός που συναρμoλόγησε το pc μου(μ' αρέσει που το πήρα από το πλαίσιο για να μην έχω προβλήματα, τρομάρα μου) έβαλε τον έναν σκληρό Western Digital Caviar Black 640GB HDD σε raid o και τον ράπτορα Western Digital Velociraptor 150GB HDD σε raid 1.Πάω να περάσω τα vista, με ρωτάει πού να μπούνε και όταν πάω να τα βάλω στο ράπτορα δεν γινεται.Μπορώ με τη βοήθειά σας πάντα να αλλάξω μόνος θέση τους δίσκους;
pcos Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 ωπα κατι δεν πιανω.... για πες τι συστημα εχεις. κυριως πια Μ/Β και που εχει συνδεσει τους δισκους?
phanispal Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Για να γίνουν τα RAID θες 2+ δίσκους. Με έναν ράπτορα κι έναν 640άρη δε γίνεται RAID. (γίνεται δηλαδή, αλλά στην περίπτωση σου -ελπίζω- να μην είναι έτσι)
guardianx71 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Φίλε προτού αρχίσεις χαρακτηρισμούς καλύτερα να ψάξεις λίγο τι λες. Raid Οποιουδήποτε τύπου δεν γίνεται με 1 δισκο και για να έχεις 2 διαφορετικά raid και συγκεκριμένα raid 0 και 1 πρέπει να έχεις 2 ίδιους δίσκους. Τώρα για το πρόβλημά σου μπες bios και δες αν έχει κάπου στα integrated κάποια επιλογή sata : raid ή ahci και αν ναι άλλαξε την σε ΑΤΑ ή IDE. Εάν δεν έχει κάτι τέτοιο τότε σε περίπτωση που περνάς xp (νομίζω και στα vista έχει επιλογή αλλά δεν την χρειάστηκα ποτέ) μπορεί κατά την αρχή της εγκατάστασης να πρέπει να πεις στο λειτουργικο να φορτώσει driver για το raid controller ο οποίος βρίσκεται στο cd της mobo και πρέπει να γραφτεί σε ένα floppy . Προς το παρόν δες αυτά και συνεχίζουμε μετά Edit phanispal με πρόλαβες για τους δισκους
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 sorry MAIK92 αλλά το topic είναι από τα definition του FAIL... μπες στο bios και βάλε τους δίσκους να τρέχουν σε enhanced IDE mode ή σε AHCI... αν έχεις Vista με SP1 ή SP2 ενσωματωμένο δεν θα έχεις πρόβλημα να τα περάσεις...
caution Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 sorry MAIK92 αλλά το topic είναι από τα definition του FAIL...
nick#18 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 εμενα με μια foxconn p4800ma (καπως ετσι δεν θυμαμαι μοντελο ακριβος) και σε raid να το εχω απο το bios με 2 hdd's μπορω να κανω οτι θελω...
guardianx71 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 nick #18 τι εννοείς ? Από άποψη στησίματός ? Σίγουρα. Ή με raid drivers ή με λειτουργικα style last xp κτλ που έχουν ήδη slipstreamed τους drivers να υποθέσω (ή αν η fox έχει τόσο κοινό driver που είναι ήδη μέσα στα vista από την μαμά microsoft).
nick#18 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 αυτο το προβλημα που εχεις ειναι μια απιλογη μεσα απο το bios του mobo....ειναι το πως να βλεπει τα sata drives η σε ide η σε raid....και επιδη το mobo ηταν του κουτιου ηταν γυρισμενο σε raid απο μαμα και οι σκληροι καινουργιοι οποτε δεν ειχε κατι για drivers και αν ξεκιναγα εγκατασταση επελεγα οπιον απο τους 2 hdd ηθελα με την επολογη στο raid....
guardianx71 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Με μπέρδεψες λίγο... Άρα εσύ nick τους είχες σε raid mode ή ide mode? Αν το πρώτο .... η εγκατάσταση ήταν xp ή vista? Στα vista είπαμε οκ πολυ΄πιθανό ... αλλά για μανήσια xp το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να εγκατέστησες raid χωρίς driver. Έκτος και αν εννοείς ότι τους έβαζες μέσα από το raid configuration σαν spare δίσκους
nick#18 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 το ειχα σε raid mode...με xp sp1 κιολας.... κοιταξε δεν ξερω για configurations και spare hdd's γιατι περι του θεματος δεν ειμαι καθολου ψαγμενος....οπως ηταν ετσι εμεινε... τωρα το χω σε ιde φυσικα...εκτος αν το mobo απο μονο του το γυρισε...
MAIK82 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Τα είδα αυτα που μου είπατε είναι ήδη έτσι,εκανα λάθος οτι ήταν σε raid και μετά πήγα και άλλαξα σειρα τους δίσκους στo bios (είχε δέυτερο το ράπτορα).Όταν λοιπόν έφτασα στο σημείο που με ρωτούσε σε ποιό δισκο να μπουν τα windows είχε στη πρωτη σειρά τον wd 640gb και έγραφε από δίπλα 0 , στη δέυτερη σειρά είχε τον ράπτορα δίπλα έγραφε 1 αλλά πλέον εγραφε κύριος.Τον επέλεξα και τα windows εγκαταστήθηκαν κανονικά.Όταν πάω όμως στο ''υπολογιστής μου'' εμφανίζει μόνο τον ράπτορα.Δεν θα έπρεπε να ειναι κι άλλο εικονίδιο με το δεύτερο σκληρό;;Μπορώ να κάνω κάτι και να τον εμφανίσω; GuardianX71 τον παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό αν παρεξηγήθηκες ..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 λογικά ο άλλος δίσκος δεν έχει φάει format... κάνε δεξί κλικ στο My Computer, Manage και στο Computer Management πήγαινε στην κατηγορία Disk Management...εκεί θα ορίσεις partition (όλο τον σκληρό) στον 640gb και θα τους κάνεις quick format, έτσι θα τον δει στο My Computer
guardianx71 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Φίλε μου δεν παρεξηγήθηκα καθόλου. Απλά έδωσα μία συμβουλή για το καλό όλων , μιας και είμαι και εγώ τεχνικός Η/Υ και μπορείς να φανταστείς ότι έχω ακούσει τα πιο τρελά και είναι πολλές φορές αφάνταστα δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Τώρα για τον δίσκο όπως ακριβώς είπε ο ThReSh
alex89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Λοιπόν αυτός που συναρμoλόγησε το pc μου(μ' αρέσει που το πήρα από το πλαίσιο για να μην έχω προβλήματα, τρομάρα μου) έβαλε τον έναν σκληρό Western Digital Caviar Black 640GB HDD σε raid o και τον ράπτορα Western Digital Velociraptor 150GB HDD σε raid 1.Πάω να περάσω τα vista, με ρωτάει πού να μπούνε και όταν πάω να τα βάλω στο ράπτορα δεν γινεται.Μπορώ με τη βοήθειά σας πάντα να αλλάξω μόνος θέση τους δίσκους; Νομίζω πως για να κάνεις raid ton Caviar πρέπει να έχεις ακόμα έναν ολόιδιο δίσκο (ίδια μάρκα, χωριτικότητα, ταχύτητα στροφών κλπ κλπ). Το ίδιο και με το ράπτορα. Εκτός και αν πήγε να κάνει raid με τον Caviar και τον ράπτορα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.