sakis63 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Γειά σας συνφορουμίτες. Ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται στο Suse Linux 11.1 ενώ αρχικά είχα αφήσει προεπιλογή ως γλώσσα συστήματος τα Αγγλικά αν θέλω τώρα να την γυρίσω στα Ελληνικά μπορώ εκ των υστέρων;;;Και με ποιόν τρόπο;; Και μια δεύτερη ερώτηση .Ενώ είχα βάλει το vlc media player και είχα υποστήριξη τέλεια σε όλα τα φορμάτς ήχου και εικόνας και κάποια στιγμη τι με έπιασε και εγκατέστησα κάποιους άλλους codecs ανεξάρτητους για H.264 μέσα από λίνκ που βρήκα απ'το site του Open Suse συγκεκριμένα κατέβασα απ'το λίνκ για restricted formats codecs που δεν υποστηρίζονται εξορισμού απ'το Λίνουξ(flash,H.264,wma ,w32 codecs) νομίζοντας ότι έτσι θα μπορώ να ενσωματώνω και σε εγγραφές audio cd τέτοια αρχεία ,wma kai mp4 ιδιαίτερα με ενδιέφεραν.Και βέβαια μετά ήρθε το Χάος!!!Το vlc πλέον δεν μου παίζει καλά τα mp4 το video μόλις που φαίνεται σε μία γωνιά του παραθύρου και πάντα ασπρόμαυρο!!Ενώ πριν έπαιζαν καλά!Δοκίμασα απεγκατάσταση από το Yast->Install Software δεν βοήθησε μέχρι και ο ήχος από τα αρχεία ακούγεται με σπασίματα.Τι ν α κάνω;; Δοκίμασα system restore αλλά δεν είχαν ορισθεί restore points αυτόματα όπως στα Windows. Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας.Ευχαριστώ προκαταβολικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Για το θεμα των γλωσσων... α) Ανοιγεις το /etc/locale.gen και κανεις uncomment τις "γλωσσες"* που θες να ενεργοποιησεις. πχ στο δικο μου εχω τις el_GR ISO-8859-7 el_GR.UTF-8 UTF-8 en_US ISO-8859-1 en_US.UTF-8 UTF-8 και μετα κανεις σαν root >locale-gen για να ενεργοποιησει τις "γλωσσες"* που του ειπες. β) Μετα ανοιγεις το /etc/default/locale και μεσα εκει βαζεις την "γλωσσα"* που θελεις πχ σε μενα ειναι LANG=el_GR.UTF-8 Για το αλλο, λογικα εμπλεξες τα repos ή σου λειπει καποια βασικη εξαρτηση. Δεν εχω ιδεα απο opensuse. * Δεν ειναι "γλωσσες", αλλα encodings (κωδικοποιησεις). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis63 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Για το θεμα των γλωσσων... α) Ανοιγεις το /etc/locale.gen και κανεις uncomment τις "γλωσσες"* που θες να ενεργοποιησεις. πχ στο δικο μου εχω τις el_GR ISO-8859-7 el_GR.UTF-8 UTF-8 en_US ISO-8859-1 en_US.UTF-8 UTF-8 και μετα κανεις σαν root >locale-gen για να ενεργοποιησει τις "γλωσσες"* που του ειπες. β) Μετα ανοιγεις το /etc/default/locale και μεσα εκει βαζεις την "γλωσσα"* που θελεις πχ σε μενα ειναι LANG=el_GR.UTF-8 Για το αλλο, λογικα εμπλεξες τα repos ή σου λειπει καποια βασικη εξαρτηση. Δεν εχω ιδεα απο opensuse. * Δεν ειναι "γλωσσες", αλλα encodings (κωδικοποιησεις). ...Καταρχήν σε ευχαριστώ για τις οδηγίες αλλά προσπαθώντας να τις ακολουθήσω δεν εντοπίζω στο σύστημά μου το locale.gen, στον κατάλογο /etc τουλάχιστον δεν υπάρχει... ..Αντ'αυτού οι μόνες ρυθμίσεις σχετικές είναι μέσω του μενού yast αν επιλέξω επεξεργαστής για τα αρχεία etc/sysconfig/ ανοίγονατς λοιπόν τον κειμενογράφο /etc/sysconfig εντοπίζει τον κατάλογο /etc/sysconfig/language και εκεί έχει κάποιες επιλογές επεξεργασίας σε αρχεία γλώσσας όπως RC_LANG,RC_LC_ALL ROOT_USES_LANG και εκεί φαίνονται εγκατεστημένες σωστά οι γλώσσες..Υπόψη έχω την Suse LInux 11.0 version και όχι την 11.1 όπως λάθος έγραψα στο αρχικό μου πόστ, μήπως έχεις κάποια άλλη;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Γειά σας συνφορουμίτες. Ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται στο Suse Linux 11.1 ενώ αρχικά είχα αφήσει προεπιλογή ως γλώσσα συστήματος τα Αγγλικά αν θέλω τώρα να την γυρίσω στα Ελληνικά μπορώ εκ των υστέρων;;;Και με ποιόν τρόπο;; με το YaST εγκαθιστας τα locales-el kde4-l10n-el http://news.opensuse.org/wp-content/uploads/2008/06/package-groups.jpeg και απο system settings > Regional & Language θα αλλαξεις την γλωσσα σε ελληνικα και θα προσθεσεις και το ελληνικο πληκτρολογιο keyboard layout οσο για τους codecs προσθετεις τα plf repositories και τα εγκαθιστας με το YaST οπως και ολα τα προγραμματα δεν ειναι windows να βρισκεις ενα exe και να το εγκαθιστας για αυτη τη δουλεια υπαρχει package manager =YaST και τα repositories Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.