_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Η όλη υπόθεση φέρεται να βγήκε στον αέρα χάρη σε ένα hacker ο οποίος μπήκε στον λογαριασμό της Jenny Anderson και άρχισε να διατυμπανίζει την αλήθεια σε όλους τους σοκαρισμένους “φίλους” οι οποίοι αδυνατούσαν για πολύ ώρα να πιστέψουν τι συνέβη. ..και γω αρνούμαι να πιστέψω πως ένας hacker αποκάλυψε τη.. ταυτότητα της, κατά το ήμιση, ηλεκτρονικής Μάτα Χάρι(μέχρι να τη δω, αυτή και τον αυτουργό της, με χειροπέδες) Όπως επίσης, αρνούμαι να πιστέψω πως η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο γνωστός κ.Σφακιανάκης, κάθε τόσο σώζουν έναν παρολίγο αυτόχειρα.
GeorgeKatz Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Πανέξυπνο! Τρομερό! Η collector-υπάλληλος πρέπει να πήρε αρκετά bonus από αυτά Μην ξεχνάμε, το (κάθε) facebook ξέρει μόνο ότι εμείς του λέμε. Και ένα παράδειγμα: Όταν βάζω ως status στο profil μου: >Αυτό το ΣΚ θα είμαι Μύκονο με 2 μοντέλα Δεν πουλάω (ίσως) μούρη, αλλά δηλώνω και στον κλέφτη: >Αυτό το ΣΚ το διαμέρισμά μου είναι άδειο, μπες και κλέψε με την ησυχία σου . Παρατραβηγμένο;
p_under Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 καθολου παρατραβηγμενο . αν εχεις καποιον καλο " φιλο " που εχε τετοιες ασχολιες ας προσεχεις .
geokini Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 ..και γω αρνούμαι να πιστέψω πως ένας hacker αποκάλυψε τη.. ταυτότητα της, κατά το ήμιση, ηλεκτρονικής Μάτα Χάρι(μέχρι να τη δω, αυτή και τον αυτουργό της, με χειροπέδες)Όπως επίσης, αρνούμαι να πιστέψω πως η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο γνωστός κ.Σφακιανάκης, κάθε τόσο σώζουν έναν παρολίγο αυτόχειρα. Αυτο που ειπες μου θυμισε κατι αλλο που ειχα διαβασει σχετικο με facebook και αυτοκτονιες... ''Κύπριος φοιτητής προέτρεπε κόσμο να αυτοκτονήσει μέσω του διαδικτυακού προγράμματος Facebook. Χαρακτηριστικά, ο 28χρονος συμπατριώτης μας που φοιτά στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάστηκε σε ομάδα (group) του προγράμματος και φέρεται να προέτρεπε τους χρήστες να εκτελέσουν αυτή την απονενοημένη πράξη. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ανώνυμος χρήστης του Διαδικτύου υπέβαλε καταγγελία σχετικά με την ύπαρξη της εν λόγω ομάδας του Facebook. Αμέσως η καταγγελία προωθήθηκε στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την εξακρίβωση του υπόπτου, αλλά και τη διαγραφή της συγκεκριμένης ομάδας. Τα μέλη της Μονάδας σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, αλλά και τις κυπριακές διωκτικές Αρχές, κατάφεραν να ανακαλύψουν τον υπαίτιο, ο οποίος ήταν ο 28χρονος Κύπριος φοιτητής στο Σικάγο. Οι γονείς του φοιτητή φαίνεται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ο ίδιος ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας του Facebook ήταν φάρσα και ότι δεν είχε σκοπό την προτροπή των χρηστών σε αυτοκτονία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληροφορία για την ενέργεια του Κύπριου φοιτητή επιβεβαιώθηκε από το Αρχηγείο Αστυνομίας χωρίς, όμως, να σχολιαστεί περαιτέρω. Εξάλλου, οι κυπριακές διωκτικές Αρχές βοήθησαν στον εντοπισμό της ταυτότητας του Κύπριου φοιτητή. Η «Σ» υπενθυμίζει σήμερα τις μεθόδους ασφαλούς χρήσης του Facebook. Αυτές είναι: Ο κάθε χρήστης του προγράμματος να χρησιμοποιεί τους κανόνες χρήσης του Facebook. Να προστατεύονται οι κωδικοί των χρηστών με κάθε τρόπο, ειδικότερα όταν το πρόγραμμα χρησιμοποιείται από ανήλικους. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στις φωτογραφίες που τοποθετούνται στο πρόγραμμα. Ο κάθε χρήστης πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές του και να προσέχει με ποια άτομα επικοινωνεί στο Διαδίκτυο, αφού στη σελίδα εισβάλλουν πολλοί διαφθορείς, αλλά και παιδόφιλοι. Μιλώντας στη «Σ», ο υπεύθυνος του Γραφείου Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας Μάρκος Νικολεττής ανέφερε ότι το κοινό θα πρέπει να προβαίνει σε ενέργειες προστασίας του από τους παράνομους του Διαδικτύου''. πηγη:http://www.sigmalive.com/news/local/151091 Υπαρχουν πολλοι τρελαρες, ευτηχως καποιοι απο αυτους πιανονται... Επισης ενα ακομα τρελο, που γελασα παρα πολυ: Χάκερ στη σελίδα του Μπουρούση στο facebook ξεκινά από νωρίς τους... τελικούς Διαδικτυακός... πόλεμος H χειρονομία του Γιάννη Μπουρούση προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον μικρό τελικό του Final 4 δεν έχει ξεχαστεί από τους «πράσινους», οι οποίοι συνέχισαν την κόντρα τους με τον έλληνα σέντερ, μέσω internet! Η σελίδα του Μπουρούση στο Facebook ήταν αγνώριστη την Τετάρτη (7/5), καθώς «χάκερς» οπαδοί του Παναθηναϊκού κατάφεραν να «σπάσουν» τον κωδικό του και να αλλάξουν το προφίλ του. Συγκεκριμένα, έγραψαν στο status της σελίδας: 'Ζητάω συγνώμη από τους φίλους μου τους Παναθηναϊκούς, είναι καλύτερη ομάδα και πιθανόν θα πάρουν και το πρωτάθλημα... Συγχαρητήρια και για το πέμπτο ευρωπαϊκό'!!! Οταν ο Μπορούσης αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί αποκατέστησε την τάξη: «Ζητώ χίλια συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού... Εσπασαν τον κωδικό και μπήκαν στο προφίλ μου!». Το σίριαλ, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς οι πράσινοι χάκερ επανήλθαν: «Ζητώ χίλια συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά... we' re back!!! Αυτά έχει η ζωή φίλε Γιάννη... δράση αντίδραση... g13». Ακόμη και την Πέμπτη (7/5) το πρωί στη σελίδα του Μπουρούση κεντρική φωτογραφία είναι μία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 5ου ευρωπαϊκού τους τίτλου. Χαχαχα, πολυ καλο! πηγη:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1011359
De@th L0rd Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Aν είχα facebook και με έκανε add καμιά ξανθιά θα έτρωγε deny γιατί μου τι σπάνε όλες τους!Μελαχρινές ρε for ever! Ας πιούμε σε αυτό!
Antretng Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Aν είχα facebook και με έκανε add καμιά ξανθιά θα έτρωγε deny γιατί μου τι σπάνε όλες τους!Μελαχρινές ρε for ever! [εισπρακτικής εταιρίας σημείωση] όταν μας χρωστάει ο street θα τον κάνω add με μελαχρινή[/εισπρακτικής εταιρίας σημείωση]
michael92 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Χάκερ στη σελίδα του Μπουρούση στο facebook ξεκινά από νωρίς τους... τελικούςΔιαδικτυακός... πόλεμος H χειρονομία του Γιάννη Μπουρούση προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον μικρό τελικό του Final 4 δεν έχει ξεχαστεί από τους «πράσινους», οι οποίοι συνέχισαν την κόντρα τους με τον έλληνα σέντερ, μέσω internet! Η σελίδα του Μπουρούση στο Facebook ήταν αγνώριστη την Τετάρτη (7/5), καθώς «χάκερς» οπαδοί του Παναθηναϊκού κατάφεραν να «σπάσουν» τον κωδικό του και να αλλάξουν το προφίλ του. Συγκεκριμένα, έγραψαν στο status της σελίδας: 'Ζητάω συγνώμη από τους φίλους μου τους Παναθηναϊκούς, είναι καλύτερη ομάδα και πιθανόν θα πάρουν και το πρωτάθλημα... Συγχαρητήρια και για το πέμπτο ευρωπαϊκό'!!! Οταν ο Μπορούσης αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί αποκατέστησε την τάξη: «Ζητώ χίλια συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού... Εσπασαν τον κωδικό και μπήκαν στο προφίλ μου!». Το σίριαλ, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς οι πράσινοι χάκερ επανήλθαν: «Ζητώ χίλια συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά... we' re back!!! Αυτά έχει η ζωή φίλε Γιάννη... δράση αντίδραση... g13». Ακόμη και την Πέμπτη (7/5) το πρωί στη σελίδα του Μπουρούση κεντρική φωτογραφία είναι μία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 5ου ευρωπαϊκού τους τίτλου. Χαχαχα, πολυ καλο! πηγη:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1011359 Χάκερ, ή απλά ο κωδικός του ήταν για μπάτσες;
equalizer43 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Ρε μην το βλέπετε έτσι... εμένα με εντυπωσίασε αυτό που σκεφτήκανε. Πολυμήχανοι. Μην τα παίρνεις όλα στην πλάκα, γιατί κάποια θέματα όπως το συγκεκριμένο είναι πολύ σοβαρά.
alerasta Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Οι ηλίθιοι ποτέ δεν βγαίνουν κερδισμένοι... Όταν κάποιος μοιράζεται προσωπικά του στοιχεία με ανθρώπους που δεν ξέρει και δεν εμπιστεύεται, τα θέλει και τα παθαίνει. Και δε νομίζω να είναι παράνομο ούτε βρίσκω ανήθικο κάποιος να χρησιμοποιήσει στοιχεία εναντίον μας αν εμείς του τα έχουμε δώσει αυτοβούλως. Το ότι εμείς δεν υποψιαστήκαμε ποια χρήση θα μπορούσε να κάνει είναι δική μας βλακεία και οι βλακείες πληρώνονται. Δε θα συζητήσω το ότι δε βρίσκω καμία χρησιμότητα το να ξαναβρώ φίλους από το δημοτικό γιατί κάποιοι βρίσκουν και δικαίωμά τους. Όσοι όμως θέλουν να αισθανθούν δημόσια πρόσωπα, αυτό ακριβώς θα αισθανθούν, ο κάθε πικραμένος να ψάχνει την προσωπική τους ζωή.
ItsToasted Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Οι κακες εταιριες φταινε :lol: Οταν διαμαρτυρετε ολος ο κοσμος για τις καμερες στους δρομους, αλλα γουσταρει να αναφερει τι κανει καθε 3 λεπτα στο tweeter και στο facebook δεν υπαρχει προβλημα! Τωρα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το facebook ειναι κατι διαφορετικο απο οποιοδιποτε αλλο μεσο μαζικης προβολης. Δηλαδη αμα πεις στον εργοδοτη σου οτι πας σε κυδεια και σε δει σε κανα τηλεμπουζουκι, τι διαφορα εχει αυτο απο το να σε βρει στο facebook? Οσο για το τι εκανε εκεινος ο εργοδοτης, ισως ειναι ανηθικο, παρανομο δε νομιζω μιας και οι αλλοι εκανα accept εναν φιλο χωρις να ξερουν τα πραγματικα του στοιχεια. Σε αυτη την περιπτωση ηταν ξανθια βεβαια και ευκολα σταματισαν να σκέφτονται με το πανω κεφαλι. TLDR: "Πηγαίναν γυρεύοντας" και "Δεν Υπάρχει νομικό πλαισιο να προστατεύει απο την ηλιθιότητα"
Barbattilas Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Ε καλά είσαι τώρα.... Έτυχε και την βρήκανε. Φαντάστείτε πόσοι άλλοι με πονηρους σκοπούς ζητούν την φιλία σας (κι όχι απαραίτητα για λογαριασμό του αφεντικου τους) Η ανορθολογική κι απερίσκεπτη χρήση του facebook ΚΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ αλλάζει ζωές. Καλά ειδικά σε αισθηματικά , όσοι κάναν μ@λ@κία που διασταρώνεται από facebook, τρεχουν και δεν φτάνουν...
soilworker Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Όταν κάνεις friend τον κάθε άσχετο και του δίνεις και πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία δεν σου φταίει το facebook. Πεστα... Ουτε το επιθετο μου δεν βαζω στο internet κι ας ειμαι ακομη 17...
SilverCloak Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 απο αυτη την αποψη εχεις απολυτο δικιο. πολυ εξυπνο εγω δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιοι κανουν φιλους οποιον να ναι. το συγκεκριμενο σαιτ εχει χρησιμοτητα στο να βρεις παλιους φιλους, συμμαθητες κτλ με τους οποιους εχεις χασει επαφη δεν ειναι σαιτ για να κανεις νεους φιλους. αν το δεις ετσι το εχασες το παιχνιδι. Ε, αν κρίνω από την υπογραφή, μάλλον παντρεμένος είσαι. Έτσι εξηγείται η άγνοια σου. To facebook είναι νυφο/γαμπρο-πάζαρο και εκεί στηρίζει την επιτυχία του. Η συνταγή κλασσική. "Γνωρίζεις" άτομα μέσω κοινών γνωστών, τα περνάς στο MSN, λίγο διαδικτυακό μπιρι-μπιρι και είσαι έτοιμος για έξω. Οι περισσότεροι γνωστοί μου που περνάνε χρόνο στο facebook καθημερινά είναι singles (μη κοιτάς που το status λέει in a relationship ή οι λιγότερο ψεύτες it's complicated), που ψάχνονται. Και εννοειταί οτί βρίσκουν. Ελπίζω να μην βάζω ιδέες ε? Στο πυρ το εξώτερο καταδικάζονται τα ανωτέρω. Αν ο κόσμος ήταν ειλικρινείς βέβαια θα ήταν ένας καλός και αποτελεσματικός μηχανισμός γρήγορου screening - η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη εύρεση του κατάλληλου ταιριού (αν κλίνεται έτσι), αρκεί να ελαχιστοποιήσουμε το glitch στο σύστημα που λέγεται ανθρώπος. Oh, wait... I defeated the purpose.
kfyros Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δεν χρειάζονται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως ρωτάει το άρθρο! Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των ηλιθίων δεν υπάρχει παγκοσμίως... Αρκετά προστατεύουμε τους μλκς στην Ελλάδα. Μέχρι και βουλευτές τους κάνουμε Όσο για τη χρησιμότητα αυτής της ηλιθιότητας που λέγεται facebook ή tweeter, πραγματικά δεν την έχω καταλάβει... Μπορεί να είναι χρήσιμη για κάποιον που θέλει να γίνει γνωστός μέσω internet , (συνήθως σε αντιστοιχία με τους μαϊντανούς των μεσημεριανάδικων - πρωινάδικων που βγάζουν τα σώψυχα τους), ή για εταιρίες - μαγαζιά που θέλουν να διαφημιστούν, αλλά, δεν χρειάζομαι τέτοια υπηρεσία για να αναζητήσω κάποιον παλιό συμμαθητή ή φίλο. Όσους γουστάρω να τους βρω μπορώ να τους βρω και να τους πάρω τηλέφωνο να τα πούμε. Όσους δεν γουστάρω δεν τους ψάχνω πουθενά, ούτε θέλω να με βρούνε αυτοί σε κανένα facebook κλπ. Και βέβαια, ούτε φωτογραφία μου θα δημοσιεύσω πουθενά, ούτε διευθύνσεις - τηλέφωνα κλπ. Ειδικά μάλιστα των παιδιών μου ή δικών μου ανθρώπων , που είτε δεν έχουν άποψη (λόγω ηλικίας) είτε δεν το γνωρίζουν. Επίσης δεν συμφωνώ με όσους θεωρούν ίδια την καταγραφή των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, με sites του στυλ facebook. Η καταγραφή των συναλλαγών με κάρτες είναι απαραίτητο κακό (πως θα γινόταν η συμφωνία λογαριασμού και η χρέωση των καρτών αν δεν γινόταν καταγραφή των συναλλαγών?), γίνεται μέσα από αυστηρή διαδικασία, και οι εκδότες των καρτών υπόκεινται σε διατάξεις και περιορισμούς σχετικά με αυτή την διαδικασία. Αν τους παραβούν, μπορεί ο θιγόμενος να προσφύγει σε δικαστήρια και να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Όταν κάποιος εγγράφεται σε οποιοδήποτε τέτοιο site δικτύωσης, το οποίο μάλιστα εδρεύει σε άλλη χώρα, ακόμα και αν υπάρχει ένα agreement που συμφωνείται από κοινού κατά την εγγραφή (το οποίο κατά κανόνα υπάρχει για να καλύψει το site σε περίπτωση προβλήματος και όχι το μέλος), πως θα διεκδικήσεις τα δίκια σου και σε ποια χώρα?? Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Το περίεργο (ή άξιο παρατήρησης) είναι πως βλέπεις και σοβαρές κυρίες να είναι στο Facebook, ή ακόμα και ζευγάρια, που όμως δεν το χρησιμοποιούν για αυτό που βάζει το πονηρό μυαλό μας. Απλά, κάποιος από τη δουλειά ή την παρέα παρασύρει και τους υπόλοιπους, που σκέφτονται << εντάξει μωρέ, πλάκα έχει>> και ο ένας κάνει τον άλλο add χωρίς λόγο και αιτία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα