Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την ιστορία μιας Ελβετικής εταιρίας που απέλυσε εργαζόμενη επειδή την βρήκε να χρησιμοποιεί το Facebook ενώ είχε δηλώσει πως είναι σπίτι της ανήμπορη να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή της, έχουμε μια ακόμη περίπτωση εταιρίας που έχει ψεύτικο λογαριασμό για να παρακολουθεί κόσμο. Σύμφωνα με το Consumerist μια Καναδική εταιρία συλλογής χρεών χρησιμοποιούσε την εικόνα μιας όμορφης ξανθιάς κοπέλας ως δόλωμα για να γίνει “φίλη” με άτομα που φέρονταν να χρωστάνε σε τράπεζες κτλ.

Πάρα πολλοί χρήστες έχουν πληθώρα προσωπικών στοιχείων αναρτημένα στο Facebook όπως διευθύνσεις, επάγγελμα, email, τηλέφωνα, συνήθειες, που πάνε διακοπές, που βρίσκονται κάθε δεδομένη στιγμή, τι αγόρασαν πρόσφατα κτλ.

Όλα αυτά για μια εταιρία συλλογής χρεών είναι θησαυρός ως μοχλός πίεσης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι για να έχει κανείς πρόσβαση στα δεδομένα πρέπει να είναι “φίλος” με τον χρήστη. Εδώ μπαίνει η νόστιμη ξανθιά. Η υπάλληλος που ήταν υπεύθυνη για την απάτη συνέλεγε δεδομένα για την συμπεριφορά, την διεύθυνση και τις συνήθειες των “φίλων” της και στην συνέχεια η εταιρία χρησιμοποιούσε τα ίδια αυτά δεδομένα για να κυνηγήσει τα ίδια άτομα, με τηλέφωνα επιστολές, επισκέψεις και άλλες επιθετικές συμπεριφορές.

Η όλη υπόθεση φέρεται να βγήκε στον αέρα χάρη σε ένα hacker ο οποίος μπήκε στον λογαριασμό της Jenny Anderson και άρχισε να διατυμπανίζει την αλήθεια σε όλους τους σοκαρισμένους “φίλους” οι οποίοι αδυνατούσαν για πολύ ώρα να πιστέψουν τι συνέβη. Μήπως πρέπει να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση της προκοπής και στην Ελλάδα για να μην δούμε τα χειρότερα;

Source.png Πηγή: zing.gr

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βρε παιδια μην βαζετε ιδεες στις ελληνικες εταιριες γιατι χακερ δυσκολα βλεπω να βρισκουμε και αντε να βρουμε ακρη στο δικιο μας

Δημοσ.
καλα εκανα κ εκανα unaccount απο το facebook....

Εγω δεν εχω κανει καθολου account στο facebook , αλλα και να εκανα δεν θα εβαζα ΠΟΤΕ διευθυνσεις και αλλα τοσο προσωπικα στοιχεια..

Οσο για το θεμα της παρακολουθησης , υπαρχουν και αλλοι πολλοι τροποι , οπως π.χ η χρηση της πιστωτικης καρτας που καταγραφει ακριβως τι ξοδευουμε , που , ποτε καταγραφοντας ετσι απεριοριστα προσωπικα δεδομενα , ειδικα για τις συνηθειες μας , που σε λιγο καιρο θα τα δειτε α χρησιμοποιουνται , "για το καλο μας" βεβαια.

Δημοσ.
Εγω δεν εχω κανει καθολου account στο facebook , αλλα και να εκανα δεν θα εβαζα ΠΟΤΕ διευθυνσεις και αλλα τοσο προσωπικα στοιχεια..

Οσο για το θεμα της παρακολουθησης , υπαρχουν και αλλοι πολλοι τροποι , οπως π.χ η χρηση της πιστωτικης καρτας που καταγραφει ακριβως τι ξοδευουμε , που , ποτε καταγραφοντας ετσι απεριοριστα προσωπικα δεδομενα , ειδικα για τις συνηθειες μας , που σε λιγο καιρο θα τα δειτε α χρησιμοποιουνται , "για το καλο μας" βεβαια.

"για το καλο μου, για το καλο μου...."

α ρε μηλιωκα...

Δημοσ.

Μπράβο στους Καναδούς!!!!!

Έτσι για να ξυπνάνε μερικοί. Λέω για αυτούς που βάζουν όλη την προσωπικότητα τους μέσα στο profile τους. Και δεν παίρνω χαμπάρι εγώ από ανηθικότητες.

Αν κάνεις φίλη την ξανθιά, you'll get what you deserve...:lol::lol:

Δημοσ.

Όταν κάνεις friend τον κάθε άσχετο και του δίνεις και πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία δεν σου φταίει το facebook.

Δημοσ.

καλα κανω μωρε και δεν εχω facebook. κι ουτε εχω σκοπο να φτιαξω ποτε. και αγορες με καρτα οσο τον δυνατον λιγοτερες παιδια, μετρητα και παλι μετρητα

Δημοσ.

Ρε μην το βλέπετε έτσι... εμένα με εντυπωσίασε αυτό που σκεφτήκανε. Πολυμήχανοι.

Δημοσ.

polυμηχανοι αλλα κ πολυ υπουλοι... κανονικα στο facebook πρεπει να εχεις μονο φιλους κ ατομα που γνωριζεις , οχι να ψαχνεις για καναδεζες !

Δημοσ.
Ρε μην το βλέπετε έτσι... εμένα με εντυπωσίασε αυτό που σκεφτήκανε. Πολυμήχανοι.

απο αυτη την αποψη εχεις απολυτο δικιο. πολυ εξυπνο

εγω δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιοι κανουν φιλους οποιον να ναι.

το συγκεκριμενο σαιτ εχει χρησιμοτητα στο να βρεις παλιους φιλους, συμμαθητες κτλ με τους οποιους εχεις χασει επαφη

δεν ειναι σαιτ για να κανεις νεους φιλους. αν το δεις ετσι το εχασες το παιχνιδι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...