Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικές Εκλογές

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ sno0py

Δε μου αρέσει και δε θεωρώ σοβαρό συνομιλητή τον οποιοδήποτε που αποκαλεί τα επιχειρήματα, παραμυθάκια.

Αλλά θα (σου) θέσω ένα ερώτημα και ας το σκεφτεί ο καθένας μας, πόσες φορές σήκωσες το χέρι σου σε μία ΓΣ και κατέβασες μία πρόταση;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:15 ----------

Θέλω να με εκπροσωπεί ο Μπάμπης,ο Κώστας,η Μαρίνα κοκ και όχι η ΔΑΠ,η ΠΑΣΠ,η ΠΚΣ κοκ.

Επίσης θέλω ο Μπάμπης να ψηφίζεται για τις απόψεις του και όχι επειδή κατεβαίνει με την Α παράταξη.

Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που λέω

Και ακόμα μία φορά, αναφέρομαι σε αυτά που ήδη έχω γράψει.

Και πως είναι δυνατόν να αποκλεισθούν τα επίθετα μπροστά από τον αριστερό Μπάμπη, τον κεντρώο Κώστας και τη δεξιά Μαρίνα;;;

Κυρίες και κύριοι από αύριο υποψήφιοι μόνο οι απολιτικ και οι πολιτικά ευνουχισμένοι...

Φαιδρό το επιχείρημα για τα μάτια μου.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω ήδη απαντήσει παραπάνω σε αυτό που αναφέρεις: Δε γίνεται να αποκλεισθεί ο οποιοσδήποτε για τις ιδέες του από το πανεπιστήμιο. Δε θες να σε εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος, ψηφίζεις αυτόν που πληρεί τις προϋποθέσεις σου, δε σε καλύπτει κανείς, κατεβαίνεις υποψήφιος.

Αυτή είναι η βάση συζήτησης του θέματος, όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα, εκτός κι αν κάποιος θεωρεί πως ακραιφνείς συμπεριφορές με φασίζουσες αποχρώσεις, όπως η απαγόρευση πίστης σε κάποιο κόμμα, μπορεί να είναι βάση της συζήτησης, το οποίο θέλω να πιστεύω πως δεν ισχύει.

Μου λες τωρα για να συζητηθει ενα θεμα και να ψηφιστουν οι αναλογες προτασεις πρεπει να ψηφισω καποια κομματικη παραταξη και εσυ συμφωνεις?

Συμφωνεις σε αυτο το συστημα συμφωνεις οτι οι περισσοτεροι ψηφιζουν το πλαισιο της παραταξης τους και ας συμφωνουν περισσοτερο με αλλο?

Δηλαδη ποιο ειναι το προβλημα να μην υπηρχε καμια κομματικη παραταξη να γινοντουσαν συνελευσεις να ψηφιζονται πληθωρα αποψεων για το συμφερον των φοιτητων και να μαχονται εκλεγμενοι απο τους φοιτητες για αυτο?

Γιατι να μπαινουν σε κομματικα πλαισια οι προτασεις?

Αρα καταληγουμε οτι μονο δημοκρατικο δεν ειναι αυτο να ψηφιζεις το πλαισιο που ισως πλησιαζει περισσοτερο στις περισσοτερες αποψεις σου αποριπτωντας αλλα που εχουν προτασεις που συμφωνεις μεν αλλα οχι σε ολες..

Γιατι να μην δημιουργουν οι φοιτητες το πλαισιο τους οι ιδιοι και οχι να εχουν ετοιμες λυσεις απο τις παραταξεις?

Δημοσ.

Και πως είναι δυνατόν να αποκλεισθούν τα επίθετα μπροστά από τον αριστερό Μπάμπη, τον κεντρώο Κώστας και τη δεξιά Μαρίνα;;;

Κυρίες και κύριοι από αύριο υποψήφιοι μόνο οι απολιτικ και οι πολιτικά ευνουχισμένοι...

Φαιδρό το επιχείρημα για τα μάτια μου.

Δεν έγινε κατανοητό τελικά,μα φολτ.

Αναφέρεσαι σε πολιτικοποίηση,αναφέρομαι σε κομματοποίηση.

Δημοσ.

Μπορούν να το κάνουν, ρε sno0py, αυτό λέμε. Και όπως μπορούν να το κάνουν οι ανεξάρτητοι φοιτητές, έτσι μπορούν και οι "κομματικοποιημένοι" (και -όπως έλεγα και πριν για τα λεπτά όρια, αλλά το αγνόησες- δε γίνεται να απαγορεύσεις στους δεύτερους να το κάνουν). Το αν το κάνουν μόνο οι δεύτεροι, δεν είναι πρόβλημα των δεύτερων, αλλά των πρώτων.

Δημοσ.
@ sno0py

Δε μου αρέσει και δε θεωρώ σοβαρό συνομιλητή τον οποιοδήποτε που αποκαλεί τα επιχειρήματα, παραμυθάκια.

Καλα ασε τα δεν σε θεωρω σοβαρο συνομιλητη κοιταξε να μην παραπληροφορεις τον κοσμο γιατι μονο παραπληροφορηση θα εκρινα μια τοσο ωραιοποιημενη κατασταση στο τι συμβαινει στις σχολες..

Οχι δεν εχω κατεβασει καμια ιδεα πλαισιο γιατι μαντεψε δεν ανηκω πουθενα και μαντεψε παλι αν δεν ανηκεις πουθενα εκει μεσα τον π*υλο!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:21 ----------

Μπορούν να το κάνουν, ρε sno0py, αυτό λέμε. Και όπως μπορούν να το κάνουν οι ανεξάρτητοι φοιτητές, έτσι μπορούν και οι "κομματικοποιημένοι" (και -όπως έλεγα και πριν για τα λεπτά όρια, αλλά το αγνόησες- δε γίνεται να απαγορεύσεις στους δεύτερους να το κάνουν). Το αν το κάνουν μόνο οι δεύτεροι, δεν είναι πρόβλημα των δεύτερων, αλλά των πρώτων.

Αλλο μπορουν και αλλο αν θα γινει τπτ μεσα απο αυτο για ανεφερε μου μια φοιτητικη παραταξη που καταφερε να κατι και δεν εχει καποιο κομμα απο πισω?

Δημοσ.

Γιατί να σου αναφέρω; Έχεις σκεφτεί την περίπτωση εγώ να πιστεύω ότι μόνο οι κομματικές παρατάξεις μπορούν να κάνουν κάτι;

Δεν προσπαθώ να σε πείσω γι' αυτό. Προσπαθώ, όμως, να σε πείσω ότι μπορούν να υπάρχουν μη κομματικές παρατάξεις, ότι κανείς δεν τις εμποδίζει. Αν (και) εσύ πιστεύεις ότι μη κομματικές παρατάξεις ναι μεν μπορούν να υπάρχουν, αλλά δε μπορούν να κάνουν τίποτα, welcome.

Δημοσ.
Γιατί να σου αναφέρω; Έχεις σκεφτεί την περίπτωση εγώ να πιστεύω ότι μόνο οι κομματικές παρατάξεις μπορούν να κάνουν κάτι;

Δεν προσπαθώ να σε πείσω γι' αυτό. Προσπαθώ, όμως, να σε πείσω ότι μπορούν να υπάρχουν μη κομματικές παρατάξεις, ότι κανείς δεν τις εμποδίζει. Αν (και) εσύ πιστεύεις ότι μη κομματικές παρατάξεις ναι μεν μπορούν να υπάρχουν, αλλά δε μπορούν να κάνουν τίποτα, welcome.

Ακριβως και καταληγουμε σε κατι επιτελους κατι το οποιο θεωρω σαπιλα και επιτρεψε μου τον χαρακτηρισμο.Αλλο μπορει να υπαρχει δυνατοτητα σε μην κομματικη παραταξη να υπαρχει και αλλο να τραβηξει κοσμο με τις ιδεες...γιατι φτασαμε στην σαπιλα που εγω θεωρω να ψηφιζει ο φοιτητης την εκαστοτε φοιτητικη παραταξη με το ποσο δραστηρια ηταν στο θεμα διασκεδασης(μια και το χρημα ρεει απο το κομμα για αυτο τον σκοπο δηλαδη της στρατολογησης μας απο δελεαστικες τετοιες μεθοδους) και προσωπικης διευκολυνσης του ιδίου μεσα απο αυτην.

Δημοσ.

Σόρρυ τεο αλλά αυτό δεν πολυστέκει.

Με την επικρατούσα κατάσταση ΚΑΜΙΑ μη κομματική παράταξη δεν έχει τύχη.Για αυτό πρέπει τα κόμματα να φύγουν απο τις σχολές,ώστε να ευδοκιμήσουν οι μη κομματικές.

Είναι όπως τα μαγαζιά καπνιστών,μη καπνιστών.

Αν δώσεις το δικαίωμα να υπάρχουν και τα δύο θα επικρατήσουν τα καπνιστών και θα συνεχίσεις να καταστρέφεις την υγεία σου.,για αυτό τα απαγορεύεις

Το ίδιο με τις παρατάξεις,αν δώσεις το δικαίωμα να υπάρχουν και τα δύο θα επικρατήσουν αυτές των κομμάτων και θα συνεχίσεις να καταστρέφεις την παιδεία,για αυτό τις απαγορεύεις

Και τα δύο προκαλούν καρκίνο,η διαφορά είναι ότι τους ενός είναι άλλου είδους

Δημοσ.

Και ξαναδιατυπώνω το ειλικρινές ερώτημα, πώς τις απαγορεύεις; Σε ποιο σημείο "κόβεις" το νήμα;

Ας πούμε, απαγορεύεις την ψήφο (ή τη συμμετοχή στα συνδικαλιστικά όργανα) όσων είναι γραμμένοι σε κάποιο κόμμα;

Κάτι άλλο (αν ναι, τι);

Δημοσ.

Αγαπητοί, το πανεπιστήμιο είναι χώρος συνδιαλλαγής απόψεων και ανταλλαγής επιχειρημάτων. Η λογική των απαγορεύσεων δεν υπάρχει στο πανεπιστήμιο και όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο μάλλον δεν αξίζουν να είναι μέλη του.

Όπως τα λέει ο Τεο είναι: Αν κάποιος δεν μπορεί να εκφράσει γνώμη, δεν είναι πρόβλημα αυτού που μπορεί να το κάνει.

Επειδή κάνεις το λάθος και ρωτάς προσωπικά, αγαπητέ Sno0py, αυτά σου τα λέει κάποιος που αν οι κομματικές παρατάξεις δεν την είχαν καταργήσει, θα ανήκε σε παράταξη με έδρα στην εφεε.

Μακάρι να επιδεικνύατε το ίδιο σθένος και στα αμφιθέατρα κύριοι, όπως κάνετε εδώ.

Δημοσ.
Και ξαναδιατυπώνω το ειλικρινές ερώτημα, πώς τις απαγορεύεις; Σε ποιο σημείο "κόβεις" το νήμα;

Ας πούμε, απαγορεύεις την ψήφο (ή τη συμμετοχή στα συνδικαλιστικά όργανα) όσων είναι γραμμένοι σε κάποιο κόμμα;

Κάτι άλλο (αν ναι, τι);

Απαγορεύεις τη χρηματοδότηση παρατάξεων απο εξωτερικούς κομματικούς μηχανισμούς.

Δύσκολο;Ανεφάρμοστο;

insomniaK το ότι δεν κατάλαβες ότι αναφερόμουν σε κομματοποίηση και απαντούσες για πολιτικοποίηση επέτρεψε μου να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι αν κάποιος δεν μπορεί να κατανοήσει ένα κείμενο, δεν είναι πρόβλημα αυτού που μπορεί να το κάνει.

Δημοσ.
(...) αν δώσεις το δικαίωμα να υπάρχουν και τα δύο θα επικρατήσουν αυτές των κομμάτων και θα συνεχίσεις να καταστρέφεις την παιδεία (...)

Με συγχωρείτε που πετάγομαι με αυτό τον τρόπο ανάμεσά σας (=ρ), αλλά αναφορικά με το παραπάνω, το γεγονός ότι, όπως λέει ο elven, ενδεχομένως να επικρατήσουν αυτές των κομμάτων από τα άλλα, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε επί της ουσίας να μας προβληματίζει, και όχι το αν υπάρχουν κόμματα μέσα, έξω, δεξιά και αριστερά από το πανεπιστήμιο;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι οι παρατάξεις μόνο καφρίλα φέρνουν στο πανεπιστήμιο. Δεν φέρνουν ούτε ιδέες ούτε πολιτισμό. Επιπλέον, τα "επίθετα" με την κομματική έννοια για τα οποία μιλάει ο insomniaK είναι ένας βασικός λόγος δημιουργίας αυτού του χάους στις συνελεύσεις. Διότι εκεί επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και η ύπαρξη "επιθέτων", δηλαδή φοιτητών που ανήκουν σε παράταξη, προκαλεί από αλλεργίες μέχρι και αλλεργικό σοκ στους υπόλοιπους "αντιπάλους". Όλο αυτό το κλίμα ασυνεννοησίας, μπούρδας, ευτελισμού και εκφυλισμού της δημοκρατίας στο πανεπιστήμιο, το έχουν δημιουργήσει οι παρατάξεις.

Σε κάποιες σχολές υπάρχουν "επιτροπές έτους" οι οποίες αποτελούνται από μια χούφτα άτομα υπεύθυνα, τα οποία εκλέγονται ξεχωριστά από τις παραταξιακές εκλογές και ασχολούνται με τα θέματα της σχολής και την ενημέρωση των φοιτητών. Αυτό χρειάζεται η σχολή κατά τη γνώμη μου. Όχι παρατάξεις με κομματικούς φορείς άμεσους ή έμμεσους.

Αγαπητοί, το πανεπιστήμιο είναι χώρος συνδιαλλαγής απόψεων και ανταλλαγής επιχειρημάτων.

στα χαρτιά αγαπητέ, δυστυχώς.

Θα γίνω γραφικός, αλλά μάντεψε ποιος φταίει γι' αυτό....

Δημοσ.
Απαγορεύεις τη χρηματοδότηση παρατάξεων απο εξωτερικούς κομματικούς μηχανισμούς.

Δύσκολο;Ανεφάρμοστο;

Αυτό δε θα εμπόδιζε τις κομματικές παρατάξεις να υπάρχουν. Έστω κι αν φανταστούμε ένα σάπιο κόμμα από πίσω (ένα που κυνηγάει τα ψηφαλάκια μόνο), αυτό το κόμμα δε θα έλεγε στα μέλη του να προωθούν τη γραμμή του μέσω των παρατάξεων (και, αν χρειαστεί, χωρίς να αναφέρουν ποιανού γραμμή είναι αυτή); Για να βγάλουν μελλοντικούς ψηφοφόρους;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...