Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικές Εκλογές

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον snoOpy...

Αυτο που μου την δινει βεβαια, ειναι οταν ερχονται ατομα απο ΟΛΕΣ τις παραταξεις, με(μας) θυμουνται 4 μερες πριν τις εκλογες ενω ολο τον χρονο μας εχουν γραμμενους και προσπαθουν να μας πεισουν να ψηφισουμε.

Και οταν τους λες μπα δεν θα ερθω να ψηφισω, με ενα στομα μια φωνη σου λενε "δεν εχεις αποψη?θα αφησεις δηλαδη αλλους να αποφασισουν για σενα?"

Ε ναι ρε μπετοβλακα, αυτο θα κανω.Καλυτερα ασχετος και "χωρις αποψη" παρα κομματοσκυλο και γλυφτης.

Εγω αρνουμαι να ψηφισω, διοτι ολοι τους ειναι χαλια.Και οχι, δε θα ψηφισω τον "λιγοτερο χαλια" απο ολους, διοτι αυτο και αν ειναι καταντια.

Οταν οι παραταξεις στη σχολη ασχοληθουν πραγματικα με τους φοιτητες, τις αναγκες τους και τις σχολες,τοτε θα ψηφισω. Τωρα, αρνουμαι να δωσω την ψηφο μου ειτε αριστερα ειτε δεξια, ειδικα οταν βλεπω ατομα που εχουν να πατησουν στη σχολη κατι χρονια, να μου μιλανε για τις αναγκες μου και για το "καλο μου", οταν αυτοι βρισκονται στο 8ο,9ο,10 ετος, μονο και μονο επειδη θελουν να μεινουν "βολεμενοι" οσο περισσοτερο μπορουν.

Kαι εγω συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου εχουμε καταντησει να λεμε πιο σκ@το οταν βγει απο τον κωλ* μας θα μας πονεσει λιγοτερο ετσι εχει καταντησει το θεμα με το ποια παραταξη θα βγει στις εκλογες!

Ξυλωμα θελουν ολοι!

Δεν θελω βρε αδερφε να αλλαξω-τροποποιησω τις πολιτικες μου θεσεις ιδεολογιες πιστευω μονο και μονο για να συμβαδισω με καποια φοιτητικη παραταξη που το μονο που ψαχνει ειναι πως θα μαζεψει περισσοτερα θυματα στις καλπες για να ικανοποιησει καποιο κομμα που την χρηματοδοτει με σκοπο εκδρομες αφισες διασκεδασεις κλπ

Σε λιγο θα βγαζουν αφισες του στυλ free sex ποτο και θαλασσα την mykono για να τραβηξουν καμια ψηφο

Ας μην πιασουμε και το θεμα που ειπατε πιο πανω της αξιοπρεπειας...για ποια αξιοπρεπεια μιλαμε οταν ατομα που ανηκουν σε παραταξεις κανουν τα γλυκα ματια σε λιγουρια αλλοι κανουν τις γλαστρες και αλλα καταντανε να κοιμουνται κιολας με καποιους για να μαζεψουν ψηφους!

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να γίνω κακός το "Αλλο πολιτικοποιούμαι και αλλο κομματικοποιούμαι" είναι ένα από τα σλόγκαν το "κομματικών" παρατάξεων.

Δε γίνεσαι κακός,αφελής γίνεσαι...το ότι η συγκεκριμένη αντικειμενική αλήθεια,χρησιμοποιείται για τον οποιοδήποτε λόγο από την οποιαδήποτε παράταξη,δεν είναι αρκετό για χάσει την αξια της...Υπάρχει τεραστια διαφορα στις έννοιες κομματοποίηση/πολιτικοποίηση;)

Δημοσ.

Αυθαίρετες γενικεύσεις, μαζικοί χαρακτηρισμοί, αναγωγή της αδιαφορίας σε ιδεολογία και (το σοβαρότερο) γενικότερη απαξίωση χωρίς συγκεκριμένη πρακτική αντιπρόταση.

Με συγχωρείτε για το χαρακτηρισμό, αλλά για τους παραπάνω λόγους, πολλοί εδώ μέσα λέτε ανοησίες. Οι λόγοι για τους οποίους ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός, έχουν διατυπωθεί στα προηγούμενα ποστ μου στο παρόν thread (καθώς και στο ποστ του insomniaK).

Δημοσ.

Ναι εννοιολογικα/ετυμολογικα υπαρχει τεραστια διαφορα.

Στη πραξη ομως, στην Ελλαδα,οχι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:26 ----------

Αυθαίρετες γενικεύσεις, μαζικοί χαρακτηρισμοί, αναγωγή της αδιαφορίας σε ιδεολογία και (το σοβαρότερο) γενικότερη απαξίωση χωρίς συγκεκριμένη πρακτική αντιπρόταση.

Με συγχωρείτε για το χαρακτηρισμό, αλλά για τους παραπάνω λόγους, πολλοί εδώ μέσα λέτε ανοησίες. Οι λόγοι για τους οποίους ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός, έχουν διατυπωθεί στα προηγούμενα ποστ μου στο παρόν thread.

Με συγχωρεις κι εμενα, αλλα 5 χρονια σαν φοιτητης, δεν ειναι καθολου λιγα ωστε να καταληξω, εγω και πολλοι αλλοι, σε καποια ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπερασματα σχετικα με τις παραταξεις στις σχολες και το τι αυτες εκπροσωπουν/αντιπροσωπευουν/στοχευουν.

Δεν ξερω αν εισαι μελος καποιας παραταξης,πιθανον να εισαι.

Αλλα αν για εσας, η "αναγωγή της αδιαφορίας σε ιδεολογία" μας κανει ανοητους, για εμας η αδιαφορια σας για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θεματα/λυσεις σας κανει ανικανους.

Δημοσ.

Η απολιτικ σταση εχει γινει πολιτικη αποψη.

Αυτο βεβαια δεν ηρθε απο μονο του. Προβαλεται, ενισχυεται, ειναι trendy.

Το θεμα ειναι ποιους βολευει. ΣΙγουρα παντως οχι αυτους που επιλεγουν να μην συμμετεχουν....

Καλο ειναι να ξερουμε οτι τους συνδικαλαρες δεν τους ενοχλει καθολου

Δημοσ.

Δεν έγκειται η εφαρμογή τους ανά χωρα,ανά άτομο έγκειται...οποτε δεν μπορείς να ξέρεις πόση έλληνες είναι πολιτικοποιημένοι(ορθώς η όχι),και πόσοι είναι κομματοποιημένοι...η εικόνα που έχουμε στην ελλάδα υπάρχει,γιατί οι περισσότεροι είναι κομματοποιημένοι και επιλεγουν παράταξη/νεολαία/κόμμα με νοοτροπία ποδοσφαίρου και όχι με πολιτικά κριτήρια

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:30 ----------

Η απολιτικ σταση εχει γινει πολιτικη αποψη.

Αυτο βεβαια δεν ηρθε απο μονο του. Προβαλεται, ενισχυεται, ειναι trendy.

Το θεμα ειναι ποιους βολευει. ΣΙγουρα παντως οχι αυτους που επιλεγουν να μην συμμετεχουν....

Συμφωνώ απόλυτα...

+1 ;)

Δημοσ.
Αλλα αν για εσας, η "αναγωγή της αδιαφορίας σε ιδεολογία" μας κανει ανοητους, για εμας η αδιαφορια σας για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θεματα/λυσεις σας κανει ανικανους.

Αν όντως έψαχνες λύση στα προβλήματά σου, θα φρόντιζες, μέσα από τα όργανα του συλλόγου (αυτά που χρησιμοποιούν και οι "κακές παρατάξεις") να ασχοληθείς και εσύ για τα προβλήματά σου. Αντίθετα, το ότι περίμενες από άλλους να σου λύσουν τα προβλήματα και αυτοί οι άλλοι σε απογοήτευσαν σε κάνει περισσότερο αδιάφορο και ανίκανο, γιατί αν δεν ασχολείσαι εσύ με τα προβλήματά σου δεν έχει λόγο να ασχοληθεί και άλλος.

Επιπλέον, θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω πως θα είχαμε πολύ σοβαρά προβλήματα αν δεν είχαμε οργανωμένο συνδικαλισμό στο πανεπιστήμιο όπου φοιτώ εγώ (τουλάχιστον στα τμήματα που γνωρίζω), κι επειδή δεν πιστεύω ότι είμαστε κάποια τρομερή εξαίρεση, κρατώ τις επιφυλάξεις μου για αυτό που είπες.

Αυτή η πρόταση είναι αυτομάτως ανοησία γιατί, όπως προανέφερα και πριν, αποτελεί έναν κοινό μαζικό χαρακτηρισμό για πολλές μερίδες ατόμων, κάθε μία από τις οποίες έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Άρα, δεν πρόσεξες καν το ποστ μου το οποίο έκανες quote. Άρα, σκέψου περισσότερο την επόμενη διατύπωσή σου.

Γενικώς, οι μαζικοί χαρακτηρισμοί για άτομα με διαφορετικές απόψεις προδίδουν ένα υψηλότατο επίπεδο άγνοιας, αδιαφορίας και άρα αδυναμίας να διατυπώσει κανείς σοβαρή γνώμη. Εν ολίγοις, καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά αφού δεν έχετε ασχολήθεί (όπως φαίνεται από τα λεγόμενά σας), από πλευράς επιχειρηματολογίας είναι σαν να μη μιλήσατε.

Δημοσ.

"συνδικαλαρες" προφανώς αποκαλεί τα "εργατοπατερικα" κόμματα/παρατάξεις(δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναφερθούμε συγκεκριμένα,οποτε ας ελπίσω να ξέρουμε ποια είναι αυτά)...που όντως οι όσοι απέχουν,και οι όσοι το παίζουν ανεξάρτητοι,δε τους ενοχλούν καθόλου,μα καθόλου όμως...γίαυτό ακόμα και αν είναι 2η δύναμη(μιλώντας g παρατάξεις) πχ,οι "από πάνω" δεν ιδρώνουν καθόλου...;)

Δημοσ.

Ωραία, συμφωνώ μαζί σου σ' αυτό και είμαι άπό τους πρώτους που το λένε. Αφού όμως δεν είναι όλες οι παρατάξεις αυτό που λέμε παρατάξεις εργατοπατέρων, για ποιο λόγο καταδικάζουμε το θεσμό της παράταξης; Ή το συνδικαλισμό ακόμα γενικότερα; Είναι λογικός τρόπος σκέψης αυτός;

Για παράδειγμα, όλα τα εγκλήματα στον κόσμο έχουν τελεστεί από ανθρώπους. Θεωρείται λογική συμπεριφορά να καταδικάσουμε γι' αυτό το λόγο τους πάντες, βασιζόμενοι μόνο στην ιδιότητά τους να είναι άνθρωποι; Αυτός ο τρόπος σκέψης ("μου φταίει ένας, άρα θα μισήσω το είδος του") συνήθως συναντάται είτε σε ρατσιστικούς κύκλους ("με έκλεψε ένας Αλβανός, έξω οι Αλβανοί") είτε σε ομάδες ατόμων με "μαζοχιστικές" (αν μπορώ να τις χαρακτηρίσω έτσι) ψυχικές παθήσεις οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, τους εμποδίζουν να σκεφτούν λογικά.

Δημοσ.

Yπαρχει να σας ξυλωσουν απο τις σχολες να κοπουν κ τα περα δοθε με τα κομματα και επι τελους να γινει κατι πιο καθαρο και ανεξαρτητο που θα εχει ασχολειται αποκλειστικα και μονο με τους φοιτητες να γινει καλυτερες οι σχολες και οχι πως θα ψαρεψουν και αλλους ψηφοφορους το καθε κομμα.

Υ.Γ. Γιατι βαζω και σενα στο τσουβαλι?Γιατι πολυ απλα 5 χρονια(τυχαινει να ειμαι και εγω) φοιτητης δεν εχω συναντησει ουτε εναν να μην ανηκει σε μια φοιτητικη παραταξη και να ειναι υπερ των παραταξεων!

Παρτε το χαμπαρι σιχαθηκαμε οτι πρεσβευετε!

Δημοσ.
Φίλε De@th L0rd, αν δε μου απαντήσεις σε ποιο σημείο από αυτά που ανέφερα (έστω και προσεγγιστικά) προκύπτει η διαφωνία σου (χωρίς υπεκφυγές του τύπου "ούτε αριστερά ούτε δεξιά αλλά επάνω"), αναπόφευκτα θα θεωρήσω (και πιθανόν να το κάνουν και άλλοι) ότι γενικώς δε γουστάρεις την ελευθερία λόγου.

Επίσης, καλό θα ήταν να κρατάς στο μυαλό σου κάποιους διαχωρισμούς, τους οποίους κάθε άνθρωπος (που θέλει να πιστεύει ότι σκέπτεται λογικά) πρέπει να κάνει. Ένας από αυτούς είναι πως βολέματα, θετικά φακελώματα, θεσούλες, ρουσφέτια, μαθηματάκια και τα σχετικά, έχουν τη δυνατότητα να υποσχεθούν μόνο κυβερνητικές παρατάξεις (που σ' αυτή την περίπτωση το πρόβλημά σου θα έπρεπε να αφορά την ύπαρξη κάποιων συγκεκριμένων και όχι όλων των παρατάξεων γενικά) για λόγους που θεωρώ το λιγότερο αυτονόητους.

Οχι δεν είναι θέμα ελευθερίας λόγω μη το γυρίζεις εκεί.Είναι θέμα γούστου κ προτιμήσεων.Βρίσκω γενικώς όλες τις παρατάξεις μέσα στο χώρους ΑΕΙ-ΤΕΙ τους μεν κυβερνητικούς ως βολεψάκιδες τους δε αριστεροπαρεμφερείς σαν δήθεν σωτήρες και αφυπνητές(Σαν τους ιεχωβάδες με το ΞΥΠΝΑ πχ),θεωρώ γενικώς οτι προσβάλλουν την νοημοσύνη μου κ την αισθητική μου.Δηλαδή αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις μέσα εκεί δε θα υπήρχε ελευθερία λόγου;Η τώρα που είναι υπάρχει αυτή η υποτιθέμενη ελευθερία;B)

Δημοσ.

Να πω και εγώ την άποψη μου.

Ξεκινάω με το "καλώς υπάρχουν παρατάξεις και καλώς υπάρχει ο συνδικαλισμός στις σχολές"

Από εκεί και πέρα, μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Όποιος υποστηρίζει τη σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια με το πρόσχημα του υγειούς συνδικαλισμού, της άποψης και της πολιτικοποίησης είναι βαθιά νυχτωμένος και δεν έχει ιδέα από το τι συμβαίνει στην πράξη.

Οι περισσότεροι από αυτούς που μπαίνουν σε μια παράταξη είναι κατά 99% για προσωπικούς λόγους (βλέπε προσωπική ανάδειξη, ικανοποίηση φιλοδοξίας, εξουσιομανία, ευκαιρία για μελλοντικό βόλεμα)

Αυτό που ισχύει στην πράξη είναι ο "συνδικαλισμός για τον συνδικαλισμό" και αυτό οφείλεται στην κομματικοποίηση όλων των παρατάξεων. Όταν στην εξουσία είναι οι αντίπαλλοι αντιδρούμε σε κάθε μέτρο και αλλαγή ακόμα και αν αυτό είναι για το καλό της φοιτητικής κοινότητας, όταν είναι οι δικοί μας στην εξουσία είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές τους ή στην καλύτερη είμαστε ουδέτεροι. Δήθεν συνδικαλισμος, μούφα εξυπηρέτηση των φοιτητών, και τα ΚΟΜΜΑΤΑ στο θρόνο τους. Εκεί είναι το ψωμί ντε, τι θα μπορούσε να κάνει μια παράταξη για το βόλεμα μας αν από πίσω δεν υπήρχε πραγματική εξουσία...την οποία έχουν μόνο τα κόμματα. Εδώ συστρατεύουν παππούδες στις εκλογές για να μαζέψουν ψήφους και χτυπάνε 12ωρα και 14ωρά στις σχολές για δημόσιες σχέσεις και προβολή και λέτε για συμμετοχικότητα και κολοκύθια.

Ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και το πως θα πάει καλύτερα η παράταξη του και το κόμμα του αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον ουσιαστικό σκοπό τους, δηλαδή την προάσπιση των συμφερόντων των φοιτητών. Ο ουσιαστικός αυτός σκοπός είναι και ο λόγος που θέλουμε να υπάρχουν συνασπισμοί φοιτητών. Αλλά έχουν πλέον καταντήσει φερέφωνα των κομμάτων, ακόλουθοι και χειροκροτητές που μόνο σαπίλα φέρνουν στις σχολές.

Εγώ θα ήμουν υπέρ των παρατάξεων μόνο αν αυτές ήταν αμιγώς φοιτητικές μη κομματικές και με κοινά συμφέροντα, συνενόηση και κατανόηση.

Ο ανταγωνισμός ο οποίος υπάρχει σήμερα μεταξύ των παρατάξεων είναι τρανή απόδειξη ότι "απώτερος σκοπός δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των φοιτητών αλλά η πολιτικο-παραταξιακή-κομματική υπερίσχυση έναντι των αντιπάλων". Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το επίπεδο της υγειούς πολιτικοποίησης και του αγνού συνδικαλισμού των παρατάξεων. Μιλάμε δηλαδή για ένα καθαρά μικροπολιτικό παιχνίδι το οποίο βλάπτει την παιδεία μας.

Αν κάποιοι φοιτητές, κάποτε αποφάσιζαν να δημιουργήσουν μια ομάδα ή ένα φοιτητικό συνασπισμό ο οποίος θα έχει ως ρόλο την επούλωση των πληγών της παιδείας και το "καλό του φοιτητή" αχρωμάτιστα και χωρίς προκαταλήψεις, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας τότε δεν θα είχαμε κανένα λόγο να φωνάζουμε και να συχαινόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που γίνεται είναι καθαρά πολιτικό παιχνίδι επικράτησης, αυτός που φωνάζει περισσότερο κεδίζει, αυτός που "υπόσχεται" περισσότερα κερδίζει, αυτός που διοργανώνει περισσότερα πάρτυ και κάνει δημόσιες σχέσεις κερδίζει. Η ουσία όμως και ο αρχικός σκοπός των παρατάξεων φθίνει γιατί έχει μπει στη μέση το ίδιο και το κομματικό όφελος. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και ειλικρινά κίνητρα.

Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο γιατί πάντα λίγες μέρες πριν τις εκλογές γίνεται πανικός στις σχολές, εκτός από την επιδίωξη της επικράτησης έναντι των "αντιπάλων". Αν ο σκοπός των παρατάξεων ήταν η πολιτικοποίηση, η συμμετοχή στα κοινά και η προαγωγή των φοιτητικών συμφερόντων γιατί δίνουν τόση βαρύτητα στις εκλογές και όχι στις πράξεις? Με πράξεις δεν ενοώ τα πάρτυ, την Μύκονο, τις δημόσιες σχέσεις και τις ψεύτικες προσπάθειες, αλλά τις πραγματικές διεκδικήσεις με όρους συμφέροντος των φοιτητών και όχι του εκάστοτε κόμματος/παράταξης.

Αρκεί μόνο για να καταλάβετε τους σκοπούς αυτών των κλικών να σας πώ ότι συχνά πλακώνονται στο ξύλο, βρίζονται, φωνασκούν και τραμπουκίζουν. Ρε παιδιά, όλα αυτά λέγονται "πολιτικοποίηση" και "συνδικαλισμός" ? Εμένα πιο πολύ για αγώνα επικράτησης μου κάνουν και επιδίωξης οφελών παρά "ελευθερία λόγου", και "μύηση στα κοινά θέματα".

Έχουν μαζευτεί μερικοί παρακμιακοί και δια της μεθόδου του "δούρειου ίππου" δηλητηριάζουν το φοιτητικό κόσμο και προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, προσωπικά, της παράταξης και του κόμματος που εκπροσωπούν.

Αν το σκεφτεί κανείς καλά δεν έχουν άδικο, είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος στρατολόγησης οπαδών για τα κόμματα, μιας και ως νέοι αποτελούν φυτώριο μελλοντικών στρατιωτών του εκάστοτε κόμματος. Η όποια ενέργεια τους λοιπόν αποσκοπεί σε συγκεκριμένα αφτιά τα οποία πάντα πρέπει να διαθέτουν δύναμη και εξουσία αλλιώς οι κόποι πάνε χαμένοι.

Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι όλα αυτά

%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CE%94%CE%91%CE%A0.jpg

και όλα αυτά

%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CE%A0%CE%A3%CE%9A.jpg

δεν γίνονται στα πλαίσια του συνδικαλισμού, της πολιτικοποίησης και της συμμετοχής στα κοινά. Η πολιτική σκέψη δεν προάγεται με αυτά, παρά μόνο το μίσος, η αντιπαλότητα και η ανύπαρκτη συνεργασία των παρατάξεων. Φυσικά κανείς δεν σπάζει τα τραπεζάκια της αντίπαλης παράταξης επειδή επιδιώκει την εξυπηρέτηση και το καλό του φοιτητή. Το όλο κόνσεπτ των παρατάξεων πλέον είναι πολύ μακρυά από το συμφέρον των φοιτητών γιατί όλες τους έχουν γίνει προεκτάσεις των κομμάτων, κάτι σαν παρακλάδια ή υποκαταστήματα αυτών μέσα στις σχολές.

Μη μας λέτε λοπόν για πνευματικές ωριμνάσεις, συμμετοχές και αηδίες γιατί ξέρουμε πολύ καλά το παιχνίδι που παίζεται στις σχολές και το θέατρο του παραλόγου που επικρατεί.

Κάποιος θα περίμενε από εμάς τουλάχιστον τους νέους να είμαστε διαφορετικοί και να απομονώσουμε όλους εκείνους οι οποίοι ευθύνονται για την όποια αρνητική κατάσταση υπάρχει στην Ελλάδα. Αντιθέτως όμως κάποιοι, τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, τους αγκαλιάζουν, τους γλύφουν, και τους δίνουν δύναμη για συνέχεια. Έτσι όμως ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι, αν δεν αντιδράσουμε εμείς σε όλο αυτό το παιχνιδάκι με τις ομάδες που το μόνο που προσφέρει στα πανεπιστήμια είναι άφθονη βρώμα, σαπίλα και υποκρισία.

Οχι δεν είναι θέμα ελευθερίας λόγω μη το γυρίζεις εκεί.Είναι θέμα γούστου κ προτιμήσεων.Βρίσκω γενικώς όλες τις παρατάξεις μέσα στο χώρους ΑΕΙ-ΤΕΙ τους μεν κυβερνητικούς ως βολεψάκιδες τους δε αριστεροπαρεμφερείς σαν δήθεν σωτήρες και αφυπνητές(Σαν τους ιεχωβάδες με το ΞΥΠΝΑ πχ),θεωρώ γενικώς οτι προσβάλλουν την νοημοσύνη μου κ την αισθητική μου.Δηλαδή αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις μέσα εκεί δε θα υπήρχε ελευθερία λόγου;Η τώρα που είναι υπάρχει αυτή η υποτιθέμενη ελευθερία;B)

Σύμφωνα με αυτούς, στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού που δεν επικρατεί αυτό το χάλι, υπάρχει φασισμός, φίμωση και ανελευθερία έκφρασης. Επίσης απαγορευέται η δημόσια συνάθροιση ανθρώπων άνω των 5 ατόμων.

Εγώ γιατί βλέπω να προοδεύουν όμως?

Ότι βλακεία έρθει στον καθένα την λέει. (δεν αναφέρομαι σε σένα)

ΥΓ.Η πλειονότητα όσων από εδω μέσα υποστηρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι παρατάξεις (όχι την ίδια την παρουσία τους) ανήκουν και οι ίδιοι σε παρατάξεις και κάνουν όσα οι περισσότεροι φοιτητές φτύνουμε και κατηγορούμε, συνεπώς η αντικειμενικότητα στην κρίση τους είναι αμφίβολη.

Δημοσ.

Από τι στιγμή που υπάρχουν παρατάξεις,είναι λογικό και επόμενο να συμμετέχουμε,γιατί η αποχη μας,τους βοηθάει να κάνουν το παιχνίδι τους.Γιατί χωρίς αντίλογο,θα πέρναγαν στα πανεπιστήμια ότι θέλαν,όχι πως τώρα δε το κάνουν σε μεγάλο βαθμό,φαντάσου να μην υπήρχε και ο αντίλογος.Απλά γενικά θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν μονο οι νεολαίες,όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι φοιτητές,να συζητούσαν και για θέματα που τους θιγουν στη 3o-βάθμια,αλλα να μη δρούσαν εντός του πανεπιστημιου...να δρούσαν υπέρ του πανεπιστημιου ;)

Δημοσ.

Αυτή η πρόταση είναι αυτομάτως ανοησία γιατί, όπως προανέφερα και πριν, αποτελεί έναν κοινό μαζικό χαρακτηρισμό για πολλές μερίδες ατόμων, κάθε μία από τις οποίες έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Άρα, δεν πρόσεξες καν το ποστ μου το οποίο έκανες quote. Άρα, σκέψου περισσότερο την επόμενη διατύπωσή σου.

Ισως εσυ δεν καταλαβες το πνευμα στο οποιο ηταν το ποστ.

Αρα προσεχε και εσυ την επομενη διατυπωση σου

Η αποχη, η μη ενασχοληση, η ιδεολογια του καναπε δεν προκειται να πτοησει αυτους τους οποιους κατηγορουν οι οπαδοι του "δεν γ...αι ολοι τα ιδια σκατα ειναι". Και αυτοι ειναι οι λεγομενοι συνδικαλαρες. Τους βολευει.

Οταν λεω συνδικαλαρες εννοω αυτους που απαξιωνουν τον ιδιο τον συνδικαλισμο. Ατομα τα οποια πιθανον να προερχονται απο παντου ακομη και απο εκ διαμετρου αντιθετες ομαδες οσον αφορα τις θεσεις τους.

Μαλλον τους εχεις δει αυτους στις ΓΣ.... και καταλαβαινες τι εννοω

Δημοσ.
Από τι στιγμή που υπάρχουν παρατάξεις,είναι λογικό και επόμενο να συμμετέχουμε,γιατί η αποχη μας,τους βοηθάει να κάνουν το παιχνίδι τους.Γιατί χωρίς αντίλογο,θα πέρναγαν στα πανεπιστήμια ότι θέλαν,όχι πως τώρα δε το κάνουν σε μεγάλο βαθμό,φαντάσου να μην υπήρχε και ο αντίλογος.Απλά γενικά θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν μονο οι νεολαίες,όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι φοιτητές,να συζητούσαν και για θέματα που τους θιγουν στη 3o-βάθμια,αλλα να μη δρούσαν εντός του πανεπιστημιου...να δρούσαν υπέρ του πανεπιστημιου ;)

Α δηλαδή τώρα που υπάρχει ο αντίλογος,μαζεύονται και αναρωτιούνται "Ρε κάνουν διαδηλώσεις εκεί έξω ας μη το περάσουμε αυτό"

Πες μου 1 ουσιαστικό πράγμα που κατάφερε τα τελευταία 5 χρόνια ο αντίλογος που λές.Εκτός από τη διατήρηση του της τιμής του φραπέ στα κυλικεία κάτω από 1.50 ευρώ.

P.S. Τώρα καταλαβαίνω γιατί πέφτει λουκέτο σε παρεμφερή θέματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...