BaLsAmoMenos Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δειγμα απογνωσης. Οταν το μονο που σου απομενει για να πολεμησεις το συστημα ειναι τετοιες χωρις κανενα νοημα πραξεις εκτονωσης σημαινει οτι εισαι ξεκαθαρα απεγνωσμενος και απελπισμενος. Και η απαθεια οπως ειπα πριν δειγμα απογνωσης και απελπισιας ειναι. Δικαιολογημενα μεν αλλα δεν νομιζω οτι καταφερνεις κατι.
sno0py Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Εξισου κατακριτεα ειναι η αποχη και η απαθεια για μενα. Tι λες ρε φιλε που θα μας κρινεις που δεν συμετεχουμε σε αυτην την αηδια! Ξυλωμα θελουν η κωλοπαραταξεις ολες τελος! Αν θες να κομματικοποιηθεις εξω απο την σχολη και οχι μεσα!
Qaara Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Κάτι πρέπει να γίνει με τις κωλοαφίσες πάντως.Έκκληση απευθύνω σε όποιον βλέπει να τις ξηλώσουμε όλες από το τει θεσσαλονίκης(την παραπροηγούμενη των εκλογών) και να τις τοποθετήσουμε στην ανακύκλωση.Γιατί οι καραγκιόζηδες εκτός του οτι δεν τις μαζεύουν,τις πετούν στα απλά σκουπίδια. Και στο Τει στις Σέρρες δεν έχει μεινει τείχος για τείχος χωρις αφίσα, ποιός τις πληρώνει όλες αυτες, κάποιο κόστος θα έχουν ...Στην Αγγλία από την άλλη ψηφίζεις άτομα κι όχι παρατάξεις. Όσοι ζητούν τη διάλυση του συνδικαλισμού στα πανεπιστήμια... Από ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι δεν θέλουν τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια με την μορφή που υπάρχει, με την κάθε παράταξη να είναι προέκταση του εκάστοτε κόμματος στη σχολή. Να ψηφίζεις άτομα αντί για παρατάξεις ακούγεται καλήτερο.
teo64x Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Από ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι δεν θέλουν τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια με την μορφή που υπάρχει, με την κάθε παράταξη να είναι προέκταση του εκάστοτε κόμματος στη σχολή. Να ψηφίζεις άτομα αντί για παρατάξεις ακούγεται καλήτερο. Μπορείς. Απλώς, για πρακτικούς λόγους, τα άτομα που συμφωνούν σε κάποια πράγματα συσπειρώνονται μαζί. Αν, τώρα, βέβαια, το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν εξ ορισμού συσπειρώσεις ατόμων που συμφωνούν μεταξύ τους, μπορούμε να κανονίσουμε κάτι του τύπου να ποινικοποιηθούν όλες οι συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων σε δημόσιους (ή και μη) χώρους. Υποθέτω ότι τουλάχιστον μια μερίδα των ατόμων που είναι κατά των παρατάξεων φαντασιώνονται πού και πού τέτοιου είδους μέτρα. (Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται προσωπικά στον Qaara, απλά διατυπώνω ένα συλλογισμό που ξεκίνησα όταν κάθισα να απαντήσω στο quote του και που απευθύνεται προς όλους.)
Qaara Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Ναι, αλλά αυτό μας πάει πάλι στο σημείο που τα άτομα που συμφωνούν σε κάποια πράγματα και συσπειρώνονται μαζί σε παράταξη τυχαίνει να μου μοιάζουν με προέκταση κομμάτων στη σχολή.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Tι λες ρε φιλε που θα μας κρινεις που δεν συμετεχουμε σε αυτην την αηδια! Ξυλωμα θελουν η κωλοπαραταξεις ολες τελος! Αν θες να κομματικοποιηθεις εξω απο την σχολη και οχι μεσα! Με το να μην συμμετεχεις πες μου σοβαρα, τι κερδιζεις? Τι αλλαζει? Εχεις την συνειδηση σου καθαρη μηπως? Και τελικα αυτο ειναι το θεμα, να λεμε "εγω δεν συμμετεχω και ας κανουν οτι θελουν"? Για το μπαχαλο ολοι εχουν μεριδιο ευθυνης και το να βγαζουμε την ουριτσα μας απ'εξω μονο καλο δεν κανει. Επισης που ειδες να μιλησα για κομματα και παραταξεις? Η μαυροι πρεπει να ειμαστε δηλαδη η ασπροι για να εκφερουμε αποψη?
De@th L0rd Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 nick[;2708882']Οι αναρχικοί πάντως μηδενίζουν & σαμποταρουν την εκλογική διαδικασία ' date=' πέρυσι είχαν κάψει τις κάλπες π.χ κλπΠώς το βλέπετε αυτό ?[/quote'] Τους άξιζε κ μάλλον θα ξαναγίνει φέτος.Τις ειρωνίες περι νόμων χούντας δε τις σχολιάζω περαιτέρω. Δηλ. ντε κ καλά πρέπει να βρίσκονται τα κόμματα ΜΕΣΑ στα ιδρύματα;Κι όσο για το εξωτερικό LINK OR IT DIDN'T HAPPEN.
teo64x Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Ναι, αλλά αυτό μας πάει πάλι στο σημείο που τα άτομα που συμφωνούν σε κάποια πράγματα και συσπειρώνονται μαζί σε παράταξη τυχαίνει να μου μοιάζουν με προέκταση κομμάτων στη σχολή. Μα το να στηρίζουν κάποια άτομα ένα κόμμα, σημαίνει σχεδόν πάντα ότι θα συσπειρώνονται στην ίδια παράταξη. Πόσο μάλλον, δε, αν είναι μέλη αυτού του κόμματος. Άρα, αυτό που μένει είναι να καθορίσουμε σε ποιο επίπεδο μας πειράζει η διαδικασία: (1) Δε θέλουμε συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων; (2) Δε θέλουμε συσπειρώσεις ατόμων που συμφωνούν; (3) Δε θέλουμε στην ηλικία των σπουδών να έχουν διαμορφώσει μία (έστω και ανώριμη) πολιτική σκέψη; (4) Δε θέλουμε να υπάρχουν μέλη κομμάτων (ή τα μέλη κομμάτων να έχουν δικαίωμα γνώμης); Κατ' επέκταση, δε θέλουμε να υπάρχουν κόμματα γενικώς, δηλαδή δε μας αρέσει ο θεσμός του κοινοβουλίου; (5) Δε μας ικανοποιεί το πολίτευμα της χώρας ακόμα γενικότερα; Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζαμε σε ποιο επίπεδο έγκειται η διαφωνία "μας" με την ύπαρξη παρατάξεων (ή συνδικαλισμού γενικότερα).
De@th L0rd Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζαμε σε ποιο επίπεδο έγκειται η διαφωνία "μας" με την ύπαρξη παρατάξεων (ή συνδικαλισμού γενικότερα). Στο γεγονός οτι δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτα στο μέρος που βρίσκονται.Είναι ο καρκίνος των ιδρυμάτων.Παρασιτικές υπάρξεις που η λέξη "βόλεμα" είναι πρεσσαρισμένη στο μυαλό τους.
teo64x Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Φίλε De@th L0rd, αν δε μου απαντήσεις σε ποιο σημείο από αυτά που ανέφερα (έστω και προσεγγιστικά) προκύπτει η διαφωνία σου (χωρίς υπεκφυγές του τύπου "ούτε αριστερά ούτε δεξιά αλλά επάνω"), αναπόφευκτα θα θεωρήσω (και πιθανόν να το κάνουν και άλλοι) ότι γενικώς δε γουστάρεις την ελευθερία λόγου. Επίσης, καλό θα ήταν να κρατάς στο μυαλό σου κάποιους διαχωρισμούς, τους οποίους κάθε άνθρωπος (που θέλει να πιστεύει ότι σκέπτεται λογικά) πρέπει να κάνει. Ένας από αυτούς είναι πως βολέματα, θετικά φακελώματα, θεσούλες, ρουσφέτια, μαθηματάκια και τα σχετικά, έχουν τη δυνατότητα να υποσχεθούν μόνο κυβερνητικές παρατάξεις (που σ' αυτή την περίπτωση το πρόβλημά σου θα έπρεπε να αφορά την ύπαρξη κάποιων συγκεκριμένων και όχι όλων των παρατάξεων γενικά) για λόγους που θεωρώ το λιγότερο αυτονόητους.
Qaara Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μα το να στηρίζουν κάποια άτομα ένα κόμμα, σημαίνει σχεδόν πάντα ότι θα συσπειρώνονται στην ίδια παράταξη. Πόσο μάλλον, δε, αν είναι μέλη αυτού του κόμματος. Άρα, αυτό που μένει είναι να καθορίσουμε σε ποιο επίπεδο μας πειράζει η διαδικασία: (1) Δε θέλουμε συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων; (2) Δε θέλουμε συσπειρώσεις ατόμων που συμφωνούν; (3) Δε θέλουμε στην ηλικία των σπουδών να έχουν διαμορφώσει μία (έστω και ανώριμη) πολιτική σκέψη; (4) Δε θέλουμε να υπάρχουν μέλη κομμάτων (ή τα μέλη κομμάτων να έχουν δικαίωμα γνώμης); Κατ' επέκταση, δε θέλουμε να υπάρχουν κόμματα γενικώς, δηλαδή δε μας αρέσει ο θεσμός του κοινοβουλίου; (5) Δε μας ικανοποιεί το πολίτευμα της χώρας ακόμα γενικότερα; Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζαμε σε ποιο επίπεδο έγκειται η διαφωνία "μας" με την ύπαρξη παρατάξεων (ή συνδικαλισμού γενικότερα). Το θέμα είναι πως σε όποια συνελευση και να έχω πάει στο τέλος αυτο που γίνεται είναι οι μεν να κατηγορούν τους δεν πως πίσω από αυτά που λένε κρύβεται κάποια ατζέντα του κόμματος και vice versa. Δεν μ'έχουν βοηθήσει να διαμορφόσω καμία πολιτική σκέψη, μ'έχουν κάνει μόνο να καταλάβω πως αυτοί που φωνάζουν πιο δυνατά είναι αυτοί που πάντα προσβλεπουν σε κάτι παραπέρα. Οι συζητησεις τους δεν είναι παραγωγικές και η αντιπαράθεση τους δεν είναι παραγωγική.
sno0py Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Με το να μην συμμετεχεις πες μου σοβαρα, τι κερδιζεις? Τι αλλαζει? Εχεις την συνειδηση σου καθαρη μηπως? Και τελικα αυτο ειναι το θεμα, να λεμε "εγω δεν συμμετεχω και ας κανουν οτι θελουν"? Για το μπαχαλο ολοι εχουν μεριδιο ευθυνης και το να βγαζουμε την ουριτσα μας απ'εξω μονο καλο δεν κανει. Επισης που ειδες να μιλησα για κομματα και παραταξεις? Η μαυροι πρεπει να ειμαστε δηλαδη η ασπροι για να εκφερουμε αποψη? Σου εξηγω απλα ειμαι αντιθετος σε αυτο να γινεται μεσα στις σχολες και δεν συμετεχω δηλαδη να συμετεχω στην σαπιλα επειδη καποιοι την εχουν επιβαλει μεσα στις σχολες παμε καλα τωρα? Α και μην ξεχασω να αναφερω το πιο σημαντικο η πλειοψηφια των ατομων που ειναι κομματοσκυλα ειναι κομματοποιημενοι και οχι πολιτικοποιημενοι αν μιλησεις μαζι τους ειναι τελειως ανιδεοι με το αντικειμενο δεν εχουν ιδεολογια απλα πανε καπου για να ανηκουν σε μια ομαδα να εχουν διεθκολυνσεις γκομενοκαταστασεις κτλ Για μενα ολο αυτο το πανηγυρι ειναι σιχαμα!
teo64x Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Το θέμα είναι πως σε όποια συνελευση και να έχω πάει στο τέλος αυτο που γίνεται είναι οι μεν να κατηγορούν τους δεν πως πίσω από αυτά που λένε κρύβεται κάποια ατζέντα του κόμματος και vice versa. Δεν μ'έχουν βοηθήσει να διαμορφόσω καμία πολιτική σκέψη, μ'έχουν κάνει μόνο να καταλάβω πως αυτοί που φωνάζουν πιο δυνατά είναι αυτοί που πάντα προσβλεπουν σε κάτι παραπέρα. Οι συζητησεις τους δεν είναι παραγωγικές και η αντιπαράθεση τους δεν είναι παραγωγική. Αυτό είναι κάτι που δικαιολογημένα το αισθάνεσαι, γιατί οι ΓΣ των φοιτητικών συλλόγων δε γίνονται με τον τρόπο που θα έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρώ πως το να ακούς τι λέγεται εκεί μέσα δεν είναι δύσκολο, έστω κι αν δε λέγεται με τον καλύτερο τρόπο που θα γινόταν. Και το να παρακολουθείς γενικότερα τη δράση των παρατάξεων και να μιλάς μαζί τους (κυρίως έξω από το μπάχαλο που λέγεται ΓΣ) θα βοηθήσει περισσότερο.
Antitrust Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Και στο Τει στις Σέρρες δεν έχει μεινει τείχος για τείχος χωρις αφίσα, ποιός τις πληρώνει όλες αυτες, κάποιο κόστος θα έχουν Πληρώνονται από τα αντίστοιχα κόμματα. Τώρα από που βγαίνουν εκείνα τα χρήματα είναι άλλο θέμα. Άλλα παίρνουν "δωρεές" από μεγαλοεπιχειρηματίες, άλλα στέλνουν τους φοιτητές στο δρόμο να πουλάνε κουπόνια "για οικονομική ενίσχυση του κόμματος"
sheik Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον snoOpy... Αυτο που μου την δινει βεβαια, ειναι οταν ερχονται ατομα απο ΟΛΕΣ τις παραταξεις, με(μας) θυμουνται 4 μερες πριν τις εκλογες ενω ολο τον χρονο μας εχουν γραμμενους και προσπαθουν να μας πεισουν να ψηφισουμε. Και οταν τους λες μπα δεν θα ερθω να ψηφισω, με ενα στομα μια φωνη σου λενε "δεν εχεις αποψη?θα αφησεις δηλαδη αλλους να αποφασισουν για σενα?" Ε ναι ρε μπετοβλακα, αυτο θα κανω.Καλυτερα ασχετος και "χωρις αποψη" παρα κομματοσκυλο και γλυφτης. Εγω αρνουμαι να ψηφισω, διοτι ολοι τους ειναι χαλια.Και οχι, δε θα ψηφισω τον "λιγοτερο χαλια" απο ολους, διοτι αυτο και αν ειναι καταντια. Οταν οι παραταξεις στη σχολη ασχοληθουν πραγματικα με τους φοιτητες, τις αναγκες τους και τις σχολες,τοτε θα ψηφισω. Τωρα, αρνουμαι να δωσω την ψηφο μου ειτε αριστερα ειτε δεξια, ειδικα οταν βλεπω ατομα που εχουν να πατησουν στη σχολη κατι χρονια, να μου μιλανε για τις αναγκες μου και για το "καλο μου", οταν αυτοι βρισκονται στο 8ο,9ο,10 ετος, μονο και μονο επειδη θελουν να μεινουν "βολεμενοι" οσο περισσοτερο μπορουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.