Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Νομίζω ότι το θέμα τίθεται σε τελείως λάθος βάση. Έχετε εδώ και αρκετά ποστς που γράφετε ότι "δεν είναι δυνατό να διωχθούν οι κομματικές παρατάξεις από τις σχολές" Σε αυτό δεν υπάρχει αντίρρηση. Όντως. Δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε την πρόσβαση στις σχολές και την προώθηση των κομματικών τους συμφερόντων. Γιαυτό μιλάμε για ΚΑΡΚΙΝΟ της ελληνικής παιδείας, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί, λειτουργεί ως δούρειος ίππος και κατατρώει την παιδεία μας καθημερινά λίγο λίγο. Έχω ένα παράπονο όμως. Επικεντρώνεστε στο "Δεν γίνεται να απαγορευθεί...μπλαμπλα" και όχι στο πιο ουσιαστικό "Οι κομματικές παρατάξεις βλάπτουν την παιδεία ή όχι?". Εγώ και ο elven μιλούσαμε για το δεύτερο αλλά ως απάντηση παίρναμε το πρώτο. Είναι δύο ασυμβίβαστα πράγματα και δύο διαφορετικές συζητήσεις. Ειδικά από εσένα insomniak (που είσαι ο μόνος που φέρνεις ουσιαστικό αντίλογο και όχι άναρθρες κραυγές - κάποιοι σε επαναλαμβάνουν και λόγω αυτού αυταπατώνται ότι έχουν λόγο ύπαρξης στο παρόν thread) δεν πήρα απάντηση σχετικά με το ανωτέρω ερώτημα. Πιστεύεις ότι ο κομματισμός και οι ενέργειες με βάση το κομματικο-παραταξιακό-ατομικό συμφέρον είναι θετικό για τα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ ή προκαλεί μεγάλα προβλήματα? Μην πεις πάλι ότι "δεν γίνεται να διωχθούν..." το ξέρουμε. Έστω ότι το βλέπουμε φιλοσοφικά το θέμα απάντησε επί του φιλοσοφικού. Δεν γίνεται να τους απαγορεύσουμε το πανηγυράκι (εκτός από την καταψήφιση τους φυσικά) σωστά μέχρι εδώ. Πιστεύεις ότι θα ήταν ευχής έργον οι εκπρόσωποι των φοιτητών να ήταν μόνο των φοιτητών και όχι των κομμάτων τους? Ακόμη και αν ήταν πολύ λιγότεροι. Είναι πολύ απλό το ερώτημα μου. Ας συμφωνήσουμε πρώτα ως προς τη βλαπτικότητα της κομματικής σαπίλας και μετά ίσως μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε άλλες σκέψεις. Επίσης δεν μας είπες αν έχεις προσωπική εμπειρία από ελληνικό Πανεπιστήμιο και για πόσο καιρό.
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο συνδικαλισμός στα αποτέτοια δεν είναι κακή κίνηση, η κομματική φύση του και η σύνδεσή του με ομάδες συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, είναι. Για να είμαι σαφέστερος, 2 νεοναζί, 3 ανάρχες, 12 δημοκράτες, 8 σταρχιδιστές, 5 σταλίνες και ένας πόντιος σε μια όμαδα, δε με χαλάνε. Πολλές ομοιογενείς ομάδες μου βρωμάνε σαπίλα.
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Έτσι Lucifer, ακριβώς όπως το είπες το σκεφτόμαστε οι περισσότεροι από εδώ μέσα. Οι πολλές ομοιογενείς ομάδες έχουν σκοτεινά κίνητρα. Κάθε άλλο παρά τη μαζική διεκδίκηση για τα του πανεπιστημίου. Αυτό μπορεί να έρθει μόνο αν δεν συγκρούεται με τα σκοτεινά τους κίνητρα.(κανόνας 1ος) Τι πιο απλό. Μια ομάδα (ένωση) φοιτητών, οι οποία θα αποτελείται από όλους τους φοιτητές, θα λαμβάνει αποφάσεις και θα συμμετέχει στα όργανα του Πανεπιστημίου για συγκεκριμένα θέματα κατόπιν πλειοψηφίας. Θα καλούνται οι φοιτητές να ψηφίσουν αναφορικά με τον τρόπο δράσης για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Όχι φατρίες, όχι παραρτήματα και όχι σκουριασμένα μυαλά. Τα κομματικά προβλήματα και ανησυχίες του καθενός έξω από τη σχολή. Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αφού πολλοί φοιτητές δεν θέλουν να συμμετέχουν λόγω της αρρωστημένης κατάστασης που επικρατεί.
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως ως "ομοιογενείς" ομάδες δε θεωρώ μόνο τις κομματικές παρατάξεις, οποιαδήποτε ομάδα που έχει κοινή συνισταμένη απόψεων, όσο αντιδημοκρατικό και αν ακούγεται, είναι καταδικασμένη να είναι επιβλαβής, όσο καλά και άγια κίνητρα και να έχει. Αναγκαστικά, η δημοκρατικής διαδικασίας επιβολή μέσω στρατολόγησης ομοϊδεατών, είναι πολύ δύσχρηστο μέσο στα χέρια της Ελληνικής πραγματικότητας αυτή τη στιγμή. Και φυσικά είναι κάτι που η κάθε παράταξη εκμεταλλεύεται στο έπακρο αφού ξέρει πως είσαι δεν είσαι μαζί τους, για ένα τραπεζάκι στον χ σκυλά θα τους τη φερμάρεις την ψήφο. Και όταν σε ρωτήσει ο δίπλα "γιατί ρε μαλάκα;" θα πεις "αφού έτσι κι αλλιώς θα βγαίνανε μωρέ". Κακά τα ψέμματα παιδιά, 10 κομματόσκυλα από κάθε παράταξη δε θα είχαν χέρια αν δεν τους τα δίναμε εμείς. Στάζουν τα φράγκα από πάνω, κλείνουμε διακοπούλες Αράχωβα και οι 10 βαμμένοι γίνονται 210 μαλάκες για άρτο και θεάματα. Και φυσικά αυτή η ειδυλλιακή πρόταση "χύμα όλοι κατεβάζουμε προτάσεις και μετά ψηφοφορία" έχει να λειτουργήσει από την αρχαία Αθήνα -ξέρετε πως λεγόντουσαν τότε αυτοί που απείχαν από τις ψηφοφορίες; Ιδιώτες, έτσι μας προέκυψε το αγγλικό idiot. Γενικά, όσο μας πετάνε τυρόπιτες για να τους χτίζουμε τους φούρνους, καλά να φάκην πάθουμε.
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Γίνεται να μου πεις πως μπορείς να είσαι τόσο σωστός και να πιάνεις το πρόβλημα από τη ρίζα του? Ψηφίζω Lucifer δαγκωτό! Να τονίσω ότι και με βάση όσα είπες, δεν είναι τυχαία η σημερινή κατρακύλα του θεσμού της παιδείας. Από αρχαίων χρόνων ο Έλληνας έβγαζε το μάτι του συνΈλληνα ακόμη και με την υποστήριξη ξένων δυνάμεων για να επιτύχει "πανελλήνια ηγεμονία". Μην αναρωτιόμαστε όμως γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Η αντιπαλότητα, η επιδίωξη της κυριαρχίας με κάθε τρόπο και η διχόνοια με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και όχι του συνόλου είναι αυτό που δημιούργησε τις βάσεις του σημερινού αδιεξόδου. Με φτυστό τρόπο λειτουργεί ο κομματισμός στις σχολές.
Qaara Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ξέρετε πως λεγόντουσαν τότε αυτοί που απείχαν από τις ψηφοφορίες; Ιδιώτες, έτσι μας προέκυψε το αγγλικό idiot. I guess I'm an idiot
insomniaK Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Εσύ δλδ νομίζεις ότι αν θελήσουν οι χρυσαυγίτες μπορούν να κατέβουν αύριο σε εκλογές χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Εδώ κάποιοι "γιαλαντζί" χρυσαυγίτες θέλουν αλλά σκοντάπτουν στη "γραφειοκρατία". Επιπλέον σου λέμε ξεκάθαρα να απαγορευτούν δια νόμου οι φοιτητικές εκλογές. Εσύ λες άλλα αντί άλλων. Εδώ λοιπόν, πάει το ΥΓ που είχα γράψει 2 μηνύματα πριν και απάντησε ο elven, που ακόμα να ζητήσει συγνώμη για τη λάσπη του. Πως ο καθένας σας έμμεσα απαιτεί μία απάντηση έχοντας ως επιχειρήματα το κοντό και το μακρύ του. Όχι απάλευτε7, μόνο εσύ το λες αυτό. Κάποιοι κατέληξαν πως πρέπει να σταματήσει η κομματική επιχορήγηση και μετά όλα θα φτιάξουν...
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Όλοι με το κοντό και το μακρύ τους. Μόνο εσύ είσαι ο σωστός εδώ, συν τοις άλλοις δεν απαντάς κιόλας γιατί ως γνωστόν είσαι σωστός εκ προοιμίου. Οπότε μια απάντηση θα ήταν περιττή. να δείτε που τώρα θα απαντήσει, στο offtopic post μου και όχι στα ουσιαστικά ερωτήματα που έκανα
sno0py Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Teaser Beastgr Lucifer for president Υπαρχει και ενα αλλο θεμα πιστευω με τα χρονια οσο πιο σαπια θα γινονται τα πραγματα και οσο θα βλεπουμε στις παραταξεις εναν καθρεφτη του διεφθαρμενου πολιτικου συστηματος με οτι αυτο συνεπαγεται μιζες σκανδαλα μειωση συνεχως των μισθων πιο δυσκολη επαγγελματικη αποκατασταση κλπ(και θα βλεπεις παραλληλα οσους ανηκουν σε ισχυρες κομματικες παραταξεις να βολευονται ειτε μεσα στην σχολη ειτε και μετεπειτα) η αντιπαθεια θα μετατραπει σιγα σιγα σε μισος και αντε μετα να δεις πως να προλαβεις τις εξελιξεις..
insomniaK Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ειδικά από εσένα insomniak [...] δεν πήρα απάντηση σχετικά με το ανωτέρω ερώτημα. Πιστεύεις ότι ο κομματισμός και οι ενέργειες με βάση το κομματικο-παραταξιακό-ατομικό συμφέρον είναι θετικό για τα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ ή προκαλεί μεγάλα προβλήματα? Μην πεις πάλι ότι "δεν γίνεται να διωχθούν..." το ξέρουμε. Έστω ότι το βλέπουμε φιλοσοφικά το θέμα απάντησε επί του φιλοσοφικού. Δεν γίνεται να τους απαγορεύσουμε το πανηγυράκι (εκτός από την καταψήφιση τους φυσικά) σωστά μέχρι εδώ. Πιστεύεις ότι θα ήταν ευχής έργον οι εκπρόσωποι των φοιτητών να ήταν μόνο των φοιτητών και όχι των κομμάτων τους? Ακόμη και αν ήταν πολύ λιγότεροι. Είναι πολύ απλό το ερώτημα μου. Ας συμφωνήσουμε πρώτα ως προς τη βλαπτικότητα της κομματικής σαπίλας και μετά ίσως μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε άλλες σκέψεις. Επίσης δεν μας είπες αν έχεις προσωπική εμπειρία από ελληνικό Πανεπιστήμιο και για πόσο καιρό. Λοιπόν απαντώ και σε σένα προσωπικά για να ξεδιαλύνουμε τις όποιες απορίες. Για εμένα η πηγή του προβλήματος είναι η μη συμμετοχή των φοιτητών. Για εσάς η πηγή του προβλήματος είναι οι κομματικές παρατάξεις. Θεωρώ ότι εθελοτυφλείτε διότι είναι φανερό πως αν οι φοιτητές συμμετείχαν στα όργανα των φοιτητικών συλλόγων, τα παράσιτα (κομματικά και μη) θα ήταν ανύπαρκτα ή τουλάχιστον περιορισμένα. Άρα αυτός ο κύκλος υφίσταται διότι οι ίδιοι οι φοιτητές δεν προστατεύουν την ιδιότητα τους. Αυτό που αναφέρεται εσείς ως αιτία είναι τριτοδεύτερο στην ιεράρχηση των αιτιών. Εσείς, λοιπόν, έχοντας ανάγει ένα δευτερεύον θέμα σε πρωτεύον, δίνετε μία λύση η οποία είναι ενάντια στο πανεπιστήμιο. Την απαγόρευση του συνδικαλισμού από άτομα με συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα. Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης εντός του πανεπιστημίου εκτός ότι είναι προϋπόθεση για την ίδια του την ύπαρξη, είναι κάτι που κατοχυρώνεται νομικά, είναι το γνωστό άσυλο. Στο δικό μου σύστημα αξιών για το πανεπιστήμιο, έρχεται πρώτα η ελευθερία του λόγου επομένως οτιδήποτε μπορεί να την καταργήσει, όπως αυτό που ζητάτε εσείς δηλαδή, θεωρώ ότι είναι αδύνατον να υιοθετηθεί, για την ακρίβεια θεωρώ τη συζήτηση του μάταιη. Και τα άτομα που υποστηρίζουν τέτοιου περιεχομένου απόψεις, τα θεωρώ συγκρίσιμα με μέλη αυταρχικών καθεστώτων και αναρωτιέμαι ποιος ευθύνεται για τη μη κατανόηση από τους φοιτητές το τι είναι πανεπιστήμιο. Και συνοψίζοντας τις 2 παραπάνω παραγράφους, το πρόβλημα είναι η χαμηλή συμμετοχή των φοιτητών στις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων, αυτό επιτρέπει σε επιτήδειους να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να λαμβάνουν αποφάσεις προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, με μοναδική προφανή λύση την ενεργή συμμετοχή όλων των φοιτητών στη λήψη των αποφάσεων. Τα υπόλοιπα ερωτήματα συνοψίζονται στο εξής: θεωρώ πως ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να διαχωρίζει τα πιστεύω του και τις ιδιότητες του, ανάλογα με τον τόπο και την ώρα. Προσωπική εμπειρία, 5 χρόνια σε ελληνικό πανεπιστήμιο και τώρα μετανάστης και ο αχαρακτήριστος* να αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τη σχέση μου με τον συνδικαλισμό και τώρα να μην τολμάει ούτε καν να ζητήσει συγνώμη. EDIT: Μην προτρέχεις, έγραφα απάντηση ειδικά για εσένα. EDIT2: * Μην παραπονιέται και o Snoob.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Θα πάψουν οι χαρακτηρισμοί ΠΑΡΑΥΤΑ για να μην πέσει λουκέτο και ποινές. Μην προσπεράσετε την προειδοποίηση, όπως τις προηγούμενες. Ευχαριστώ.
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Το τελευταίο "προσωπική [...] συγνώμη" πηγαίνει σε μένα? Ως προς τα υπόλοιπα...αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Αν απαντήσω θα πω ότι έχω πει μέχρι στιγμής εγώ και οι υπόλοιποι, γιαυτό δεν έχει νόημα. Αν θέλεις μόνο μια απάντηση.(μονολεκτική) Προκαλεί προβλήματα ο κομματισμός των παρατάξεων? Είναι κάτι το οποίο πάει πίσω την παιδεία? Ναι ή Όχι? Θα με κάλυπτε ένα ναι ή ένα όχι, μην το θεωρήσεις ως ατεκμηρίωτη απάντηση.
sno0py Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Οταν λεω εγω οτι οπως θελει ο καθενας να παρουσιασει τα παρουσιαζει... Ναι φυσικα ρε φτιαξτε μια φοιτητικη παραταξη εχετε το δικαιωμα δημοκρατικο ειναι βεβαιως... Βεβαιως θα ερθουν πολλοι ακολουθοι φυσικα γιατι: Εχετε το αναλογο budget πισω... Μπορειτε να διοργανωνετε "πυροτεχνηματα" προσελκυσης ψηφων οπως μπουζουκια παρτυ εδρομες κλπ Επισης εχετε περα δοθε με καθηγτες και στους δικου σας θα κανει τα στραβα ματια θα βοηθησει να μπει το 5 ή θα δωσει και θεματα(μην τολμησει να πει κανεις οτι αυτα δεν συμβαινουν!) Να εχεις ολη την ωρα ατομα να ψαχνουν για νεους ψηφοφορους να πεφτουν σαν τα κορακια γιατι οι διευκολυνσεις ειναι πολλες... Φυσικα στους δικους μας θα εχουμε διευκολυνσεις σε σημειωσεις στο μεταπτυχιακο κλπ Μην ξεχασουμε και τις μο*νοπαγιδες να τραβηξουμε κανα λιγουρι... Να βγαλουμε και συνθηματακια για το ποσο γ*μαει η παραταξη μας κλπ κλπ Κατ τα αλλα ειναι δημοκρατια:ειστε "ιδιωτες" που δεν εχετε ολα αυτα για να παραγκωνισετε τις κομματικες παραταξεις...
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Χαχα, μου έλεγε ένας φίλος μου ο οποίος σπουδάζει σε περιφερειακό ΤΕΙ, ότι ως πρωτοετή του είχαν τάξει γκόμενα (στα σοβαρά) αν έμπενε στις αγγαλιές της παράταξης-κόμματος τους (δεν θυμάμαι αν έλεγε για ψηφοδέλτιο, μέλος στην παράταξη ή στην κομματική νεολαία τους) Φυσικά αυτός αρνήθηκε... (και μιλάνε για συμμετοχή, ενδιαφέρον και ψευτοσυνδικαλισμούς)
sno0py Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Χαχα, μου έλεγε ένας φίλος μου ο οποίος σπουδάζει σε περιφερειακό ΤΕΙ, ότι ως πρωτοετή του είχαν τάξει γκόμενα αν έμπενε στις αγγαλιές τις παράταξης-κόμματος τους (δεν θυμάμαι αν έλεγε για ψηφοδέλτιο, μέλος, κομματική νεολαία)Φυσικά αυτός αρνήθηκε... (και μιλάνε για συμμετοχή, ενδιαφέρον και ψευτοσυνδικαλισμούς) ΛΟΛ να ηταν η μονη περιπτωση γιατι το αλλο το κορυφαιοστις εγραφες στους πρωτοετης που σκανε μυτη για βοηθεια οργανωμενοι με ντοσιεδακι τετραδιακι-στυλο με τα αναλογο λογοτυπο και ενιοτε καραμελιτσες κρουασανακια κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.