elven Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ΥΓ Καταλαβαίνετε πως ο καθένας σας πιστεύει και σε κάτι διαφορετικό, ο ένας λέει για τις χρηματοδοτήσεις, ο άλλος για τη μη αναγκαιότητα της πολιτικής στα πανεπιστήμια και πάει λέγοντας... ΥΓ:Καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα μετά απο τόσα ποστ έτσι; Επίσης καταλαβαίνεις ότι ακόμα δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά πολιτικοποίηση-πολιτική και κομματοποίηση-κόμματα έτσι; Αυτό το συμπέρασμα βγάζω,μιας και το bold δεν το υποστηρίζει κανένας απο τους δύο,τουλάχιστον στο post του pournaras δεν φαίνεται κάτι τέτοιο Υγ2:Το χρηματικό παίζει ρόλο και είναι τεράστιο κίνητρο για αυτούς που ασχολούνται ενεργά. Τα λεφτά είναι πολλά,για νοίκια,για χαρτικά και για πολλά πολλά άλλα,δεν είναι τυχαίο που ο κάθε πρόεδρας γραμματέας όλο και κανα αμαξάκι θα αγοράσει κατα τη διάρκεια της "θητείας" ή όλως τυχαίως έρχεται στη Μύκονο(εκδρομή παρατάξεων) με κανα 1500αρι στη τσέπη. Το χεις ψάξει βλέπω,πολλά ξέρεις Δεν πα να βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο και τα πληκτρολόγιά σας στο πάτωμα, ο μόνος τρόπος για να αποκλείσετε κάποιον με τον οποίο δε συμφωνείτε, είναι να μην τον ψηφίσετε. Είπαμε η απαγόρευση κομμάτων στις σχολές μπορεί να γίνει.Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι άλλο τα άτομα που απαρτίζουν μια παράταξη και άλλο αυτό που λέμε; Δεν θέλει να αποκλείσει κανείς κανέναν,οι περισσότεροι θέλουν αυτός να μην κατέβει με κομματική σημαία
afentiko7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ΤΑν δε σας αρκεί αυτό (αν δε σας αρκεί η ισχύς της ψήφου σας δηλαδή - και θέλετε, για παράδειγμα, να "πατήσετε" και πάνω στις γνώμες άλλων), τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πρόβλημα με τη δημοκρατία. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να μιλάμε εξ ολοκλήρου σε άλλη βάση. Ναι, πες μου ένα λόγο που η ψήφος σε φοιτητικές εκλογές είναι απαραίτητη και χωρίς αυτή ο φοιτητής στερείται δικαιώματα. Και αν δε συμφωνώ με κανένα τι γίνεται?
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ναι, πες μου ένα λόγο που η ψήφος σε φοιτητικές εκλογές είναι απαραίτητη και χωρίς αυτή ο φοιτητής στερείται δικαιώματα. Και αν δε συμφωνώ με κανένα τι γίνεται? Όλο το σκεπτικό μας είναι στο να υπάρχουν εκπρόσωποι, αλλά αυτοί να είναι εκπρόσωποι μόνο των φοιτητών, κανενός άλλου, για να μπορούν να υπερασπίζονται τα κεκτημένα και να δημιουργούν νέα. Η σημερινή αντιπαλότητα είναι αντίθετη προς την παραπάνω επιδίωξη και δημιουργεί αδράνεια σε κάθε χώρο, πόσο μάλλον στα πανεπιστήμια.
elven Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αν δε σας αρκεί αυτό (αν δε σας αρκεί η ισχύς της ψήφου σας δηλαδή - και θέλετε, για παράδειγμα, να "πατήσετε" και πάνω στις γνώμες άλλων), τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πρόβλημα με τη δημοκρατία. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να μιλάμε εξ ολοκλήρου σε άλλη βάση. Η άποψη αυτή γιατί δεν ισχύει φίλε teo και για την απαγόρευση του καπνίσματος; Εξήγησε μου λιγάκι τα δικά σου δημοκρατικά αισθήματα και το πως εκφράζονται μέσα απο τις απόψεις σου στο θέμα. Εξήγησε μου γιατί είσαι υπερ του αντιδημοκρατικού αυτού μέτρου. Αποφασίζομεν και διατάζομεν Όπως βλάπτει αυτό την υγεία σου και θες απαγόρευση,έτσι και τα κόμματα βλάπτουν την παιδεία καταστρέφοντας το μέλλον χιλιάδων και θέλουνε απαγόρευση. Θες να ψηφίσουμε για να αποφασίσουμε;Η άποψη σου είναι όχι,δηλαδή όχι δημοκρατική,σωστά; Θες να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης;Η άποψη σου είναι όχι,δηλαδή όχι δημοκρατική,σωστά; Θες να υπάρχουν και τα δύο ώστε να έχεις την δυνατότητα να επιλέγεις;Η άποψη σου είναι όχι,δηλαδή όχι δημοκρατική,σωστά; Δημοκρατικά τα παραπάνω; Επειδή το πήρα ότι και σε μένα αναφέρετε το quote,ρωτάω απο τη μεριά μου Έχεις πρόβλημα με τη δημοκρατία; ps:Εντάξει κούρασε,και οι χαρακτηρισμοί θα πρεπε να λείπουν,αν δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις δύο διαφορετικές ιδεολογίες αναλόγως την περίσταση σορρυ αλλά δεν μπορώ να το αναλύσω σε γραπτό και μέσα σε φόρουμ,οπότε απο δω και στο ς εξής απέχω. Καληνύχτες
afentiko7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Όλο το σκεπτικό μας είναι στο να υπάρχουν εκπρόσωποι, αλλά αυτοί να είναι εκπρόσωποι μόνο των φοιτητών, κανενός άλλου, για να μπορούν να υπερασπίζονται τα κεκτημένα και να δημιουργούν νέα.Η σημερινή αντιπαλότητα και η αδράνεια είναι αντίθετη προς την παραπάνω επιδίωξη και δημιουργεί αδράνεια σε κάθε χώρο, πόσο μάλλον στα πανεπιστήμια. τι κεκτημένα δλδ? Με το συμπάθιο αν δλδ κατέβαινα εγώ όταν ήμουν φοιτητής με αιτήματα α)να μας δίνουν οι καθηγητές τα θέματα β)να μας περνάνε όλους γ)να μας βρίσκουν και γκόμενα θα μουνα σοβαρός? Τι ξέρει το 18χρονο από πολιτική? Εγώ πχ όταν μπήκα στη σχολή διάβασα σε φυλλάδιο μιας παράταξης ότι εν έτει 2001 150 δικοί τους διώξαν 10πλάσιους άλλους με τσαμπουκά. Ε γράφτηκα σε αυτήν την παράταξη. Συμφοιτητής μου γράφτηκε σε άλλη παράταξη μπας και ξεπαρθενιαστεί. Καθήκον των φοιτητών είναι να μελετάνε, να περνάνε τα μαθήματα. Αν κάποιος θέλει να τρέχει σε πορείες, να γράφεται σε κλαδικές ας τα κάνει έξω από τη σχολή. Τα κόμματα δεν έχουν θέση, ούτε οι αντιπρόσωποι. Ο καθένας αντιπροσωπεύει τον εαυτό του Στην τελική τα μόνα προβλήματα που βλέπω εγώ είναι η έλλειψη οργάνωσης και το τσεκούρωμα. Τα οποία επηρεάζουν τους πάντες. Για το μεν πρώτο χρειάζονται οι σχολές να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για το 2ο να μπουν νέα μυαλά.
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Οι ενώσεις ποτέ δεν έβλαψαν. Τουναντίον. Μακάρι αυτές να ήταν καθαρά φοιτητικές όπως είχα πει σε άλλο ποστ για παράδειγμα "Ένωση Φοιτητών ΕΜΠ" παρά ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κτλ Δεν χωράνε τα κόμματα μέσα. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση τότε και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό.
child_me Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Οι ενώσεις ποτέ δεν έβλαψαν. Τουναντίον. Μακάρι αυτές να ήταν καθαρά φοιτητικές όπως είχα πει σε άλλο ποστ για παράδειγμα "Ένωση Φοιτητών ΕΜΠ" παρά ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κτλ Δεν χωράνε τα κόμματα μέσα.Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση τότε και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. στη σχολή μου υπάρχει φοιτητικός σύλλογος και οχι μόνο ένας, αλλά δε μπορώ να πω ότι κάνουν και ιδιαίτερη δουλειά. Περισσότερη δουλειά κάνουν τα κόμματα για λόγους δικούς τους βέβαια. Το θέμα πιστεύω προσδιορίζεται στην αδιαφορία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από μεγάλη μερίδα φοιτητών. Ο καθένας θέλει να γίνεται η δουλίτσα του, κοιτάει την πάρτη του και προχωράει. Κι εκεί βρίσκουν πάτημα τα κόμματα και τάζουν σημειώσεις, εκδρομούλες, πάρτι με αντάλλαγμα βέβαια ψήφους. Λίγα άτομα ενδιαφέρονται πλεον για το καλό όλων. Δεν ξέρω εάν έχετε παρατηρήσει αφίσα μεγάλου κόμματος που λέει Vote for party...
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Τι να κάνει ο φοιτητικός σύλλογος όταν υπάρχουν μεγαθήρια να τον παραμερίζουν? Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι αποφοίτων θα ήταν πολύ χρήσιμοι αν λειτουργούσαν μόνοι τους, εκεί θα μαζεύονταν όλοι οι φοιτητές(οι καλοπροαίρετοι) και θα ενεργούσαν μαζικά με συγκεκριμένες δράσεις και όχι το καθημερινό μπάχαλο που γίνεται. Δες λίγο το βίντεο που έβαλα πιο πάνω για να καταλάβεις τι απόψεις και τι πολιτισμός προωθείται.
child_me Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Τι να κάνει ο φοιτητικός σύλλογος όταν υπάρχουν μεγαθήρια να τον παραμερίζουν?Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι αποφοίτων θα ήταν πολύ χρήσιμοι αν λειτουργούσαν μόνοι τους, εκεί θα μαζεύονταν όλοι οι φοιτητές(οι καλοπροαίρετοι) και θα ενεργούσαν μαζικά με συγκεκριμένες δράσεις και όχι το καθημερινό μπάχαλο που γίνεται. Δες λίγο το βίντεο που έβαλα πιο πάνω για να καταλάβεις τι απόψεις και τι πολιτισμός προωθείται. ναι teaser γνωρίζω τι συμβαίνει. πηγαίνω σε συνελεύσεις και η ίδια κατάσταση επικρατεί κ σε εμάς. οι φοιτητικοί σύλλογοι όπως λες αποτελούνται από φοιτητές ή αποφοίτους. Πιστεύεις ότι πλεον οι φοιτητές ή απόφοιτοι ενδιαφέρονται για το σύνολο κ όχι μόνο για να τον εαυτό τους (να πάρουν δλδ απλά το πτυχίο, ένα χαρτί στην ουσία)?
Teaser Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Όταν θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται πραγματικά, θα στρώσουμε σχολές στην Ελλάδα...
insomniaK Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ΥΓ:Καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα μετά απο τόσα ποστ έτσι;Επίσης καταλαβαίνεις ότι ακόμα δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά πολιτικοποίηση-πολιτική και κομματοποίηση-κόμματα έτσι; Αυτό το συμπέρασμα βγάζω,μιας και το bold δεν το υποστηρίζει κανένας απο τους δύο,τουλάχιστον στο post του pournaras δεν φαίνεται κάτι τέτοιο Υγ2:Το χρηματικό παίζει ρόλο και είναι τεράστιο κίνητρο για αυτούς που ασχολούνται ενεργά. Τα λεφτά είναι πολλά,για νοίκια,για χαρτικά και για πολλά πολλά άλλα,δεν είναι τυχαίο που ο κάθε πρόεδρας γραμματέας όλο και κανα αμαξάκι θα αγοράσει κατα τη διάρκεια της "θητείας" ή όλως τυχαίως έρχεται στη Μύκονο(εκδρομή παρατάξεων) με κανα 1500αρι στη τσέπη. Το χεις ψάξει βλέπω,πολλά ξέρεις Είπαμε η απαγόρευση κομμάτων στις σχολές μπορεί να γίνει.Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι άλλο τα άτομα που απαρτίζουν μια παράταξη και άλλο αυτό που λέμε; Δεν θέλει να αποκλείσει κανείς κανέναν,οι περισσότεροι θέλουν αυτός να μην κατέβει με κομματική σημαία Σου απαντ'ω προσωπικά, επειδή έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνεσαι,αναμασώντας το τσιτάτο: "'αλλο πολιτικοποίηση-πολιτική και άλλο κομματοποίηση-κόμματα. Λοιπόν, κοίτα να δεις πως έχει: 1. Δε θα απομονώνεις προτάσεις μου, που είναι φανερό πως δεν ανήκουν στην απάντηση μου στο συγκεκριμένο quote. 2. Επειδή πάντα ξεχνάς τον προσδιορισμό τόσο στην πολιτικοποίηση όσο και στην κομματοποίηση, θα στον πω εγώ για να το θυμάσαι, των φοιτητών. Επομένως, μιλάμε για άτομα που θεωρώ πως μετά από κάποια ηλικία έχουν πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς πολιτική άποψη. Προσπάθησε να το κατανοήσεις. Τώρα πάμε στην κομματοποίηση, που δεν απαντάς στο σχόλιο μου. Επαναλαμβάνομαι για να το δεις και να αναγκασθείς να απαντήσεις: Μετά από όλη αυτή τη συζήτηση, καταλήξατε πως ο φορέας χρηματοδότησης των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων είναι το πρόβλημα του φοιτητικού συνδικαλισμού, αν θες σου κάνω quote τα προηγούμενα μηνύματά, αρκεί να μην τα πειράξουν οι συγγραφείς τους. Και απαντώ σε αυτό πως και η χρηματοδότηση να απαγορευθεί, αν κάποιος (που μόνο και μόνο της ανθρώπινης φύσης του είναι πολιτικοποιημένος) είναι κομματοποιημένος, δε θα διακόψει τις σχέσεις του από το κόμμα διότι τα συμφέροντα που διακυβεύονται δεν είναι άμμεσα, αλλά εξαργυρώσιμα στο χρόνο. Και εκεί που καταλήγω είναι πως και αυτό το επιχείρημα σας, δηλαδή τα οικονομικά αλισβερίσια, είναι σαθρό. 3. Σε όλες μου τις δημοσιεύσεις στο παρόν θέμα, αναφερώ το ίδιο πράγμα, πηγαίντε και πείτε την άποψη σας και ψηφίστε την άποψη που σας ικανοποιεί, δεν κατανοώ για ποιο λόγο μου έχεις πρήξει τα συκώτια σχετικά με την κομματοποίηση. 4. Απαιτώ συγνώμη τώρα για το υπονοούμενο σου, σχετικά με το τι έχω ψάξει. Και το μπόνους, κάποιος ξανάγραψε πως γίνεται να απαγορευτούν οι κομματικές παρατάξεις από τα πανεπιστήμια, ας το πούμε ακόμα μία φορά. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Η τελευταία πρόταση είναι η βάση της συζήτησης και κομμάτι του νομικού πολιτισμού της Ελλάδας, καλό είναι να δηλώσετε ποιοι την αποδέχεστε και ποιοι όχι, να κατανοήσουμε και οι υπόλοιποι πως σκέφτεσθε.
afentiko7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Η τελευταία πρόταση είναι η βάση της συζήτησης και κομμάτι του νομικού πολιτισμού της Ελλάδας, καλό είναι να δηλώσετε ποιοι την αποδέχεστε και ποιοι όχι, να κατανοήσουμε και οι υπόλοιποι πως σκέφτεσθε. Εσύ δλδ νομίζεις ότι αν θελήσουν οι χρυσαυγίτες μπορούν να κατέβουν αύριο σε εκλογές χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Εδώ κάποιοι "γιαλαντζί" χρυσαυγίτες θέλουν αλλά σκοντάπτουν στη "γραφειοκρατία". Επιπλέον σου λέμε ξεκάθαρα να απαγορευτούν δια νόμου οι φοιτητικές εκλογές. Εσύ λες άλλα αντί άλλων.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Όταν θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται πραγματικά, θα στρώσουμε σχολές στην Ελλάδα... Τωρα ομως που δεν ενδιαφερονται μηπως εκφραζουν την απολιτ σταση? Μηπως τελικα και η απαθεια ειναι προβλημα? Επισης, ναι δεν χρειαζομαστε φοιτητικες εκλογες. Δεν εχουν λογο υπαρξης, δεν με νοιαζει ποιος ειναι ο "καλυτερος".
teo64x Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 elven Νομίζω πως δε γίνεται να "κοπεί" η κομματική σημαία. Και η χρηματοδότηση να κοπεί (που δεν είναι και τόσο μεγάλη για 20 αφίσες κάθε μερικές εβδομάδες) δε θα πάψουν οι κομματικές παρατάξεις, γιατί απλά δεν κρέμονται από τη χρηματοδότηση. Επιπλέον, όπως ειπώθηκε, μπορείτε απλά να μην τις ψηφίζετε (ανέφερα σε προηγούμενα ποστ μου παραδείγματα για το ότι μπορούν αποδεδειγμένα να περάσουν πλαίσια ανένταχτων, άρα δεν υπάρχει κάποιου είδους άδικο "προβάδισμα" των κομματικών λόγω χρηματοδότησης, όταν οι ανένταχτοι αποφασίζουν να σηκωθούν). Εν ολίγοις, αφού οι κομματικές παρατάξεις δεν εμποδίζουν σε κάτι τις μη κομματικές από το να λειτουργήσουν, νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη διαφωνία καλύπτεται από τη μη ψήφο σ' αυτές.
Radiatedsoul Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δε νομιζω οτι φταινε οι παραταξεις. Χαβαλε κανουν τα παιδια, ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε εξαλλου να κανουμε οτι θελουμε. Το προβλημα ειναι οτι η ελλαδα δεν εχει πολλα λεφτα, και οπου υπαρχει φτωχεια υπαρχει και γκρινια.. Αν ειμασταν μια πλουσια χωρα, τοτε κανεις δε θα ασχολιοταν με τις παραταξεις, θα κανανε τον χαβαλε τους, τα παρτυ τους θα πινανε τους φραπεδες τους. Αλλα οταν ολα πανε στραβα στην κοινωνια, επειδη η εκαστοτε κυβερνηση ειναι GTP τοτε θα αρχισουμε να λεμε ακομα και για τις παραταξεις, και για τα σκουπιδια που αφηνουν , και για τα παρτυ που κανουν, και για τους φραπεδες και το ταβλι.. Ας παιρναμε ολοι 1500 ευρω βασικο μισθο στην ελλαδα, και θα σου πω μετα με τι θα ασχολιομασταν ολη μερα. Στα παρτυ και στους φραπεδες ολη μερα, και οι παραταξεις μελι γαλα κανενα προβλημα, καλα να ειναι τα παιδια να κανουν τον χαβαλε τους..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.