Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικές Εκλογές

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω παντως "γελασα" παρα μα παρα πολυ που ειδα στα γραφεια των καθηγητων της σχολης μου ατομα να κανουν διδακτορικα και μεταπτυχιακα - τα ιδια ατομα που πριν 2 3 χρονια ειχαν κλεισει τη σχολη και εγω εχανα τζαμπα εξαμηνα. Κανεις του δεν εχει ιδεολογια.Μονο συμφερον.Αλλοι απο αυτους παιρνουν λεφτα,αλλοι περνανε μαθηματα και αλλοι (τα χαμηλα στελεχοι) εχουν τζαμπα προσκλησεις για τα μπουζουκια για να το παιζουν στα πρωτοετα μαγκες.

Μακρια απο ολους τους.Και χωρις αυτους μπορεις να ξεμπερδεξεις απο τη σχολη σου.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
A γεια σου..

Οταν ομως η κυβερνηση, την περιοδο της γαμω-αναθεωρησης του νομου-πλαισιου καλουσε σε διαλογο, γιατι οι αριστερες(κυριως) παραταξεις αρνουνταν να συμμετεχουν στον διαλογο?

Σόρρυ αλλά για το συγκεκριμένο δεν μπορούσε να γίνει διάλογος,γιατί δεν ήταν να κάνουν μία υποχώρηση και να συμφωνήσουν,ήταν κάθετα αντίθετοι.

Δηλαδή αν σου πω ότι θα σε μπιπ,θα έρθεις να το συζητήσουμε; :P

Κάπως έτσι το βλεπαν κι αυτοί

Δημοσ.

Μα αν ηταν καθετα αντιθετοι, δεν θα καλουσαν σε διαλογο...θα γινονταν ρεζιλι...

Ακομα κι ετσι να ηταν, πες μου τι κερδισαν/κερδισαμε τοτε με την μη συμμετοχη τους. Θα μπορουσε εστω και κατι μικρο να αλλαξει.Θα μπορουσαν να πιεσουν, να προτεινουν και ολο και καποια υποχωρηση θα υπηρχε απο πλευρας κυβερνησης.

Τωρα ομως, ηδη τρωμε τα σκατα με τις δηλωσεις/διανομες συγγραματων, καθυστερησεις κλπ...

Θελω να πω πως το οτι δεν πηγαν στον διαλογο δεν εχει να κανει με το παραδειγμα σου " θα σε "μπιπ", αλλα ελα να το συζητησουμε", αλλα επειδη απο "πισω" επαιρναν γραμμη να μη το κανουν.

Δημοσ.
Μα αν ηταν καθετα αντιθετοι, δεν θα καλουσαν σε διαλογο...θα γινονταν ρεζιλι...

Αυτοί που δεν πήγαν ήταν κάθετα αντίθετοι :P

Ναι δε λέω ότι έπαιρναν γραμμή,αλλά υποτίθεται η άποψη τους ήταν καθαρή και ήταν ΟΧΙ,δηλαδή δεν γινόταν να συζητήσουν και να καταλήξουν στο "ναι μεν αλλά με αυτές τις αλλαγές",οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης κα να υπήρχε δεν τους ικανοποιούσε,εξήγησα πριν γιατί

Δημοσ.

Με απλά λόγια, είναι αυτό που είπε ο elven.

Φίλε sheik, δυστυχώς κάνεις ένα σημαντικό λάθος.

Υπάρχει η πιθανότητα οι διαφωνούντες να έχουν μελετήσει συγκεκριμένα πράγματα και να έβγαλαν συγκεκριμένα συμπεράσματα. Πάρε για παράδειγμα τους κάθε ειδών κομμουνιστές (δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένη παράταξη). Εφόσον οι μεταρρυθμίσεις εισήγαγαν ιδιωτικοποιήσεις, οι κομμουνιστές θα ήταν αντίθετοι, αφού επιζητούν την κρατική χρηματοδότηση - δε χρειάζεται κανείς να τους δώσει τη "γραμμή" ότι εκεί πρέπει να διαφωνήσουν. Αυτό πρεσβεύει η ιδεολογία τους. Γιατί το πρεσβεύει; Γιατί, γύρω από την ιδεολογία τους, έχουν γραφτεί τόμοι επί τόμων για το τι είναι κεφάλαιο, επιχείρηση, κράτος, κέρδος, υπεραξία, και λοιπά. Δε χρειάζεται να τους πει κανείς πότε θα διαφωνήσουν, απλά έχουν ανοίξει μερικά βιβλία. Τώρα αν αναρωτιέσαι γιατί έχουν ανοίξει αυτά τα βιβλία, σ' αυτό δε μπορώ να απαντήσω - πρέπει απλά να δεχτείς ότι άλλες απόψεις υιοθετεί ο ένας, άλλες ο άλλος, γιατί έτσι είναι η ζωή.

Εν συντομία, ο κόσμος σκέφτεται περισσότερο απ' ό,τι οι "υπερασπιστές της ελεύθερης σκέψης" θέλουν να πιστεύουν (και να λένε) ότι σκέφτεται.

Δημοσ.
Θεωρείστε με ηλίθιο αλλά θα επαναλάβω αυτό που αρνείστε να καταλάβετε, φτάνοντας τα όρια της γραφικότητας μου.

Δεν υπάρχει τρόπος, πλην της καταψήφισης, να αποκλεισθεί κάποιος από ένα φοιτητικό σύλλογο.

πχ. Είμαι ευνούχος, οπαδός του Πανσερραϊκού, ψηφίζω οικολόγους του Άρη και το χόμπι μου είναι καμικάζι της ιαπωνικής αεροπορίας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με αποκλείσει από τη ΓΣ ενός φοιτητικού συλλόγου, επειδή κατεβάζω προτάσεις σύμφωνα με αυτές τις 4 ιδιότητες μου. Μπορούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να τις καταψηφίσουν και ουσιαστικά να με εξαφανίσουν, αλλά δεν μπορούν να μου απαγορεύσουν να μιλάω.

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ΔΕΝ μπορεί κανείς να αποκλείσει ούτε τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις.

Πείτε μου, σας παρακαλώ που δυσκολεύεστε στην κατανόηση του bold κειμένου.

Το να απαγορευτει ομως η κομματικη επιχορηγηση σε καποιες παραταξεις η οποια επιχορηγηση να κρινεται παρανομη, και να γινεται οικονομικος ελεγχος στα ταμεια και στις πραξεις της καθε παραταξης, δεν νομιζω να επηρεαζει ουτε τον οπαδο του Πανσερραϊκου, ουτε τους οιολογους του Αρη.

Κοψε την κομματικη επιχορηγηση, που ειναι το βασικοτερο, βαλε ενα πλαφον στα οικονομικα εξοδα καθε παραταξης, και να σου πω εγω μετα ποσοι καλοθελητες θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια, μολις χασουν την κοτα με τα χρυσα αυγα.

Δημοσ.
Το να απαγορευτει ομως η κομματικη επιχορηγηση σε καποιες παραταξεις η οποια επιχορηγηση να κρινεται παρανομη, και να γινεται οικονομικος ελεγχος στα ταμεια και στις πραξεις της καθε παραταξης, δεν νομιζω να επηρεαζει ουτε τον οπαδο του Πανσερραϊκου, ουτε τους οιολογους του Αρη.

Κοψε την κομματικη επιχορηγηση, που ειναι το βασικοτερο, βαλε ενα πλαφον στα οικονομικα εξοδα καθε παραταξης, και να σου πω εγω μετα ποσοι καλοθελητες θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια, μολις χασουν την κοτα με τα χρυσα αυγα.

Σε ψηφίζω :P

+1

Δημοσ.
Μα το να στηρίζουν κάποια άτομα ένα κόμμα, σημαίνει σχεδόν πάντα ότι θα συσπειρώνονται στην ίδια παράταξη. Πόσο μάλλον, δε, αν είναι μέλη αυτού του κόμματος.

Άρα, αυτό που μένει είναι να καθορίσουμε σε ποιο επίπεδο μας πειράζει η διαδικασία:

(1) Δε θέλουμε συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων;

(2) Δε θέλουμε συσπειρώσεις ατόμων που συμφωνούν;

(3) Δε θέλουμε στην ηλικία των σπουδών να έχουν διαμορφώσει μία (έστω και ανώριμη) πολιτική σκέψη;

(4) Δε θέλουμε να υπάρχουν μέλη κομμάτων (ή τα μέλη κομμάτων να έχουν δικαίωμα γνώμης); Κατ' επέκταση, δε θέλουμε να υπάρχουν κόμματα γενικώς, δηλαδή δε μας αρέσει ο θεσμός του κοινοβουλίου;

(5) Δε μας ικανοποιεί το πολίτευμα της χώρας ακόμα γενικότερα;

ινσομνιακ δεν είναι ανάγκη να γίνεται διάλογος ή στην τελική αυτός ο διάλογος να έχει ισχύ . Τα αει/ατει είναι ζημιογόνες επιχείρησεις όπως ο οσε η ολυμπιακή κλπ. Πρέπει να πουληθούν σε κάποιους ιδιώτες. Επειδή στις περιπτώσεις των πανεπιστημίων αυτό δε γίνεται τότε πρέπει να πληρώνουν οι φοιτητές ή κανάς εθνικός ευεργέτης. Αν όμως ψηφιστεί νόμος που υποχρεώνει τους φοιτητές να πληρώνουν θα γίνουν γσ, θα αποφασιστούν καταλήψεις και τρέχα γύρευε μετά. Δε φτάνει που το κράτος τους μορφώνει, ζητούν και τα ρέστα από πάνω.

Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζαμε σε ποιο επίπεδο έγκειται η διαφωνία "μας" με την ύπαρξη παρατάξεων (ή συνδικαλισμού γενικότερα).

1-2. Συγκεντρώσεις μπορεί να κάνει ο καθένας. Απλά οι συγκεντρώσεις να έχουν στόχο την ευρύτερη πρόοδο των φοιτητών και όχι των μελών της παράταξης. Δλδ αν ας πούμε η χ παράταξη κάνει χορό, τότε πάνε μόνο μέλη της χ. Της ψ λένε, α της χ είναι κλεφτες, ουσιαστικά δλδ δημιουργούν προκαταλήψεις και στερεότυπα.

3. Ναι, αλλά αυτή δεν είναι να αναγκη να εκφράζεται μέσα από τις εκλογές. Τι κάνουν οι παρατάξεις μέσα στις σχολές? Τπτ είναι δυνάμεις οπισθοδρομισμού. Οι φοιτητές έχουν κοινά προβλήματα. Δλδ στον ψ καθηγητή και ο αριστερός και ο δεξιός θα δώσουν το μάθημα 7 φορές. Ε τα προβλήματα τους είναι κοινά. Ομως καμιά παράταξη δεν κάνει τπτ γι' αυτό? Γιατί είναι κότες. Κάνουν τους μάγκες θεωρητικά.

4. Οχι τα κόμματα είναι φορείς οπισθοδρομισμού ειδικά οι αριστερές παρατάξεις. Τα πανεπιστημια πλέον είναι επιχειρήσεις. Η επιχείρηση με καταλήψεις και απεργίες δν πάει μπροστά. Χρειάζεται κεφάλαια. Ποιος θα τα δώσει? Οι φοιτητές. Ναι αλλά οι έλληνες δε φτάνουν. Αλλά μπορείς εύκολα να προσελκύσεις φοιτητές από άλλες βαλκανικές χώρες. Ομως ποιος τρελάρας θα ρθει να επενδύσει στην ελλάδα όταν βλέπει άπλυτους φοιτητές, καθηγητές με γένια, κομματικοποίηση παντού και κυρίως μαύρους να μοιράζουν σιντί έξω από σχολές? Κανείς.

Οι αριστεροί φοιτητές λένε μπούρδες. 1500 ευρώ, 4ημερο, 6ωρο. Αυτά είναι ανεφάρμοστα. Το αφεντικό που δούλευα κράταγε για την πάρτη του 1500κάτι. Είναι δυνατόν να μου δινε εμένα 1500? Θα μου τα δινε και μετά θα μενα άνεργος. Μετά λένε οχι μειώσεις μισθών. Ε ωραία να κλείσει η επιχείρηση λοιπόν λες και θα μου τα δώσουν αυτοί τα λεφτά.

Από την άλλη πλευρά οι υπόλοιποι είναι παρτάκηδες. Χρησιμοποιούν τις παρατάξεις για ιδίον όφελος, διορισμούς δλδ.

5. Η μόνη μου διαφωνία σχετικά με τα κόμματα έγκειται στο γεγονός ότι χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Επίσης σε μια δημοκρατία δεν έχει νόημα η αρνητική ψήφος. Δλδ δεν κατάλαβα πες πως βγάζει κάποιος λόγο σε μια γσ ότι πρέπει να ανοίξουν πάλι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Λες να βγει ζωντανός από κει μέσα?

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, το έγραψα ήδη μία φορά: το θέμα είναι οριακά δόκιμο, ήδη έχουν γραφτεί χαρακτηρισμοί γενικοί που δεν επιτρέπονται. Οι "μεν είναι έτσι" και "οι δε είναι γιουβέτσι" μας οδηγούν σε καταστάσεις δυσάρεστες. Ήδη συζητάμε για νεολαίες πολιτικών κομμάτων.

Το θέμα είναι πολιτικό, έγινε μια γόνιμη συζήτηση στην αρχή, προσέξτε τις εκφράσεις σας ώστε να μη χρειαστεί να επέμβουμε. Αν, πάλι, δείτε ότι εκεί που έχει φτάσει η κουβέντα δεν μπορείτε να εκφράσετε την άποψή σας χωρίς να χαρακτηρίζετε πολιτικούς χώρους συλλήβδην, απλά αφήστε το θέμα να κυλήσει χωρίς τη συμμετοχή σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σε ψηφίζω :P

+1

Και λίγη μπαλίτσα, δηλαδή μετά από όλα αυτά καταλήξαμε πως το πρόβλημα του φοιτητικού συνδικαλισμού είναι η κομματική χρηματοδότηση! Εθελοτυφλούμε.

1. Με 200ευρώ κάνεις παπάδες σε φοιτητική προεκλογική εκστρατεία. Δεν έχεις DJ αλλά cdάκι...

2. Το χρήμα δεν είναι κίνητρο για όσους είναι σε φοιτητική παράταξη κόμματος. Κίνητρο πχ είναι το μελλοντικό βόλεμα. Επομένως και η κομματική χρηματοδότηση να νομοθετηθεί παράνομη, οι σχέσεις φοιτητών μητρικής παράταξης δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Μονόδρομος είναι. Κατεβείτε σε ΓΣ, εκλογές κλπ και ψηφίστε αυτούς που θεωρείτε ότι μπορούν να παράγουν έργο προς όφελος όλων σας, μόνο έτσι τα παράσιτα θα εξαφανιστούν.

ΥΓ Καταλαβαίνετε πως ο καθένας σας πιστεύει και σε κάτι διαφορετικό, ο ένας λέει για τις χρηματοδοτήσεις, ο άλλος για τη μη αναγκαιότητα της πολιτικής στα πανεπιστήμια και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Κάποιοι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τι τους λέμε και επιμένουν να στηρίζουν τον καρκίνο των πανεπιστημίων.

Επιπλέον, αποφεύγουν σκοπίμως και συγκεκαλυμμένα να απαντήσουν επι συγκεκριμένου και να διεισδύσουν στην πραγματική κατάσταση παρά κάθονται και αναπτύσσουν ωραιοποιημένες θεωρίες και παραμυθάκια.

Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά δεν είναι.

Για να μπουν κάποιοι "λίγο" στο κλίμα και να προσεγγίσουν ελάχιστα την πραγματική κατάσταση και όχι τiς θεωρίες που διαβάζουν στα βιβλία, ας δουν το παρακάτω βίντεο και να μας πουν μετά αν θέλουν που βλέπουν την συμμετοχικότητα, την προάσπιση δικαιωμάτων και τη δυνατότητα ενός ανεξάρτητου, ειλικρινούς φοιτητή να σηκώσει το χέρι για να μιλήσει ουσιαστικά σε μια Γενική Συνέλευση. Μαύρο φίδι που τον έφαγε...

Το παραπάνω βίντεο δεν είναι καν πολιτικό αφού δεν αναφέρεται σε κόμματα. Επιπλέον δεν καταφέρεται εναντίον κάποιας παράταξης ή ιδεολογικού χώρου συγκεκριμένα ούτε υποστηρίζει κάποια άλλη. Το νόημα του βίντεο είναι πολύ συγκεκριμένο και άμεσα σχετικό με το thread.

Ακολουθεί φωτογραφία Πανεπιστημιακής Σχολής και όχι κάποιου εκλογικού κέντρου για όσους δεν καταλάβουν.

filosofiki3.jpg

Η πλειονότητα των μελών των παρατάξεων κάνουν την αρχή για το παρεΐστικο κλίμα, τα μπουζούκια, τα πάρτυ, τις γκόμενες, τη Μύκονο την Αράχωβα και λόγω του ασταμάτητου ψησίματος από ήδη υπάρχοντα στελέχη των παρατάξεων.

Στη συνέχεια, όταν χορτάσουν από όλο αυτό, αρχίζουν και βλέπουν διαφορετικές προοπτικές και λόγους για να συνεχίσουν ότι κάνουν, και φυσικά ο λόγος δεν είναι η πολιτικοποίηση, "η γνώση, η ευθύνη, η ικανότητα" και το καλό των φοιτητών αλλά όσα ειπώθηκαν μέχρι στιγμής από την αρχή του thread. Όποιοι δεν καταλαβαίνουν, δικαίωμα τους.

Αυτά που λέω τα έχω ζήσει προσωπικά, μου τα έχουν τάξει, από διάφορες πλευρές, αλλά δεν δέχτηκα για λόγους αξιοπρέπειας. Γιαυτό και δεν μπορώ να δεχτώ ηθικολογίες και "συμβουλές" από απόντες και άσχετους με την πραγματικότητα οι οποίοι βλέπουν τα πάντα εξ αποστάσεως... Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε όλοι μας...Αν δεν ζήσεις κάποια πράγματα δεν μπορείς να κρίνεις, τέλος.

(Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να πω περισσότερα, τι και πως.)

Αν η επιθυμία μου να μην "υπακούω" σε κόμματα και παρατάξεις αλλά να έχω ελεύθερη σκέψη και ανεπηρέαστη κρίση, η αποστροφή μου προς τη μαζοποίηση και την υποκρισία εκλαμβάνεται από κάποιους ως αδιαφορία και ανευθυνότητα, δεν μπορώ να κάνω κάτι για τους αλλάξω άποψη. Αντιπαρέρχομαι όμως τις κατηγορίες τους περί ανευθυνότητας και απολιτίκ στάσης λέγοντας τους τα εξής:

• Αγοράζω καθημερινά εφημερίδα (πολιτική). Αυτοί το κάνουν?
  • Παρακολουθώ αρκετές από τις Γενικές Συνελεύσεις της σχολής. Αυτοί το κάνουν ή το έκαναν όταν έπρεπε?
  • Έχω καθημερινή επαφή με άτομα παρατάξεων και συζητώ καθημερινά μαζί τους για διάφορα θέματα. Με ότι διαφωνώ τους το λέω κατάμουτρα. Αυτοί έχουν ασχοληθεί ποτέ πραγματικά, ή μόνο μέσω πληκτρολογίου?
  • Ψηφίζω πάντα σε φοιτητικές εκλογές και το κάνω συνειδητά και όχι επειδή μετά θα πάω για καφέ με τους φίλους μου.

Αν όλα τα παραπάνω διαγράφονται και θεωρούνται ως "ανευθυνότητες" και ότι άλλο ωραίο ειπώθηκε μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε κάποιοι να συμμετάσχουμε στο πανηγυράκι και την υποκρισία των κομμάτων και των παραρτημάτων τους, θα έλεγα ότι η συζήτηση έχει χάσει το νόημα της. Για κάποιους που θέτουν το ψευτοδίλλημα "κομματισμός και υποκρισία ή ανευθυνότητα και αδιαφορία" τους απαντάω με τα ανωτέρω bullets σε συνδυασμό με την εμφανη αντίθεση μου προς τη σαπίλα και την κομματικοποίηση των φοιτητικών παρατάξεων. Αν δεν τα καταλαβαίνουν, ας τα ξαναδιαβάσουν.

Ο νοών νοείτω...

Δημοσ.

Τελικά νομίζω πως η προσέγγιση του insomniaK ήταν η εξ αρχής σωστή, εφόσον κάποια άτομα απλά "δεν", γι' αυτό και θα την υιοθετήσω.

Δεν πα να βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο και τα πληκτρολόγιά σας στο πάτωμα, ο μόνος τρόπος για να αποκλείσετε κάποιον με τον οποίο δε συμφωνείτε, είναι να μην τον ψηφίσετε.

Το bold δεν υπονοοεί επιθετικό ύφος, για να μην παρεξηγούμαι. :P

Αν δε σας αρκεί αυτό (αν δε σας αρκεί η ισχύς της ψήφου σας δηλαδή - και θέλετε, για παράδειγμα, να "πατήσετε" και πάνω στις γνώμες άλλων), τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πρόβλημα με τη δημοκρατία. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να μιλάμε εξ ολοκλήρου σε άλλη βάση.

Δημοσ.

Καλά πόσες εξαιρέσεις θα κάνει πια αυτός ο άνθρωπος? (ο αποπάνω)

Λίστα αποκλεισμού για δήθεν εντυπωσιασμό αλλά...μούφες. Χαχα!

Λες και δεν το είχα καταλάβει από το πρώτο του ποστ ότι η εξαίρεση θα ήταν η εξαίρεση του κανόνα...

τζούφιος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...