teo64x Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Εγώ, αντίθετα, νομίζω πως ο insomniaK κάλυψε τα πάντα με συγκεκριμένα, χειροπιαστά επιχειρήματα.
elven Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 (και, αν χρειαστεί, χωρίς να αναφέρουν ποιανού γραμμή είναι αυτή); 1 παράδειγμα γιατί δεν θα έπιανε. Υπήρξε απο όσο ξέρω μία παράταξη υπερ του νόμου πλαίσιο. Υποστηρίχθηκε απο κάποιους όχι επειδή συμφωνούσαν με τις απόψεις τους,αλλά επειδή ανήκουν στο ίδιο κόμμα με αυτό που αυτοί υποστηρίζουν. Θέλω να πιστεύω δλδ ότι όχι,δεν θα έπιανε αν δεν ήταν του τάδε κόμματος η παράταξη. Ο οικονομικός έλεγχος ήταν κάτι που μου ρθε τώρα,νομίζω ότι με λίγη σκέψη μπορούν να βρεθούν τρόποι για απομάκρυνση τους και έλεγχους ώστε να μην έχουν μαριονέτες στα πανεπιστήμια Επίσης πολύ σωστό ερώτημα εθεσε η garnele. Ο insomniak έπιασε τον συνδικαλισμό γενικότερα,για κομματικό συνδικαλισμό και οφέλη δεν είδα κάτι. Τα επιτεύγματα των συνδικαλιστικών κινημάτων ήταν αφού ενώσαν τις φωνές τους,με κατάργηση κομμάτων στις σχολές ουσιαστικά πετυχαίνεις αυτή την ένωση
teo64x Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Κοίτα, όσο <λέξεις που δε μπορώ να εκφράσω εδώ> συναισθήματα κι αν μου προκαλεί η παράταξη στην οποία αναφέρεσαι, δεν το βρίσκω εξωπραγματικό να συμφωνεί όντως κάποιος με το νόμο-πλαίσιο. Από όσα άτομα ξέρω από αυτή την παράταξη όλοι πλην ενός είναι υπέρ του νόμου-πλαισίου ή γουστάρουν ακόμα πιο extreme πράγματα (κανείς δεν είναι τέλειος) και ένας μόνο μου είπε ότι τους ψηφίζει απλά "για να τα έχει καλά". Σάπιο, ξέρω. Αλλά αν το θέμα είναι το "να τα έχουν οι ψηφοφόροι καλά με την εξουσία" τότε πάλι έχουμε το θέμα ότι δεν είναι όλες οι κομματικές παρατάξεις αυτό που λέμε "κυβερνητικές" (αν μπορώ να το θέσω έτσι), άρα (αν υιοθετούμε αυτή τη λογική) θα έπρεπε (για να είμαστε δίκαιοι) να θεωρήσουμε ότι οι παρατάξεις μη κυβερνώντων κομμάτων κερδίζουν τα ποσοστά τους έντιμα και ότι το πρόβλημα βρίσκεται μόνο σε (δύο) συγκεκριμένες. Σωστά;
Teaser Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 insomniak μου άρεσε το ποστ σου και το λέω. Αλλά τα έφερες από εδώ, το έφερες από εκεί, τελικά που καταλήγεις? Θεωρείς ότι καλώς οι παρατάξεις είναι κομματικοποιημένες και λειτουργούν με βάση τις γραμμές που παίρνουν ή όχι? Σε παρακαλώ όμως μην μου πεις πάλι περί συνδικαλισμού, οκ το ξέρουμε, το έχουμε πει, το πιστεύουμε, συμφωνούμε ομαδικώς. Τα "διεκδικήσεις", "συνδικαλιστικός αγώνας", "η συμμετοχή", "να καθορίζουμε εμείς το παρόν και το μέλλον" και άλλα ωραία που είπες είναι απλά ωραία. Θα ήθελα να τα μεταφράσεις και σε όρους συγκεκριμένης δράσης, σε όρους παρούσας κατάστασης χωρίς γενικολογίες και λογοτεχνικές ωραιοποιήσεις. Θα ήθελα να πάρεις ξεκάθαρη θέση στο θέμα, σχετικά με την κομματικώς υποκινούμενη νεολαία (φοιτητική). Είναι θετική ή όχι? Θα ήθελες ανεξαρτησία στις φοιτητικές παρατάξεις ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας? Γιατί να μπλέκονται οι πολιτικές πεποιθήσεις σε έναν ακαδημαϊκό χώρο? Απλά πράγματα, έχουμε ένα πρόβλημα, μαζευόμαστε 100 άτομα και προτείνουμε ιδέες για το πως θα μπορούσε να λυθεί. Θα υπάρξουν διαφωνίες και αντιρρήσεις. Άλλοι θα συμφωνούν και άλλοι θα διαφωνούν. Τελικά θα βρεθεί μια χρυσή τομή. Αν υπάρχει θέληση και κοινός σκοπός θα βρεθεί η χρυσή τομή. Αν από πίσω όμως δυσχεραίνει την καθαρή σκέψη η κομματική αδράνεια και τα πολιτικά στερεότυπα πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή? Αφού εκ της γενέσεως τους οι παρατάξεις πλέον είναι «αντίπαλες» και η μία επιδιώκει τον διασυρμό της άλλης. Ακόμη και αν στην ουσία βρεθεί η λύση, θα βρεθούν κάποιοι και θα φωνάζουν. Συνδικαλισμός για τον συνδικαλισμό. Αντίδραση για την αντίδραση. Καλά όλα αυτά που μας λες αλλά ας έχουμε λίγη επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα. Αν οι ίδιοι οι φοιτητές δεν είμαστε ικανοί να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα και να λάβουμε μια απόφαση για εμάς χωρίς την επέμβαση κανενός κόμματος τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θεωρείς ότι χρειάζεται η πολιτική/κομματική καθοδήγηση για να λυθεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά μια ομάδα φοιτητών? Αναφέρθηκες σε κάποια θέματα όπως "μη ύπαρξη διδάκτρων, κοινωνικές παροχές (το πάσο), δωρεάν συγγράμματα" Για να υλοποιηθούν αυτές οι διεκδικήσεις χρειάζεται ο φοιτητής "αφεντικά" να επιβλέπουν? Αφεντικά που θα αποφασίζουν και οι υποτελείς θα εκτελούν. Ε όχι, δεν δέχομαι κάτι τέτοιο. Μακριά από τις σχολές ο καρκίνος των πολιτικών κομμάτων. Είμαστε αδιάλλακτοι σαυτό. Αν οι φοιτητικοί συνασπισμοί ήταν ανεξάρτητοι, σε πληροφορώ ότι η επίτευξη του οποιοδήποτε στόχου θα ήταν πολύ πιο εύκολη γιατί θα υπήρχε συμφωνία και μαζική δύναμη προκειμένου να προβούν οι φοιτητές σε συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικήσεις. Αυτό το πανηγύρι που διαδραματίζεται στις σχολές είναι κάθε άλλο παρά εποικοδομητικό, είναι αντιπαραγωγικό και βλάπτει ιδιαιτέρως την πορεία μας και την παιδεία της Ελλάδας. Αντί δηλαδή να συνασπιστούν οι φοιτητές του ΕΜΠ για παράδειγμα για να λύσουν κάποια προβλήματα που προέκυψαν, προτιμούμε να τους βλέπουμε να προπαγανδίζουν, να διεξάγουν πολιτικό λόγο με ξύλινη γλώσσα, να φωνάζουν, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο για ανούσια πράγματα και τελικά η ουσία να παραμερίζεται? Αφού το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, και κατευθυνόμαστε λάθος μονοπάτι σε τι αποσκοπεί ο θόρυβος? Με την λογική της κομματικής ανάμειξης εγώ θα πρότεινα αντί για φοιτητές να μας εκπροσωπούν εκλεγμένα από το κάθε κόμμα στελέχη, ή ακόμα οι ίδιοι οι βουλευτές, αφού έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, η πολιτική και όχι ουσιαστική, καίρια για τους φοιτητές αντιπαράθεση. Έχεις δει στα κανάλια δυο βουλευτές αντίπαλων κομμάτων να τσακώνονται? Ακριβώς αυτό. Κάνε ένα copy paste στον Πανεπιστημιακό χώρο και θα έχεις μια ωραία προσομοίωση μιας πολιτικής, ανούσιας κόντρας εντυπωσιασμού. Λύσεις δίνονται? Θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό. Όπου μπλέκεται πολιτική και πολιτικοί, λύση δεν βλέπουμε. Κάτι ανάλογο γίνεται και στα πλαίσια των σχολών. Ένα χάος, αρπακτικά που προσπαθούν να πάρουν το θήραμα μέσα από το στόμα του άλλου. Έχω δει άτομα αντίπαλων φοιτητικών παρατάξεων να χειροδικούν για το ποιος και με ποιο δικαίωμα έκλεψε τον πρωτοετή του άλλου. Είναι αυτό ο πολιτισμός στον οποίο αναφέρεσαι? Η άποψη μου είναι να αφεθούν καλύτερα οι φοιτητές να αποφασίσουν οι ίδιοι για τα προβλήματα που τους απασχολούν χωρίς καθοδηγητές και φοιτητοπατέρες. Είναι απλό. Το φαινόμενο που είδαμε πρόσφατα στην τηλεόραση, με τις συγκεντρώσεις κομματικών νεολαίων και φοιτητών να χειροκροτούν τους προέδρους του αντίστοιχου κόμματος και την επόμενη μέρα να μαζεύονται στα τραπεζάκια και να "ψήνουν" τους φοιτητές για ψήφο, για να γίνουν μέλη, να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια για τους δήθεν αγώνες που κάνανε όλη τη χρονιά σου φαίνεται φυσιολογικό? Είναι ειλικρινές αυτό? Υπηρέτες των κομμάτων μέσα στις σχολές? Που το είδαμε αυτό, ωραία πατέντα. Αυτή είναι πολιτικοποίηση με όλη τη σημασία της λέξης. Το πρωί στα πολιτικά γραφεία και το μεσημέρι στις φοιτητικές αίθουσες να διακηρύσσεται ο «λόγος του Θεού»… Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας, έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ενημερώνεται, να είναι «πολιτικό ων», να θέτει τον εαυτό του υπό ψήφιση, να ψηφίζει και να συμμετέχει ενεργά σε οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση αφορά τον ίδιο αλλά και το περιβάλλον του. Δεν μπορώ όμως αυτό να το συνδέσω με την κομματικοποίηση όσο και αν προσπαθεί κάποιος να μου το περάσει. Είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα και η σύγχυση τους δεν ωφελεί τη συζήτηση. Insomniak αναφέρομαι σε εσένα επειδή είσαι ο μόνος που εξέφρασες πραγματικό αντίλογο από αυτούς που είχαν αντίθετη άποψη. Παρόλο που μίλησες πολύ γενικά και θεωρητικά, είπες κάτι στην τελική χωρίς να κραυγάζεις και να γυρνάς το θέμα αλλού για αλλού για να αποπροσανατολίσεις. Επομένως, περιμένω μια απάντηση σου επί συγκεκριμένου και για όλα όσα ειπώθηκαν. Επίσης αν θέλεις να μας πεις αν έχεις ζήσει το ελληνικό Πανεπιστήμιο και για πόσο καιρό. ΥΓ sorry για το πανωσέντονο. ΥΓ2 η πίστη σε κάποιο κόμμα δεν είναι καθόλου κατακριταία, η προώθηση αυτού του κόμματος και η αντιμετώπιση του εκάστοτε φοιτητικού προβλήματος με βάση το συμφέρον αυτού του κόμματος είναι. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε.
elven Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Κοίτα, όσο Από όσα άτομα ξέρω από αυτή την παράταξη όλοι πλην ενός είναι υπέρ του νόμου-πλαισίου ή γουστάρουν ακόμα πιο extreme πράγματα Το πρόβλημα δεν είναι οι έχοντες μία διαφορετική άποψη. Το πρόβλημα είναι οι ακόλουθοι και το πως επηρεάζονται.Θέλω να πω μη κοιτάς τα μέλη γιατί πάρα πολλοί ψήφιζαν τα πλαίσια τους μόνο και μόνο λόγω κόμματος και ας διαφωνούσαν με το νόμο πλαίσιο,γιατί το καναν;Γιατί απλά η παράταξη που είναι κατά ανήκει στο άλλο κόμμα,ουσιαστικά έχουν ήδη περιορίσει τις επιλογές τους,το σύστημα είναι τέτοιο που σου επιβάλει το τι θα ψηφίσεις.Διαφωνείς; Μα πως μπορεί ο μπλε να ψηφίσει τον κόκκινο πχ για το θέμα του νόμου;ΔΕΝ μπορεί,ενώ αν ήταν οι άχρωμοι τάδε υπέρ και οι άχρωμοι τάδε κατά θα μπορούσε να ψηφίσει ουσιαστικά αυτό που θέλει και όχι αυτό που αναγκάζεται Και οι μη κυβερνητικές παρατάξεις εντάσσονται στο παραπάνω. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο συνδικαλιστικό φοιτητικό όργανο ανεξάρτητο απο κόμματα,το οποίο θα αντιμετωπίζει προβλήματα της εκάστοτε σχολής ή και μεγαλύτερα. Ο δεξιός και ο κομμουνιστής θα μπορούν να συνυπαρξουν και να διαμαρτυρυθούν απο κοινού γιατί απλά και οι δύο θέλουν σπάσιμο αλυσίδας ή καλύτερες υποδομές ή ή ή σημαντικότερα προβλήματα,αυτό σήμερα δεν γίνεται γιατί κάθε παράταξη πετάει στο πλαίσιο της και την κομματική της γραμμή.
sno0py Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 @teaser πληρη ταυτιση με τις ιδεες σου πραγματικα το ποστ σου αποτυπωνει τις αποψεις ολων αυτων που αντιδρουν σε ολο αυτο το κατεστημενο ειλικρινα με εξεπληξες!
teo64x Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Το πρόβλημα δεν είναι οι έχοντες μία διαφορετική άποψη.Το πρόβλημα είναι οι ακόλουθοι και το πως επηρεάζονται.Θέλω να πω μη κοιτάς τα μέλη γιατί πάρα πολλοί ψήφιζαν τα πλαίσια τους μόνο και μόνο λόγω κόμματος και ας διαφωνούσαν με το νόμο πλαίσιο,γιατί το καναν;Γιατί απλά η παράταξη που είναι κατά ανήκει στο άλλο κόμμα,ουσιαστικά έχουν ήδη περιορίσει τις επιλογές τους,το σύστημα είναι τέτοιο που σου επιβάλει το τι θα ψηφίσεις.Διαφωνείς; Και οι μη κυβερνητικές παρατάξεις εντάσσονται στο παραπάνω. Κοίτα, η μόνη περίπτωση να έχουν περιορίσει τις επιλογές τους είναι η περίπτωση να ελπίζουν σε κάποιο ρουσφέτι (κάτι στο οποίο, όπως και να το κάνουμε, οι παρατάξεις μη κυβερνώντων κομμάτων, καθώς και οι μη κομματικές παρατάξεις, δε μπορούν να ανταποκριθούν). Αν, από την άλλη, βάζεις μέσα και αυτές τις τελευταίες παρατάξεις, πιθανόν να εννοείς ότι αν κάποιος "αποφασίσει" ότι θα στηρίζει ένα κόμμα (ή γενικότερα μια ιδεολογία κάτω από ένα όνομα), θα τη στηρίζει ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί της (όλα αυτά αν δε μπλέκεις τις πιθανές "ελπίδες" για ρουσφέτια κλπ). Αυτό ισχύει κατά περίπτωση. Υπάρχουν, δηλαδή, και άτομα που όντως προαποφασίζουν τι θα στηρίξουν, και άτομα που κρίνουν κάθε στιγμή. Σ' αυτό δε θα βοηθήσει η αλλαγή που προτείνεις, γιατί τα άτομα της πρώτης κατηγορίας δεν έχουν "κάτι" με ένα συγκεκριμένο κόμμα (για λόγους που ξεκαθάρισα στην αρχή αυτής της παραγράφου), απλά (μπορούμε να υποθέσουμε ότι) βαριούνται να κρίνουν κάθε μέρα - άρα, όπως στο τωρινό σύστημα αυτοί ξέρουν ότι ψηφίζουν την Α παράταξη και ξενοιάζουν, έτσι στο δικό σου σύστημα θα ξέρουν ότι ψηφίζουν το Γιώργο τον Ψηλό και θα ξενοιάζουν.
Qaara Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Το πρόβλημα δεν είναι οι έχοντες μία διαφορετική άποψη.Το πρόβλημα είναι οι ακόλουθοι και το πως επηρεάζονται.Θέλω να πω μη κοιτάς τα μέλη γιατί πάρα πολλοί ψήφιζαν τα πλαίσια τους μόνο και μόνο λόγω κόμματος και ας διαφωνούσαν με το νόμο πλαίσιο,γιατί το καναν;Γιατί απλά η παράταξη που είναι κατά ανήκει στο άλλο κόμμα,ουσιαστικά έχουν ήδη περιορίσει τις επιλογές τους,το σύστημα είναι τέτοιο που σου επιβάλει το τι θα ψηφίσεις. Quoted γιατί συμφωνώ 100%
insomniaK Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Θεωρείστε με ηλίθιο αλλά θα επαναλάβω αυτό που αρνείστε να καταλάβετε, φτάνοντας τα όρια της γραφικότητας μου. Δεν υπάρχει τρόπος, πλην της καταψήφισης, να αποκλεισθεί κάποιος από ένα φοιτητικό σύλλογο. πχ. Είμαι ευνούχος, οπαδός του Πανσερραϊκού, ψηφίζω οικολόγους του Άρη και το χόμπι μου είναι καμικάζι της ιαπωνικής αεροπορίας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με αποκλείσει από τη ΓΣ ενός φοιτητικού συλλόγου, επειδή κατεβάζω προτάσεις σύμφωνα με αυτές τις 4 ιδιότητες μου. Μπορούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να τις καταψηφίσουν και ουσιαστικά να με εξαφανίσουν, αλλά δεν μπορούν να μου απαγορεύσουν να μιλάω. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ΔΕΝ μπορεί κανείς να αποκλείσει ούτε τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις. Πείτε μου, σας παρακαλώ που δυσκολεύεστε στην κατανόηση του bold κειμένου. Κατηγορούμαι ότι παρουσιάζω ωραιοποιημένες καταστάσεις και παραμυθάκια. Σας επιστρέφω τις κατηγορίες και σας κατηγορώ για ημιμάθεια, ανευθυνότητα, ανικανότητα διεκδίκησης και προάσπισης των δικαιωμάτων σας. Ημιμάθεια για το τι πρεσβεύει το πανεπιστήμιο. Ανευθυνότητα για την άνεση να απεμπολείτε κατοχυρωμένα δικαιώματα μας. Ανικανότητα διεκδίκησης για την ένοχη σιωπηλή μη-συμμετοχή σας σε αυτά που και καλά θέλετε να απαγορευτούν. Η προάσπιση των δικαιωμάτων μας είναι καθήκον όλων μας κι αυτό είναι δυνατόν με ένα και μόνο τρόπο: Το διάλογο. Αυτό σημαίνει πως σηκώνουμε το χεράκι μας, λέμε το ονοματάκι μας, ζητάμε την προσοχή των συμφοιτητών μας, και σε 3 λεπτά έχουμε πει την άποψη μας, αν αυτό καταλήξει και σε μία πρόταση προς ψήφιση ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια περιμένουμε κάτι αντίστοιχο από τους υπόλοιπους. Το να μη μιλάμε, μην ψηφίζουμε, μη συμμετέχουμε, είναι δικό μας λάθος, ΔΕΝ είναι πρόβλημα αυτών που λένε την άποψη τους, από όπου κι αν απορρέει αυτή (από τον Κούντερα (<-διαβάζω αυτήν την περίοδο) και τον Καζαντζάκη μέχρι και τους ινστρούκτορες που κατοικοεδρεύουν στη Χαρίλαου Ρηγίλλης του Περισσού).
elven Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 teo αν το παρών σύστημα λειτουργούσε και είχαμε ψήφο προς απόψεις και όχι προς κόμματα το πιο απλό που μου έρχονται στο μυαλό είναι το εξής (Σόρρυ που αναφέρομαι συνέχεια σε αυτόν τον νόμο αλλά το θεωρώ απο τα πιο τραγικά. ) Το ποσοστό συγκεκριμένης παράταξης θα ήταν ίδιο με το ποσοστό του γκάλοπ "είστε υπέρ ή κατά του νόμου πλαίσιο",αλλά δεν είναι. 'Ισως που λες να ψηφίζει τον Γιώργο τον ψήλο,αυτοί που θα το κάνουν αυτό θα είναι όμως λιγότεροι.Κάποιοι που θέλουν να είναι προβατοακόλουθοι θα συνεχίσουν να είναι,μάλλον είναι στη φύση τους δεν ξέρω. Κοίτα, η μόνη περίπτωση να έχουν περιορίσει τις επιλογές τους είναι η περίπτωση να ελπίζουν σε κάποιο ρουσφέτι (κάτι στο οποίο, όπως και να το κάνουμε, οι παρατάξεις μη κυβερνώντων κομμάτων, καθώς και οι μη κομματικές παρατάξεις, δε μπορούν να ανταποκριθούν). Δεν παίζει ρόλο με το ρουσφέτι,παίζει ρόλο με αυτό πως μπορεί ο μπλε να ψηφίσει τον κόκκινο πχ για το θέμα του νόμου;ΔΕΝ μπορεί Οι λόγοι; Στο τάδε πλαίσιο που ο μπλε φίλος θέλει να ψηφίσει λόγω του νόμου πλαίσιο έχουν μπει επίσης 1)Πορεία για τη σφαγή στο Ιράκ 2)Κατάληψη για συμπαράσταση στους λιμενεργάτες και αρκετές λοιπές μπούρδες που διαβάζονται κατα τη συνέλευση,τόσο ξύλινος λόγος που προέρχεται γραμμή απο το κόμμα που κάνει τις συνελεύσεις χειρότερες και απο τη βουλή. ps:Περιλαμβάνει όλες τις παρατάξεις,το πάνω είναι παράδειγμα insomniak σοβαρά τώρα.Μιλάμε για κατάργηση των κομματικών παρατάξεων,και γίνεται με απαγορεύση τους,δεν απαγορεύεις σε αυτούς που την απαρτίζουν να κατέβουν στις εκλογές με τις ιδέες τους ,απαγορεύεις να κατέβουν με τις πλάτες του κόμματος,εσύ το χεις καταλάβει αυτό;
teo64x Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 elven, αυτό που λες γίνεται εν μέρει με τα ψηφίσματα στις ΓΣ. Τα πλαίσια περιέχουν περισσότερα πράγματα για πρακτικούς λόγους. Αν κάποιος δε συμφωνεί, πάντα μπορεί να κατεβάσει δικό του πλαίσιο και πολλές φορές έχει γίνει, παραγκωνίζοντας εύκολα τα πλαίσια όλων των παρατάξεων μαζί. Τώρα, αν αυτά τα άτομα (ή γενικώς οι ανένταχτοι) δεν ενδιαφέρονται να κατεβάζουν σε κάθε ΓΣ δικό τους πλαίσιο (το οποίο μπορεί να περιέχει 2-3 πρακτικά πράγματα που αφορούν μόνο σχολή - κάτι σαν αυτό που θες) οφείλεται αποδεδειγμένα στην αδιαφορία τους και όχι σε αδυναμία να γίνει ή να ψηφιστεί (εφόσον, κάποιες από τις φορές που δεν αδιαφορούσαν, όντως πέρασαν πράγματα).
elven Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Τώρα, αν αυτά τα άτομα (ή γενικώς οι ανένταχτοι) δεν ενδιαφέρονται να κατεβάζουν σε κάθε ΓΣ δικό τους πλαίσιο (το οποίο μπορεί να περιέχει 2-3 πρακτικά πράγματα που αφορούν μόνο σχολή - κάτι σαν αυτό που θες) Δεν θέλω αυτό!Καλό είναι να ασχολείσαι και με τα των έξω αλλά πιστεύω ότι πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Κάπου έχει χαθεί το μέτρο με το τι ασχολούνται και με τι διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές φοιτητές σήμερα
teo64x Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Κατάλαβα λάθος εκείνο το σημείο, ή το μπέρδεψα με άποψη κάποιου άλλου από αυτούς που συμμετείχαν στο thread. Το νόημα, πάντως, είναι πως έχει παρατηρηθεί στην πράξη ότι όταν δεν αδιαφορούν οι ανένταχτοι, δεν υστερούν σε κάτι έναντι των παρατάξεων (κομματικών ή μη).
sheik Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Η προάσπιση των δικαιωμάτων μας είναι καθήκον όλων μας κι αυτό είναι δυνατόν με ένα και μόνο τρόπο: Το διάλογο. A γεια σου.. Οταν ομως η κυβερνηση, την περιοδο της γαμω-αναθεωρησης του νομου-πλαισιου καλουσε σε διαλογο, γιατι οι αριστερες(κυριως) παραταξεις αρνουνταν να συμμετεχουν στον διαλογο? Προς θεου, δεν υπερασπιζομαι την κυβερνηση, να μου κοπει το χερι () αλλα τι παει να πει " αρνουμαστε να συμμετεχουμε σε καθε ειδους διαλογο για το νομο-πλαισιο, που υποβαθμιζει τη παιδεια μας μπλα μπλα μπλα" που ειχαμε βαρεθει να ακουμε? Οκ, μια κυβερνηση, θελει να αλλαξει καποια πραγματα.Ειτε προς το καλυτερο, ειτε προς το χειροτερο.Στην προκειμενη, προς το χειροτερο, κατα κοινη ομολογια. Αλλα με το να μη συμμετεχεις σε αυτη τη πιθανη αναθεωρηση(οχι εσυ,γενικα) δεν κανεις το ιδιο με αυτο που κατηγορεις τοση ωρα ολους εμας?Δεν εισαι ανευθυνος που δεν υπερασπιζεσαι τα δικαιωματα σου?Δεν εισαι ανικανος?Δεν βαζεις το χερακι σου στην συνεχιση της κατρακυλας? Αν λοιπον δεν υπηρχαν ολα αυτα τα κομματικα συμφεροντα που υπηρετουν οι παραταξεις και υπηρχαν ΜΟΝΟ ομαδες φοιτητων(αριστερων,δεξιων,κεντρωων και οτι αλλο θελεις) χωρις γραμμες απο κομματα , θα συμμετειχαν ολοι στον διαλογο και ανεξαρτητος αποτελεσματος, θα κερδιζε η παιδεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.