harris19 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 ρε παιδια πσση ωρα πρεπει να φορτισω το κινητο μου..ειναι η πρωτη φορτιση και δν λεει πουθενα ποση ωρα πρεπει..
disqualified Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 οση μεχρι να σου πει το κινητο οτι ειναι φορτισμενο, ουτε λιγοτερο ουτε περισσοτερο
cosmosfera Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Στα κινητα που ειχα εγω ελεγαν στη πρωτη φορτιση να μεινει στο ρευμα κανα δεκαεξαωρο...
orck Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 αυτο με το 16ωρο το διαβασες στο βιβλιαρακι η στο ειπαν οι τεχνικοι; σαν γενικη οδηγια δεν ειναι λαθος απλα το κινητο σου εστω οτι φορτισει την μπαταρια λιθιου μεσα σε 4 ωρες θα σταματησει μονο του την φορτιση, ειτε το αφησεις στον φορτιστη για αλλες 12 ωρες ειτε οχι δεν θα κανει καμια διαφορα (ισως λιγο tricle charge αλλα ειναι ασημαντο) οι μπαταριες λιθιου παντα εχουν κυκλωματα που ελεγχουν σε καθε φαση την κατασταση φορτισης γιατι εαν υπαρφορτιστει τοτε μπορει ακομη και να εκραγει ειμαι 100% υπερ σε αυτο που εγραψε ο disqualified
cosmosfera Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Το ξερω σα γενικη οδηγια για μπαταριες και το εχω διαβασει στανταρ σε βιβλιαρακι. Αλλα αυτο εχει γινει πολυ παλια τοτε που καθομουνα και διαβαζα τα βιβλιαρακια οποτε αφορα μπαταρια νικελιου.Τεσπα με ενα γκουγκλαρισμα ολα βρισκονται οποτε οντως δε χρειαζονται 16 ωρες οι μπαταριες λιθιου.Οχι οτι θα υπερφορτιστουν κτλ απλα ειναι περιττο, πλεονασμος. Σα γενικη οδηγια παντως ισχυει. We had quite aloud debate today at work about whether you should charge brand new Li-Ion batteries for 16 hours or not. I was sure it's not necessary but I had to prove my stance.I did some googling and now I'm absolutely positively 100% sure you DON'T need to charge new Li-Ion batteries for 16 hours. This is one of the stories that tries to go deep on the subject and don't just say "do it just to be sure". Of course, there are people that say just that, but they all say it from the top of their head, no one has given any proof or link. So, any warning that says you should overcharge must be general and it's not specific to Li-Ion batteries. It covers all kinds batteries. The reason why overcharging is good is obviously this thing called "trickle charge" and it exists in Ni-Mh batteries. This is a charging phase that follows the "fast charge" phase (that's when the phone/camera/other device shows that the battery is full). Li-Ion batteries and charges do not have "trickle charge" and when your charger/gadget says battery is full, it's full. Another thing is that Li-Ion batteries do not have the memory effect. So you don't need to fully discharge and then fully charge your batteries every time. But yes, your battery will die on you. Soon or later. Probably the most useful information I found is a table of do's and dont's for different kind of batteries. I think it tells more or less everything you should know about your batteries. Check it out! http://vidmar.net/weblog/archive/2004/06/11/308.aspx Εδω το λινκ για το τι πρεπει και τι δε πρεπει να κανεις για διαφορετικα ειδη μπαταριας. http://www.batteryuniversity.com/partone-21.htm
disqualified Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Στα κινητα που ειχα εγω ελεγαν στη πρωτη φορτιση να μεινει στο ρευμα κανα δεκαεξαωρο... ολα αυτα ξεχνα τα.
alexan2dros Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 οση ωρα κανει για να φορτιση η παραπανω ωρα στον φορτιστη μειωνει την διαρκεια ζωης της μπαταριας... το γραφει και στο βιβλιαρακη μεσα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.