blackhill66 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 εχω συνδεσει tv+laptop μεσω hdmi και βλεπω ταινιες hd matroska με ton ΚΜ player ,εικονα φανταστικη και ηχος ολα απροβληματιστα αλλα ...παρατηρω πως να το πω κολληματα στα καρε συνεχομενα σαν να κολαει αργα μεν αλλα με σταθερο ρυθμο το καρε καρε ,μηπως ξερει κανεις φιλος τι πρεπει να κανω ?ευχαριστω
micos000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Κατά πάσα πιθανότητα δεν αντέχει ο laptop την αναπαραγωγή αρχείων HD με κωδικοποίηση AVCHD (h264). Πες τα χαρακτηριστικά του laptop όπως cpu, vga, ram. Επίσης τι αρχείο είναι αυτό που προσπαθείς να αναπαράγεις (720p, 1080p) Περίμενε και την άποψη του parsifal για optimising με codecs.
blackhill66 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 σευχαριστω για την προθυμια σου να βοηθησεις το λαπτοπ εχει τα εξης στοιχεια,TOSHIBA SATELITE CPU Intel core 2duo t5800@2ghz -RAM 3gb vista home premium Μοντέλο Κάρτας Γραφικών GMA 4500MHD Το αρχειο ειναι 720p
parsifal Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δε μοιάζει να είναι πρόβλημα έλλειψης επεξεργαστικής ισχύος, ένας T5800 πρέπει να είναι υπεραρκετός για H.264 720p videos. Οι επόμενοι πιο συνήθεις ύποπτοι είναι: 1. Κάποιο glitch του συγκεκριμένου video player που χρησιμοποιείς. Δοκίμασε και με άλλους για να το αποκλείσεις 2. Ομοίως, για τον video codec που χρησιμοποιείται για την αποκωδικοποίηση του video. Δοκίμασε είτε με κάποιον άλλον codec είτε όπως στο 1 με κάποιον άλλον player ο οποίος να παρέχει built-in decoders (π.χ. Media Player Classic - HomeCinema και VLC) 3. Ομοίως για τους GPU drivers. Πέρνα την πιο πρόσφατη έκδοση από τον κατασκευαστή. Για την GMA 4500MHD, εδώ
micos000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Απ΄ ότι βλέπω η cpu θα ήταν εντάξει για αναπαραγωγή 720p αρχείων αν ήταν καθαρόαιμη στα 2GHZ. Νομίζω ότι στους laptop χρησιμοποιούν συνήθως τσεκουρεμένες εκδόσεις οι οποίες είναι φτιαγμένες για χαμηλή κατανάλωση. Ούτε η κάρτα γραφικών βλέπω να μπορέσει να βοηθήσει και πολύ. Δες ΕΔΩ τι είπαν και οι υπόλοιποι στο forum και επίσης ένα τεστ στο Notebook Check. Οπότε δεν βλέπω να καταφέρνεις και πολλά. Δοκίμασε να βάλεις τις επιλογές ενέργειςστις Υψηλές Επιδόσεις και από το KM να επιλέξεις στο μενού Video (Advanced)->Speed : 1GHZ mode. Μην περιμένεις και πολλά όμως. Καλύτερα να το μετατρέψεις σε dvd με το DVDFlick ή το ConvertXtoDVD. EDIT: Με πρόλαβε ο parsifal. EDIT2: Διάβασε αυτό. Λένε πως να ενεργοποιήσεις την DVXA υποστήριξη της κάρτας γραφικών στο Media Player Classic.
parsifal Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Επιμένω, ο επεξεργαστής είναι υπεραρκετός για 720p videos (ακόμη και με CABAC-enabled video streams). Ίσως και για 1080p videos (αν αυτά είναι lower bitrate MKV rips από Bluray και όχι video από κανονικό Bluray δισκάκι). Η συγκεκριμένη GPU δεν παίζει κανένα ρόλο στην αποκωδικοποίηση, μόνο οδηγεί το decoded video στην οθόνη (κάτι που δεν απαιτεί φοβερές επιδόσεις από το chip). Στην παρούσα φάση τουλάχιστον, γιατί απ' όσο ξέρω ακόμη είναι σε πρώιμο στάδιο η υποστήριξη DXVA H.264 decoding από τα GMA4500 σε freeware/open source video players. Ορισμένοι developers όπως π.χ. ο Casimir666 από MPC-HC project το παλεύουν σε συνεργασία με ανθρώπους της Intel. Αλλά τα παραπάνω δεν έχουν σημασία, από τη στιγμή που για CPU-based decoding ο T5800 είναι αρκετός...
blackhill66 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 σας ευχαριστω και τους δυο ,αν και δεν σκαμπαζω πολλα θα το παλεψω το πραγμα,ναστε καλα,υ.γ υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο hdmi γιατι στην οθονη του λαπ δεν διακρινω το κολημμα παρα μονο στην τηλεοραση 32" τα mkv τα κατεβαζω απο rapid parsifal επειδη δεν εχω την εμπειρια προτεινε μου αν δεν βαριεσαι 1.2.3 βηματα να κανω μπας και καλυτερεψει κατι σευχαριστω.
parsifal Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Αυτή είναι η πιο σημαντική λεπτομέρεια από όσες έχεις αναφέρει μέχρι τώρα και έπρεπε να την συμπεριλάβεις πρώτη-πρώτη. Φαίνεται να είναι θέμα είτε ρυθμίσεων του VGA driver είτε ρυθμίσεων της τηλεόρασης είτε ελαττωματικού/χαμηλής ποιότητας καλωδίου σύνδεσης.
blackhill66 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και συγνωμη που δεν το ανεφερα εξαρχης ,υπαρχει καποιο καλο καλωδιο να μου προτεινεις να αγορασω? και παλι σευχαριστω!!!
parsifal Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Το μόνο καλώδιο HDMI που έχω στην κατοχή μου είναι αυτό και το έχω χρησιμοποιήσει για να μεταφέρω επιτυχώς video+ήχο από PC με onboard graphics (nVIDIA 750a SLI) σε ένα 42άρι Philips plasma monitor. Δεν έχω πρόσβαση σε hardware παρόμοιο με το δικό σου και δε γνωρίζω τί και πώς ακριβώς, όσον αφορά τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Εφόσον αποκλείσαμε την περίπτωση λανθασμένου setup σε video player + codecs, ίσως θα πρέπει το θέμα να μεταφερθεί στην ενότητα Laptops, για να αναζητήσεις τις απόψεις μελών που είναι κάτοχοι laptops με GMA 4500MHD και έχουν προσπαθήσει να οδηγήσουν εξωτερικά monitors μέσω HDMI. Αν συμφωνείς με τη μετακίνηση, πες το κι έγινε...
aliakio Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 εχω συνδεσει tv+laptop μεσω hdmi και βλεπω ταινιες hd matroska με ton ΚΜ player ,εικονα φανταστικη και ηχος ολα απροβληματιστα αλλα ...παρατηρω πως να το πω κολληματα στα καρε συνεχομενα σαν να κολαει αργα μεν αλλα με σταθερο ρυθμο το καρε καρε ,μηπως ξερει κανεις φιλος τι πρεπει να κανω ?ευχαριστω καλησπέρα κι απο μενα. Ο KMplayer συνεργαζεται πολυ καλα με ffdshow.Αν δε το εχεις τρεξε το vista codec pack απο εδω http://shark007.net/vistacodecpackage.html και θεσε στo settings>video configuration.H264>libavcodec. Στον KM βαλε στο options οπως στις φωτο.Τα κολληματα που εχεις οφειλονται στο οτι default o ΚΜ χρησιμοποιει τον internal codec του.Αν δεν τα καταφερεις εδω ειμαστε.Για να δεις οτι οντως χρησιμοποιει τον ffdshow βαλε ενα mkv να παιζει και πατα το Tab.
blackhill66 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 σευχαριστω αλιακιο parsifal ,Καμμια αντιρρηση
parsifal Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 ΟΚ λοιπόν. Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα των Φορητών Υπολογιστών. Για να δούμε τί έχουν να πουν και οι κάτοχοι laptops με GMA4500 και HDMI θύρα...
furious99 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Ειναι θεμα codecs... Εχω ενα laptop με την Intel 3100 hdmi (που δεν εχει hardware hd support) και τον ιδιο επεξεργαστη και τα παιζει ολα bluray+mkv χωρις προβλημα (απλα φορτωνει παραπανω τον επεξεργαστη απο οτι μια καρτα με support)... Υπαρχει και ο εναλλακτικος Media player classic: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2628393&postcount=8
parsifal Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μισό λεπτό...Πώς μπορεί να είναι θέμα codecs, από τη στιγμή που ο topic starter αναφέρει πως τα videos παίζουν κανονικά στην οθόνη του laptop... ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.