Προς το περιεχόμενο

Πώς πάω στο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ; Και διάφορες συμβουλές.

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πολλά χρόνια να ταξιδέψω με αεροπλάνο και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Τώρα που το μετρό είναι κλειστό προς αυτή τη διαδρομή τι εναλλακτικές έχω; (Άλλωστε η πτήση μου είναι άγρια ξημερώματα).

Πόσο παίρνουν τα ταξί μετά της 24:00 για το αεροδρόμιο από το κέντρο (περίπου); Βάζουν και εξτρά χρεώσεις για τις βαλίτσες;

Ξέρω ότι υπάρχει πάρκινγκ στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν διαφορετικές περιοχές χρέωσης; Είναι ασφαλές; (Για τη περίπτωση που πάω με ΙΧ και το αφήσω μερικές ημέρες. )

Επίσης κάθε συμβουλή προς αερο-ναυτιλομένους δεκτή. (πχ αποσκευές, κλπ)

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τέτοιες μαύρες ώρες, δε βολεύει προαστιακός -γενικά έχει αφερέγγυα και περίεργα δρομολόγια.

Από την άλλη, υπάρχουν ωραιότατα εξπρές λεωφορειάκια, τα οποία τέτοια ώρα θα σε πάνε και σε χρόνο dt. Καθημερινές, με κανονικές συνθήκες κίνησης κάνουν κανένα 25λεπτο από Αγία Παρασκευή, δηλαδή 35λεπτο (υπολογίζω) από εθνική άμυνα. Αναλόγως που μένεις υπάρχουν αντίστοιχες γραμμές -προτείνω να πάρεις μία από αυτές.

Πάρκιν υπάρχουν βραχείας και μακράς διάρκειας, τα βραχείας μετράνε ώρες, τα μακράς μέρες. Οι τιμές είναι εδώ. Αναφορικά με την ασφάλειά τους, δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιο περιστατικό κλοπής ή βανδαλισμού.

Τι συμβουλή αναφορικά με τις αποσκευές θες;

Δημοσ.

Υπάρχουν και τα Χ5 / Χ6 απο σταθμό Εθνική Αμυνα,άλλα όπως είπε και ο Lucifer οι ώρες είναι λίγο περίεργες (23:30~23:45 το τελευταίο δρομολόγιο).

Καλύτερη επιλογή θα έλεγα οτι είναι τα Χ9χ ή Ε9χ (μερικές φορές εμφανίζονται και έτσι) που δουλεύουν επι 24ωρου βάσεως.Κατα την διάρκεια της ημέρας τα δρομολόγια είναι ανα 15~20 λεπτά και το βράδυ αραιώνουν και γίνονται περίπου ανα 40~50 λεπτά.Απο Σύνταγμα, που έχει τύχει να πάρω το Χ95, η διαδρομή διαρκεί περίπου μια ώρα και ένα τέταρτο (ελέω κίνησης μέχρι να βγούμε Αττική Οδο).

Το ταξί τώρα που ανέφερες είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία,ειδικά μετά τις 23:30+ που πιάνει και η διπλή ταρίφα.Κανονικά την ημέρα 25~30 ευρώ ειναι υπεραρκετά για Κέντρο-Αεροδρόμιο.Με διπλή δέν νομίζω οτι πρέπει να υπερβαίνει τα 45.Βέβαια όλα είναι σχετικά...άν θέλει να σε κλέψει ο ταξιτζής,πίστεψέ με δέν θα ντραπεί να σου χρεώσει +5 ευρώ/βαλίτσα...

Δημοσ.

Mπορείς να πάρεις και το ειδικό για Ελευθέριος Βενιζέλος λεωφορείο απο την λεωφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή, κοστίζει λίγο γύρω στα 3 ευρώ άν δέν κάνω λάθος.

Δημοσ.
άν θέλει να σε κλέψει ο ταξιτζής,πίστεψέ με δέν θα ντραπεί να σου χρεώσει +5 ευρώ/βαλίτσα...

Και αν ο πελάτης είναι αρκετά βλάκας δεν θα ντραπεί να τα πληρώσει...γιατί είναι πολύ κουτό να πληρώνει κανείς ότι του λένε.

Εγώ θα του απαντούσα, "φέρε μου τον τιμοκατάλογο και μία ζυγαριά, αλλιώς πάρε τα @@ μου."

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκρησή σας.

Όσο αφορά το τι μπορώ να πάρω επάνω στο αεροπλάνο;

Υπάρχουν περιορισμοί;

Εάν βοηθάει.. η πτήση είναι εσωτερικού με την Ολυμπιακή.

• Super Moderators
Δημοσ.

Περιορισμοί υπάρχουν (αιχμηρά αντικείμενα, υγρά πάνω από ορισμένες ποσότητες, εύφλεκτα κτλ). Μπορείς να δεις ένα faq εδώ, ενώ γενικά στο site του αεροδρομίου υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την πρόσβαση και τις συγκοινωνίες.

Δημοσ.

Οι περιορισμοί που αναφέρθηκαν ισχύουν για τις χειραποσκευές. Για τις άλλες αποσκευές που πηγαίνουν στον ειδικό χώρο του αεροπλάνου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Προσοχή δώσε στο γεγονός ότι αν υπερβείς το βάρος των 20 κιλών στις κανονικές αποσκευές τότε για κάθε κιλό δίνεις 12 ή 15 ευρώ πρόστιμο. Το όριο αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστο στην πράξη, για τις χειραποσκευές.

Δημοσ.

Αναφορικά με τις παραδοτέες αποσκευές, υπάρχουν περιορισμοί, περιλαμβάνουν όπλα, εκρηκτικά, τέτοια πράγματα -αυτά που ίσως αφορούν εσένα αν ανήκεις στο μεγάλο ποσοστό μη-τρομοκρατών, είναι το ζιπέλαιο και τα γκαζάκια.

Δημοσ.

Επίσης καλό θα είναι αν πάρεις χειραποσκευή να μην έχει μέσα μπουκαλάκια με υγρά

[ή αν έχεις η συσκευασία να γράφει επάνω ποσότητα μικρότερη απο 100ml. - δηλαδή για παράδειγμα να μην είναι συσκευασία 200 ml και να φαίνεται οτι είναι σχεδόν άδεια και περιμένεις οτι θα το περάσουν διότι κάνει μπαμ οτι στην πραγματικότητα είναι <<100ml ]

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά. Νομίζω ότι έπιασα το νόημα. Καθώς επίσης και τα λινκς πολύ κατατοπιστικά.

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω.. Ερχομαι απο Θεσσαλονικη με τρενο.Εχει σταση κοντα στο σταθμο για αεροδρομιο;Και η διαδρομη ποση ωρα ειναι;

• Super Moderators
Δημοσ.
Να ρωτησω και εγω.. Ερχομαι απο Θεσσαλονικη με τρενο.Εχει σταση κοντα στο σταθμο για αεροδρομιο;Και η διαδρομη ποση ωρα ειναι;

Όχι, από τον Σταθμό Λαρίσης (όπου κάνει τέρμα το τραίνο από Θεσσαλονίκη) δεν έχει κάτι που να σε εξυπηρετεί κατ'ευθείαν. Έχεις δύο εναλλακτικές διαδρομές:

Α. Παίρνεις το Μετρό από το Σταθμό Λαρίσης (είναι ακριβώς απ' έξω από το σταθμό του τραίνου) με κατεύθυνση Άγιο Δημήτριο και κατεβαίνεις Σύνταγμα. Από εκεί παίρνεις το λεωφορείο Χ95 - Σύνταγμα - Αεροδρόμιο.

Β. Παίρνεις το δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέσα από τον Σταθμό Λαρίσης (δεν βγαίνεις καν στο δρόμο δηλ.) με κατεύθυνση Άνω Λιόσια. Εκεί αλλάζεις και παίρνεις το δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με κατεύθυνση Αεροδρόμιο.

(Παλαιότερα, στην Α επιλογή, υπήρχε δρομολόγιο Μετρό κατ'ευθείαν από Σύνταγμα προς Αεροδρόμιο κάθε 30 λεπτά, το οποίο όμως θα επαναλειτουργήσει τον Οκτώβριο 2009)

Δημοσ.

Αυτό το Β. δεν ίσχυε πάντα.

Μια φορά και έναν καιρό (τότε, τα παλιά τα χρόνια που όλα ήταν ωραία) η διαδρομή ήταν αεροδρόμιο-σταθμός Λαρίσης.

Χωρίς μέσω Τρικάλων και διάφορα άλλα τέτοια ωραία.

Ήσουν στα ανατολικά της Αττικής,έμπαινες στον προαστιακό και έβγαινες με τις βαλίτσες κατ'ευθείαν στην πλατφόρμα του τρένου για βόρειο Ελλάδα.

Γνωρίζει κανείς γιατί έγινε αυτή η εμπνευσμένη αλλαγή ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...