Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Φωτογραφικής...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φωτογραφική μηχανή DSLR που αν αξίζει τον κόπο στα 350€ δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει. Η διαφορά ποιότητας από μια καλή compact (στην φωτογραφία και στο video) ή δεν είναι ορατή ή δεν εξίζει την απώλεια φορητότητας σε σχέση με τις μικρές. Σε ένα ταξίδι για παράδειγμα σκοπός είναι να το ευχαριστηθείς και όχι να κρέμεται από το λαιμό σου 1 ογκώδες κιλό και βάλε.

Δημοσ.

Σαββατο απογευμα...την εβγαλα για σενα να ξερεις... και με 2 φακους !;)

Οταν οι μισες σου φωτογραφιες θα ειναι ανεστιαστες ,θαμπες και οταν θα κανει 10 χρονια να σωσει στην καρτα και αλλα 10 χρονια να εστιασει και πολλες φορες δεν θα τα καταφερνει οταν οι βραδυνες θα εχουν ολες κοκκινα ματια και θα σπαζεσαι ακομα και οταν εχεις τη ρυθμιση red eye reduction κτλ κτλ προτιμω να κρεμεται απο το λαιμο μου ενα εργαλειο DSLR

Ειχα χρονια compact δε λεω αλλα δεν επαρκουσε. Αγορασα την Nikon D90 εχοντας δουλεψει πολλες φορες και την D70 και την D80. Δεν την αλλαζω με τιποτα...

:devil:IMAG0001.jpg

Δημοσ.

Γεια χαρά.

Θα συμφωνήσω με αυτούς που τοποθετούνται σχετικά με το τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα. Η ανάλυση της φωτογραφίας, η φορητότητα, το video που θα τραβάει, η πιστότητα των χρωμάτων, η δυνατότητα προσθήκης φακών και άλλων αξεσουάρ, τα δώρα που θα την συνοδεύουν ή αν έχει ωραίο μπούστο η πωλήτρια;

Πριν 1 χρόνο αγόρασα την Canon G9 κοντά στα 350 ευρώ με ανάλυση 12,5 Mpixels. Τότε ήταν ίσως ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην κατηγορία των compact. Αγόρασα και τον extra zoom αντάπτορα και τραβούσα φωτογραφίες ακατάπαυστα. Κάποιες φορές ήθελα να ρυθμίσω εγώ την εστίαση αλλά (ενώ υπήρχε δυνατότητα ψηφιακής ρύθμισης) ποτέ δεν το είχα καταφέρει.

Πριν 3 μήνες είδα την προσφορά από το media mark που σου παρουσιάζει ο <b>thanos75x</b> και μια και υπήρχαν κάποια φράγκα στην άκρη είπα να το ψάξω. Υπόψη ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σχεδόν ότι φτηνότερο (όχι απαραίτητα χειρότερο) κυκλοφορεί στην κατηγορία των DSLR. Για να μην πολυλογώ την αγόρασα (από άλλο κατάστημα) και από τότε τραβάω αποκλειστικά με αυτήν. Έκανα αρκετά τεστ σύγκρισης μεταξύ τους και ως αποτέλεσμα έβγαινε, η χειρότερη DSLR (Nikon d40) να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από την καλύτερη compact (Canon G9).

Λόγω μεγέθους έχω πάντα μαζί μου στην μπαγκαζιέρα της μηχανής μου την Canon αλλά όταν θέλω να πάω κάπου και ξέρω ότι θα υπάρχει φωτογραφικό θέμα, παίρνω μαζί μου και το γομάρι την Nikon.

Κλείνω με τη επισύμανση της κοπέλας μου. Αυτή έχει μια τελειως απλή compact Sony. Πήγαμε το Πάσχα στην Ινδία-Νεπάλ και αρκετές φορές αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την γκουμούτσα (DSLR) για να βγάλει εμένα. Μετά από 10-15 λήψεις δεν ξανατράβηξε καμία με την δική της compact. Τώρα με ψήνει να της την χαρίσω μια και θέλω να πάρω κάτι καλύτερο πάλι σε DSLR.

Την Canon φυσικά θα την κρατήσω. Άλλο η μια και άλλο η άλλη...

Αν ενδιαφέρεσαι την πουλάω για 300 ευρόπουλα. Μαζί και ένας έξτρα φακός 70-300 της Tamron.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...