Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα ασύρματο ποντίκι για να το χρησιμοποιώ με το netbook μου αλλά με απασχολεί το θεμα της ακτινοβολίας. Τι τεχνολογία προτείνετε να προτιμίσω wireless ή bluetooth? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει.

Ευχαριστώ πολυ.

Δημοσ.

βασικα θα προτεινα να παρεις με καλωδιο. οχι για την ακτινοβολια αλλα γιατι ειναι σπαστικο να φορτιζεις συνεχεια τις μπαταριες. και στα ποντικια αδειαζουν πολυ γρηγορα.

παντως οτι και να προτιμησεις ειναι τελειως ακακο.

Δημοσ.

Από άποψη ισχύος τα bluetooth έχουν καθορισμένες τιμές στα 2.4 GHz ανάλογα με την κλάση τους.

[table]Κλάση|Μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύς σε mW (dbm) |Εμβέλεια σε μέτρα

1

|

100 mW (20 dBm)

|~100

2

|

2.5 mW (4 dBm)

|~10

3

|

1 mW (0 dBm)

|~1

[/table]

Τα περισσότερα bluetooth ποντίκια είναι class 2.

Και τα ασύρματα με άλλο πρωτόκολλο γύρω εκεί πρέπει να παίζουν. Λογικά δεν θα ξεπερνάνε τα 4~5 mWatt.

Δημοσ.

Να ξέρεις οτι τα ποντίκα "wireless" χρησιμοποιούν την συχνότητα RF για να επικοινωνούν με την βάση τους (και κατα συνέπεια με το pc) , το οποίο σημαίνει οτι χρησιμοποιούν ραδιοφωνικά σήματα (εντελως ακακο). Οσο για τα bluetooth , εκπέμπουν ακτινοβολία αλλα μέσα στα επιτρεπτά όρια (γι'αυτο και χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές εφαρμογές οπως κινητα , handsfree , κτλ)

Δική μου άποψη : και τα δυο δεν επηρεάζουν τον χρήστη. Πάρε όποιο νομίζεις.

Αν και οπως είπε και ο φίλος παραπάνω η καλυτερη λυση ειναι το καλωδιο γιατι ξεμένουν απο μπαταρίες , και φαντάσου να είναι 2 το βράδυ !!!

• Moderators
Δημοσ.

Αν και οπως είπε και ο φίλος παραπάνω η καλυτερη λυση ειναι το καλωδιο γιατι ξεμένουν απο μπαταρίες , και φαντάσου να είναι 2 το βράδυ !!!

Θα τον φαει η μαρμάγκα που κρυβοταν τοσο καιρο κατω απο το κρεβατι? :shock: :lol::lol:

Σοβαρα τωρα, τα wireless ποντικια στα 2,4Ghz ενδεχεται να επηρεαζονται απο αλλες συσκευες, οπως π.χ. ασυρματα τηλεφωνα, φουρνους μικροκυματων και... το κυριοτερο: το ασυρματο ρουτερ. Το λεω γιατι το εχω βιωσει.

Δημοσ.
Θα τον φαει η μαρμάγκα που κρυβοταν τοσο καιρο κατω απο το κρεβατι? :shock: :lol::lol:

Σοβαρα τωρα, τα wireless ποντικια στα 2,4Ghz ενδεχεται να επηρεαζονται απο αλλες συσκευες, οπως π.χ. ασυρματα τηλεφωνα, φουρνους μικροκυματων και... το κυριοτερο: το ασυρματο ρουτερ. Το λεω γιατι το εχω βιωσει.

καλο καλο :lol::lol::lol:

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Νομιζω οτι οι περισσοτεροι προτιμουμε τα infrared, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι συνειδητη επιλογη..

οι πιο πολλοι ζητουν απλα 'ασυρματο'.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...