Προς το περιεχόμενο

Quick ερώτηση για ISDN


vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηελόου δεαρ...

 

Ερώτηση: Αν έχω ISDN γραμμή αλλά PSTN σύνδεση στο internet, μπορώ να χρησιμοποιήσω το συμβατικό 56k modem μου ή πρέπει να χρησιμοποιήσω το netmod που δίνει ο ΟΤΕ? Θα δουλέψει και σε PSTN σύνδεση? Drivers που?

 

Ευχαριστώ

Βαγγέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Θα χρησιμοποιήσεις το 56Κ σε συνδυασμό με το netmod.

 

Περισσότερα >>>

 

1. http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=001444

 

2. http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=5&t=000635

 

ΥΓ: Παρακαλώ για την μεταφορά του topic στο σωστό forum <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ paredose...

 

Συγνώμη που δεν είδα ότι υπάρχει ολόκληρη ομάδα ISDN για να θέσω το θέμα μου. Παρακαλώ σε μεταφορά από κάποιον moderator.

 

Πίσω στο θέμα μας τώρα.

Η ερώτηση έγινε για τον εξής λόγο: Έχω ένα Omnibook με εσωτερικό modem 56k και γραμμή ISDN. Όταν προσπαθώ να συνδεθώ με τον παραδοσιακό τρόπο (αναλογική σύνδεση μέσω του netmod) το modem δεν βρίσκει τηλεφωνική γραμμή οπότε και απορρίπτει την προσπάθεια.

Όταν χρησιμοποιώ τον ίδιο υπολογιστή σε άλλο σπίτι με απλή ψηφιακή τηλεφωνική γραμμή όλα δουλεύουν ρολόι.

Μήπως υπάρχει καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορώ να το διορθώσω? Η σύνδεση γίνεται με ACN (απλή PSTN αν έχει καμιά σημασία).

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mpa den tha katafereis tipota. Kai egw eixa akribos to idio problhma. Kai ap' oti katalaba dhmioyrgeite me ta eswterika modem. Dhladh ean eixes exwteriko modem den tha eixes ayto to problhma kai tha eixes syndesei kanonika xwris kanena problhma. Opote koitaxe na breis ena exwteriko modem kalytera, ean bebaia den theleis na kaneis ISDN syndromh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by vagpap:

<strong>(...)

Όταν προσπαθώ να συνδεθώ με τον παραδοσιακό τρόπο (αναλογική σύνδεση μέσω του netmod) το modem δεν βρίσκει τηλεφωνική γραμμή οπότε και απορρίπτει την προσπάθεια.

(...)</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Για να καταλάβω καλύτερα: Έχεις το notebook σου. Συνδέεις το απλό τηλεφωνικό καλώδιο στο εσωτερικό σου modem από τη μία και στο netmod (στην αναλογική πόρτα RJ-11) από την άλλη; Και ο υπολογιστής λέει ότι δεν βρίσκει τηλεφωνική γραμμή; Αυτό συμβαίνει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ιδιότητες τις σύνδεσής σου μπορείς να επιλέξεις ποιό από τα μόντεμ που βλέπεις θα χρησιμοποιήσεις.. Τώρα για το netmod θα πρέπει να είναι συνδεμένο είτε σειριακά είτε με την usb . Αν συνδέσης το netmod με το καλώδιο τηλεφώνου τότε αντί για μόντεμ θα έχεις τηλέφωνο.

Κοίτα λοιπόν στις ιδιότητες τις σύνδεσης ποιό μόντεμ έχεις επιλεγμένο.. Εφόσον έχεις απλή σύνδεση τότε θα πρέπει να συνδέσης το netmod με το αναλογικό μόντεμ με τηλεφωνικό καλώδιο και να χρησιμοποιήσεις το απλό για την σύνδεσή σου.... Μήν προσπαθείς να χρησιμοπειήσης το netmod για την συνδεσή σου... <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/grin.gif" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ όλους

 

Απαντήσεις τώρα:

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Για να καταλάβω καλύτερα: Έχεις το notebook σου. Συνδέεις το απλό τηλεφωνικό καλώδιο στο εσωτερικό σου modem από τη μία και στο netmod (στην αναλογική πόρτα RJ-11) από την άλλη; Και ο υπολογιστής λέει ότι δεν βρίσκει τηλεφωνική γραμμή; Αυτό συμβαίνει; </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Αυτό ακριβώς...

 

Δεν έχω εγκαταστήσει drivers για το netmod οπότε δεν έχω επιλογή ποιο modem να λειτουργεί.

 

Μάλλον βρίσκομαι στην κατάσταση που περιγράφει ο chvet!

 

Όσο για το Wait for dial tone έχω δοκιμάσει και ενεργοποιημένο αλλά και απενεργοποιημένο... Τίποτα.

 

I shall keep looking.....

Βαγγέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

prota apo ola kane to e3eis.kane egatastasi twn drivers tou modem apo tin arxi (unintall to modem kai 3ana install)

 

meta des an kanei query to modem sou.

 

An to modem sou den kanei query kati den paei kala me tous drivers

 

an kanei query to modem sou to epomeno pou exeis na kaneis ine na valei to modem na kalesi to kinito sou. (anti gia to noumero tou ISP sou vale ton ari8mo tou kinitou sou)

 

an den kalesi kita tin kalodiosi apo to modem sto netmod.

 

an kalesi dokimase na sinde8eis.

 

An sinde8eis telos kalo ola kala

an den sinde8eis kita gia kapio update i kapio bug sto firmware tou netmod (http://netmod.intracom.gr) kai prospa8ise na vgaleis kapia akri apo eki

 

afta apo mena

 

enimeronemas an 8eleis gia to ti meli gennes8e

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file mou to netmod exei 2 psdn thires RJ-11 gia analogika tilefona opos sou eipe kai o paredose sindeeis tin mia akri tou kalodiou sto netmod kai tin ali sto modem56k pou exeis kai einai san na na exeis psdn grami diladi kaneis oti ekanes kai prin valeis isdn

prosoxi ta poio panw post einai apolitos sosta alla dokimase na deis h thira tou netmod pou sindeeis to modem56k litourgei me tis aples siskeues tilefonou? an nai tote to netmod sou einai ok

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το netmod αφού προσπαθείς να συνδεθεις με PSTN δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στο PC (με USB ή με COM), δεν χρειάζεται να είναι καν στην πρίζα.

 

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις το LINE του modem του Omnibook με την RJ-11 του netmod και τέλιωσες! (το wait for dial tone να είναι απενεργοποιημένο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις... Απλά καλό θα είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα...

Αναφέρω από την αρχή ότι έχω συνδέσει το modem μου στην αναλογική έξοδο του netmod. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνει τηλέφωνο (δεν έχω δοκιμάσει να πάρω το κινητό μου, θα δοκιμάσω ΣΚ που είμαι εξόδου). Κατά τ'άλλα μόλις το συνδέω σε άλλο σπίτι σε κανονική ψηφιακή γραμμή δουλεύει μια χαρά. Όταν επίσης συνδέω τηλεφωνική συσκευή στη θέση του modem (με το ίδιο καλώδιο πάντα) επίσης η συσκευή δουλεύει κανονικά (στην αναλογική έξοδο του netmod).

To netmod δεν το έχω συνδέσει καθόλου με τον υπολογιστή (πέρα από τη σύνδεση με το modem) οπότε δεν έχει να κάνει με drivers για το netmod.

Το modem στα διαγνωστικά απαντά κανονικά.

 

Αυτά προς το παρόν

I 'll keep walking

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...