Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασιες i7.

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω την Gigabyte UD-5 και τον I7.

Τον κλοκαρα στα 3.6 και το EasyTune μου δειχνε θερμοκρασια 65 βαθμους στο full,

ενω το reatemp μου τον παει στους 80.

Τι να κανω και ποιο ειναι πιο σιγουρο?

Δημοσ.

Screenshot με cpu-z για να δούμε τάσεις κλπ. και μας λες με τι τον ψύχεις.

Επίσης με ποιο πρόγραμμα τον στρέσσαρες και είδες αυτές τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

εχω την τρου μπλακ με 1 ενεμηστηρα πανω, εχω παραγγειλει και θα εχω 2 συντομα. Τον στρεσαρα με το πραιμ95 και δουλευε στο 100/.

Φωτο πως τις ανεβαζω εδω , για να σας δειξω και τασεις;

Δημοσ.

ανοιγεις cpuz,κατι που ελεγχεις τις θρμοκρασιες,prime κανα 10λεπτο να φουλαρει τραβας ενα print screen και το ανεβαζεις σε καποιο site πχ image shack ή το κανεις επισυναψη:-)

Δημοσ.

Ανεβαίνει γρήγορα η θερμοκρασία; Δηλαδή με το που τρέχεις το prime μήπως σε μερικά λιγοστά δευτερόλεπτα έχει "ποιάσει" 10-15C πάνω από την idle ; Αν ναι, πιθανώς να μην έχει πατήσει καλά η ψύκτρα στον επεξεργαστή. Όπως και να έχει, δοκίμασε να βγάλεις την ψύκτρα, καθαρισμός απο την πάστα, ξανά βάλε πάστα και κούμπωσε πάλι την ψύκτρα.

Δημοσ.

Ποια εκδοση βιος εχεις;Η F3 F4 F5 ειχε καποιες ανωμαλιες με et6 ,στα vista.

Αν δεν εχεις την τελευταια εκδοση του ET6 πηγαινε στην ιστοσελιδα της gigabyte και κατεβασε το.

Αν θελεις να αλλαξεις και βιος εδω Αλλα πριν αλλαξεις ξεκινα απο εδω για να ψαξεις να βρεις ποιο ειναι το καλυτερο και με τα λιγοτερα προβληματα για την X58-UD5.Αν δεν εισαι σιγουρος πως να αλλαξεις βιος ,μην το κανεις.

Κανε αυτο που λεει ο babbar και την ψυκτρα να την βιδωνεις ισοποσα και διαγωνιος, οχι κυκλικα.

Η θερμοκρασια που σου δειχνει το ΕΤ6 ειναι το Τcase (δηλ στο καπακι του επεξεργαστη) και ειναι αυτη που φαινεται και μεσα στο βιος.Το ρεαλ τεμπ σου δειχνει θερμοκρασια πυρηνων.

Στο cpu-z εχεις σε αδρανεια 1,376 και σε στρες 1,360 ,συνεπως μεσα στο βιος λογικα θα πρεπει να εχεις δωσει 1,4+ που για τα 3,6 GHz ειναι αρκετα.

Εφτασες σε σε αυτο το νουμερο ανεβαζοντας σταδιακα το vcore αναλογα με το bclk στα 180MHz ;

Δημοσ.

Παιδια η θερμοκρασια ανεβαινει αμεσως μολις τον στρεσσαρω.

Δεν ξερω ποια bios εχω αλλα το θεωρω λιγο ριξοκινδυνο να τα αλλαξω και δεν το εχω ξανακανει ποτε.

Τι θες να πεις anarxos0 για το bclk?

Το Easy Tune κατεβασα την τελευταια εκδοση και τα αποτελεσματα ειναι το ιδιο.

Δημοσ.

Για να μην κανει παρατηρηση ο ThReSh, οτι ανοιγουμε ολη την ωρα καινουργια topic για το ιδιο θεμα,

ανεβασε ξανα της δυο φωτο εδω και κοιτα στο cpu-z στο φακελο Mainboard - BIOS -Version γραφει την εκδοση του βιος που εχεις και να δουμε τι λυση μπορουμε να βρουμε στο προβλημα σου.

Δημοσ.

κανονικες θερμοκρασιες ειναι ρε παιδια.. εδω με νερο καστομ με τριπλο ψυγειο και φτανω 70+ στο 100%

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή δε βρίσκω κάποιο review με την Xigmatek Achilles S1284C, εγκατεστημένη σε i7 920, την οποία έχω τοποθετήσει περίπου ένα μήνα στο PC ποστάρω εδώ για να ακούσω καμία γνώμη για το αν είναι καλές οι θερμοκρασίες.

Το σύστημά μου:

- Case: Chieftec Full Tower

- Μητρική: ASUS P6T Deluxe

- Επεξεργαστής: Intel i7 920 (όλα στο Auto, μη υπερχρονισμένος)

- Θερμοαγώγιμη πάστα: Arctic Silver 5

- Ψύκτρα: Xigmatek Achilles S1284C (με το δικό της ανεμιστήρα σε διάταξη push).

- 12 cm fan στο πίσω μέρος του case

Θερμοκρασία δωματίου: 28 °C

a. Σε idle (η συχνότητα του 920 παίζει μεταξύ 1600 και 28000 MHz και η Vcore από 1,05 έως 1,3 V λόγω SpeedStep):

idle.png

b. Με δύο clients του Folding @ Home σε λειτουργία (έναν CPU και έναν GPU) μετά από πολύ ώρα λειτουργίας η κατάσταση έχει ως εξής:

92900960.png

c. Τέλος με prime95 64-bit και 8 threads κάνοντας το test "In-place large FFTs (maximum heat, power consumption, some RAM tested)" μετά από 5 λεπτά λειτουργίας η κατάσταση του συστήματος έχει ως εξής:

prime95.png

Επαναλαμβάνω πως ο επεξεργαστής δεν είναι υπερχρονισμένος! Όλες οι ρυθμίσεις στο BIOS σχετικά με συχνότητες και τάσεις είναι στο AUTO.

Περιμένω τις απόψεις σας.

Δημοσ.
Επειδή δε βρίσκω κάποιο review με την Xigmatek Achilles S1284C, εγκατεστημένη σε i7 920, την οποία έχω τοποθετήσει περίπου ένα μήνα στο PC ποστάρω εδώ για να ακούσω καμία γνώμη για το αν είναι καλές οι θερμοκρασίες.

Αν δεν βαριέσαιξαναβάλτα εδώ, ωστε οτι εχει σχέση με ι7 να ειναι μαζεμένα για να γίνονται και συγκρίσεις.

Δημοσ.
Αν δεν βαριέσαιξαναβάλτα εδώ, ωστε οτι εχει σχέση με ι7 να ειναι μαζεμένα για να γίνονται και συγκρίσεις.

Τι να βαριέμαι; Ένα copy - paste είναι. Θα το περάσω και στο άλλο thread...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...