PCharon Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Ρε παιδες μπορεις να ξερεις ποτε θα ερθει στο σπιτι σου.. Ρε παιδί, ξαναδιάβασε λίγο τα παραπάνω. Εκτός από έναν συμφορουμίτη που αναφέρθηκε έτσι, δεν είπαμε για το ποιά μέρα θα έρθει αλλά για το ποιά ώρα θα έρθει. Δε μπορείς να κάτσεις να φυλάς καραούλι όλη μέρα μέχρι να έρθει ο courier, αυτό λέμε. Έχουν κι άλλες δουλειές μερικοί. Υ.Γ. Πρόσφατα κάτι που ήταν να μου έρθει, μου έκλεισαν και ραντεβού κιόλας (!) και καλά να επιλέξω αν θέλω να μου έρθει τις τάδε ώρες το πρωί ή τις τάδε ώρες το απόγευμα (και σκεφτόμουνα μπράβο, πολύ οργάνωση). Τελικά ξέρεις τί έγινε? Περιμένα σα μλκς όλη την ημέρα και ήρθαν στις 16:00. Μια χαρά μεροκάμματο έβγαλα από τις 09:00 το πρωί που είχα κλειστεί στο σπίτι (να λείπει το 20ευρω της διαφοράς, το βύσσινο, το κερασάκι κτλ, κτλ). Για όσα μπορώ πάω ένα απογευματάκι και τα παίρνω από τα μαγαζιά με τα χεράκια μου και τελειώνει η υπόθεση. Αλλά δυστυχώς έτσι που πάει η μόδα, θα αναγκαζόμαστε να περιμένουμε τον courier.
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Παιδια ασχετο, αλλα απο εξωτερικο πως κοβεις τιμολογιο οταν αγορασεις απο καποιο ηλεκτρονικο καταστημα? Θέλω να αγορασω κατι απο αγγλια. Τους το ζητας πριν κανεις την αγορα? Invoice δεν λεγεται?
o_magazatoras Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Παιδια ασχετο, αλλα απο εξωτερικο πως κοβεις τιμολογιο οταν αγορασεις απο καποιο ηλεκτρονικο καταστημα? Θέλω να αγορασω κατι απο αγγλια. Τους το ζητας πριν κανεις την αγορα? Invoice δεν λεγεται? Αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση,πρέπει να τροποποιήσεις το καταστατικό σου στην εφορία ούτως ώστε να περιλαμβάβει ενδοκοινοτικές δοσοληψίες.Τζάμπα είναι και γίνεται σε δυό λεπτά. Όμως:.Μετά απ' αυτή σου τη πράξη πρέπει να αποδίδεις ΦΠΑ κάθε μήνα,ανεξάρτητα αν είναι πιστωτικό/χρεωστικό/μηδενικό. Κάθε μήνα,σκέψου το...
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση,πρέπει να τροποποιήσεις το καταστατικό σου στην εφορία ούτως ώστε να περιλαμβάβει ενδοκοινοτικές δοσοληψίες.Τζάμπα είναι και γίνεται σε δυό λεπτά. Όμως:.Μετά απ' αυτή σου τη πράξη πρέπει να αποδίδεις ΦΠΑ κάθε μήνα,ανεξάρτητα αν είναι πιστωτικό/χρεωστικό/μηδενικό. Κάθε μήνα,σκέψου το... Αυτο που περιγραφεις αναφερεται σε περιπτωσεις τιμολιγιυ για αγορες εκτος Ελλαδας? Και γιατι χρειαζεται να φορολογικη ενημερωτητα καθε μηνα?
o_magazatoras Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δεν μίλησα για φορολογική ενημερότητα,για σύνταξη εντύπου απόδοσης ΦΠΑ μιλάω. btw,έχεις έναρξη δραστηριοτήτων στην εφορία;Είσαι επαγγελματίας δηλαδή;Σου χρειάζονται αυτές οι πληροφορίες ή ενδιαφέρεσαι εγκυκλοπαιδικά;
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Α)Αύριο πάω να κάνω εναρξη στην εφορια. Ειμαι νεος επαγγελματιας και δεν γνωριζω ακομα απο αυτα. Απλως θελω να αγορασω καποια κομματια για να συνθεσω υπολογιστη, και τον επεξεργαστη θελω να τον παρω απο Αγγλια, και αναρωτιεμαι αν αξιζει να κοψω τιμολογιο. Β)Παρεπιπτωντος, το τιμολογιο κοβεται οταν στειλεις την παραγγελια η οταν την παραλαμβανεις? Επειδη θελω να παραγγειλω τα υπολοιπα κομματια απο το Πλαισιο αλλα αυριο θα κανω την εναρξη. Αν ομως μου κοψουν το τιμολογιο κατα την παραλαβη, δηλαδη την επομενη εβδομαδα, τοτε δεν παιζει προβλημα γιατι μεχρι τοτε θα εχω ολα τα απαραιτητα στοιχεια που θα χρειαζονται.
o_magazatoras Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Η άποψή μου είναι να δραστηριοποιηθείς εντός Ελλάδας πρώτα κι αν δεις ότι έχει ψωμί το νταραβέρι με όξω,τότε προχωράς στην διαφοροποίηση. Πολύ μανούρα ο μηνιαίος απολογισμός,η χαρά του λογιστή. Α,πήγαινε πρώτα σε μαθήματα γιόγκα ή τραβήξου με κανα σκεύασμα Sumenta για κανα τρίμηνο,γιατί στην αρχή θα δεις το χριστό φαντάρο.Άγχος γαρ. Καλή δύναμη.
Jojos170304 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Τους δηλώνεις ότι θέλεις invoice κ δεν σου χρεώνουν το ΦΠΑ. Η απόδοση του ΦΠΑ γίνεται κανονικά στα χρονικά διαστήματα που ίσχυε τουλάχιστον για εμάς τους μηχανικούς. Υ.Γ.: Τα ως άνωθεν για παραγγελίες από το εξωτερικό εντός ευρωπαϊκής ένωσης. Για παραγγελίες εντός της χώρας όταν κάνεις την παραγγελία πρέπει να δηλώσεις τα φορολογικά σου στοιχεία (όνομα εταιρείας, ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση έδρας), πληρώνεις κανονικά το ΦΠΑ που αφαιρείται από το αποδιδόμενο από εσένα στα τακτά χρονικά διαστήματα.
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Τους δηλώνεις ότι θέλεις invoice κ δεν σου χρεώνουν το ΦΠΑ. Η απόδοση του ΦΠΑ γίνεται κανονικά στα χρονικά διαστήματα που ίσχυε τουλάχιστον για εμάς τους μηχανικούς. Το παραπανω γινεται οταν κανεις τον μηνιαιο απολογισμο? Και απο κει και περα ζητωντας το invoice τι αλλα στοιχεια δινεις?\ Παντως αν ειναι μπελας δεν σκοπευω να το κανω. Προς το παρον μονο ενα προιον θελω να φερω απο εξω, απλως ειπα μπας και γλιτωνα καναν φορο.
vocals_ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Ρε παιδί, ξαναδιάβασε λίγο τα παραπάνω. Εκτός από έναν συμφορουμίτη που αναφέρθηκε έτσι, δεν είπαμε για το ποιά μέρα θα έρθει αλλά για το ποιά ώρα θα έρθει. Δε μπορείς να κάτσεις να φυλάς καραούλι όλη μέρα μέχρι να έρθει ο courier, αυτό λέμε. Έχουν κι άλλες δουλειές μερικοί. Δικιο εχεις σορρυτουλαχιστον εχουμε κανει καποια βηματα.. ξερουμε ποια μερα θα ρθει!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.