Kosmostr Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Ένας λόγος που πληρώνουν λιγότερα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχουνε βιτρίνα η οποία φορολογείτε. Φορολογήσε δηλαδή για ότι φαίνετε στο μαγαζί σου εσωτερικές και εξωτερικές βιτρίνες. Το κόστος μεταφοράς το χρεώνεσαι εσύ οπότε δεν του απασχολεί ακόμα και στις περιπτώσεις όπου στο παρέχει δωρεάν είναι κόστος που προκύπτει μετά από πώληση. Είναι δηλαδή σαν να έχει έναν πωλητή που πληρώνετε μόνο με bonus.
adi32 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Αν δεις καθε eshop εχει 6-7 υπαλληλους ενω καθε Πλαισιο 50 Το Πλαισιο προσπαθει να περιορισει τους επισκεπτες στα καταστηματα αρα και το προσωπικο Το Eshop ανοιξε τα μαγαζια για τους αμετανοητους που πηγαιναν Πλαισιο να ψωνισουν
nickolas Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δεν γίνεται να επιλέξεις ένα ρούχο από μερικές φωτογραφίες ή ακόμα κι από μια 3D προεπισκόπηση. Πρέπει να το αγγίξεις να δεις αν είναι καλό το ύφασμα, αν στρώνει καλά στο σώμα σου, αν το νούμερο είναι σωστό κτλ κτλ.Τα μόνα σε αυτό το είδος που δείχνουν να δουλεύουν μέσω ιντερνετ, είναι τα παπούτσια, τα καπέλα και τα t-shirts. Διαφωνώ ...καθέτως και οριζοντίως! Το μόνο που πραγματικά δεν μπορείς να αγοράσεις μέσω Internet είναι τα παπούτσια! Ανάλογα με το σχέδιο μπορεί να ποικίλει και το νούμερό σου ακόμη και στην ίδια μάρκα. Αντίθετα παντελόνι συχνά μπορείς αν ξέρεις τις διαστάσεις σου, μπλούζες επίσης αν και λίγο πιο δύσκολα. Τέλος υπάρχουν και τα κάθε λογής εσώρουχα/κάλτσες/μπυζάμες που αν θέλεις καλή ποιότητα κοστίζουν αρκετά! Το Ελληνικό eshop αν το Amazon κάτι το έχει στο 1/3 της τιμής (και μάλιστα με δωρεάν μεταφορά εντός ΗΠΑ) θα μπορεί να το φέρει εδώ κοντά στο 1/2 της τιμής "καραβιάζοντάς το" με μια μεγάλη παραγγελία και εκμηδενίζοντας το κόστος μεταφοράς στην Ελλάδα. τσίπης mode on: άλλωστε πάντα μπορεί κανείς να δοκιμάσει κάτι στο κατάστημα και να το παραγγείλει από το Internet. Μέχρι 20-30% παραπάνω είμαι διατεθειμένος να δώσω σε κατάστημα για την ευκολία που μου παρέχει... το να δίνεις όμως τα τριπλάσια είναι κοροιδία!
therock Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Το καταστημα για μενα παντως δεν ειναι για τις δοκιμες, αλλα ειναι οταν κατι το θελω εδω και τωρα. Και ειδικα στις ηλεκτρονικες αγορες το εδω και τωρα σε σχεση με το απροσδιοριστο των 3-4 ημερων (ισως και περισσοτερο αν δεν υπαρχει στοκ γιατι παρειγειλες κατι εξαντλημενο) ειναι παντοτε και ανεξαιρετως προτιμοτερο. Ασε την ολη αναστασταση του να στο φερνουν σπιτι. Μπορει να ακουγεται βολικο, οτι και καλα εισαι πασας και τα εχεις ολα στα ποδια σου, αλλα η παραδοση στο σπιτι μονο αυτο δεν ειναι. Γιατι περα απο το να περιμενεις 3-4 μερες, δεν ξερεις και τι ωρα θα στο φερουν την μερα παραλαβης και δεσμευεσαι να κατσεις στο σπιτι. Απο το εσοπ οποτε μεπαιρνουν μου λενε, η παραγγελια σας θα ερθει απο της 12-4. Και αν δεν εχω ανθρωπο να ειναι στο σπιτι να το παραλαβει πρεπει να χαραμισω ολη την μερα να κατσω να το περιμενω. Στο εσοπ τουλαχιστον σου εχουν επιλογη να το παραλαβεις και απο το καταστημα. Στο πλαισιο αμα κανεις αγορα μεσω ιντερνετ αλλα την παραλαβεις απο το καταστημα πληρωνεις τιμη καταστηματος! Για δικαιολογηστε καποιος αυτο. Αφου ολη η διαδικασια αγοροπωλησιας εχει γινει στο ιντερνετ γιατι να πληρωσεις τιμη καταστηματος για να τα παραλαβεις απο κει? Επειδη θα απασχολησεις εναν υπαλληλο απο ολο το προσωπικο που θα σου πει, "Χαιρεται κυριε therock, οριστε η παραγγελια σας".
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 [...] Στο πλαισιο αμα κανεις αγορα μεσω ιντερνετ αλλα την παραλαβεις απο το καταστημα πληρωνεις τιμη καταστηματος! Για δικαιολογηστε καποιος αυτο. Αφου ολη η διαδικασια αγοροπωλησιας εχει γινει στο ιντερνετ γιατι να πληρωσεις τιμη καταστηματος για να τα παραλαβεις απο κει? Επειδη θα απασχολησεις εναν υπαλληλο απο ολο το προσωπικο που θα σου πει, "Χαιρεται κυριε therock, οριστε η παραγγελια σας". Καλά κάνουν. Αναφέρεται καθαρότατα ότι η web προσφορά ισχύει μόνο για αποστολή στο σπίτι. Όπως πολύ σωστά έγραψε ο adi32 παραπάνω, το Πλαίσιο προσπαθεί να μειώσει την κίνηση στα κατστήματα και να βάλει τον καταναλωτή στη λογική του internet shopping (κάτι που πρωτοξεκίνησε στην Ελλάδα το shop21.gr, το οποίο δεν έχει φυσική παρουσία). Αντίθετα, το e-shop, θέλοντας να αποσπάσει πελατεία από τους πελάτες που γουστάρουν να πάνε επί τόπου σε κάποιο κατάστημα να δουν τι αγοράζουν, προώθησε και προωθεί την φυσική παρουσία του πελάτη, ανοίγοντας e-shop points και δεχόμενο παραλαβή από το κατάστημα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Στο πλαισιο αμα κανεις αγορα μεσω ιντερνετ αλλα την παραλαβεις απο το καταστημα πληρωνεις τιμη καταστηματος! Αυτο κι εγω δεν το καταλαβα ποτε !!!! Και αν στο φερουν σπιτι και ειναι μικρης αξιας με τα μεταφορικα μπορει να βγει και πιο ακριβο. Επιπλεον ειχα παει πριν ενα μηνα και εσκασα 1400 ευρω για βιντεοκαμερα Sony HD , θηκη , μπαταρια extra , καλωδιο HDMI και Pinnacle studio. Ειμαι και πελατης και με ξερουν σχεδον ολοι. Πηγα στον υπευθυνο του καταστηματος και ζητησα να παρω την καμερα σε τιμη internet (90 ευρω πιο φτηνα) και μου ειπε οτι τους το απαγορευουν αυστηρα. Το μονο που μπορεσε να μου κανει ηταν δωρο το κλαωδιο HDMI που εκανε 25 ευρω και εκπτωση 20 ευρω στην τιμη της καμερας για να "μοιραστουμε" την διαφορα των 90 ευρω.
PCharon Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ασε την ολη αναστασταση του να στο φερνουν σπιτι. Μπορει να ακουγεται βολικο, οτι και καλα εισαι πασας και τα εχεις ολα στα ποδια σου, αλλα η παραδοση στο σπιτι μονο αυτο δεν ειναι. δεν ξερεις και τι ωρα θα στο φερουν την μερα παραλαβης και δεσμευεσαι να κατσεις στο σπιτι Ακριβώς έτσι είναι. Υποτίθεται πως θα έχανες χρόνο αν έκανες μία ώρα (επιλογής σου) να πας και να έρθεις στο κατάστημα, αλλά με την παράδοση, χάνεις ουσιαστικά μισή εως μία ημέρα ολόκληρη περιμένοντας. Προσωπικά αν πρόκειται τη διαφορά χρημάτων να τη βγάλω σε μεροκάματο, προτιμώ να την πληρώσω στο κατάστημα και να μου μείνει και μία ημέρα ελεύθερη.
Antys Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Η πώληση μέσω ιντερνετ τους συμφέρει γιατι δεν κρατανε στοκ. Κάνεις παραγγελία εσύ, αυτοί κάνουν στην εταιρεία και είναι κομπλέ. Το να έχεις ολα τα πραγματα στην αποθήκη σου κοστίζει λεφτα που τα έχεις στο ράφι και κάθονται. Αντε να έχουν 2-3 κομματια απο καθε ειδος στην αποθηκη τους τιποτα περισσοτερο. Χαμηλωνοντας την τιμη online σε αναγκαζουν τα ψωνιζεις και εσυ ετσι. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:38 ---------- Αυτο κι εγω δεν το καταλαβα ποτε !!!! Και αν στο φερουν σπιτι και ειναι μικρης αξιας με τα μεταφορικα μπορει να βγει και πιο ακριβο. Επιπλεον ειχα παει πριν ενα μηνα και εσκασα 1400 ευρω για βιντεοκαμερα Sony HD , θηκη , μπαταρια extra , καλωδιο HDMI και Pinnacle studio. Ειμαι και πελατης και με ξερουν σχεδον ολοι. Πηγα στον υπευθυνο του καταστηματος και ζητησα να παρω την καμερα σε τιμη internet (90 ευρω πιο φτηνα) και μου ειπε οτι τους το απαγορευουν αυστηρα. Το μονο που μπορεσε να μου κανει ηταν δωρο το κλαωδιο HDMI που εκανε 25 ευρω και εκπτωση 20 ευρω στην τιμη της καμερας για να "μοιραστουμε" την διαφορα των 90 ευρω. Αυτο το κακο εχουν οι απρόσωπες αλυσίδες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 βέβαια οι απρόσωπες αλυσίδες συνήθως έχουν καλύτερο service...
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Η πώληση μέσω ιντερνετ τους συμφέρει γιατι δεν κρατανε στοκ.Κάνεις παραγγελία εσύ, αυτοί κάνουν στην εταιρεία και είναι κομπλέ. Το να έχεις ολα τα πραγματα στην αποθήκη σου κοστίζει λεφτα που τα έχεις στο ράφι και κάθονται. Αντε να έχουν 2-3 κομματια απο καθε ειδος στην αποθηκη τους τιποτα περισσοτερο. Χαμηλωνοντας την τιμη online σε αναγκαζουν τα ψωνιζεις και εσυ ετσι. Το θεμα ειναι αν και κατα ποσο τελικα πραγματικα συμφερει μια αγορα on line αν σκεφτουμε τυχον μεταφορικα και ωρες αναμονης στον καθορισμενο χωρο παραδοσης. Εκτος και μπορουμε να παραλαβουμε σε χωρο εργασιας και ειμαστε ετσι κι αλοιως εκει για αρκετες ωρες.
_DiMoN_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας κάνει εντύπωση, σε μια εταιρία courier η παράδοση εντός πόλης της κοστίζει κάπου κάτω από 2€, όταν το plaisio και το eshop έχουν ένα δίκτυο διανομής με ένα Χ κόστος, όσο προσθέτουν παραγγελίες το κόστος ανά διανομή μειώνεται.
therock Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας κάνει εντύπωση, σε μια εταιρία courier η παράδοση εντός πόλης της κοστίζει κάπου κάτω από 2€, όταν το plaisio και το eshop έχουν ένα δίκτυο διανομής με ένα Χ κόστος, όσο προσθέτουν παραγγελίες το κόστος ανά διανομή μειώνεται. Ναι αλλά σε σημείο που να πληρώνουν 2Ε ανα παραγγελία? Εγω πιστευα θα χρεωνονται τουλαχιστον 10 για καθε αποστολη κατ'οικον.
_DiMoN_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ναι αλλά σε σημείο που να πληρώνουν 2Ε ανα παραγγελία? Εγω πιστευα θα χρεωνονται τουλαχιστον 10 για καθε αποστολη κατ'οικον. Όχι τόσο πολύ, οι εταιρίες courier έχουν κόστος τόσο χαμηλό, γιατί να μην πετύχει και το eshop ένα τέτοιο κόστος.
shadowfax-1- Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ακριβώς έτσι είναι. Υποτίθεται πως θα έχανες χρόνο αν έκανες μία ώρα (επιλογής σου) να πας και να έρθεις στο κατάστημα, αλλά με την παράδοση, χάνεις ουσιαστικά μισή εως μία ημέρα ολόκληρη περιμένοντας. Προσωπικά αν πρόκειται τη διαφορά χρημάτων να τη βγάλω σε μεροκάματο, προτιμώ να την πληρώσω στο κατάστημα και να μου μείνει και μία ημέρα ελεύθερη. Χωρις να θελω να κανω διαφημηση(αν και ετσι μαλλον θα ακουστει) Τηλεφωνο και ρωτας ποτε θα ερθει ο Κουριερ Πας και εχει ιδιες τιμες ειτε απο ιντερνετ ειτε στο μαγαζι Και εχει καλες τιμες priveshop.gr Eιδα σχολια στο σκρουτζ ειδα και το καταστηματακι.Τζιτζι φενεται(μπορει να ειμαι και τραγικος και να κανω λαθος)
vocals_ Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Ρε παιδες μπορεις να ξερεις ποτε θα ερθει στο σπιτι σου.. ΠΛΑΙΣΙΟ ''Σε 24 ώρες από την στιγμή της παραγγελίας σας, αν αυτή καταχωρηθεί πριν από τις 15:00 το μεσημέρι, τα προϊόντα θα παραδοθούν στον χώρο σας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ή σε μεταφορική για εσάς εάν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.