Προς το περιεχόμενο

site κατα δημοσιογραφων


kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Το site Indymedia δεν αποτελείται από αναρχικούς. Εκεί γράφει όποιος θέλει για τα σύγχρονα (και όχι μόνο) κοινωνικά δρώμενα. Είναι ένα διεθνές δίκτυο εναλλακτικής πληροφόρησης με πάνω από 70 τοπικούς 'σταθμούς'.

 

<img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by paredwse:

<strong>Το site Indymedia δεν αποτελείται από αναρχικούς. Εκεί γράφει όποιος θέλει για τα σύγχρονα (και όχι μόνο) κοινωνικά δρώμενα. Είναι ένα διεθνές δίκτυο εναλλακτικής πληροφόρησης με πάνω από 70 τοπικούς 'σταθμούς'.

 

<img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" /> </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Σωστός. Οι έννοιες "αναρχικοί", "τρομοκράτες" κ.τ.λ. χρησιμοποιούνται από την εκάστοτε εξουσία με όποιον τρόπο αυτή νομίζει καλύτερο. Όποιος δεν πάει την Αμερική είναι τρομοκράτης, όποιος δεν πάει αυτό το μπάχαλο που λέγεται ελληνική κυβέρνηση είναι αναρχικός, και πάει λέγοντας. Αναρχικοί είναι αυτοί που δε θέλουν καν την ύπαρξη εξουσίας. Δεν είναι πολλοί αυτοί (αν και υπάρχουν φυσικά). Ο περισσότεροι κατανοούν την ανάγκη ύπαρξης κεντρικής εξουσίας αλλά σε πολύ καλύτερη μορφή από τη σημερινή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως για το indymedia στη θεσσαλονίκη,γράφουν αν όχι αποκλειστικά, κυρίως αναρχικοί..

 

@yannis27gr

Το αναρχικός δεν είναι "βρισιά" ή αν προτιμάς όρος προς αποδοκιμασία, όπως αφήνεις να εννοηθεί.

(παραλληρισμός με τρομοκράτες).Η αναρχία είναι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα με δομές και οργάνωση και όχι απλώς κάποιοι τύποι, που δε θέλουν την ύπαρξη εξουσίας, όπως απλουστευμένα αναφέρεις.

Αυτά τα λέω, απλώς και μόνο επειδή αν και αναφέρεις το πρόσχημα του κράτους να βαφτίσει κάποιους αναρχικούς και τρομοκράτες, χρησιμοποιείς το ίδιο "όχημα" του κράτους, που με απλουστευμένες και τις περισσότερες φορές λανθασμάνες ταμπέλες προσπαθεί να εξοστρακίσει τους αναρχικούς και να τους τοποθετήσει στη σφαίρα του απολίτιστου-ανοργάνωτου-θέλω-να-καταστρέφω-καννίβαλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by cinefreak66:

<strong>@yannis27gr

Το αναρχικός δεν είναι "βρισιά" ή αν προτιμάς όρος προς αποδοκιμασία, όπως αφήνεις να εννοηθεί.

(παραλληρισμός με τρομοκράτες).Η αναρχία είναι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα με δομές και οργάνωση και όχι απλώς κάποιοι τύποι, που δε θέλουν την ύπαρξη εξουσίας, όπως απλουστευμένα αναφέρεις.

Αυτά τα λέω, απλώς και μόνο επειδή αν και αναφέρεις το πρόσχημα του κράτους να βαφτίσει κάποιους αναρχικούς και τρομοκράτες, χρησιμοποιείς το ίδιο "όχημα" του κράτους, που με απλουστευμένες και τις περισσότερες φορές λανθασμάνες ταμπέλες προσπαθεί να εξοστρακίσει τους αναρχικούς και να τους τοποθετήσει στη σφαίρα του απολίτιστου-ανοργάνωτου-θέλω-να-καταστρέφω-καννίβαλου.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Φίλε μου, ξέρω πολύ καλά τι είναι οι αναρχικοί, αλλά δε μπορούσα να το αναπτύξω σε ένα απλό ποστ!! Dont worry, δε χρησιμοποιώ το ίδιο όχημα του κράτους κι όποιος με παρεξηγεί είναι δικό του θέμα. Εγώ έγραψα: Αναρχικοί είναι αυτοί που δε θέλουν την ύπαρξη εξουσίας. Ψέμματα είναι; Μάλλον όχι. Απλοϊκό; Ίσως, όσο απλοϊκή είναι η έκφραση "Χριστιανοί είναι αυτοί που πιστευουν στο Χριστό". Ασφαλώς και χρειάζονται ανάλυση οι προτάσεις αλλά δε λένε ψέμματα, αυτή είναι η ουσία! Αν ήθελες ανάλυση ας μου το ζητούσες. Αν ήθελες να το αναλύσεις εσύ για αν μην μπερδευτούν κάποιοι που δε γνωρίζουν, ας το έκανες. Αλλά όχι πως χρησιμοποιώ το όχημα του κράτους!!! Μη λέμε ότι θέλουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Αν ήθελες ανάλυση ας μου το ζητούσες. Αν ήθελες να το αναλύσεις εσύ για αν μην μπερδευτούν κάποιοι που δε γνωρίζουν, ας το έκανες. Αλλά όχι πως χρησιμοποιώ το όχημα του κράτους!!! Μη λέμε ότι θέλουμε. </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Eγώ έκανα μια απλή διευκρήνιση για να μην αφήνονται εντυπώσεις..ούτε πολιτική ανάλυση θέλω ούτε τίποτα και συγγνώμη αν φάνηκε σα να σε κατηγορώ για κάτι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

No problem φίλε μου. Απλώς είμαι λίγο ευαίσθητος στο θέμα λόγω βεβαρημένου ποινικού μητρώου <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" /> Συγνώμη κι εκ μέρους μου αν ήμουν απότομος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά παρακολουθώ και τα δύο site. Για το indymedia θεωρω ότι είναι ένα πολύ καλό ανεξάρτητο site το οποίο ξεφεύγει απο την συνηθισμένη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των εφημερίδων για αυτό και αξίζει,και κυρίως επειδή παρουσιάζει ειδήσεις οι οποίες περνάνε στα "ψιλά" η δεν περνάνε καθόλου απο τις υπόλοιπες εφημερίδες και κανάλια.

Να ξέρετε οτι σκοπός του indymedia είναι να δημιουργεί ανεξάρτητες σελίδες για κάθε μια πόλη και τα περισσότερα δεν είναι εθνικές σελίδες.

thessaloniki.indymedia.org

athens.indymedia.org

αν θέλετε να δείτε αν υπάρχει indymedia Και στην πόλη σας απλώς βάλτε το όνομα της μπροστά.Νομίζω ότι υπάρχει στην Πάτρα,Λάρισα και Βόλο.Απλώς δείτε το ή βρείτε link απο τις παραπάνω σελίδες που έδωσα.

Αλλα για το www.iospress.gr θεωρώ οτι είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ site ανεξάρτητου ρεπορτάζ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Οι τύποι που τα γράφουν κάνουν τρομερή έρευνα πριν παρουσιάσουν ένα ρεπορτάζ και φαίνεται απο την βιβλιογραφία και τις πηγές που παρουσιάζουν(και μιλάμε για αξιόπιστες πηγές και όχι του στυλ "ένας γνωστός μου μου είπε" όπως κάνουν κάποιοι κάποιοι)

Αν κανείς θέλει να τους διαβάσει και σε χαρτί,έχουν κάθε σάββατο και κυριακή στην Ελυεθεροτυπία,τρισέλιδο με κάποιο ρεπορτάζ τους. Πραγματικά παίρνω την εφημερίδα μόνο για να τους διαβάσω(άντε και για τον ΑΡΚΑ)

 

<small>[ 12-10-2002, 03:27: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: coolajami ]</small>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λινκ με τις φωτό για να μην ψάχνετε...

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=30845

 

και άλλο ένα παρεμφερές:

 

http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20020928.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Πραγματικά παίρνω την εφημερίδα μόνο για να τους διαβάσω(άντε και για τον ΑΡΚΑ)</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Kαι εγώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο παίρνω τη συγκεκριμένη εφημερίδα. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν είχα προσέξει ότι έχουν ιστοσελίδα <img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" /> , αλλά τώρα που το ανέφερες μάλλον θα την επισκέπτομαι τακτικότατα..Στα συν τους είναι ότι τουλάχιστον μέσω της εφημερίδας έχουν θίξει θέματα που θεωρούνται ταμπου για την ελληνική κοινωνία..όπως η θρησκεία, ελληνική ιστορία(θέσεις για το μακεδονικό, το σκοπιανό αλλά ακόμα και για το "μύθο" του κρυφού σχολειού), που ξεφεύγουν από κάθε στενόμυαλη εθνικιστική και πατριωτική λογική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...