Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα επεξεργαστή

prigipa_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω ο επεξεργαστής κάνει τακ-τακ....? Δεν έχω συναντήσει ξανά κάτι τέτοιο.... Τι μπορεί να συμβεί....?

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν υπάρχει. Η δομή ενός επεξεργαστή είναι τέτοια που δεν είναι εφικτό να παράγει θόρυβο.

Από πού ακριβώς προέρχεται ο θόρυβος; Τακ-τακ κάνουν οι δίσκοι συνήθως.

Δημοσ.
Παιδιά νομίζω ο επεξεργαστής κάνει τακ-τακ....? Δεν έχω συναντήσει ξανά κάτι τέτοιο.... Τι μπορεί να συμβεί....?

μήπως είναι κάτι άλλο? ανεμιστηράκι, δίσκος, psu. αυτά που έχουν κινητά μέρη. oi CPU δεν κάνουν "τακ-τακ"

Δημοσ.

Για αυτο είπα νομίζω οπότε αφήνουμε το θέμα επεξεργαστή... Έχω ανεμιστηράκια αλλά όχι στον επεξεργαστή..!!!Ο επεξεργαστής συνδέεται με υρδρόψυξη.... Ο θόρυβος δεν ακούγεται απο τους σκληρούς δίσκους....

Δημοσ.

Αν δεν προέρχεται από κάποιο δίσκο, τότε λογικά κάτι θα "βρίσκει". Τώρα, ανεμιστήρι είναι αυτό, το ψυγείο είναι... κάτι άλλο... who knows.

Το κάνει συνέχεια; Δε μπορείς να ακούσεις προσεκτικά από πού προέρχεται;

Δημοσ.

Όχι δεν το κάνει συνέχεια αλλά πάντα μετά απο άνοιγμα ή επανεκκίνηση του υπολογιστή για αρκετή ώρα....

Δημοσ.

την επομενη φορα που θα το κάνει πάρε ένα πινέλο και σταματα ένα ένα τα "ανεμιστιρια" στο pc σου. δεν μπορεί, θα βρείς πιο το κάνει

Δημοσ.

Λοιπον βρήκα το πρόβλημα και προέρχεται απο το Chipset..!!! Έβγαλα το καλώδιο που συνδέτεεται στην motherboard και δεν είχα θόρυβο ενώ όταν το σύνδεσα εμφανίστηκε ο θόρυβος....

Η motherboard είναι η: eVGA SLi 680i

Δημοσ.

Μάλιστα.. nVidia chipset δηλαδή... (τα οποία είναι ιδιαίτερα ζεστά)

Από θερμοκρασίες πώς είσαι; Σε κάθε περίπτωση πάντως θα σε συμβούλευα να μην το αφήσεις με passive ψύξη.

Δημοσ.

Λοιπόν η υδρόψυξη πάει στον επεξεργαστή υπάρχουν 550Watt τροφοδοτικό με 5 εσωτερικούς και 3 εξωτερικούς δίσκους. Ο επεξεργαστής είναι ο D830 o oποίος μπορώ να πω ζεσταίνεται πιο πολυ απο τους Dual Core.. Υπάρχει αρκετή θερμοκρασία θα έλεγα.. Τι προτείνεται....?

Δημοσ.

το πρόβλημα προφανώς το έχει το ανεμιστηράκι που βρίσκεται πάνω στο chipset. οποτε ή το αλλάζεις ή το βγάζεις και βάζεις κάποιο μεγαλύτερο αθόρυβο (πατέντα) αν πιάνουν τα χερια σου και βεβαια παρακολουθείς τις θερμοκρασίες.

δυστυχώς ακόμα και passive chipset zestainontai παρα πολύ και πάντα τους vazw ένα "ανεμιστιρι" από πάνω να τα φυσάει.

Αλλιώς μπορείς να αλλάξεις CPU+mobo να πάρεις c2d ή c2q να βρείς την υγεία σου :D

έχεις καλή roh αέρα μέσα στο κουτί?

Δημοσ.

Είναι περίπλοκο το ανεμιστηράκι του chipset τώρα αν το αποσυνδέσω απο την motherboard θα έχω προβλήματα...?Καλή ροή αλλά βγάζει αρκετό ζεστό αέρα.......

Δημοσ.
Είναι περίπλοκο το ανεμιστηράκι του chipset τώρα αν το αποσυνδέσω απο την motherboard θα έχω προβλήματα...?Καλή ροή αλλά βγάζει αρκετό ζεστό αέρα.......

ναι! μη το βγάλεις χωρίς να βάλεις άλλο ανεμιστηράκι επάνω. η ψήκτρα του δεν είναι για να δουλεύει χωρίς. αν δεν γνωρίζεις καλύτερα να το πας να στο αλλάξουν ή να σου βάλουν άλλο ανεμιστηράκι.

Δημοσ.

Λοιπόν ανεμιστηράκια στο chipset δεν αλλάζουν και επειδή δεν έχουν πια την 680ι μου είπαν ότι θα προβούν σε 780i εφόσον διαπιστώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...