nathanas Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Με συγχωρείτε για το μεγάλο post αλλά μπήκα και γω στον κόσμο του joomla και θέλω να μάθω περισσότερα... Έχω περάσει το Joomla στον server που έχω συνδρομή και θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να το τρέξω και από τον υπολογιστή χωρίς να χρειάζομαι να είμαι συνδεδεμένος. * Αν ναι, τότε μπορώ να κάνω και συγχρονισμό με κάποιον τρόπο χωρίς να "ανεβάζω" όλα τα αρχεία από την αρχή??? * Ακόμη θέλω να μάθω πως να εγκαταστήσω ένα extension που βρήκα στο extensions.joomla.org. * Ποιό πιστεύετε πως είναι καλύτερο για online κατάστημα από τα παρακάτω? http://extensions.joomla.org/extensions/e%252dcommerce/shopping-cart/870/details http://extensions.joomla.org/extensions/e%252dcommerce/shopping-cart/129/details http://extensions.joomla.org/extensions/e%252dcommerce/payment-systems/2651/details Τα είχε στα most popular, αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο είμαι όλος αυτιά... * Όποιος έχει να προτείνει κάτι για extension, θέλω να υποστηρίζει full ελληνικά και ο χρήστης να έχει την δυνατότητα να πληρώνει μέσω paypal, πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολής... Ακόμα να μπορώ να προσθέτω προιόντα και φωτογραφίες ή πληροφορίες τους. Είναι δυνατόν ο manager user του joomla να μπορεί να προσθέτει προιόντα αλλά να μην κάνει αλλαγές στο site? Με συγχωρείτε για τις πολλές ερωτήσεις αλλά ήθελα να τα συμπτήξω όλα μαζί σε ένα post. Φιλικά, Νίκος
Blondeamon Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Αυτο που ξέρω ειναι οτι για μαγαζι βαζεις το Virtue Mart
dokimix Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Αυτό που χρειάζεσαι είναι το Virtuemart. Υποστηρίζει πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών και PayPal. Επίσης μπορείς πολύ εύκολα να προσθέτεις προϊόντα (χαρακτηριστικά, φωτογραφίες, τιμές, προσφορές, και χίλια δυο πράγματα... Από όσο γνωρίζω, αν ορίσεις έναν χρήστη ως manager, μπορεί να κάνει αλλαγές στα άρθρα κτλ αλλά δεν μπορεί να εγκαταστήσει extensions, modules, κτλ
gwgwsk Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Όποιος γνωρίζει θα ήθελα να μου πει πως μπορώ να περάσω το joomla στον server που έχω κάνει συνδρομή. Έχω ξεκινήσει να ασχολούμε με joomla αλλά μόνο τοπικά. Τώρα έκανα συνδρομή domain και web hosting γι πρώτη φορά και δεν ξέρω πως να το περάσω για να αρχίσω να δουλεύω.
snik Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Πρεπει να ανεβασεις με καποιον ftp (πχ filezilla) τα αρχεια σου στο public_html η στο www root του σερβερ. Μετα πρεπει απο το Phpmyadmin να παρεις αντιγραφο της βασης και να δημιουργησεις μια βαση στον server οπου θα την ενημερωσεις με το αντιγραφο. Ισως πρεπει να ρυθμισεις και το configuration.php του joomla σου ωστε να βαλεις τα σωστα passwords και root folders.
nathanas Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Όποιος γνωρίζει θα ήθελα να μου πει πως μπορώ να περάσω το joomla στον server που έχω κάνει συνδρομή. Έχω ξεκινήσει να ασχολούμε με joomla αλλά μόνο τοπικά. Πως γίνεται τοπικά το install??? με το virtue mart έχω υποστήριξη ελληνικών?
pOLoS Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Uniform Server για να κανεις server στο pc σου και να φορτωσεις joomla το virtuemart έχei υποστήριξη ελληνικών , VirtueMart Language Pack
gwgwsk Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Πρεπει να ανεβασεις με καποιον ftp (πχ filezilla) τα αρχεια σου στο public_html η στο www root του σερβερ. Μετα πρεπει απο το Phpmyadmin να παρεις αντιγραφο της βασης και να δημιουργησεις μια βαση στον server οπου θα την ενημερωσεις με το αντιγραφο. Ισως πρεπει να ρυθμισεις και το configuration.php του joomla σου ωστε να βαλεις τα σωστα passwords και root folders. Ευχαριστώ πολύ θα ήθελα να ρωτήσω αν γινεται με το xampp γιατί τοπικά τουλάχιστον έτσι το έκανα ή ρωτάω βλακεία δε ξέρω και αν ναι πως? Πως γίνεται τοπικά το install???με το virtue mart έχω υποστήριξη ελληνικών? Με το xampp το έκανα τοπικα σχετικά εύκολο.
snik Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Το xamp δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας τοπικος server. Για να το ανεβασεις σε καποιον σερβερ ωστε οταν πατας καποια διευθυνση πχ http://www.gwgwsk.gr πρεπει να χρησημοποιησεις καποιον ftp ωστε να ανεβασεις τα απαιτουμενα αρχεια του joomla σε αυτον τον server. Ο ftp που χρησιμοποιω εγω ειναι το filezilla, οταν το κανεις αυτο πρεπει να ρυθμισεις σωστα το αρχειο configuration.php για να βρισκει τους φακελους του server αλλα και την βαση δεδομενων.
gwgwsk Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Το xamp δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας τοπικος server. Για να το ανεβασεις σε καποιον σερβερ ωστε οταν πατας καποια διευθυνση πχ http://www.gwgwsk.gr πρεπει να χρησημοποιησεις καποιον ftp ωστε να ανεβασεις τα απαιτουμενα αρχεια του joomla σε αυτον τον server. Ο ftp που χρησιμοποιω εγω ειναι το filezilla, οταν το κανεις αυτο πρεπει να ρυθμισεις σωστα το αρχειο configuration.php για να βρισκει τους φακελους του server αλλα και την βαση δεδομενων. Μάλιστα δηλαδή κατεβάζω το filezilla και κάνω τις ρυθμίσεις. Από κει και πέρα δε μου χρειάζεται το xampp? Sorry μπορεί να λέω κ βλακεια αλλά δε τα ξέρω καλά ακόμα τουλάχιστον.
vadmin Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 και εγώ με την σειρά μου σου προτείνω virtuemart! Αν θέλεις βοήθεια εδώ είμαστε!!
snik Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μάλιστα δηλαδή κατεβάζω το filezilla και κάνω τις ρυθμίσεις. Από κει και πέρα δε μου χρειάζεται το xampp? Sorry μπορεί να λέω κ βλακεια αλλά δε τα ξέρω καλά ακόμα τουλάχιστον. Οπως σου ειπα και στα προηγουμεν μυνηματα κανουν τελειως διαφορετικη δουλεια το ενα με το αλλο, το filezilla μεταφερει αρχεια ενω το xampp σου στηνει εναν τοπικο server. Αν θες να εχεις την σελιδα σου και τοπικα τοτε πρεπει να εχεις το xampp αλλιως δεν εχει νοημα να το εχεις. Παντως εγω προτεινω να το κρατησεις και τοπικα γιατι εστω οτι θες να κανεις καποιες αλλαγες στον κωδικα και αν το εχεις σβησει δεν θα μπορεις να κανεις preview οτι αλλαξες. Τελος μην ανησυχεις για τον αν λες βλακειες, ολοι οταν ξεκινησαμε δεν ξεραμε τιποτα και να'ναι καλα το forum που βοηθαμε ο ενας τον αλλον
gwgwsk Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 και εγώ με την σειρά μου σου προτείνω virtuemart! Αν θέλεις βοήθεια εδώ είμαστε!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Δεν ξέρω κανένα από τα δύο μάλλον θα διάλεγα το πιο εύκολο στην χρήση αν ήξερα πιο ήταν. Οπως σου ειπα και στα προηγουμεν μυνηματα κανουν τελειως διαφορετικη δουλεια το ενα με το αλλο, το filezilla μεταφερει αρχεια ενω το xampp σου στηνει εναν τοπικο server. Αν θες να εχεις την σελιδα σου και τοπικα τοτε πρεπει να εχεις το xampp αλλιως δεν εχει νοημα να το εχεις. Παντως εγω προτεινω να το κρατησεις και τοπικα γιατι εστω οτι θες να κανεις καποιες αλλαγες στον κωδικα και αν το εχεις σβησει δεν θα μπορεις να κανεις preview οτι αλλαξες. Τελος μην ανησυχεις για τον αν λες βλακειες, ολοι οταν ξεκινησαμε δεν ξεραμε τιποτα και να'ναι καλα το forum που βοηθαμε ο ενας τον αλλον Καταλαβα οπότε πρέπει να το κάνω με τελείως άλλο τρόπο από αυτόν που "ξέρω" τοπικά εννοω. Υπάρχουν κάποια tutorials που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν για το ένα ή το άλλο πρόγραμμα μην σας ρωτάω συνέχεια? όχι οτι θα τα καταλάβω όλα με τη μία δηλαδή.
sotirakis.net Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Δεν ξέρω κανένα από τα δύο μάλλον θα διάλεγα το πιο εύκολο στην χρήση αν ήξερα πιο ήταν. Καταλαβα οπότε πρέπει να το κάνω με τελείως άλλο τρόπο από αυτόν που "ξέρω" τοπικά εννοω. Υπάρχουν κάποια tutorials που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν για το ένα ή το άλλο πρόγραμμα μην σας ρωτάω συνέχεια? όχι οτι θα τα καταλάβω όλα με τη μία δηλαδή. Καλό διάβασμα και ότι απορία έχεις, εδώ είμαστε : http://rapidshare.com/files/231520332/odigos_gia_arxarious_Joomla.pdf
gwgwsk Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Έχω κάνει κάποια βήματα και εγκατέστησα το filezilla με βοήθησαν πολύ τα βίντεο από το youtube αλλά δε μου εμφανίζει την επιλογή public html μήπως έκανα κάποιο λάθος? Επίσης όταν συνθέθηκε μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι τα windows αποτρέπουν κάποιεσ λειτουργίες και πάτησα ok μήπως δεν έπρεπε και αν όχι πως το αλλάζω τώρα αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.