Προς το περιεχόμενο

Προσαρμογή digital pen σε tablet PC

CANNABLiSS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα tablet pc (laptop) IBM Thinkpad X41 και περιείχε ένα digital pen, όπου με αυτό "γράφεις" επάνω στην οθόνη του σαν να είναι mouse...το οποίο και έχει χαθεί.

Έψαξα στο net για ανταλλακτικό και κοστίζει πολύ ακριβά. Εντωμεταξύ έχω και μια παλιά ταμπλέτα-γραφίδα της Wacom το "Volito (1)"...της οποίας το ηλεκτρονικό πενάκι μαγνητίζει τον κέρσορα και τον μετακινεί στην οθόνη του Thinkpad, όμως δεν "υπακούει" όταν κάνω κλικ [ούτε αριστερό κλικ (με την πίεση της μύτης της γραφίδας), ούτε δεξί κλικ (με το κουμπάκι που έχει στο πλάι)].

Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο να κάνω το πενάκι να λειτουργήσει ολοκληρωτικά στο tablet-laptop μου;; Υπάρχει μήπως κάποιος driver που θα έκανε το πενάκι αναγνωρίσιμο από το laptop αυτό;; Και πού θα μπορούσα να τον βρω;;

Να σημειώσω πως και το laptop αλλά και το ηλεκτρ. πενάκι (digital pen) της Wacom δεν έχουν καμμία απολύτως βλάβη.

Δημοσ.

Τmjuju... ευχαριστώ για τον κόπο σου, όμως δεν αναζητώ drivers για την ταμπλέτα του volito. Αυτοί οι drivers δεν κάνουν τπτ πέρα απ΄το να αναγνωρίσει το λαπτοπάκι μου την ταμπλέτα της Wacom. <--Εγώ δεν ζητάω αυτό (αφού η οθόνη του Thinkpad είναι ήδη μια ταμπλέτα), αλλά να αναγνωριστεί το πενάκι, και μόνο το πενάκι, κατευθείαν επάνω στην οθόνη μου.

Βάζω πολύ δύσκολα... με έναν καλό χακερισμό όμως γίνεται...ποιός είναι ο τρόπος όμως?

Δημοσ.

Μάλιστα….

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση…

Φοβάμαι ότι δε μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ.

Γενικά να υποθέσω ότι και τα hp tablets έχουν την ίδια ακίδα? Στο hp σε αντίστοιχο μοντέλο η γραφίδα είναι μόνιμα δεμένη με το σασί για να μην χαθεί. Θα ρίξω μια ματιά μη τυχών και βρω κάνα αχρησιμοποίητο πενάκι…

Αλλά σε περίπτωση που βρεις άκρη σε παρακαλώ ενημέρωσε μας!

Όχι τίποτα άλλο άλλα είναι κρίμα να έχεις tablet και να λείπει μονό η γραφίδα. Ειδικά αυτή την εποχή που έγιναν της μόδας τα μικρά τύπου eeeepc πραγματικά σκέπτομαι ότι τα tablets όλα αυτά τα χρόνια ήταν μίλια μπροστά – πολύ πιο εύχρηστα, εξοπλισμένα επεκτάσιμα (αν και ακριβότερα).

Δημοσ.

Χμμμ... Ξέρω πως ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε, όμως να σε διορθώσω για να γίνω πιο σαφής και στους άλλους: Δεν πρόκειται για απλή ακίδα που απλώς "ζουλάει" μια touchscreen. Άλλωστε η οθόνη μου ΔΕΝ είναι touchscreen αλλά έχει μέσα της ένα πλέγμα που αλληλο-ηλεκτρομαγνητίζεται με ένα digitizer-pen. Πάρε μια τζούρα για να καταλάβεις: http://www.youtube.com/watch?v=Ujuh2JDSlAw και άλλη μία για να "γίνεις"...εξπέρ: http://www.wacom.com.sg/download/driver/Tech_Intuos.pdf

Δημοσ.

Ναι ξέρω για τι μιλάς… χρησιμοποιώ και εγώ ένα αντίστοιχο της hp.

Ρώτησα ένα φίλο που κάποτε στην εταιρία του είχαν αγοράσει κάμποσα, για τυχών μεταχειρισμένο ανταλλακτικό… αλλά τίποτα.

Φοβάμαι πως θα πρέπει να σκάσεις τα ~60 ευρουδάκια…. Ως συνήθως σε τέτοια αξεσουάρ πιάνουνε κ@Λ@

Γενικά πάντως (κάνοντας άκρη το πιάσιμο), νομίζω ότι αξίζει να τα δώσεις τα 60 ευρώ για να έχεις ένα λειτουργικό Tablet.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...