snik Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Καλησπερα παιδια εχω εναν υπολογιστη με τα εξης χαρακτηρηστικα core duo 8400 motherboard gigabyte 73pvm-s2h 2x1gb kingston ram 1 western digital caviar 500gb 1 western digital caviar 640gb psu corsair 400w windows xp 32bit Το συστημα το εχω εδω και καιρο και παιζει μια χαρα εκτος απο την τελευταια βδομαδα που οταν πηγαινα να βγω απο το screensaver δεν αποκρινοταν και επρεπε να κανω restart (το pc μενει ολη την μερα ανοιχτο και αυτο μου το εκανε τα πρωινα τις αλλες ωρες εβγαινε κανονικα απο το screensaver). Σημερα ομως το μεσιμερι επειδη ειδα βροχες το εκλεισα και εκλεισα και το πολυμπριζο μην γινει τιποτα με τους κεραυνους. Απο τοτε δεν εχω καταφερει να κανω boot στο λειτουργικο, η θα κολλησει στο verifying dmi pool data στην αρχη ειτε εκει που ψαχνει τις ide συσκευες (στο bios τους δισκους τους εχω σε ide mode και τοσο καιρο επαιζε κανονικα). Καποια στιγμη καταφερα να μου φορτωσει το loading bar των xp αλλα και παλι δεν μπηκε στο λειτουργικο. Οταν εκανα safe mode ειδα οτι κολαγε σε εναν driver του bluetooth μου. Τωρα το εχω ξηλωσει ολο και το εχω αφησει μονο με τα βασικα αλλα μου κανει τα ιδια, εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει;
nick#18 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 δοκιμασε να βαλεις το cd των windows να bootαρεις απο αυτο και να κανεις repair τα windows....δλδ να κανεις fixboot (αυτη ειναι η εντολη) να φτιαξει νεο τομεα εκκινησης...
snik Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Πηγα να το δοκιμασω αυτο αλλα οταν εχω τον σκληρο που εχει το λειτουργικο πανω δεν μπαινει στο cd για να δωσω την εντολη. Μου βγαζει το press any key to boot from cd αλλα μετα παγωνει. Τωρα δοκιμαζω να τα εγκαταστησω στον 2ο δισκο που κανει κανονικα εγκατασταση να δω αν θα μπορεσει να τον δει μετα σαν slave και να παρω τα αρχεια που θελω. Βασικα αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως εχει χτυπησει ο δισκος αλλα αν χτυπαγε δεν θα μου εβγαζε καθολου το λογοτυπο των χp σωστα;
nick#18 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 οχι απαρετητα...μπορει να κολαει και αλλου...το keyboard σου ειναι usb ε? δοκιμασε με ps2 και θα το κανει...
VKostas Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Αν έχεις τη δυνατότητα, δοκίμασε και κάποιο άλλο τροφοδοτικό.
snik Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει 1) Αλλαγη Mode απο ide σε achi (ετσι νομιζω το ελεγαν) και με τους 2 δισκους αλλα τιποτα. Δηλαδη συνεχισε να κολαει στο dmi check 2) Εκανα το 1ο μερος του setup των χp στον αλλο δισκο αλλα οταν ειμαι σε ide δεν μπορει να συνεχισει για το 2ο κοματι (αυτο στο γραφικο περιβαλον) ενω οταν ειναι σε achi δεν εβρισκε κανεναν δισκο. Αυτο μαλλον οφειλετε στο οτι το κανονικο cd δεν εχει sata drivers (ετσι διαβασα καπου στο internet). 3) Αλλαξα θυρα αλλα και καλωδιο sata στην Motherboard αλλα παλι τιποτα τα ιδια με το 1. Αυτο που με μπερδευει ειναι γιατι με τον 1 δισκο μπαινει στο "setup is copying files" κανονικα αλλα με τον δισκο που εχει το λειτουργικο οχι... Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα ο sata controler η αν ηταν ετσι δεν θα εδειχνε καθολου τους δισκους; Δοκιμασα και με ενα Live cd του ubuntu και στον 640 δισκο μου ξεκινουσε κανονικα αλλα στον αλλο δεν μου δειχνει καθολου τον δισκο στο Partition manager του ubuntu.
snik Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Πηρα σημερα ενα εξωτερικο κουτι και εβαλα τον 500αρι δισκο, οταν παιρνει μπρος παει να διαβασει αλλα ξαφνικα κανει ενα τσαφ και χανεται η συσκευη. Αν τον αφησω κανει συνεχεια το ιδιο και δεν τον αναγνωριζει το pc. Ξερει καποιος γνωστης γιατι το κανει αυτο; Βρισκει bad sectors και τον σταματαει η εχει γινει κατι με τον controller του σκληρου;
100 010 00 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 κανε κανα bios update........ ή ρευμα ή μητρικη ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.