psixanwmalos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 καλησπέρα σας. Είμαι νέος στο forum και καλώς σας βρήκα Κάτι περίεργο που μου συμβαίνει είναι πως αν βγάλω ή αν αλλάξω το dvd-rom μου σταματάει το PC στην οθόνη "Press F11 for Setup Menu" κλπ. Τι μπορεί να φταίει? Θέλω να βάλω το drive ενός φίλου μου. Επίσης δεν μπορώ να το βάλω ταυτόχρονα επειδή δεν μου φτάνουν οι καλωδιώσεις χεχε.. PC SPECS: AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 5400+ 2.80GHz 1,75 GB RAM Windows XP SP3 Thanks in advance
katsikoula Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 μηπως εχεις ρυθμισει απο τα boot options να bootarei ΜΟΝΟ απο το DVD-ROM??? μονο αυτο μου ερχεται στο μυαλο αν κ λιγο δυσκολο...
psixanwmalos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 οχι. ισα ισα το έχω ρυθμίσει να κάνει απευθείας απο hard drive. μήπως έχει σχέση αυτό? επειδή με το που βάζω ξανά τον cd-drive λέει κάτι για dualcore και ξεκινάει. Ενώ όταν το βγάζω/αλλάζω είναι σαν να μην υπάρχει σκληρός δισκος. Επειδή πάτησα boot selection και έιχε σαν επιλογη μόνο floppy! Εδώ κολάω
ArisG88 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Ο δισκος ειναι IDE; Μηπως και το dvd drive το ιδιο; Δες λιγο σε τι ειναι ο καθενας (master, slave)
psixanwmalos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Ο δισκος ειναι IDE; Μηπως και το dvd drive το ιδιο; Δες λιγο σε τι ειναι ο καθενας (master, slave) Τωρα αν σε ρωτούσα απο πού μπορώ να το δω αυτό και τι είναι θα σε κούραζα?
phanispal Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Ο ArisG88 εννοεί αν έχεις στο ίδιο κανάλι και το δίσκο, και το dvd-rom ( αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για IDE, έτσι; ) Δε νομίζω να είναι αυτό όμως..
psixanwmalos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Ο ArisG88 εννοεί αν έχεις στο ίδιο κανάλι και το δίσκο, και το dvd-rom ( αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για IDE, έτσι; )Δε νομίζω να είναι αυτό όμως.. επειδή όπως ήδη καταλάβατε είμαι λίγο άσχετος στο hardware ΑΝ κατάλαβα καλά, όταν άνοιξα το pc το γκρι καλώδιο που συνδέεται με το drive είναι διπλό/κολλημένο. Δηλαδή ενώνει και hard drive και dvd-drive μαζί. Μάλλον αυτή την απάντηση ζητάτε και μάλλον αυτό παίζει να φταίει... Σε αυτήν τη περίπτωση τι κάνω? Και για ποιο λόγο να μην διαβάζει το άλλο dvd-drive από τη στιγμή που λειτουργεί. Ανοίγει και κλείνει κανονικά :/
phanispal Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Θα ξαναπώ, ότι απ' όσο θυμάμαι, δε γίνεται να bootάρει το σύστημα με δίσκο και οπτικό μέσο στο ίδιο IDE κανάλι. Δοκίμασε να συνδέσεις είτε το δίσκο είτε το dvd-rom σε άλλο κανάλι.
psixanwmalos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Θα ξαναπώ, ότι απ' όσο θυμάμαι, δε γίνεται να bootάρει το σύστημα με δίσκο και οπτικό μέσο στο ίδιο IDE κανάλι.Δοκίμασε να συνδέσεις είτε το δίσκο είτε το dvd-rom σε άλλο κανάλι. Η ειρωνεία είναι πως στο ίδιο κανάλι συνδέω και τα 2 απλά το pc δουλεύει μόνο αν είναι συνδεμένο το δικό μου. Anyway ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα θα το εκτιμούσα
VKostas Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Στο πίσω μέρος του drive υπάρχει ένα jumper στη θέση master/slave/cable select. Κοίταξε ώστε και το drive του φίλου σου να το έχει σε αντίστοιχη θέση. Το αν υπάρχει και δίσκος στο ίδιο κανάλι δεν έχει σχέση.
psixanwmalos Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Στο πίσω μέρος του drive υπάρχει ένα jumper στη θέση master/slave/cable select. Κοίταξε ώστε και το drive του φίλου σου να το έχει σε αντίστοιχη θέση. Το αν υπάρχει και δίσκος στο ίδιο κανάλι δεν έχει σχέση. ΝΑΙ! Να σαι καλα ρε παλικαρι μου. Ολη η ιστορια για αυτο το τιποτενιο πραματακι? Thank you!!
guardianx71 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Επείσης κάποιοι δίσκοι είχαν επιλογή μλεσω jumper για single ( no slave device present). Δες το και αυτό. Πάντως σίγουρα απο τα jumper είναι η δουλειά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.