screenshot Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Tι πραγμα? γιατι να κλαψω? Τα δικα μου εχουν αποσταση 3 μετρα. Θες να πεις οτι αν η αποσταση ειναι 300 μετρα αλλαζουν τα δεδομενα? Οι κοινοχρηστοι φακελοι λειτουργουν πλεον με αλλο καθεστως?...(βεβαια στα 300m δεν μιλαμε πλεον για οικιακο δικτυο, οποτε δεν ειπα κατι λαθος) Με το Remote υπαρχει προβλημα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Φυσικα και υπαρχει προβλημα. Αν παρεμβαλλονται 3-4 τοιχοι ή ειναι ξερω γω στα 50 μετρα... δεν θα μπορεις να βλεπεις HD ταινιες. Remote δε ξερω, δεν χρησιμοποιω.
kallair Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Για μια στιγμη ρε μαστόρια...Eγω εχω 2 pc στο δωματιο μου(ασυρματα) και μεσω κοινοχρηστων φακελων βλέπω αν τις βαλω, τις ταινιες του ενος στο αλλο. Το bandwidth τι σημασια εχει? Ειναι οικιακο δικτυο(LAN). Εχει σημασια αν εχω pstn ή adsl 24mbps? Τι ακριβως ειναι το bitrate? Oτι και ναναι, ουτε αυτο νομιζω οτι παιζει ρολο. Απ τη στιγμη που εχω προσβαση στο κοινοχρηστο μου φακελο θα δω τη ταινια χωρις να τιθεται θεμα ροης, σπασιματων ή οτι αλλο. πιο πάνω είπα: λέγοντας ταχύτητα εννοούσε το bitrate της ταινίας. αν το bitrate της ταινίας το αντέχει το δίκτυο που έχεις φτιάξει τότε θα έχεις συνεχής ροή χωρίς σπασίματα. αυτό ακριβώς σου εξήγησε στο quote από πάνω. προφανώς μιλούσα οικιακό δίκτυο. ανεξαρτήτου αν είναι ενσύρματο ή ασύρματο. αλλά οι ίδιες ακριβώς αρχές ισχύουν και όταν μιλάμε για το ίντερνετ. σε καλύπτει η ταχύτητα του δικτύου σου; τότε θα έχεις συνεχή εικόνα. δεν σε καλύπτει; τότε θα έχεις σπασίματα στην εικόνα αν είσαι σε οικιακό δίκτυο και αν είσαι στο ίντερνετ τότε θα σου κάνει συνέχεια buffering. Το bitrate με απλά λόγια είναι η ποιότητα της εικόνας. είναι όγκος δεδομένων ανά δευτερόλεπτο. όσο μεγαλύτερο bitrate έχει μια ταινία, τόσο καλύτερης ποιότητα εικόνα έχει. δεν είναι απόλυτο αυτό μιας και εξαρτάται και από άλλα πράγματα αλλά σε γενικές γραμμές αυτό ισχύει (παίζει ρόλο και το μέγεθος του κάδρου, το codec που χρησιμοποιήσαμε, η ποιότητα της αρχικής πηγής κλπ κλπ). όσο για το αν παίζει ρόλο ή όχι, δες αυτό που σου έχω κάνει bold και underline στην πάνω παράγραφο. αν το δίκτυο σου για το χ,ψ λόγο δεν μπορεί να έχει το απαιτούμενο bandwidth για ομαλή μετάδοση του όγκου δεδομένων που θέλουμε, τότε θα έχουμε πρόβλημα στην αναπαραγωγή της ταινίας. τέλος. @axristidis: σαφώς όταν μιλάμε για δίκτυα και μιλάμε για εξωτερικούς χώρους τότε μιλάμε για χρήση κατευθυντικων κεραίων. με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε δίκτυο ασύρματο με κάποιον και σε 1-2-3 χλμ. όμως; βγαίνουμε τελείως οφ τόπικ. google awmn και θα βρείς τα πάντα σχετικά με αυτό που ρώτησες.
screenshot Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Φιλε kallair, λες οτι ειτε ασυρματο ειτε ενσυρματο ειναι το ιδιο. Μετα λες οτι αν εχεις αργη συνδεση θα υπαρχουν σπασιματα. Σωστα ως εδω? Επισης λες οτι οσο μεγαλυτερο ογκο δεδομενων/sec εχει μια ταινια τόσο καλυτερη ποιοτητα εχει κατα την αναπαραγωγη της μεσω lan? Για το Remote τι λες? Oταν συνδεεσαι με αλλο pc μεσω remote εχεις υποχρεωτικα σπασιματα?
kallair Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Φιλε kallair, 1. λες οτι ειτε ασυρματο ειτε ενσυρματο ειναι το ιδιο. 2. Μετα λες οτι αν εχεις αργη συνδεση θα υπαρχουν σπασιματα. Σωστα ως εδω? 3. Επισης λες οτι οσο μεγαλυτερο ογκο δεδομενων/sec εχει μια ταινια τόσο καλυτερη ποιοτητα εχει κατα την αναπαραγωγη της μεσω lan? 4. Για το Remote τι λες? Oταν συνδεεσαι με αλλο pc μεσω remote εχεις υποχρεωτικα σπασιματα? σου τα αρίθμησα για πιο σωστές απαντήσεις 1.ναι. είτε ασύρματα είτε ενσύρματα, οι ίδιες αρχές λειτουργίας ισχύουν. το μόνο που θα σε περιορίσει είναι η ταχύτητα του δικτύου σου. το ενσύρματο είναι στα 100mbit(ή και 1gbit πλεον) ενώ το ασύρματο είναι ανάλογο της ποιότητας του σήματος που πιάνεις. 2. ναι θα έχεις σπασίματα στην εικόνα ή θα σου κάνει συνέχεια buffering. δεν μπορείς να συγκρίνεις μια pstn σύνδεση που σου στέλνει 5κb/s με μια 24mbit σύνδεση... για παράδειγμα δοκίμασε αυτό να δεις. http://208.83.20.167:8050;stream.nsv δώσε αυτό το link στο winamp. έχει bitrate 800kbps.. που σημαίνει ότι αν δεν έχεις σταθερή download speed τουλάχιστον 80Kb/s θα σου κάνει σπασίματα στην εικόνα κ συνέχεια θα κανει buffering. 3. οσο μεγαλυτερο ογκο δεδομενων/sec εχει μια ταινια (ακά μεγαλύτερο bitrate) τόσο καλύτερη ποιότητα έχει γενικά μια ταινία. ασχέτου από που την παίζεις. το bitrate είναι ένα γενικό χαρακτηριστικό των βίντεο όπου χαρακτηρίζει το πλήθος των πληροφοριών που περιέχει η εικόνα που βλέπουμε. ένα βίντεο χαρακτηρίζεται από τα εξής χαρακτηριστικά: α) το μέγεθος του κάδρου (ανάλυση. πχ 320χ240, 1080p, 720p) β)το codec που χρησιμοποιήθηκε (divx, xvid, h264 Κλπ) γ)το bitrate που χρησιμοποιήθηκε και μετράται σε bps wikipedia bitrate δ) η διάρκεια της ταινίας. πολλάπλασιάζοντας την διάρκεια της ταινίας σε δευτερόλεπτα με το bitrate, παίρνεις το τελικό μέγεθος της ταινίας ;-) 4. δεν ξέρω πως λειτουργεί το remote των windows μιας και εγώ χρησιμοποιώ το http://www.logmein.com. Πάντως πάλι οι ίδιες αρχές θα ισχύουν. αν είσαι σε ενσύρματο/ασύρματο δίκτυο, θα είσαι κομπλέ κατά πάσα πιθανότητα λόγω της μεγάλης ταχύτητας των. αν είσαι μέσω ίντερνετ όμως το upload του άλλου (1mbit max)θα περιορίζει αυτό που μπορείς να δεις. edit. έχουμε βγει ΤΕΛΕΙΩΣ of topic. αν θες περισσότερες πληροφορίες, πόσταρε στην ανάλογη ενότητα του φόρουμ.
kallair Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Λοιπον, φιλε kallair, να σε ρωτησω κατι σχετικα με το remote: Mπαινω σε computer του δικτυου μου(ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα) το οποιο εκεινη τη στιγμη εχει σε εξελιξη(αναπαραγεται) μια ταινια. Οποιαδηποτε. Η κινηση της εικονας που βλεπω δεν ειναι ομαλη, ειναι σπαστή... Εφοσον γινω πληρως αντιληπτος, θελω να μου πεις εαν ειναι φυσιολογικο αυτο, εαν ΔΕΝ ειναι τοτε πως εξαφανιζεται το σπασιμο. Εχει δοκιμαστει με adsl ταχυτητες. Μα από την στιγμή που είναι σε adsl ταχύτητες είναι άκρως φυσιολογικό να έχεις σπασίματα στην κίνηση. ο άλλος έχει το πολύ 100kb/s upload που δεν είναι επαρκής για ομαλή ροή της εικόνας. αν σου έκανε τα σπασίματα σε οικιακό δίκτυο τότε θα ήταν αφύσικο.
screenshot Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Σε οικιακο δικυο σου ειπε οτι ειναι... Σπασιματα εχω κι εγω στο δικτυο μου. Ωστε δεν ειναι φυσιολογικο?
kallair Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Λοιπον, φιλε kallair, να σε ρωτησω κατι σχετικα με το remote: Mπαινω σε computer του δικτυου μου(ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα) το οποιο εκεινη τη στιγμη εχει σε εξελιξη(αναπαραγεται) μια ταινια. Οποιαδηποτε. Η κινηση της εικονας που βλεπω δεν ειναι ομαλη, ειναι σπαστή... Εφοσον γινω πληρως αντιληπτος, θελω να μου πεις εαν ειναι φυσιολογικο αυτο, εαν ΔΕΝ ειναι τοτε πως εξαφανιζεται το σπασιμο. Εχει δοκιμαστει με adsl ταχυτητες. Σε οικιακο δικυο σου ειπε οτι ειναι...Σπασιματα εχω κι εγω στο δικτυο μου. Ωστε δεν ειναι φυσιολογικο? Κοιτα τι σου έκανα bold. Να σου πω την αλήθεια, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, το remote desktop δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί. αν λειτουργεί ακριβώς όπως το logmein, τότε δεν τα γλυτώνετε τα σπασίματα. παίδες έχουμε βγει τελείως εκτός θέματος. ξεκινήστε νέο θέμα στην κατάλληλη ενότητα ώστε να πάρετε περισσότερες απαντήσεις κ πιο εμπεριστατωμένες...
kallair Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Λοιπον, φιλε kallair, να σε ρωτησω κατι σχετικα με το remote: Mπαινω σε computer του δικτυου μου(ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα) το οποιο εκεινη τη στιγμη εχει σε εξελιξη(αναπαραγεται) μια ταινια. Οποιαδηποτε. Η κινηση της εικονας που βλεπω δεν ειναι ομαλη, ειναι σπαστή... Εφοσον γινω πληρως αντιληπτος, θελω να μου πεις εαν ειναι φυσιολογικο αυτο, εαν ΔΕΝ ειναι τοτε πως εξαφανιζεται το σπασιμο. Εχει δοκιμαστει με adsl ταχυτητες. Κοιτα τι σου έκανα bold. Να σου πω την αλήθεια, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, το remote desktop δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί. αν λειτουργεί ακριβώς όπως το logmein, τότε δεν τα γλυτώνετε τα σπασίματα. παίδες έχουμε βγει τελείως εκτός θέματος. ξεκινήστε νέο θέμα στην κατάλληλη ενότητα ώστε να πάρετε περισσότερες απαντήσεις κ πιο εμπεριστατωμένες... Nαι, για οικιακο δικτυο μιλουσα. Η adsl ειναι κοινη.Εφοσον φιλε μου δεν γνωριζεις απο Remote, τοτε πως γνωματευεις? 1ον. για να παίρνεις σωστές απαντήσεις, να μάθεις να διατυπώνεις τον λόγο σου με σωστά ελληνικά. 2ον. σε ποιο σημείο είδες να κάνω γνωμάτευση; ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ και σου απάντησα 1-2 πράγματα που όντως ισχύουν και σας παραπέμπω να κάνετε νέο τόπικ ώστε να πάρετε μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση μιας και δεν γνωρίζω σίγουρα πως στέλνει εικόνα το remote desktop των windows. 3ον. δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με άτομα που δεν έχουν σκοπό την συζήτηση αλλά να την "πουν" στον άλλον. Over and Out από μένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.