Προς το περιεχόμενο

Τί είναι το +3,3V;

petsoukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
ΟnBoard καρτα εχεις κι εσυ? Μπορεις λοιπον να μου πεις, για να επαναλαβω το ερωτημα, μια μητρικη μαζευει περισσοτερη θερμοτητα αν ειναι με OnBoard καρτα ή αν ειναι με pci? Εγω δεν μπορω να συμπερανω αυτη τη στιγμη, γιατι πεσαμε και στην αλλαγη του κλιματος.

Τι σημαινει "μαζευει κομματια του torrent απο το δισκο"? για καντο λιανα :-)

Ειμαι περιεργος να μαθω τι ειναι αυτο που μαλιστα σε κανει super-full load...

Μαλλον μιλαμε για διαφορετικη συσκευη:-D Εγω που εκανα "εξαντλητικες" δοκιμες και απομονωνα μια-μια τις συσκευες για να εξακριβωσω τον ακριβη ηχο που παραγουν, διαπιστωσα οτι το hec385 ειναι οντως ultra quiet, γιαυτο αλλωστε και το εβαλα στο main system μου.

Ο επεξστης του κατεβαστηριου σου ειναι ο Χ2 5050e στα 2.6GHz?! Μαλλον πολυ ισχυρος για κατεβαστηρι. Δεν γνωριζα τι σημαινει το e, αλλα μου το ειπες. Αν καταναλωνει μόνο 45W τoτε εισαι ok. Aλλιως θα σου ελεγα να του κανεις ενα downgrade απ το bios.

Kαλα... στον επεξστη σου δεν εχεις ανεμιστηρα?! Ταινιες παιζεις καθολου σε αυτον τον υπολογιστη?

Οταν ειναι σε super-full load τo συστημα, ειπες οτι για να εισαι σιγουρος ανεβαζεις τις στροφες του psu... το cpu δεν εχει αναγκη? Βεβαια ειπες οτι παει 62οC. Πόση ωρα μενει στους 62οC?

Α, και κατι αλλο: οι σκληροι δεν ανεβαζουν θερμ/σια (4 κιολας, διπλα-διπλα φανταζομαι) οταν δεν υπαρχει κανενα fan στο κουτι?

Midi tower ειναι?

Βασικα δεν παει ποτε 62 σε χρηση που του κανω.

62 πηγε με ενα 5ωρο OCCT LINPACK full load test :-)

Καθημερινα ειναι γυρω στους 45. (τωρα 43).

Δεν παιζω ταινιες ειπαμε, και οχι δεν εχω καθολου ανεμιστηρα στον επεξεργαστη. Φοραει ομως αλλαγμενη ψυκτρα, ετσι?

Δεν λεγεται downgrade αυτο που κανω, αλλα undervolting/underclocking.

Η λειτουργια AMD Cool 'n' Quiet (την εχω ενεργοποιημενη), ριχνει τον επεξεργαστη στο idle στο 1Ghz και το voltage του απο 1,3 volt σε 0,9 ;)

Εμενα με ενοχλουσε ο ανεμιστηρας του HEC. Ετσι κι αλλιως δεν ηταν καν αναγκη να κανω τεστ θορυβου, αφου αυτος ηταν ο μονος ανεμιστηρας σε ολο το συστημα.

Οταν δουλευει η onboard, σαφως και το τσιπσετ ανεβαζει πιο μεγαλη θερμοκρασια απ οτι οταν ειχε ξεχωριστη καρτα γραφικων. Αλλα και παλι πανω απο 37-38 δε παει με τιποτα. (33-34 με 20 βαθμους στο δωματιο)

Η ξεχωριστη ομως ανεβαζε 4-5 βαθμους σε ολο το συστημα (δισκους-επεξεργαστης), οποτε δε συμφερει...

Τελος, ο καθε δισκος αυτη τη στιγμη εχει 46-44-45-49 βαθμους και ναι ειναι σε Midi Κουτι.

Ομως οι 3 ειναι στερεωμενοι στις 5 θεσεις για δισκους, οποτε υπαρχει κενο παχους ενος δισκου μεταξυ του καθενα, ενω ο τεταρτος ειναι στερεωμενος σε ενα 5,25" bay, με χρηση αυτουνου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805824 ;)

Δεν γινεται χρηση ανεμιστηρα στους δισκους. Σκεφτομαι σε καμια βδομαδα να παρω κουτι για το καλο pc, και αυτο που εχει τωρα το καλο pc (midi tower αλλα διατρητο ολοκληρο εμπρος) να το βαλω στο κατεβαστηρι.

Ααα! Και να εξηγησω κι αυτο με το δισκο:

Π.χ. κατεβαζεις ενα torrent 50GB. Καποια στιγμη πεφτει η adsl γραμμη και κλεινεις το προγραμμα κατεβασματος. Οταν το ξανα-ανοιξεις, σαρωνει το δισκο για να βρει ακριβως τα δεδομενα που εχουν κατεβει, για να συνεχισει απο εκει που ειχε μεινει. Αυτη η σαρωση σε μεγαλα torrents κραταει κανα 5-10λεπτο. Εκει (και μονον εκει), εχω full load.

Αν θες οτιδηποτε δεν εχω κανενα προβλημα να το παρω φωτογραφια.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Λοιπον, εαν εχεις midi tower και ο μονος αν/ρας σου ειναι του psu, το συστημα δεν ειναι βιωσιμο!

Ok, "κατα λαθος" τοτε λειτουργει 24/7 τους τελευταιους 4 μηνες...

Τι να πω, δε συννενοουμαστε.

Παντως, προφανεστατα για το οτι μπορει να δουλεψει με ανεκτες -ακομα- θερμοκρασιες, ευθυνεται ο επεξεργαστης. Ηδη ανεφερα πως με τον 120W TDP Athlon 6000+ δεν μπορουσε ουτε σε idle να δουλεψει. (Το καλοκαιρι, και αν περναει τους 50 σε νορμαλ χρηση -τωρα ειναι 45 περιπου- θα βαλω ενα παραπανω fan. )

Τωρα ολα τα άλλα τα ακουω βερεσε. Για να αντεξε OCCT Linpack 5 ωρες, λες να μη μπορει να "βγαλει" μια ταινια...?

Εγω νομιζω οτι μπορει και παραμπορει..

Που τα συμπεραινεις ολα αυτα, πραγματικα απορω.

Οσο για τον θεμα με τα torrents, εκει ειναι το μονο σημειο που το ζοριζω. That's all και τελος... Πωω μεσανατολικο το καναμε :P

Εχω 8/1 γραμμη. Δουλευει 24/7 κυριως λογω του ρολου fileserver που εχει, και οχι τοσο πολυ για ανεβοκατεβασματα.

• Moderators
Δημοσ.

A ok, δεν ηξερα οτι οταν λες "εαν εχεις midi tower και ο μονος αν/ρας σου ειναι του psu" αναφερεσαι σε... εσενα! Μαλλον θα πρεπει εσυ να τα ξανακοιτας πριν κανεις κλικ στο κουμπακι "Δημοσιευση"...

Περι Athlon ανεφερα μολις πιο πριν για να εξηγησω οτι οντως κανει τη διαφορα ο επεξεργαστης.

ΟCCT Linpack ειναι μια λειτουργια του προγραμματος OCCT 3. Εχει αξιολογηθει ως η καλυτερη διαδικασια στρεσαρισματος του επεξεργαστη, τον φτανει ακριβως στο οριο του.

5 ωρες πληρους στρεσσαρισματος, χωρις να ανεβει η θεμοκρασια σε ιδιαιτερα ανησυχητικα επιπεδα σημαινει πως το Pc μπορει να κανει ΟΛΕΣ τις δουλειες, ακομα και gaming, καθως και στις HD ταινιες αλλα και στα παιχνιδια ο επεξεργαστης δεν ειναι ΜΟΝΙΜΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ στο 100%. Ποσο μαλλον οταν ειναι idle ή σχεδον idle το 99% του χρονου.

Αν ηθελες να μαθεις τι ειναι, αντι να φερνεις αντιρησεις του τυπου "Τρεξε ενα mpeg/avi/wmv και θα δεις πόσο θα παει...", θα μπορουσες να εβαζες τη λεξη OCCT στο google... Το πρωτο αποτελεσμα ειναι το προγραμμα αυτο...

Και προφανως και υπερκαλυπτει οποιουδηποτε ειδους άλλο Load.

Ετρεξα ενα HD 720p mkv, στη μιση ωρα ειχε φτασει στους... 54 βαθμους.

Ακομα δε πιστευεις οτι ειναι μια χαρα βιωσιμη λυση? Ε τοτε δεν μπορω να κανω κατι αλλο για να πειστεις...

Δεν ξερω για εσενα, αλλα εγω τουλαχιστον θελω τα δεδομενα που ειναι αποθηκευμενα στους δισκους αυτους ανα πασα στιγμη διαθεσιμα.

Και εξηγουμαι:

Παιρνω το netbook στην αυλη/μπαλκονι. Μηπως πρεπει να κουβαλαω μαζι και 2,5ΤΒ δεδομενα?

Εχω αλλα 3 τουλαχιστον pc στο σπιτι... μηπως παλι πρεπει να τα κουβαλαω?

Εχω gigabit LAN με τον ξαδερφο μου, ο οποιος μενει διπλα μου. Μηπως και αυτος πρεπει να μου λεει να αναψω το pc για να εχει προσβαση στα δεδομενα?

Κανω sharing και σε 2 γειτονες φιλους, ασυρματα. Μηπως κι αυτοι πρεπει να με ειδοποιουν αν π.χ. στις 4 το βραδυ θελουν να δουν καποια ταινια απο τα 2,5ΤΒ?

• Moderators
Δημοσ.

Σοβαρα νομιζεις οτι ενα λιτο κατεβαστηρι μπορει να τρεξει ενα 3-D game χωρις fan? Θα σου παει 90oC σε δευτερολεπτα και θα καει σα λαμπαδα:lol:

Φυσικα και μπορει. Δεν παει 90°C σε δευτερολεπτα, αφου βγαζει 5 ωρες πληρους load στο OCCT. Το παιχνιδι στρεσαρει τη CPU πιο λιγο απο οτι το OCCT (ή οποιοδηποτε αλλο προγραμμα στρεσσαρισματος).

Και αν δε μπορει να τρεξει ενα παιχνιδι, ειναι αποκλειστικα και μονο λογω της ανεπαρκειας της onboard καρτας γραφικων...

Δε ξερω γιατι σου φαινονται απιστευτα ολα αυτα, πραγματικα. Εννοειται εχω αλλαξει ψυκτρα, το εχω ξανααναφερει αλλωστε. Με τη στοκ δεν υπηρχε καμια περιπτωση να κρατησει χωρις ανεμιστηρα.

Και οχι, δε κανει κανενος ειδους κολλημα. Το μονο κολλημα που ενδεχομενως να κανει ειναι σε full HD πολυ υψηλου bitrate, που να μην υποστηριζει DXVA dedocing η HD3200. Οπου και προφανως ειναι ανεπαρκης ο επεξεργαστης, δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας.

Ναι ολοι οι αλλοι απευθειας streaming κανουν (τους εχω αφησει δικαιωμα μονο για read). Μια HD ταινια συμπιεσμενη σε MKV (~4,5GB), διαρκειας 1,5 ωρας εχει περιπου 7mbps, ταχυτητα που σιγουρα μπορει να κρατησει μια ασυρματη συνδεση με σχετικα καλο σημα. Για divx/HD μεγαλυτερης διαρκειας-ιδιου μεγεθους δε το συζητω καν... Εγω πηρα την οριακη περιπτωση. :-)

Στραβωσα γιατι δεν κανεις τιποτε αλλο παρα να αμφισβητεις αυτα που λεω. Μεχρι και στο fan εφερες αντιρρηση, χωρις καν να το εχεις δοκιμασει...

Παρε εσυ αυτα και δοκιμασε τα, και δες αποτελεσματα με τα ιδια σου τα ματια:

Mobo Asrock A780GXE/128M, CPU AMD X2 5050e sAM2+, cpu cooler: Thermalright Ultra 120 extreme.

(Η προταση φιλιας εγινε πολυ πριν τη σημερινη μας κουβεντα btw)

Τελος, να πω πως συσχετιζω mkv/avi με OCCT, γιατι και τα 2 ειναι ομοια σε κατι: Στο οτι στρεσσαρουν τη CPU.

Κι επειδη το OCCT τη στρεσσαρει ΠΟΛΥ παραπανω απο οποιοδηποτε αρχειο βιντεο, γιαυτο και το εβαλα παραπανω στη προτιμηση στρεσσαρισματος απο τα avi/mkv, και ειπα οτι 'εφοσον αντεχει 5 ωρες πληρους load, μια ταινια 2 ωρων που δε στρεσσαρει καν στο 100% τη cpu δε θα την αντεχει???'

• Moderators
Δημοσ.
Φιλε μου,

καποιες παρανοησεις επι του προηγουμενο μου, δεν τις απεφυγες και παλι.

1)Σχετικα με τα 3-D games, δε χρειαζεται να δοκιμασεις ο ιδιος και να καψεις τον επξστη σου, οπως τοσοι αλλοι. Ρωτησε οποιον σχετικο θες και θα σου πει οτι χωρις αν/ρα θα καει και πολυ γρηγορα.

2)Σκεψου οτι ακομα και με super-dooper ψυκτρα αν παιξεις παιχνιδια σαν το GRID, 50ο+ τους εχεις στο νερο.

3)Το οτι η καρτα γραφικων παζει ρολο και αν ειναι χαμηλης ποιοτητας δεν θα μπορει να το παιξει, ειναι αλλο θεμα, δεν μιλαμε γιαυτο τωρα, πες οτι η καρτα ειναι επαρκης. Η θερμοτητα που θα προκληθει οταν παιξεις το GRID ειναι που θα σου καψει τον ανυπερασπιστο επεξστη. Το GRID βεβαια δεν θα μπορεσει να το τρεξει το συστημα σου γιατι δεν καλυπτει τις προδιαγραφες, μην αποπροσανατολιστεις παλι, ΑΝ το ετρεχε λεμε...

4) Σε ρωτησα για κολληματα στην οθονη οταν παιζεις ταινια(βεβαια εσυ μου ειπες με εμφαση οτι ΔΕΝ παιζεις ταινιες, ξαφνικα οχι μόνο παιζεις αλλα μοιραζεις και σε αλλους...) Τα κολληματα αυτα μπορει να οφειλονται σε πολλους παραγοντες, δεν σκεφτηκα καν κοληματα απο θερμοτητα, βασικα δε νομιζω οτι η θερμοτητα προκαλει κοληματα.

-)Γνωριζω πότε εγινε η προταση φιλιας, η απορια ειναι γιατι να κανεις μια τετοια προταση εαν μετα απο λιγες ωρες την ακυρωνεις χωρις λογο. Οι φιλιες δεν ειναι μόνο για μια μερα ουτε στηριζονται σε απαιτηση τυφλης υπακοης:rolleyes:

5)Δεν εχω ιδεα τι ειναι το OCCT, το μόνο σιγουρο ειναι οτι αν αν παιξεις ταινια θα ανεβει αρκετα η θερμ/σια σου. Σου μιλαω εκ πειρας γιατι εγω βλεπω συνεχεια ταινιες στο κατ/ρι (ενω εσυ δηλωσες οτι δεν βλεπεις καθολου). Βεβαια δεν μου ειχες πει οτι εχεις το κτηνος της Τhermalright! Σκεφτομαι να το παρω κι εγω. Και επαναλαμβανω οτι δεν σε θεωρω ψευτη, αλιμονο.

6)Τελος, οσο για την ερωτηση μου "αν οι γειτονες βλεπουν απευθειας ή κατεβαζουν πρωτα" δεν καταλαβα την απαντηση σου. Αν παντως ισχυει η πρωτη περιπτωση, δηλ. βλεπουν μεσω remote, τοτε η εικονα δεν ειναι σπαστη?

Απαριθμησα τις ερωτησεις για να απαντησω μια προς μια.

1)Τεραστιο λαθος. Εφοσον αντεχει 5 ωρες σε 100% load χωρις να "καει", σημαινει οτι (αν ηταν επαρκης η καρτα γραφικων), θα αντεχε να παιζει για πολυ περισσοτερο. Αυτο κα-τά-λα-βέ το. Αυτο ειναι η κυρια διφωνια μας.

Και κατι ακομα. Οι επεξεργαστες εδω και πολλα χρονια κανουν throttling οταν ζεσταθουν πολυ, ενω αν ουτε ετσι πεσει η θερμοκρασια, απλα σβηνουν για να μην καουν. Οποτε και χωρις ΚΑΝ ψυκτρα να αναψεις το pc, απλα να σβησει σε μερικα δευτερολεπτα.

2) με 50 δεν καιγεται. Ουτε καν με 70... Και ξαναλεω: Το παιχνιδι φορτιζει τη cpu πολυ, σωστο ή λαθος? Τη φορτιζει ομως ΟΧΙ 100% αλλα περιπου 70-90% κατα μεσο ορο αναλογα το παιχνιδι. Το ΟCCT (οπως και καθε αλλο προγραμμα στρεσαρισματος), τη φορτιζει ΠΛΗΡΩΣ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ. Δηλαδη στο διαγραμμα της χρησης της cpu, βλεπεις μια ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ κολλημενη στο 100%. Θα μου πεις ποιο το νοημα υπαρξης τετοιων προγραμματων? Θα σου απαντησω: Προφανως για να τεσταρεις τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασιες που μπορεις να πιασεις, με μολις 1-2 κλικ.

3) Οκ, δεν ειπα οτι αυτο ειναι το θεμα.

4) Φυσικα και δεν παιζω ταινιες σε αυτο το pc. Εχω αλλο pc (σε αλλη οθονη) για το λογο αυτο. Αυτο δε σημαινει οτι καθε στιγμη δε μπορω να παω σε καποια ταινια η οποια βρισκεται μεσα στους δισκους και να την δω σε οποιοδηποτε pc του δικτυου μου... Απο απλη περιεργεια την εβαλα να παιξει, να δω αν αλλαξαν τα δεδομενα σε σχεση με οταν πρωτοεστησα το pc που του εκανα καποιες δοκιμες. Και δεν εχουν αλλαξει. Μια χαρα τις παιζει.

5) Καλα θα κανεις να μαθεις τι ειναι τα προγραμματα στρεσαρισματος διαφορων κομματιων του hardware, γιατι αλλιως πολυ απλα δεν ξερεις σε τι θερμοκρασια σε Load συνθηκες ειναι ικανο να φτασει το καθε κομματι σου. Επισης δε ξερεις αν το pc ειναι σταθερο σε οποιεσδηποτε συνθηκες.

Ας το ξαναπω κι εδω: Η ταινια στρεσαρει τη cpu κατα καποιο ποσοστο Χ, το οποιο ειναι μικροτερο απο το 100% κατα μεσο ορο. Το προγραμμα στρεσαρισματος αναγκαζει τη cpu να δουλευει για οσο χρονο θελεις στο ΑΠΟΛΥΤΟ 100%. Που σημαινει πως ΟΠΟΙΑ ταινια κι αν βαλεις, ΔΕΝ στρεσαρει τη cpu οσο ενα προγραμμα στρεσαρισματος, αρα ΔΕΝ πιανει τη μεγιστη της θερμοκρασια. Πόσο πιο απλα να το πω πια? Μεχρι και ο πατερας μου θα το καταλαβαινε αν το λεγα ετσι...

6) Απευθειας βλεπουν απο τις αποθηκευμενες ταινιες στους δισκους του fileserver μου, μεσω ασυρματου δικτυου και καταλληλου sharing που εχω κανει. Εφοσον το ασυρματο Link μπορει να αντεξει τη ροη δεδομενων προς αυτους (και μαλιστα ανετα), γιατι να το βλεπουν σπαστο? Δε μπορω να καταλαβω που εχεις κολλησει...

-) Το οτι δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο που λεω, για αγνωστους λογους, δε σημαινει οτι δε συνεχιζουμε να ειμαστε φιλοι :-)

• Moderators
Δημοσ.

6) Δεν εχω κολησει καπου, ρωταω κατι συγκεκριμενο. Βλεπουν κατευθειαν απ το pc σου χωρις να χρειαζεται να κατεβασουν τα αρχεια στα δικα τους computers, σωστα? Τοτε για ποια ροη δεδομενων λες? Το ασυρματο δικτυο και τα sharing δικαιωματα ειναι αυτονοητα. Λοιπον, δεν βαζεις εσυ την ταινια να παιζει και την βλεπουν αυτοι μεσω remote(τοτε εχει σπασιματα) αλλα μπαινουν στους κοινοχρηστους φγακελους και την βλεπουν με τα δικα τους media players, σωστα?

Καθε μερα βλεπουν οι γειτονες? Κι εσυ εισαι ολο το 24ωριο απικο για να τους εξυπηρετησεις οποτε τους ερθει να δουν ταινια? Καλα... τις ανανεωνεις καθολου? γιατι καποια στιγμη θα τις δουν ολες:-D

Θα απαντησω μονο στο 6.

Ναι δε τα παιζουν με remote desktop, μεσω sharing φακελων με δικα τους media players τα παιζουν.

Προστιθενται καπου 4-5 ταινιες ημερησιως, οποτε μη σε νοιαζει αυτο. :lol:

Οσο για ΟΛΑ τα υπολοιπα, λυπαμαι, εγκαταλειπω την προσπαθεια μετα απο αυτη σου τη φραση:

Το να ζοριζεις τα εξαρτημτα σου με περιεργα προγραμματα αμφιβολου αποτελεσματος(θεωρια) δεν το βλεπω πολυ σοϊ

Αυτα τα προγραμματα χρησιμοποιουν χιλιαδες υπερχρονιστες στον κοσμο για να τεσταρουν αν τα συστηματα τους ειναι σταθερα σε μη-default συνθηκες.

Και αν θες την αποψη μου. Μου εχει τυχει να παιζω για ωρες σε υπερχρονισμενο συστημα χωρις προβλημα, αλλα στα προγραμματα αυτα στρεσαρισματος εβγαζε σφαλμα... Τοτε ειχα την ιδια αντιληψη με εσενα: "Ε αφου παιζει για ωρες μωρε, τι μπορει να παθει?"

Οταν ομως ΜΙΑ φορα μετα απο 4 ωρες παιχνιδιου χωρις save μου πεταξε μπλε οθονη, αλλαξα αρδην αποψη.

Και μην πεις "ηταν τυχαιο". Τυχαιο restart/blue screen/shutdown/σφαλμα εφαρμογης απλα ΔΕΝ υπαρχει.

Γιαυτο βγαλε λιγο τις παροπιδες και δες λιγο παραπερα, μπορει να υπαρχει κατι αξιολογο που να μη γνωριζεις.:-)

Αν θες βεβαια....

Τετελεσθαι...

προσπαθησα τουλαχιστον.

Δημοσ.

K εγω συμφωνω με οσα λεει ο georgeman!το occt,το prime κλπ ειναι απο τα πιο γνωστα proggs κ ειναι οτι πρεπει για cpu/ram stess απο οποιο game εφαρμογη κλπ γιατι απλα αυτη ειναι η δουλεια τους stess tests....

Δημοσ.

6) Δεν εχω κολησει καπου, ρωταω κατι συγκεκριμενο. Βλεπουν κατευθειαν απ το pc σου χωρις να χρειαζεται να κατεβασουν τα αρχεια στα δικα τους computers, σωστα? Τοτε για ποια ροη δεδομενων λες? Το ασυρματο δικτυο και τα sharing δικαιωματα ειναι αυτονοητα. Λοιπον, δεν βαζεις εσυ την ταινια να παιζει και την βλεπουν αυτοι μεσω remote(τοτε εχει σπασιματα) αλλα μπαινουν στους κοινοχρηστους φγακελους και την βλεπουν με τα δικα τους media players, σωστα?

Καθε μερα βλεπουν οι γειτονες? Κι εσυ εισαι ολο το 24ωριο απικο για να τους εξυπηρετησεις οποτε τους ερθει να δουν ταινια? Καλα... τις ανανεωνεις καθολου? γιατι καποια στιγμη θα τις δουν ολες:-D

Προφανώς ο georgeman έχει φτιάξει δίκτυο με τους γείτονες και έχει κάνει κάποιους φάκελους κοινόχρηστους οι οποίοι περιέχουν τις ταινίες. όπως γνωρίζεις, με τον τρόπο αυτό είναι λες και είσαι σε φάκελο του δικού σου Pc. οπότε το μόνο πρόβλημα που υφίσταται είναι αν το bandwidth του δικτύου είναι αρκετό για απευθείας ανάγνωση των αρχείων από τους σκληρούς του georgeman. όπως σου εξήγησε:

Μια HD ταινια συμπιεσμενη σε MKV (~4,5GB), διαρκειας 1,5 ωρας εχει περιπου 7mbps ταχυτητα που σιγουρα μπορει να κρατησει μια ασυρματη συνδεση με σχετικα καλο σημα. Για divx/HD μεγαλυτερης διαρκειας-ιδιου μεγεθους δε το συζητω καν... Εγω πηρα την οριακη περιπτωση.

λέγοντας ταχύτητα εννοούσε το bitrate της ταινίας. αν το bitrate της ταινίας το αντέχει το δίκτυο που έχεις φτιάξει τότε θα έχεις συνεχής ροή χωρίς σπασίματα. αυτό ακριβώς σου εξήγησε στο quote από πάνω.

Δημοσ.

Για μια στιγμη ρε μαστόρια...

Eγω εχω 2 pc στο δωματιο μου(ασυρματα) και μεσω κοινοχρηστων φακελων βλέπω αν τις βαλω, τις ταινιες του ενος στο αλλο.

Το bandwidth τι σημασια εχει? Ειναι οικιακο δικτυο(LAN). Εχει σημασια αν εχω pstn ή adsl 24mbps?

Τι ακριβως ειναι το bitrate? Oτι και ναναι, ουτε αυτο νομιζω οτι παιζει ρολο. Απ τη στιγμη που εχω προσβαση στο κοινοχρηστο μου φακελο θα δω τη ταινια χωρις να τιθεται θεμα ροης, σπασιματων ή οτι αλλο.

• Moderators
Δημοσ.
Για μια στιγμη ρε μαστόρια...

Eγω εχω 2 pc στο δωματιο μου(ασυρματα) και μεσω κοινοχρηστων φακελων βλέπω αν τις βαλω, τις ταινιες του ενος στο αλλο.

Το bandwidth τι σημασια εχει? Ειναι οικιακο δικτυο(LAN). Εχει σημασια αν εχω pstn ή adsl 24mbps?

Τι ακριβως ειναι το bitrate? Oτι και ναναι, ουτε αυτο νομιζω οτι παιζει ρολο. Απ τη στιγμη που εχω προσβαση στο κοινοχρηστο μου φακελο θα δω τη ταινια χωρις να τιθεται θεμα ροης, σπασιματων ή οτι αλλο.

:lol::lol::lol:

Καλο!!

Δοκιμασε να βαλεις τα pc τοσο μακρυα, ωστε να κλειδωνει το ασυρματο δικτυο στα ~5-11mbps και βαλε να δεις μια HD ταινια...

Και μετα κλαιγε ελευθερα :P

Τα ασυρματα εχουν ΠΑΡΑ πολλους περιορισμους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...