Προς το περιεχόμενο

Τί είναι το +3,3V;

petsoukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεχρι τωρα μονο επωνυμα τροφοδοτικα με εχουν πουληση και δεν πηραν τιποτα μαζι τους... τα no name που ειχα τα πεταξα ολα εν λειτουργεια ... Για αυτο ρωταω!!!

[Βεβαια τα no name τα ειχα Π.Χ. με αναλογο hardware τις εποχης]:-D

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σιγουρα υπαρχουν αλλα τα σνομπαρουμε γιατι εχουμε επιλογες και περισοτερα φραγκα απο τοτε και καλα κανουμε και ανεβηκαμε επιπεδο... Αλλα και τωρα εχουμε αστοχειες και δευτερες ποιοτητες απο τα επωνυμα ...Χωρις εκπτωση στις τιμες... 80 ή 90 ευρω για κατι το οποιο 50/50 % αν θα σε βγαλει...Οπως καποτε δηλαδη με τα no name ,τι να πω.

Μας χωσανε κανονικα :o

Δημοσ.

Δεν λεει κατι η μετρηση "στον αερα".

γιατι δεν λεει? Αν δεν ειναι καν κοντα στα 5 να ειναι π.χ. 2 η να ειναι 7-8-10-20 επιδη το psu θα μαμιετε? τι θα το βαλεις πανω να μην δουλευει η να στα καψει? Τωρα μη μου πεις οτι μπορει το 2 να το κανει 5 και το 10, 5....εχω μετρισει πραγματικα απειρα psu και κανενα δεν εκανε κατι τετοιο...να λεει εντελος αλλα νουμερα

• Moderators
Δημοσ.
γιατι δεν λεει? Αν δεν ειναι καν κοντα στα 5 να ειναι π.χ. 2 η να ειναι 7-8-10-20 επιδη το psu θα μαμιετε? τι θα το βαλεις πανω να μην δουλευει η να στα καψει? Τωρα μη μου πεις οτι μπορει το 2 να το κανει 5 και το 10, 5....εχω μετρισει πραγματικα απειρα psu και κανενα δεν εκανε κατι τετοιο...να λεει εντελος αλλα νουμερα

Εξηγησα ηδη.

Και συνεχιζει να ισχυει και ολα τα psu του κοσμου να εχεις μετρησει.

Αν και χωρις φορτο δινουν αλλα αντ αλλων, τοτε εννοειται ειναι για πεταμα. Αλλα και σωστα να δινουν στον "αερα", υπο καθεστως φορτου δε μπορεις να ξερεις τι κανει, οποτε με τη μετρηση στον αερα δεν ειναι καθολου μα καθολου καλυμενος.

Δημοσ.
E, αυτο λεω κι εγω. Ασταθεια και επανεκιννησεις. Δεν ειναι μη λειτουργια αλλα υπολειτουργια. Αν πχ. βαλεις ενα 3D να παιξεις, τραβηξει πολυ ρευμα και το psu δεν μπορεσει να αντεπεξελθει και σου κλεισει το συστημα, εχεις υπολειτουργια, οχι μη λειτουργια.

Από τη στιγμή που το τροφοδοτικό πρέπει να είναι 100% σταθερό, θεωρείται μη λειτουργικό, όταν "σε αφήνει". Τι να το κάνεις όταν δεν είναι σε θέση να τροφοδοτήσει το σύστημά σου;

• Moderators
Δημοσ.

Ακριβως ο,τι λεει ο Phanis.

Οταν ζοριζεται το τροφοδοτικο, εκτος απο ζεσταινεται και καταπονονται τα ηλεκτρονικα που περιεχει, μπορει

1) Να σκασουν λογω ζεστης οι πυκνωτες (παπαλα).

2) Απλα να "καει". (= τσουφ και τελος :P )

3) Να "κλεισει" λογω υπερθερμανσης. (λιγα εχουν αυτο το feature).

Οταν καιγεται ενα τροφοδοτικο, δεν ξερεις ποτέ αν θα παρει ή οχι και κατι αλλο μαζι του.

Επισης, ναι ΟΝΤΩΣ οι υπολογιστες ΔΕΝ καινε τοσα βατ οσα μας εχουν βαλει στο κεφαλι. Αλλωστε κι εγω ο ιδιος εχω πει σε αλλα threads οτι με ενα καλο 550ρι εισαι οκ για Crossfire ακομα με 2x4850, ενω με 750ρι εισαι οκ και για SLi με 2xGTX285!! Ποσο μαλλον μια 4670.

Απλα πρεπει να υπολογισεις και το effeciency του τροφοδοτικο μεσα.

Δηλαδη ενα ΚΑΛΟ 400ρι με efficiency 80% σου δινει "καθαρα" βατ, δηλαδη υπερ υπερ αρκετα :-)

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι δεικτες. Τασεις ειναι.

Οσο περισσοτερο "ζοριζεις" ενα τροφοδοτικο φορτωνοντας το με παραπανω βατ, τοσο περισσοτερο "πεφτουν" οι τασεις αυτες.

Βεβαια αυτο εξαρταται απο

1) Ποσο καλη σταθεροποιηση τασεων κανει το τροφοδοτικο (δηλαδη με τη ποιοτητα του). [Ενα ανωνυμο παλιο που εχω, χωρις φορτιο δινει 13,5 βολτ, ενω με φορτιο δινει 10,6. Δηλαδη χαλια μαυρα :P ]

2) Τι θα σου τυχει :P

Μπορει ενα επωνυμο τροφοδοτικο να κανει σταθεροποιηση υπο φορτιο στα 11,9 βολτ ενω ενα αλλο ΙΔΙΟ στα 12,3. Και τα 2 ειναι εκτος οριων οποτε κανενα προβλημα.

Π.χ. το δικο μου τροφοδοτικο δινει 12,8 βολτ στη +12 γραμμη. Αυτο ειναι "πολυ", αλλα εντος οριων. Οταν ειχα εξτρά καρτα γραφικων, εδινε 12,6. Παλι "πολυ" αλλα παλι εντος οριων.

Οποτε as long as δεν ξεφευγουν οι τασεις απο τα ορια, δεν υπαρχει προβλημα.

Η μονη διαφορά ειναι οτι οσο περισσοτερα βατ, τοσο λιγοτερο ζοριζεται αρα και τοσο λιγοτερο κυμαινονται οι τασεις αυτες.

Δε καταλαβαινω παντως πού ειναι το κολλημα σου με τις τασεις...

Στο προηγουμενο ποστ στη τελευταια προταση εννοουσα "καθαρα 320 βατ". Να συμπληρωσω επισης σε εκεινο το ποστ οτι ενα 300ρι no-name με efficiency 65% σου δινει καθαρα 200W, που ΔΕ φτανουν για εκεινο το συστημα.

Τελος να πω οτι ποτέ δε πρεπει να εχεις ενα οριακο τροφοδοτικο. Γιατι οσο περνανε τα χρονια "γηρασκει" και χανει μερος της δυναμης του. Επισης ειναι το Α και το Ω για ενα σταθερο συστημα, οποτε εναν αερα παραπανω πρεπει να φροντιζουμε τον εχουμε οταν επιλεγουμε τροφοδοτικο. Επισης πρεπει να σκεφτομαστε και μελλοντικες αναβαθμισεις που τυχον θα κανουμε.

• Moderators
Δημοσ.

2) Το κατω οριο ειναι 11 volt. Αν ειναι κατω απ αυτο πας το τροφοδοτικο για αλλαγη. Αν ειναι κατω απο το τυπικο 12, δηλαδη 11,8 ας πουμε, κανενα προβλημα. Το αν θα ειναι ή οχι κατω απο το οριο εχει να κανει με αν θα ειναι καλο το συστημα σταθεροποιησης του καθως και με την τυχη.

3) Οχι απο ενα σημειο και μετα και τα 2 δε θα ζοριζονται καθολου. Μαλιστα, ισως το πιο μικρο να ειναι και πιο αποδοτικο (εχει να κανει με τη καμπυλη αποδοσης του καθενος).

6) Θεωρητικα καθε χρονο χανει 10% της ισχυος του το τροφοδοτικο. Αλλα λογικα, αν παρεις ενα σχετικα ανετο τροφοδοτικουλι (δηλαδη ενα 425ρι με πραγματικη αποδοση 350 για συστημα που καιει 250W), στα 4-5-6 χρονια που θα κρατησεις το pc δεν εχεις κανενα προβλημα. Οταν δεις και πεφτουν οι τασεις σε φορτο ή ξερω γω ειναι ασταθες το Pc, τοτε πρεπει να σκεφτεις και το ενδεχομενο αλλαγης τροφοδοτικο. Μα αν παρεις ενα σχετικα ανετο, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. ;)

7) Το κατεβαστηρι λογικα θα ειναι Idle ολη την ωρα. Αρα δε θα καταναλωνει πολυ, αρα δε θα ζεσταινεται το τροφοδοτικο, αρα και ενας πιο ησυχος ανεμιστηρας εστω και με μικροτερη ροη αερα θα ειναι οκ.

Αλλωστε, κι εγω εβαλα στο HEC τροφοδοτικο του κατεβαστηριου μου εναν Arctic Cooling ανεμιστηρα, ο οποιος εχει 3 pin connector, και τον συνδεσα στο fan controller του κουτιου μου.

Ετσι, το βραδυ που παιζει Idle τον χαμηλωνω και δεν ακουγεται τιποτα, ενω την υπολοιπη μερα τον δυναμωνω για να ειμαι καλυμμενος.

Δες

HPIM1371.jpg

;)

Δημοσ.
Eμενα τα 5V μου ειμαι λιγοτερα (4.9), να ανησυχω?

Τωρα, αυτα τα 3.3V-5V-12V ειναι ασχετα με το ποσα W παραγει το psu, αλλα εχουν να κανουν με τη ποιοτητα του, σωστα?

Φιλε petsoukos, να σε ρωτησω κατι, επειδη κι εγω ειχα παρομοιο συστημα,

η Audigy 2 ZS σου δημιουργει καθολου προβλημα?

Η 7800GT πόσο σου βγαζει στο 3DMark06?

Ποτέ δεν μου έβγαλε πρόβλημα η Audigy.

Δεν το έχω "τρέξει" ποτέ το 3DMark06.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...