phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Οι καρτες γραφικων για παραδειγμα σου λενε minimum requirement τροφοδοτικο με ταδε ampere για να την αντεχει. Τα γραφει στο κουτι της Οκ, αλλά εδώ να διευκρινήσουμε κάτι: Τα Α που αναγράφονται στο κουτί ή το manual μιας κάρτας γραφικών, δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης κάρτας σε ρεύμα, αλλά ενός μέσου συστήματος που θα φοράει τη συγκεκριμένη κάρτα. Για παράδειγμα μια Χ1950ΧΤΧ απαιτεί τροφοδοτικό με 28Α στη +12V. Αυτό δε σημαίνει ότι καταναλώνει 336W.
koumos Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Στο δικο μου συστημα λοιπον η καρτα γραφει οτι χρειαζεται στην 12V 26Α. το psu μου εχει 12V1: 14A και 12V2:15A...ειμαι καλα λοιπον ή οπως υποψιαζομαι οχι? προβλημα τοσο καιρο παντως δεν εχω με το pc... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:40 ---------- Α και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω και μου ρθε μολις...το PFC (το οποιο δεν εχει το PSU μου) τι ειναι ??
nick#18 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 ρε παιδιά εγώ ένα τροφοδοτικό έχω και θέλω να δοκιμάσω αν λειτουργεί η είναι για ανακύκλωση. φίλε axristidi το μόνο που κατάλαβα είναι πώς ρωτάς για κάρτες γραφικών και το (3DMark06) δεν ξέρω τη είναι, δεν είμαι τεχνικός η προγραμματιστής ένα πολυμετρο προσπαθώ να δουλέψω Πάντα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την Βοήθεια θα παρεις την 20πινη τη φυσα με τα καλωδια....θα παρεις ενα καλωδιακι και θα ενωσεις το πρασινο απο τη μια πλευρα με το γκρι απο την αλλη...θα αναψει...μετρα και τα 12 volt και τα 5 μετα σε ενα molex (κιτρινο = 12 κοκκινο= 5) και το πολυμετρο ξερεις...20 συνεχες...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Η καρτα σου τραβαει 100W MAX... Οποτε ΑΠΑΙΤΕΙ μολις 8,3Α. 26Α λενε για το συνολο του συστηματος και για να εξασφαλισουν οτι θα εισαι οκ ακομα κι αν εχεις πολυ χαμηλης ποιοτητας τροφοδοτικο (που οσο να ναι "φουσκωνουν" τα νουμερα οι εταιρειες). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:46 ---------- θα παρεις την 20πινη τη φυσα με τα καλωδια....θα παρεις ενα καλωδιακι και θα ενωσεις το πρασινο απο τη μια πλευρα με το γκρι απο την αλλη...θα αναψει...μετρα και τα 12 volt και τα 5 μετα σε ενα molex (κιτρινο = 12 κοκκινο= 5) Ναι το θεμα ειναι οτι μπορει να δει στα 5 βολτ τιποτα 5.8 και να τρομαξει. Αλλα μολις τα βαλει σε pc (που δε θα ειναι στον αερα, αλλα θα εχει μια Χ καταναλωση) το νουμερο αυτο να πεφτει στα 5,3 που ειναι εντος οριων. Δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο... Δεν λεει κατι η μετρηση "στον αερα".
koumos Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 ok thanx georgeman....για δες και αυτο το psu http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650570 εχει αν καταλαβαινω καλα 4 rails 12V. Τα 2 ειναι 18Α και τα αλλα 2 ειναι 30Α... αν μια vga απαιτουσε ας πουμε 36Α στην +12 θα ημουν καλυμενος? Αυτο που ρωταω δηλαδη μαλλον ειναι, το πως προκυπτει το combined και αν ειναι αυτο που μας ενδιαφερει κυριως οσον αφορα στις vga
Radiatedsoul Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Αν ειναι καρτα γραφικων καινουργια, και το τροφοδοτικο ειναι 1 χρονου την αντεχει.. Πρακτικοι κανονες FTW
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Το W0131 σύμφωνα με τη σελίδα της ΤΤ: http://www.thermaltake.com/product/Power/ToughPower/W0131/w0131.asp βγάζει 62Α στη +12V. Βέβαια κάπως πολλά μου φαίνονται.. Αν ειναι καρτα γραφικων καινουργια, και το τροφοδοτικο ειναι 1 χρονου την αντεχει..Πρακτικοι κανονες FTW =x :Ρ
koumos Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ναι για την 8800GT 512 μιλαω. εφοσον τραβαει 69W λοιπον ειμαι καλυμμενος απολυτα υποθετω ετσι? Αυτο που δεν καταλαβα ακομα ειναι πως προκυπτει το combined Amperage της 12V. Θα το γραφει ξεχωριστα στα specs του PSU ή το βρισκουμε με καποιο τροπο απο τις ξεχωριστες εντασεις σε καθε rail?
phanispal Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ναι, είσαι καλυμμένος. Δεν αναφέρεται σε όλα τα τροφοδοτικά αυτό και απ' όσο ξέρω δε μπορείς να το υπολογίσεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Mην ανησυχεις, θα συν/με μια χαρα αρκει να καταλαβαινεις τι λεω και να απαντας επ' αυτων χωρις ασχετα Ωστε αν εχεις τροφ/κο που παραγει λιγοτερο ρευμα απ αυτο που χρειαζεται το pc, τοτε καιγεται? Και οι περιπτωσεις που λενε οτι το pc υπολειτουργει γιατι το psu δεν ειναι επαρκες για να καλυψει τις αναγκες του?... Δεν μπορει να υπολειτουργησει λογω ρευματος. Ή δουλευει ή οχι. Δηλαδη μπορει σε idle να επαρκει το τροφοδοτικο, ενω σε load οχι, οποτε και θα εχεις επανεκκινησεις και γενικα ασταθεια. Αυτο δε θεωρειται υπολειτουργια, αλλα μη λειτουργια. Επισης, εχε υποψη σου οτι οταν βαζουμε ενα μη επαρκες τροφοδοτικο, δεν διακινδυνευουμε να καψουμε μονο αυτο, αλλα και κομματια απο τον υπολογιστη μας. Οσο για τα ασχετα που λες, κανε ενα search στο φορουμ για ολα εχουν απαντηθει και πραγματικα με εκνευριζει να επαναλαμβανομαι. Συνεπως θα απανταω οπως εγω κρινω, απο τη στιγμη που δε σε προσβαλλω.
black12 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ παιδιά (nick#18, GeorgeMan, axristidi, koumos, Radiatedsoul, phanispal, ) ξέχασα κανέναν??? Δοκίμασα τις συμβουλές σας και βραχυκύκλωσα πράσινο με γκρι και είχα αποτελέσματα από +0.2 έως +0.7 σε κάθε σύνδεση αυτό σημαίνει πώς το τροφοδοτικό μου δεν πάει για ανακύκλωση. Κύριοι και πάλι σας ευχαριστώ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Προφανως και θα σου δειχνει περισσοτερα βολτς, γιατι οταν υπαρχει load επιφορτιζεται κι αλλο με αποτελεσμα να πεφτουν Αλλα μη το θεωρεις και δεδομενο, ειχα τροφοδοτικο που ετσι (στον "αερα") ελεγε οτι εγινε 12,6 volt στη +12, αλλα οταν το φορτωνες λιγακι επεφτε στα 10,5... δηλαδη για πεταμα.
giorgis4886 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δεν μπορει να υπολειτουργησει λογω ρευματος. Ή δουλευει ή οχι. Δηλαδη μπορει σε idle να επαρκει το τροφοδοτικο, ενω σε load οχι, οποτε και θα εχεις επανεκκινησεις και γενικα ασταθεια. Αυτο δε θεωρειται υπολειτουργια, αλλα μη λειτουργια.Επισης, εχε υποψη σου οτι οταν βαζουμε ενα μη επαρκες τροφοδοτικο, δεν διακινδυνευουμε να καψουμε μονο αυτο, αλλα και κομματια απο τον υπολογιστη μας. Οσο για τα ασχετα που λες, κανε ενα search στο φορουμ για ολα εχουν απαντηθει και πραγματικα με εκνευριζει να επαναλαμβανομαι. Συνεπως θα απανταω οπως εγω κρινω, απο τη στιγμη που δε σε προσβαλλω. Εχεις εμπειρια καταστροφης κομματιων υπολογιστη απο κακο τροφοδοτικο ή ξερεις καποιον αλλον με αναλογη εμπειρια?[Να ειναι σιγουρο ομως οτι το αιτιο ειναι το τροφοδοτικο] ?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Φυσικα. 2 no-name τροφοδοτικα μου εχουν καει (κι ενα στον ξαδελφο μου, ημουν παρων). Ολα πηραν και κατι μαζι τους. Συνηθως σκληρους. Σε ακραιες περιπτωσεις και μητρικες. Μαλιστα μου εχει καει και επωνυμο τροφοδοτικο. Αυτο ομως δε πηρε τιποτα αλλο μαζι του (ευτυχως )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.