petsoukos Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Τί είναι το +3,3V; Έχω αυτήν την απορία πριν πετάξω το τροφοδοτικο.. Το PC μου κλείνει απροειδοποίητα και η ένδειξη στο Everest του 3,3 είναι ~2,7. Το τροφοδοτικό είναι παλιό και θα το αλλάξω.
phanispal Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Είναι μία από τις τάσεις με τις οποίες το τροφοδοτικό παρέχει ρεύμα σε διάφορα υποσυστήματα. Δε χρειάζεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα η συγκεκριμένη. Περισσότερο η +12άρα, που έχει να κάνει με κάρτα γραφικών. Επίσης η ένδειξη που αναφέρεις μπορεί να είναι λανθασμένη για ένα σωρό λόγους.
black12 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, πώς δοκιμάζουμε ένα τροφοδοτικό αν λειτουργεί?
black12 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Το να το βάλω μόνον στην πρίζα θα γυρίσει ο ανεμιστήρας?, θα φέρει 12βολτ στο πολύμετρο???
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Το να το βάλω μόνον στην πρίζα θα γυρίσει ο ανεμιστήρας?, θα φέρει 12βολτ στο πολύμετρο??? Οχι. Πρεπει να ενωσεις 2 καλωδια για να αναψει. Αλλα και παλι τα βολτ που θα σου δωσει θα ειναι με μηδενικο φορτιο...Συνηθως σε full load πεφτουν. Ειδικα σε μετρια-κακα τροφοδοτικα πεφτουν αρκετα. Eμενα τα 5V μου ειμαι λιγοτερα (4.9), να ανησυχω? Οχι. Το ATX προτυπο οριζει μεγιστη επιτρεπτη αποκλιση = ±10%. Αρα οσο εισαι μεταξυ 4,5-5,5 εισαι οκ. Και οχι δεν ειναι καθολου ασχετα. Για την ακριβεια εχουν να κανουν περισσοτερο ΑΥΤΑ με τα W που βγαζει, παρα η ποιοτητα! (η οποια παιζει κι αυτη ομως αρκετα σημαντικο ρολο).
gtroza Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Παράθεση: Αρχικά καταχωρημένο από black12 Εμφάνιση Μηνύματος Το να το βάλω μόνον στην πρίζα θα γυρίσει ο ανεμιστήρας?, θα φέρει 12βολτ στο πολύμετρο??? Οχι. Πρεπει να ενωσεις 2 καλωδια για να αναψει. Αλλα και παλι τα βολτ που θα σου δωσει θα ειναι με μηδενικο φορτιο...Συνηθως σε full load πεφτουν. Ειδικα σε μετρια-κακα τροφοδοτικα πεφτουν αρκετα. ένα καλώδιο βγάζει τάση +1v νομίζω ότι είναι το πράσινο το γεφυρώνεις με ένα μαύρο που είναι γείωση και μετά μετράς με το πολύμετρο http://en.wikipedia.org/wiki/ATX http://www.helpwithpcs.com/courses/power-supply-basics-inc-pinouts.htm στο βύσμα με τις 20 'η 24 υποδοχές με προσοχή δεν φταίω για οποιοδήποτε βλάβη .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δηλαδη αν εχω ενα psu των 500W και το συστημα καταναλωνει περισσοτερα, τοτε οι δεικτες αυτοι θα ειναι χαμηλοτεροι απο 3,3-5-12? Αν εχεις PSU 500W και PC που να καταναλωνει 500 θα καψεις το τροφοδοτικο... Κι επειδη δε βλεπω να συνεννοουμαστε, εσυ απλα θεωρησε ανυπαρκτα τα 3,3 και 5 βολτ και επικεντρωσου στα 12... Αυτα ειναι που παιζουν τον κυριο ρολο.
Radiatedsoul Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δηλαδη αν εχω ενα psu των 500W και το συστημα καταναλωνει περισσοτερα, τοτε οι δεικτες αυτοι θα ειναι χαμηλοτεροι απο 3,3-5-12? Οι τασεις (θεωρητικα) μενουν παντα σταθερες (μη κοιτας που εχουν μκρες ακοκλησεις, αυτο οφηλεται στην αδυναμια κατασκευης τετοια μεγαλης ακριβειας με τοσο φτηνα υλικα που μπαινουν σε ενα τροφοδοτικο). Αυτο που αλλαζει ειναι τα amperes (Α). Παραδειγμα σε καταναλωση με 12V 12V x 10A = 120W (με μικρο φορτιο) 12V x 15Α = 180W (μεσαιο φορτιο) 12V x 25Α = 300W (μεγαλο φορτιο) Παραδειγμα σε καταναλωση με 5V 5V x 5A = 25W (μικρο φορτιο) 5V x 10A = 50W (μεσαιο φορτιο) 5V x 15Α = 75W (μεγαλο φορτιο) Η ταση ειναι σταθερη, αυτο που αλλαζει οταν φορτωνουμε ενα συστημα ειναι η ενταση του ρευματος (A). Και αν το πολλαπλασιασεις με την ταση που δουλευει σου βγαζει την ισχυ που καταναλωνει. Η ισχυ σε ενα τροφοδοτικο βγαινει αν προσθεσεις ολες τις ισχυς, δηλαδη και απο τα 12V και απο τα 3.3V και απο τα 5V. Και βγαζεις αθροισμα π.χ 500W τροφοδοτικο.
black12 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 ρε παιδιά εγώ ένα τροφοδοτικό έχω και θέλω να δοκιμάσω αν λειτουργεί η είναι για ανακύκλωση. φίλε axristidi το μόνο που κατάλαβα είναι πώς ρωτάς για κάρτες γραφικών και το (3DMark06) δεν ξέρω τη είναι, δεν είμαι τεχνικός η προγραμματιστής ένα πολυμετρο προσπαθώ να δουλέψω Πάντα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την Βοήθεια
koumos Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δηλαδη πρεπει καταρχας να κοιταμε τα Ampere στην 12V?? Και αν ενα PSU εχει πολλες +12V τι σημαινει ακριβως? πχ αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650590
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Από τη στιγμή που το πιο ενεργοβόρο υποσύστημα ενός υπολογιστή είναι συνήθως η κάρτα γραφικών, πρέπει να δίνουμε περισσότερο βάση στη +12V. Το ότι ένα PSU έχει πολλαπλά +12V rails, σημαίνει ακριβώς αυτό (συνήθως η κάθε γραμμή παρέχει ρεύμα σε διαφορετικά υποσυστήματα). Αυτό που είναι άξιο αναφοράς, είναι ότι άλλο πράγμα το άθροισμα των Α των +12V rails κι άλλο τα combined, τα οποία είναι πάντα λιγότερα. Για παράδειγμα το TT που παρέθεσες, βγάζει 3 +12V γραμμές των 18Α η καθεμιά. Combined όμως, βγάζει 36Α κι όχι 52Α (το άθροισμα των τριών).
Radiatedsoul Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δηλαδη πρεπει καταρχας να κοιταμε τα Ampere στην 12V?? Και αν ενα PSU εχει πολλες +12V τι σημαινει ακριβως? πχ αυτοhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650590 Το οτι εχει πολλες 12V δε σημαινει τιποτα συγκεκριμενο. Ολα εχουν πολλες 12αρες, γιατι χρειαζονται σε ολες τις συσκευες που θα συνδεσεις επανω. Ναι τα amperes πρεπει να κοιτας να δεις αν αντεχουν τις συσκευες που θα βαλεις επανω. Οι καρτες γραφικων για παραδειγμα σου λενε minimum requirement τροφοδοτικο με ταδε ampere για να την αντεχει. Τα γραφει στο κουτι της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.