Προς το περιεχόμενο

GA-EP45-UD3P και Ballistix 1066Mhz, δεν λένε να παίξουν με τίποτα!!!

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ανεξάρτητα από τα αν watts είναι αρκετά, πρέπει και οι τάσεις να είναι σταθερές. Με τον καιρό μπορεί λόγω της χρήσης οι τάσεις να μην είναι σταθερές και να προκαλούν αστάθεια στο σύστημα. Κοίταξε ο κατασκευαστής της μητρικής ποιες μνήμες προτείνει. Στη δική μου μητρική έβαλα δε θυμάμαι τι μάρκα ήτανε μνήμες και το σύστημα δεν ήτανε σταθερό. Έκανε όποτε το έπιανε επανεκκινήσεις, κολλούσε. Κοίταξα στη μητρική (Intel έχω) αν προτείνει τις μνήμες που είχα βάλει αλλά δεν υπήρχαν στη λίστα με τις προτεινόμενες μνήμες. Αλλαγή οι μνήμες, έβαλα τις Kingston που πρότεινε και το σύστημα από τότε είναι σταθερό. Επίσης επειδή είναι καινούργιο το σύστημα, προσωπικά πάντα κάνω αναβάθμιση το bios σε αυτήν την περίπτωση.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους !

Χθές απο τις 7 το απόγευμα έτρεχα τεστ στο PC. Είχα στείλει email στην Crucial για να σιγουρευτώ πως αυτές οι μνήμες που έχω δουλεύουν με 2.2V.

Η απάντησή τους ήταν η εξής :

"Hello,

Thank you for contacting us. Part BL12864AA1065.8FE5 is tested and guaranteed to run at 2.2V, and if you are setting the sped to 1066MHz without increasing the voltage to the correct level, that can often cause stability problems.

In a Gigabyte BIOS you will need to set your voltage to +0.4V to increase from 1.8V to 2.2V. For detailed settings, please see the attached data sheet. Our lab has tested the Ballistix revisions in several different motherboards, and has not consistently seen problems with our parts in motherboards based on the P45 chipset. If the memory is faulty, we will of course replace it per the terms in our warranty, but we recommend that you try running it at the correct voltage setting first, to rule out the low voltage as the cause of your problems.

If you have further questions, please visit the Crucial Community at http://www.crucial.com/help. For sales questions, try our online chat service at http://www.crucial.com/company/contacts.aspx. Our hours are Monday through Friday from 7 a.m. to 6 p.m. (Mountain Time). At Crucial, we are committed to providing high-quality products and reliable service and support.

Best Regards,

Kicki Lindahl"

Οπότε ρύθμισα τις μνήμες στα 2.2V και ανέβασα το MCH Core σε 1.24V (απο 1.10V που ήταν), λόγω των τεσσάρων dimms.

Kατευθείαν έτρεξα το memtest 2.1 για περίπου 5 ώρες. Όλα ΟΚ, δεν έβγαλε ούτε ένα error.

Μετά έκανα restart και μπήκα στα Windows 2003 Server και κατέβασα (και έτρεξα) το Prime95 32bit. Το άφησα μέχρι σήμερα το πρωί..

Δούλευε μέχρι σήμερα και είχε βγάλει μόνο ένα error.. Ελπίζω να μην είναι τίποτα το σοβαρό ε?.. Πιστεύω πως όλα πάνε πολύ καλύτερα. Έτσι δεν είναι ? Το σύστημα δεν έχει κάνει restart απλά με τα τόσα που έχω δεί κρατώ μία επιφύλαξη..

Είδωμεν!!

Δημοσ.

Τους είχα δώσει.. νομίζω πως το πρόβλημα ήταν στο οτι δεν είχα δώσει 1.24V στο MCH Core..

Αυτό με βοήθησε να το κάνω ένας χρήστης του TweakTown φορουμ..

Μου φαίνεται πως αυτό πρέπει να ήταν .. (σας είπα, πως δεν ξέρω και πολλά όσων αφορά τις τάσεις των motherboards.. ευτυχώς που μέχρι τώρα δεν έχω θρηνήσει το Motherboard μου !! :P )

Δημοσ.

Χμμ, φαίνεται ότι ζορίστηκε ο ελεγκτής, αλλά είπες ότι και με 2*1 μια απ' τα ίδια. Οπότε δε νομίζω να είναι αποκλειστικά αυτό.

Δημοσ.

Τί να σου πώ Phanispal.. έχω χάσει λίγο τη μπάλα.. όσο δεν είχα διαβάσει σε διάφορα forums για όλα αυτά τα θέματα, τα έχω διαβάσει σε 2-3 μέρες.. το μυαλό μου έχει γίνει κουρκούτι.. :)

Σε γενικές γραμμές, τί θα πρέπει να προσέχω/ρυθμίζω σε ένα Gigabyte motherboard ? Τί δεν θα πρέπει να βάζω στο AUTO ? Γιατί απο ό,τι βλέπω, δεν του αρέσει και πολύ το Autο του GA-EP45-UD3P..

Δημοσ.

PCI Express Frequency -> 100 ή 101

Επίσης Vcore καλύτερα manual.

Τις μνήμες με τι timings τις τρέχεις τώρα;

Ποιες επιλογές έχεις στο auto;

Δημοσ.

Το PCI Express το έχω βάλει manual στο 100.

Tις μνήμες τις τρέχω στα 1066Mhz 5-5-5-15 στα 2.2V .

Χειροκίνητα επίσης έχω βάλει το MCH Core σε 1.24V απο 1.10V που ήταν.. όλα τα άλλα.. Auto

δεν θυμάμαι να έχω πειράξει κάτι άλλο...

Δημοσ.
Τους είχα δώσει.. νομίζω πως το πρόβλημα ήταν στο οτι δεν είχα δώσει 1.24V στο MCH Core..

Αυτό με βοήθησε να το κάνω ένας χρήστης του TweakTown φορουμ..

ποιος? ο κλασσικος lsdmeasap ή o stasio?:lol: εχει καλο κοσμο εκει!κ οι πιο πολλοι απο αυτους δουλευουν στην GIGABYTE:-)!απο το πρωτο ποστ βλεπω τα subtimmings στα εχει χαλαρα!το performance level στο 11 κ θελει κ mch volts ελεος..θα μου πεις δεν το πας κ για bench;) τελος καλο ολα καλα!το mch latch βαλε το 400 καλυτερα!παντως σε μενα εχει πωρωθει με 4 ram sticks παιζει πιο καλα απο οταν ειχα 2,εχω κατεβασει τα timmings πιο πολυ με τα 4!βεβαια εχω δωσει το κατι τις απο volt στο mch:-D
Δημοσ.

Έλα ρε unstable_hero θεέ! Πού είσαι εσύ ? και λέω δεν θα το μυριστεί να μπεί στο thread ??? xexexe...

Ναι ο LSDmeasap και ο ProfJim ! πολλοί καλά παιδιά και οι δύο.. (ερώτηση.. αυτοί πληρώνονται για αυτό που κάνουν ? )

Και κάτι άλλο , Ενώ στο BIOS βάζω voltage για τον Q9300 περίπου 1.23675V απο την άλλη, στο CPU-Z μου βγάζει 1.20V στρογγυλό !!! Τί γίνεται? το motherboard κάνει undervolt τον επεξεργαστή απο τις τιμές που του δίνω ?

Δημοσ.

Σε idle .. (μισό, όταν λές idle εννοείς αν κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή ??? ή αν ο επεξεργαστής έχει πέσει σε ταχύτητα μέσω speedstep?)

Δημοσ.

Χμμ ναι είναι κι αυτό... Idle είναι η κατάσταση ηρεμίας.

Αφού εσύ έχεις ενεργοποιημένο Speedstep, αποκλειστικά σε αυτή την κατάσταση θα μπορείς να τσεκάρεις την τάση (και σε load εννοείται...)

Δημοσ.
Χμμ ναι είναι κι αυτό...

:o

Κατάσταση ηρεμίας λειτουργικού που συνεπάγεται σε κατάσταση ηρεμίας κ του επεξεργαστή.. δεν έχει να κάνει με το speedstep.. αυτό μου λές..

Δημοσ.
ερώτηση.. αυτοί πληρώνονται για αυτό που κάνουν ?
δεν ξερω παντως οτι νεα μητρικη τις gigabyte βγει την περνουν τζαμπε χεχε!οτι beta bios για την mobo μου, μου το στελνουν το κανω τεστ κ τους κραζω αν δεν ειναι καλο!τους λεω στειλτε κανα mobo sample στο λαο!ασε εχω ιστορια(αγαπης κ μισους) με την gigabyte k το προσωπικο της:lol: ολα normal me to vcore ειναι dont worry(κανα o/c ψηνεσαι? να σου στειλω settings..ε?, φανταστηκε ultraxmode):lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...