Προς το περιεχόμενο

GA-EP45-UD3P και Ballistix 1066Mhz, δεν λένε να παίξουν με τίποτα!!!

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους !!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας ρε παιδιά πάνω σε κάτι.. πάω να σκάσω μιλάμε..

Η ιστορία ξεκινά ως εξής :

Πριν ένα χρόνο περίπου είχα αγοράσει ένα σύστημα για Gaming PC το οποίο είχε (και έχει κ ως σήμερα) ένα Maximus Formula X38 mobo και 4 sticks μνήμη της Crucial.

Crucial Ballistix PC2-8500 1066Mhz 5-5-5-15, part#:BL12864AA1065.8FE5

Το σύστημα έπαιζε ΜΙΑ ΧΑΡΑ ωσπου είπα να αγοράσω 8GB G.Skill Pi Series (1066Mhz) για να είμαι έτοιμος για τα επερχόμενα Windows 7. Όλα πήγαν παραπάνω απο καλά!! το σύστημα πάει πολύ καλύτερα με τις G.Skill μνήμες, σε σημείο να μην το πιστεύω, αφού κ οι δύο (Crucial & G.Skill) είναι Pc2-8500 1066Mhz με τους ίδιους χρονισμούς (5-5-5-15).

Αλλάζοντας λοιπόν τις Ballistix με τις G.sKill βρέθηκα εκείνο τον καιρό να έχω στα χέρια μου έναν Q9300.Aγόρασα λοιπόν και ένα GA-EP45-UD3P board και αναβάθμισα τον Server μου (Windows 2003 Server) που έχω για τα labs μου (προετοιμασία για MCSA) που μέχρι τότε έπαιζε με έναν Intel Dual Core 2.8ghz και 2GB DDR400Mhz Κingston Hyperx μνήμες. ΕΠΑΙΖΕ 24\7 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

Έστησα λοιπόν τον καινούργιο Server και αυτή τη στιγμή η σύνθεσή του είναι η εξής :

• CPU : Intel Core2 Quad Q9300 at 2.5Ghz LGA775 45nm 6MB cache
  • CPU Cooler : Scythe Mugen 2
  • Memory : Crucial Ballistix 4x1GB PC2-8500 1066Mhz 5-5-5-15 -> BL12864AA1065.8FE5 (total 4GB)
  • Motherboard : Gigabyte GA-EP45-UD3P (rev.1.1) με Bios F9
  • GPU : ASUS nVidia 8500GT 512MB PCI Express

Έτσι λοιπόν άρχισαν τα προβλήματα. Δεν έχω καταφέρει να κάνω αυτό το σύστημα να δουλέψει σταθερά με αποτέλεσμα ατελείωτα BSOD, restarts, Dual Bios Bootup, και ΟΤΑΝ καταφέρει να μπεί στο λειτουργικό, κάνει επανεκινήσεις χωρίς χρονικό σημείο.. εντελώς RANDOM.. ζήτημα να έχει δουλέψει συνεχόμενα ένα 24ωρο...

Ερωτήσεις :

• Mπορεί κάποιος να μου πεί σε τί voltage δουλεύουν αυτές οι μνήμες? Σε 2.0V ή σε 2.2V ??
  • Γιατί ενώ του βάζω timings 5-5-5-15 στο επόμενο boot μου τις αλλάζει σε 5-7-7-24 ?
  • Πώς κάνω disable το DES Advance ??? (λέω μήπως αυτό παίζει ρόλο.. )
  • Μπορεί σας παρακαλώ να με βοηθήσει κάποιος που έχει αυτό το motherboard ?

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας (για όσους δεν βαρέθηκαν να το διαβάσουν όλο το ποστ) και sorry που μου βγήκε τόσο μεγάλο !!!

post-36667-129063004751_thumb.jpg

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

κλασικές μλκιες λόγω των 4 dimms, δοκίμασε να δώσεις παραπάνω ρεύμα στο northbridge...

Δημοσ.
κλασικές μλκιες λόγω των 4 dimms, δοκίμασε να δώσεις παραπάνω ρεύμα στο northbridge...

Ξέρεις απο που το κάνω αυτό? εννοώ μέσα στο Bios του Gigabyte ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:19 ----------

δοκίμασες να τα βάλεις όλα 7aria?

με 2x1 ή μονο με ένα dimmmaki (1GB) παίζει?

Με 2x1 τα ίδια..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:20 ----------

Τις G.Skill τις δοκίμασες; Πώς πάει μ' αυτές;

Όχι δεν τις έχω δοκιμάσει.. ασε καλύτερα, μπορεί να φανεί χαζό, αλλά εφόσον έπαιξαν δεν θέλω ούτε καν να τις κουνήσω!!! :shock:

είναι το τελευταίο που θα κάνω !:-)

Δημοσ.

Βρε ναί απο το bios, σύμφωνοι.. αλλά ποιά επιλογή είναι ρωτάω.. (έχει όπως είπε ο Phanispal, MCH Core, MCH Reference, MCH DRAM Reference, ICH I/O, ICH Core.. ) ποιά επιλογή απο όλες αυτές.. ?

Στο Maximus Formula Που έχω, λέει ξεκάθαρα "NB Voltage" .. αλλά στο Gigabyte.. (πρώτη φορά είναι που αγοράζω Gigabyte.. ) :confused:

EDIT : Διαβασα πως 3 επιλογές που έχει το mobo , είναι για το DES Advanced (power saver) τα έκανα και τα τρία disabled... έβαλα τις μνήμες στο 2.2V, 5-5-5-15 στα 1066 και κατα ένα παράξενο τρόπο.. το PC πόσταρε κανονικά!!! ήδη έχω βάλει το memtest Και τρέχει ... θα σας ενημερώσω γιατι αυτό δεν πάει να πεί και τίποτα....τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθώ οτι όλα πάνε καλά.. είμαστε πολύ μακριά απο το ΟΚ ακόμα..

Δημοσ.

Έχει μία επιλογή (G)MCH Frequency Latch.. !!! αυτό είναι ?..

Εντωματαξύ το memtest έχει γεμίσει ΚΟΚΚΙΝΑ!! οπότε τί κάνουμε τώρα?

Δημοσ.

Έχω την ίδια Mobo με 4 sticks και παίζω κανονικότατα. Ίδιο πρόβλημα με εσένα παρουσίαζε η mobo ενός κολλητού μου που τυχαίνει να έχει την ίδια. Τι μητρική του αλλάξανε, τι το ένα, τι το άλλο .... ο ένοχος τελικά ήταν το PSU.!!! Παρόλο που φόραγε γουρούνι 750w της Thermaltake... Προφανώς δεν έδινε κάποια τάση σωστά... Πάντως τώρα παίζει Like a charm..!

Αυτά...

P.S επίσης κράτα updated το bios ... είδα ότι φοράει την F9 αλλά δεν θυμάμαι ποια είναι η current..

Δημοσ.

Ρύθμισα τις μνήμες στα 800Mhz 4-4-4-12 στο 1.8V και ανέβασα το MCH Core στα 1.20V (απο 1.10V) και τρέχω πάλι το memtest.

ΒEDROCK τί μνήμες έχεις τώρα ? ο φίλος σου ? απο PSU δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, έχω ένα Enermax 550W και δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα.. τί να πώ..

UPDATE : 30 λεπτά τώρα και δεν υπάρχουν καθόλου κόκκινα.. Θα το δοκιμάσω μετά στα 1066Mhz με MCH Core στα 1.2V

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...