ThundeR_21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Παιδιά καλημέρα.. Χρειάζομαι την βοήθεια σας σε κάτι που δεν γνωρίζω. Θέλω να φτιάξω ένα site για έναν φίλο ο οποίος θέλει μετά με κάποιον εύκολο τρόπο να ενημερώνει μόνος του την σελίδα (φωτό, κείμενο κλπ.) χωρίς να επεμβαίνει στον κώδικα. Έψαξα λίγο στο νέτ και βρήκα άρθρα για content management αλλά δέν ξέρω πως λειτουργούν... Γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σ αυτό το θέμα να μου εξηγήσει? Ευχαριστώ
ThundeR_21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 μόνο με joomla μπορεί να γίνει αυτό που ζητάω?
the_eye Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Όχι υπάρχουν πολλά cms. http://php.opensourcecms.com/scripts/show.php?catid=1&cat=CMS%20/%20Portals Απλά το joomla έχει πολύ καλή υποστήριξη και στα ελληνικά στο σιτε που σου έδωσα.
GabrielConnor Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Joomla, Postnuke, Phpnuke και για πιο ψαγμένα πράγματα(αλλά και πιο δύσκολο σε σετάρισμα) Xaraya. Υπάρχουν και άλλα CMS βέβαια, ψάξε και ια βρείς σίγουρα ένα για τις ανάγκες σου.
Seldimi Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Επίσης το drupal.org είναι ανερχόμενο Χρειάζεσαι βασικές γνώσεις για να στήσεις το script.. απο εκεί και πέρα... τίποτα
Jim_sdtv Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Επίσης μια σοβαρή ελληνική προσπάθεια είναι το elxis Εδώ
sotirakis.net Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Επίσης μια σοβαρή ελληνική προσπάθεια είναι το elxis Εδώ Αν δεν αντέγραφε το Joomla κιόλας, θα την ήταν πολύ καλό...
Jim_sdtv Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Αν δεν αντέγραφε το Joomla κιόλας, θα την ήταν πολύ καλό... Δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση με το joomla (....που είναι αντιγραφή του mambo). Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Την δουλειά του να κάνει ο ThundeR_21 και να έχει μια σοβαρή υποστήριξη (είτε επιλέξει τη μια λύση είτε την άλλη).
snik Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Βασικα το mambo απο οτι ξερω εξελιχθηκε και εγινε joomla. Οποτε δεν προκειτε περι αντιγραφης οπως αυτο εδω... ειδικα το admin panel που ειδα ειναι σχεδον ιδιο.
Jim_sdtv Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον κώδικα πράγμα που σημαίνει πως κανένα μα κανένα πρόσθετο του joomla δεν ταιριάζει με το elxis (όπως και το joomla έτσι και το elxis έχουν καταγωγή από το mambo). Τα περισσότερα CMS μοιάζουν. Οι δρόμοι όμως είναι διαφορετικοί. Ο δημιουργός του elxis απ` ότι συμπεραίνω έδωσε βαρύτητα σε τρία πράγματα. 1.Έγκυρος κώδικας 2. SEO 3. Ασφάλεια. Όποιον τον ενδιαφέρει αυτά τότε νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση. Είναι και ελληνική προσπάθεια... Προσθήκη: Βρήκα ένα θέμα σχετικό στο forum του elxis που νομίζω πως θα απαντηθούν κάποια ερωτήματα. εδώ. Πάντως καλό θα είναι να μην μπούμε σε ζητήματα σύγκρισης εδώ μιας και δεν εξυπηρετούν τον τίτλο του συγκεκριμένου θέματος.
the_eye Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Το elxis είναι πολύ κατώτερο για να συγκριθεί με το joomla. Δεν λέω καλή προσπάθεια αλλά δεν έχει το development και το support από κοινότητες που έχει το joomla.
sotirakis.net Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον κώδικα πράγμα που σημαίνει πως κανένα μα κανένα πρόσθετο του joomla δεν ταιριάζει με το elxis (όπως και το joomla έτσι και το elxis έχουν καταγωγή από το mambo). Τα περισσότερα CMS μοιάζουν. Οι δρόμοι όμως είναι διαφορετικοί. Ο δημιουργός του elxis απ` ότι συμπεραίνω έδωσε βαρύτητα σε τρία πράγματα. 1.Έγκυρος κώδικας 2. SEO 3. Ασφάλεια. Όποιον τον ενδιαφέρει αυτά τότε νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση. Είναι και ελληνική προσπάθεια... Προσθήκη: Βρήκα ένα θέμα σχετικό στο forum του elxis που νομίζω πως θα απαντηθούν κάποια ερωτήματα. εδώ. Πάντως καλό θα είναι να μην μπούμε σε ζητήματα σύγκρισης εδώ μιας και δεν εξυπηρετούν τον τίτλο του συγκεκριμένου θέματος. Τελευταίο offtopic μου. Για να μην λέγονται και μισές αλήθειες, το elxis μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ καλή ιδέα για τις επεκτάσεις που θα μπορούσε να έχει το Joomla. Ξεκάθαρα, έχει βασιστεί και στηθεί επάνω στην υπάρχουσα ιδέα/υλοποίηση/λογική/επεκτασιμότητα του Joomla. Τόσο πολύ βέβαια που βγάζει και μάτια... Για του λόγου το αληθές, δείτε τα administrator's panels για το elxis και το joomla αντίστοιχα : http://www.elxis-demo.com/administrator/ (admin/demo για είσοδο) http://demo.joomla.org/1.5/administrator/index.php (insomnia/insomnia για είσοδο) Όταν σε όλα αυτά προσθέσουμε την τεράστια κοινότητα, τις χιλιάδες επεκτάσεις με modules/components/plug-ins, την πληθώρα από templates για κάθε γούστο, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να υποστηρίξω την "ελληνική" προσπάθεια του Elxis και όχι την παγκόσμια προσπάθεια του Joomla. Ontopic τώρα, με σειρά ευκολίας στη χρήση (από το ευκολότερο στο δυσκολότερο), προτείνω τα εξής : 1. Κάποια υλοποίηση σε blog (blogspot, wordpress) 2. CMS λύσεις όπως Joomla, drupal 3. Κάτι με custom κώδικα (ούτε να το σκέφτεσαι...) Edit ----- Για όσους θέλουν να παίξουν λίγο με το Joomla, ανεβάζω εδώ έναν σύντομο οδηγό για την εγκατάσταση του, γραμμένο από μένα. Όταν αξιωθώ, θα τον συμπληρώσω και με άλλο υλικό. http://rapidshare.com/files/231520332/odigos_gia_arxarious_Joomla.pdf
Jim_sdtv Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Παιδιά μη κρίνουμε επιπόλαια ένα εργαλείο. Μπορεί οπτικά να μοιάζουν (λόγω κοινής καταγωγής) αλλά δεν έχουν την ίδια δομή στον κώδικα. Το elxis δεν έχει σχέση με το joomla. Ο άνθρωπος πήρε τον κώδικα του mambo (με επίσημη άδεια) και έφτιαξε κάτω από τα πλαίσια του GNU/GPL μία άλλη διαδικτυακή εφαρμογή. Έκανε άψογη δουλειά (με στροφή στο 3πτυχο που αναφέρω παραπάνω) κάτι που του το αναγνωρίζω και γι` αυτό σας το προτείνω. Βέβαια δεν έχει την πληθώρα των πρόσθετων του joomla αλλά για κάποιον που τον αρκούν αυτά που έχει νομίζω είναι το ιδανικό. Για μένα το πιο σημαντικό ζητούμενο σε μια εφαρμογή είναι η ασφάλεια κάτι που το elxis με καλύπτει απόλυτα. Ελέγξτε στο τμήμα διαχείρισης Tools -> Elxis Defender και FloodBlocker. Κάθε επίθεση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά (σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνετε) και καταγράφεται (αποστέλνεται ενημέρωση με email). Βέβαια έχει και τις υπόλοιπες δυνατότητες όπως κατάλογος αρχείων, blogs χρηστών, κατάλογος εικόνων, Newsletters κ.τ.λ. δηλαδή ότι χρειάζεται ένας χρήστης. Βέβαια δεν έχει εναλλακτικά πρόσθετα (σε σχέση με το joomla). Διαφωνώ με... "...γιατί να υποστηρίξω την "ελληνική" προσπάθεια του Elxis και όχι την παγκόσμια προσπάθεια του..." Κάποια στιγμή πρέπει να στηρίζουμε και τις ελληνικές αξιόλογες προσπάθειες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.