Προς το περιεχόμενο

Πως κάνω αποσύνδεση από τον διακομιστή?

patentapc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Εδώ και μια εβδομάδα πήρα ένα δισκο ethernet της WD. και σήμερα ξεκίνησα να παίζω με τους χρήστες και τα δικαιώματα! :)

Όταν πάω να μπώ σε κάποιον φάκελο του δισκου πχ στου user1 μου ζητάει κωδικό. τον δίνω και μπαίνω! μόλις παω να μπώ απο το ίδιο pc σε έναν αλλο φάκελο αλλουνου user μου ζηταει username & password δίνω του αλλουνου πατάω οκ και μου πεταει το εξής μήνυμα:

δεν είναι δυνατη η πρόσβαση στο \\mybookworld\user1. μπόρει να μην έχετε δικαιωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτυου. επικοινωνηστε...

δεν επιτρέπονται πολλαπλές συνδέσεις σε ένα διακομιστη η σε κοινοχρηστο πορο από τον ίδιο χρηστη, με χρηση περρισοτερων του ενος ονομάτων χρηστη. Αποσυνδεστε όλες τις προηγούμενες συνδεσεις στο διακομιστη ή τον κοινοχρηστο πόρο και προσπαθήστε πάλι.

:-( πως θα το κάνω αυτο?

Δημοσ.

καλησπέρα,

Το πρόβλημα που περιγράφεις οφείλεται στο ότι τα windows δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πάνω από μία διαφορετικές συνδέσεις προς ένα host με το ίδιο netbios name, ένα trick για να ξεγελάσεις τα windows είναι το παρακάτω, Ας πούμε ότι ο δίσκος σου έχει IP 192.168.0.5 (στην περίπτωση σου μπορείς να δεις γρήγορα την ip του δίσκου σου με ένα >ping mybookworld ή με την εντολή nbtstat -c).

Άνοιξε με Notepad το αρχείο C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts και πρόσθεσε στο τέλος την παρακάτω γραμμή και κάνε save το αρχείο:

192.168.0.5 mybookworld2

τώρα μπορείς να ανοίξεις τον shared folder του άλλου χρήστη γράφοντας στον windows explorer το παρακάτω ή να κάνεις map network drive.

\\mybookworld2\otheruser

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...