w4tt4n4b3 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Σε ευχαριστώ, Parsifal. Νομίζω ότι εννοούσαν να χρησιμοποιώ την ίδια εφαρμογή και για το audio και για το video encoding -αυτό εννοούσα με το ταυτόχρονα- αντί να γίνεται στο τέλος το muxing με το mkvmerge gui. Eγώ πάντως ακολουθώ τη δική σου μέθοδο... Αφού φτιάξω το δικό μου .avs Και μετά muxing με επιλογή DAR 16/9 από τις έτοιμες τιμές... Βέβαια στο δικό μου MPC στο properties παίρνω αυτό: Ενώ όταν φορτώνω το δικό σου βίντεο παίρνω αυτό: Αλλά κάτω και στους δυο μας εκεί που αναφέρεται στο Video γράφει την ίδια σειρά... Video: MPEG4 Video (H264) 704x572 (1017:572) 25.00fps [English (Video 1)]
parsifal Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Νομίζω ότι εννοούσαν να χρησιμοποιώ την ίδια εφαρμογή και για το audio και για το video encoding -αυτό εννοούσα με το ταυτόχρονα- αντί να γίνεται στο τέλος το muxing με το mkvmerge gui.Eγώ πάντως ακολουθώ τη δική σου μέθοδο... Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όταν λες «την ίδια εφαρμογή», αναφέρεσαι μάλλον σε κάποιο από τα πολλά MPEG-4 (είτε ASP είτε AVC) encoding GUIs που υπάρχουν εκεί έξω. Όλα αυτά είναι απλά frontends, κάτω από το «καπώ» απλώς καλούν διάφορα command line εργαλεία για να φέρουν σε πέρας την κωδικοποίηση. Και στο τέλος, αν παράγουν έτοιμο MKV με εικόνα+ήχο, είναι γιατί ως τελευταία από τις εργασίες που εκτελούν - και αφού έχει τελειώσει πρώτα το audio και μετά το video encoding - τρέχουν την command line εκδοχή του mkvmerge GUI (δηλαδή το mkvmerge) που παίρνει το αρχείο με το video και το αρχείο με τον ήχο και τα πολυπλέκει στο τελικό αποτέλεσμα. Ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτό που κάνεις κι εσύ στο τέλος. Τώρα, για την ανακολουθία στις πληροφορίες που δίνει το MPC (αν και δεν είναι τίποτα σημαντικό): Χρησιμοποίησα την τελευταία διαθέσιμη έκδοση του mkvtoolnix (2.7.0), από τα screenshots βλέπω ότι έχεις την 2.3.0. Ίσως αυτό να προκαλεί τη διαφορά. Αλλιώς, κάποιο switch από αυτά που χρησιμοποιεί το StaxRip κατά την κλήση του x264.exe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.