Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικα οσο και να λεει ο καθενας τα δικα του οτι ειναι ο μαστερ τησ τεχνολογιας το pc , βασιλιας ειναι το χρημα ! Και δεν το λεω με τον κακο τροπο ... στο κατω κατω δουλευουν οι τυποι που φτιαχνουν τα παιχνιδια , λογικο ειναι να θενε να πληροθουν και εφοσον στο πισι ποιο ευκολα βρισκεις τιν κοπια απο το αυθεντικο τοτε παντα θα πηγαινει πισο σε σχεση με τις κονσολες !

Αν βαλουμε μυαλο και πληρωνουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα games που το ακσιζουν τοτε ισως κατι γινει ! Αλλιως τσακωστε και ενα ps3 εχει οσο μια μεσεας κατηγοριας καρτα γραφικων και βγαινουν σχεδον τα παντα πρωτα εκει !

Δημοσ.

Γιατι ρε φιλε, στις κονσολες δεν βρησκεις κοπιες? Και μαλιστα πολυ πιο ευκολα.

Ουτε crack περιμενεις ουτε τιποτα, το καις ή το περνας στο σκληρο και παιζεις. Και το online το εχεις και τα ολα (περα του ps3 μεχρι στιγμης).

Τουλαχιστον στο pc, στα περισσοτερα παιχνιδια πρεπει να τα εχεις αυθεντικα αν θελεις να παιζεις online.

υγ : η blizzard γιατι δεν ειχε ποτε θεμα πειρατιας? οταν βγαζει ενα παιχνιδι γινεται παταγος. ας παρουν παραδειγμα και να στρωσουν τον ποπο τους να βγαζουν κατι που αξιζει και να κοψουν τα παραπονα (φιλικα παντα, παρολο που εχει μια επιθετικοτητα το πως το εγραψα.. :rolleyes: )

Δημοσ.

Ποιος πεθανε?? θα θελανε μερικοι μερικοι αλλα δεν θα τους περασει..

Το PC-Gaming ζει και βασιλευει , απλα ζει μαζι με τον μισητο αντιπαλο του τον Τζαμπα...

Eιναι και οι δυο Immortal , απλα δεν το εχουν παρει πρεφα και αδικως χτυπιουνται τοσα χρονια :rolleyes:

+

Το cloud gaming που αναφέρει ο check είναι ίσως ο θάνατος της κονσόλας και ενδέχεται να επιφέρει και δραστική μείωση στην πειρατεία. Εύχομαι να γίνει γρήγορα αυτό, για να απολαύσουμε επιτέλους περισσότερους τίτλους στο PC.

+

Όσο για την αναβάθμιση pc vs consoles

όσο κάνει μια αναβάθμιση τόσο κάνει και μια κονσόλα με 4 παιχνίδια

και δεν λέω για τις αναβαθμίσεις που κάνει το 5 άντε 10% αλλά το 70-80% των pc gamers

Δημοσ.

Οσά έγραψα για την αποδοχή ότι το pc gaming πάει περίφημα δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου αλλά είναι από επίσημα στοιχεία. Ακόμα και πολέμια site όπως το gamespot που παλιά τόνιζαν με κάθε ευκαιρία τον θάνατο του pc gaming πλέον παραδέχτηκαν ότι το pc σαν gaming πλατφορμα αναπτύσετε με την πωλήσεις του να έχουν ανοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτά τα πραγματα τα διαβάζω εδώ και μήνες από διάφορα site στο internet όπως και για το θάνατο του console gaming η καλύτερα της μορφής που έχει σήμερα. Αφορμή ήταν και αυτό εδώ το άρθρο.

http://www.pcmaster.gr/content/show/8448

Και εδώ για ποιό λόγο άφησαν η microsoft και nvidia την pc game alliance

http://www.gamespot.com/news/6300427.html?tag=result%3Btitle%3B3

A few members who joined primarily for the second reason are now comfortable in saying 'mission accomplished,'

και εδώ ένα από τα εκατοντάδες link που μπορεί να βρει κάποιος στο internet που μιλάνε για την έκρηξη στις πωλήσεις των pc games.

http://www.computerandvideogames.com/291430/news/pc-game-sales-hit-record-high-in-2010-report/

Δημοσ.

Οσά έγραψα για την αποδοχή ότι το pc gaming πάει περίφημα δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου αλλά είναι από επίσημα στοιχεία. Ακόμα και πολέμια site όπως το gamespot που παλιά τόνιζαν με κάθε ευκαιρία τον θάνατο του pc gaming πλέον παραδέχτηκαν ότι το pc σαν gaming πλατφορμα αναπτύσετε με την πωλήσεις του να έχουν ανοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτά τα πραγματα τα διαβάζω εδώ και μήνες από διάφορα site στο internet όπως και για το θάνατο του console gaming η καλύτερα της μορφής που έχει σήμερα. Αφορμή ήταν και αυτό εδώ το άρθρο.

http://www.pcmaster.gr/content/show/8448

Και εδώ για ποιό λόγο άφησαν η microsoft και nvidia την pc game alliance

http://www.gamespot.com/news/6300427.html?tag=result%3Btitle%3B3

και εδώ ένα από τα εκατοντάδες link που μπορεί να βρει κάποιος στο internet που μιλάνε για την έκρηξη στις πωλήσεις των pc games.

http://www.computerandvideogames.com/291430/news/pc-game-sales-hit-record-high-in-2010-report/

ας ανάψουν τουλ μια λαμπάδα στους morheim and co..

Δημοσ.

Ήμουν PC gamer από αρχές 90s και μέχρι πριν 3 χρόνια είχα μία απέχθεια προς τις κονσόλες παντός είδους. Όταν όμως με έπεισαν φίλοι να αγοράσω 360, άλλαξε η ζωή μου σαν gamer.

Τέλος τα λεφτά για αναβαθμίσεις και η ασταμάτητη έρευνα για το ποια Nvidia ή ΑΤΙ είναι καλύτερη κάθε 6 μήνες. Τέλος το ψάξιμο αν είναι η mobo είναι συμβατή με την κάρτα γραφικών ή δε ξέρω τι άλλο. Τέλος το "άγχος" για το αν το PC θα σηκώσει την επόμενη παιχνιδάρα που θα βγει. Τέλος το πείραγμα σε video options για medium, low graphics και "άντε να βγάλω και τα shadows μπας κι ανεβούν τα frames". Τέλος το ατελείωτο ψάξιμο στο net για κάθε random error που πετάει κάθε game. Τέλος τα cracks για το .exe, cracks για τα patches, τα CTD (Crash to Desktop), τα corrupted rar files, τα mount images και κάθε ανάγκη γνώσης για τέτοια προγράμματα, τέλος το κόλλημα στο 99.9% του download μετά από 6 giga. Τέλος τα προβλήματα με IPs, servers, port forwarding ή ότι σχετικό για τα online games.

Τώρα απλά βάζω το dvd, πατάω play, κι όλα δουλεύουν άψογα αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα κατά 99%. Όταν έβαλα το πρώτο μου παιχνίδι στο 360 και λειτούργησε τόσο απλά σε λίγα δευτερόλεπτα, ειλικρινά δε μπορείτε να φανταστείτε πως ένιωσα :P

Για τα multi, με το headset και με δύο clicks συνδέομαι και μιλάω με όλους τους φίλους μου είτε σε 1on1 ή σε party είτε παίζουμε το ίδιο παιχνίδι είτε άλλο.

Το Gaming Experience στην κονσόλα είναι πολλά επίπεδα μπροστά από το PC. Κι ο λόγος είναι απλός: Οι κονσόλες είναι παιχνιδομηχανές. Κάνουν μόνο αυτό, για αυτό και το κάνουν καλά. Το PC είναι ένα μηχάνημα για εκατομμύρια εργασίες και μία από αυτές είναι το παιχνίδι. Λόγω της φύσης του μπορεί να προσφέρει πράγματα όπως τα user addons, την ευκολία σε cracks και downloading και φυσικά τα MMORPGs (που κατά τα άλλα εύκολα θα δούλευαν και σε κονσόλα με ένα mouse και keyboard). Σε γενικές γραμμές όμως δεν υπάρχει σύγκριση γιατί μιλάμε για ανόμοια πράγματα.

Το αν πεθαίνει το PC gaming όμως είναι άλλο θέμα. Νομίζω δεν πεθαίνει ακριβώς, απλά περιορίζεται και συγκεντρώνεται αποκλειστικά στα MMOs, γιατί στους άλλους τομείς δε μπορεί να κάνει κάτι ούτε από τεχνικής πλευράς ούτε (και κυρίως) οικονομικών εσόδων. Για να είμαι ειλικρινής όμως δε γνωρίζω πλέον, το PC gaming θέλει πολύ υπομονή, "κούραση" και χρήματα, χωρίς να είναι το αποτέλεσμα καλύτερο τις περισσότερες φορές από μία κονσόλα.

Δημοσ.

Αυτος ειναι και ο λογος που το PC gaming εχει μεινει στα καλυτερα του στο 2000. Αν καποιος θελει να -παιξει- δεν θα κατσει να παρει PC για να το κανει. Αν καποιος απλα θελει μηχανημα που να μπορει να παιζει -και- παιχνιδια ειναι αλλο καπελο. Το οτι το PC gaming εχει πεθανει οπως το ξεραμε τοτε ναι σαφως και εχει πεθανει.

Δημοσ.

Σχετικα με την αναβαθμιση που λετε.. Εχω 3 χρονια το ιδιο pc, προσφατα αλλαξα μονο επεξεργαστη και πηρε στροφες το συστημα..

Τι κανεντε στα pc σας και χρειαζεστε ανα 6μηνο αλλαγες? Ποσο πισω (ή μπροστα) ειμαι και δεν χρειαζομαι αναβαθμισεις σε τοσο τακτα χρονικα διαστηματα?

Δημοσ.

Σχετικα με την αναβαθμιση που λετε.. Εχω 3 χρονια το ιδιο pc, προσφατα αλλαξα μονο επεξεργαστη και πηρε στροφες το συστημα..

Τι κανεντε στα pc σας και χρειαζεστε ανα 6μηνο αλλαγες? Ποσο πισω (ή μπροστα) ειμαι και δεν χρειαζομαι αναβαθμισεις σε τοσο τακτα χρονικα διαστηματα?

Οι απαιτησεις βλεπεις και το μικροβιο του οτι τα θελω ολα οσο "φουλ" γινεται και αντεχει το πορτοφολι μου. Μπορουσα ανετα να ειχα ακομα την 4870 μου και να ετρεχα ολα μου τα παιχνιδια σε 1280 * 720 με μινιμαλ χτυπηματα στην ποιοτητα οποιουδηποτε σχεδον παιχνιδιου αλλα βλεπεις θελω να αξιοποιησω και το hardware που διαθετω.

Δημοσ.

Μα εχω με τις 4850 που εχω (σιγα ποσο δουλευει η 2η..), 1080p full με 2xAA παιζω οσα παιχνιδια εχω βαλει ανετα (τα crysis μου εκαναν νουμερα, αλλα ειχα και τον παλιο επεξεργαστη). Τωρα με τον καινουργιο, αμφιβαλλω πως θα εχω προβλημα.

Δημοσ.

Σχετικο ειναι αυτο, αναλογα το παιχνιδι. Παραδειγμα το Stalker: Call of Prypiat και Just Cause 2 που παιζω σε φουλ 1080 ουτε η 5850 με βοηθουσε.

Δημοσ.

Το Just Cause 2 λιγο στην αρχη που επαιξα καλα τα πηγαινε (μετα το εβγαλα γιατι δεν μου αρεσε).

Το Stalker ουτε που το δοκιμασα, δεν μου εκανε ποτε αισθηση απο vids κλπ που ειδα..

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής όμως δε γνωρίζω πλέον, το PC gaming θέλει πολύ υπομονή, "κούραση" και χρήματα, χωρίς να είναι το αποτέλεσμα καλύτερο τις περισσότερες φορές από μία κονσόλα.

Το PC gaming για κάποιον που παίζει με τους όρους (αγοράζει αυθεντικό το παιχνίδι π.χ.) είναι το ίδιο εύκολο με το console gaming. Πετάς ένα δισκάκι στο PC και κάνει αυτόματη εκκίνηση. Το μόνο που έχεις να επιλέξεις από εκεί και πέρα, είναι που ακριβώς θέλεις να αποθηκευτεί το παιχνίδι.

Όποιος δεν μπορεί να εφαρμόσει μια τόσο απλή διαδικασία καλύτερα να απέχει. Καμία κούραση, ίσα, ίσα για εμένα που ασχολούμαι με PC gaming από το 95 είναι και αυτό μέρος μιας ιεροτελεστίας που αυξάνει την gaming απόλαυση. Ναι, για εμένα αυτή η γλυκειά προσμονή του install είναι μέρος του gaming.

Κάποτε πετούσαμε μέσα την αντιγραμμένη δισκέτα με το Fifa 95 ή το Junglebook θυμάμαι τότε (επικό platform) και πληκτρολογούσαμε cd A: και ακολούθως install Junglebook.exe ή run Junglebook.exe σε περιβάλλον Dos. (πάνε και χρόνια, μη βαράτε αν είναι λάθος οι εντολές :P)

Πανεύκολο για έναν 14χρονό τότε αλλά η διαδικασία ήταν μέρος της μαγείας του.

Μέχρι τότε έπαιζα Gameboy και Super Nintendo, αλλά η PC gaming εμπειρία δεν συγκρίνεται με καμία παιχνιδομηχανή.

Παιχνίδια όπως το Red Alert ή το Settlers τότε, έκαναν τα Donkey Kong και Mortal Combat να μοιάζουν κουκλοθέατρα.

Όσον αφορά τα χρήματα, με το PC της υπογραφής μου το οποίο αγόρασα τον Μάιο του 2008 συνεχίζω να παίζω ικανοποιητικότατα όλα τα games της εποχής και δεν έχω εγκατεστημένο κανένα Fraps στο συστημά μου. Δεν με νοιάζει με πόσα frames το τρέχω, με νοιάζει να μπορώ να το παίξω, έστω και σε medium details, όπως δηλαδή τρέχει και μία κονσόλα τα παιχνίδια της.

Εν κατακλείδι, έχω καταλήξει ότι κάποια παιχνίδια έχουν φτιαχτεί για το PC (FPS, RPG, MMO, Adventures) ενώ κάποια άλλα (Platform, Arcade κλπ) προορίζονται για τις κονσόλες. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποια από τα παιχνίδια που αποτελούν σήμα κατατεθέν του PC gaming, προσχωρούν στο στρατόπεδο του Console gaming και όχι απλά κυκλοφορούν και εκεί, αλλά αναπτύσσονται εκεί για το PC.

Είναι σα να καλλιεργώ ρύζι μέσα σε χωράφια με νερό και επειδή το πουλάω σε φακελάκια, να αρχίσω να το καλλιεργώ σε φακελάκια για να το δώσω μετά και στα χωράφια με το νερό, στο περίπου.

Κάπου οι κονσόλες έχουν αλλοτριώσει το χαρακτήρα του gaming και ίσως σε αυτό να φταίει και η πειρατεία σε ένα ποσοστό.

Δημοσ.

Οι κονσόλες με την μορφή που έχουν και σήμερα υπάρχουν περισσότερο στην αγορά από τι τα pc δλδ περίπου στα 30 χρόνια. Αυτή η στατική μορφή του hardware με αναμονή πενταετίας και πιο πολύ για την επόμενη αναβάθμιση νομίζω ότι σβήνει σιγά σιγά. Ηδή οι πωλήσεις στις κονσόλες έχουν πάρει την κάτω βόλτα και δεν νομίζω αυτή η κατάσταση να σταματήσει. Εκτός αν δούμε κάποιους από τον χώρο να καινοτομεί ουσιαστικά.

Το τελευταίο χτύπημα στο είδος της κλειστής πλατφόρμας για games θα έρθει σε λίγα χρόνια όταν όλες οι συσκευές που θα έχουν μια οθόνη και ένα βασικό σύστημα χειρισμού θα μπορούν να παίξουν τα ίδια games ανεξάρτητα πλατφόρμας. Δλδ στα πάντα από τηλεοράσεις μέχρι κινητά και pad.

Φυσικά τα pc σε μια τέτοια κατάσταση αγοράς θα μπορούσαν να διατηρήσουν άνετα τον χαρακτήρα τους και να συνεχίσουν να κάνουν ότι κάνανε πάντα. Δλδ να προσφέρουν άπειρες δυνατότητες στον χρήστη τους. Αντίθετα οι κονσόλες σε μια τέτοια αγορά και σε μια τέτοια κατάσταση με την μορφή που έχουν σήμερα είναι καταδικασμένες.

Τέλος να πω ότι είναι αστείο να βλέπεις αυτοί που καταδίκαζαν το pc gaming ότι πεθαίνει τώρα να τους βλέπεις να το έχουν αναστήσει και να έχουν πιάσει τα φτυάρια για τις κονσόλες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...